Πέμπτη

Μετακομίζουν οι …ληστείες από τις πόλεις στην επαρχία!...Τεράστιια άνοδο έχουν οι ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων και το δουλεμπόριο

Η…μετακόμιση των ληστειών από τις μεγάλες πόλεις στην επαρχία είναι ένα από τα στοιχεία που διαμορφώνουν το περίγραμμα της εγκληματικότητας σήμερα.
Την συνολική περιγραφή έδωσε ο ταξίαρχος Παρασκευάς Μαραπίδης
, Αναπληρωτής Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης......
σε συνέδριο που διοργανώνεται – σήμερα και αύριο – στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος-έργου SAFELAND και αποβλέπει στο «κτίσιμο» πόλεων με ενισχυμένο το αίσθημα της ασφάλειας.

Ο ταξίαρχος αφού σημείωσε ότι το έγκλημα αλλάζει τα τελευταία χρόνια, με τη μείωση των ληστειών στις πόλεις αλλά την αύξηση στη επαρχία, έδωσε και τα υπόλοιπα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την εικόνα του σύγχρονου εγκλήματος – που είναι:
η αύξηση των ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων, η εξειδίκευση των διαρρηκτών, η αύξηση της παράνομης μετανάστευσης από την Ασία και η αύξηση της μικροεγκληματικότητας και της ενδοοικογενειακής βίας.

Ανέφερε δε και τις αυξανόμενες προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τους δήμους, για την ασφάλεια στο σχολείο και την τοπική κοινότητα. Πάντως από τις εργασίες του συνέδριου προκύπτει ότι η ασφάλεια περνά από την κοινωνική συνοχή.


Η οικογένεια, το σχολείο, οι θεσμοί και η εμπιστοσύνη στο διπλανό μας μπορούν να δημιουργήσουν ή να καταστρέψουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών μιας κοινωνίας, ενώ η φτώχια, η ανεργία, η χαμηλή εκπαίδευση και το αλκοόλ φαίνεται ότι είναι τα βασικά αίτια της εκδήλωσης βίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: