Τετάρτη

ΠΕΡΙ ΘΑΡΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΙΛΙΑΣ ΜΕ ΔΕΙΓΜΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΟΨΙΜΩΣ "ΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΘΕΝΤΟΣ" ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ




     Ο υπογράφων ουδέποτε εντάχθηκε σε κόμματα, οργανώσεις και πολιτικά γκροπούσκολα, ούτε και ποτέ εψήφισε τον οποιονδήποτε! Και δεν θεωρεί κανέναν από τους κ(Υ)νοβουλευτικούς προδότες καλύτερο από τον άλλο! Από την άκρα δεξιά ως την άκρα αριστερή, αδιακρίτως, όλα τα κ(Υ)νοβουλευτικά γουρούνια την ίδια "μούρη" έχουν!  Αντιθέτως, πάντοτε πολεμούσε με τον οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο τη δημοκρατική τυραννία η οποία είναι και το αίτιο της σημερινής κατάντιας της Ελλάδος! Και γι αυτό του τον πόλεμο πάντα υπήρξε περήφανος, ασχέτως τιμήματος το οποίο βαρύτατα "πλήρωσε" και είναι έτοιμος να ξαναπληρώσει!

     Στα 30 χρόνια της επαγγελματικής δημοσιογραφικής του καριέρας "πολλῶν δ᾽ ἀνθρώπων ἴδεν ἄστεα καὶ νόον ἔγνω" θεωρώντας ότι η Δημοσιογραφία αποτελεί ευεργεσία όχι μόνο προς αυτούς προς τους οποίους απευθύνεται αλλά γι' αυτόν που την ασκεί!

     Σήμερα, ο υπογράφων, συχνά καταφεύγει στο αρχείο των δημοσιευμάτων του για ξαναθυμηθεί και για να συγκρίνει, το "τότε" με το "σήμερα" και να εξαγάγει συμπεράσματα χρήσιμα για τον ίδιο και για όποιον θα ήθελε να τα μοιρασθεί μαζύ του. Έτσι, μετά την όψιμη "υπουργοποίηση" στον θίασο των παρατεινόντων το δημόσιο δράμα μας ("κυβέρνηση" Παπαδήμου) Μάκη Βορίδη, ξαναθυμάμαι το περιεχόμενο εκείνης της πρώτης παρουσιάσεώς του ως "δημοσίου ανδρός" την οποία του είχα κάνει...




Στο ένα άκρο ο νεαρός Μάκης Βορίδης προ του μικροφώνου
και στο άλλο άκρο
ο Χρύσανθος Δημητριάδης, ο "άνθρωπος" του Γεωργίου Παπαδοπούλου στην "Ε.Π.Ε.Ν."
    
     Τότε, (1989) ο Μάκης Βορίδης δήλωνε: " ...ο φιλελευθερισμός, όχι τόσο ως πολιτική ιδεολογία μα ως τρόπος ζωής, έχει επικρατήσει. Ο καταναλωτισμός, ο ηδονισμός, ο ατομισμός είναι πια φαινόμενα κυρίαρχα μέσα στην ελληνική κοινωνία... ...δεν υπάρχει άλλη λύσι από την ανατροπή του συστήματος της παρακμής, από την επαναστατική αλλαγή νοοτροπίας της ελληνικής νεολαίας." 

     Σήμερα (2011) ο Μάκης Βορίδης, ως "υπουργός" μιαςπαράνομης και αντισυνταγματικής "κυβερνήσεως",  αποτελεί στυλοβάτη του ίδιου συστήματος που τότε ήθελε να ...ανατρέψει και μάλιστα πραξικοπηματικό στυλοβάτη, αφού η παρούσα "κυβέρνηση" δεν διαθέτει συνταγματική νομιμότητα, σύμφωνα με γνωματεύσεις παραδεδεγμένων Συνταγματολόγων!

     Τότε, ο Μάκης Βορίδης δήλωνε εχθρός του φιλελευθερισμού, ενώ, σήμερα δηλώνει ...θιασώτης του, μιλώντας σε ένα αναιδέστατο πλάσμα που υποδύεται τον "δημοσιογράφο"! Δείτε το παρακάτω video στο 2.21 :




       Τότε, ο υπογράφων έγραφε για τον Μάκη Βορίδη: "Παίρνοντας αυτή την συνέντευξη από τον κ. Μάκη Βορίδη αισθανόμουν μια διπλή χαρά. Αφ' ενός επικοινωνούσα για πρώτη φορά μ' έναν αταλάντευτο νεαρό αγωνιστή, αφ' ετέρου γνώριζα έναν ιδεολόγο για τον οποίο όσους άκουσα να μιλούν, εκφράσθηκαν ομόφωνα για το υψηλό ήθος και την σπάνια συγκρότησή του."

     Σήμερα, ο υπογράφων γράφει για τον Μάκη Βορίδη: Παρακολουθώντας το παραπάνω video ένοιωσα το πόσο ο χρόνος και η εξουσιομανία μπορούν να διαφθείρουν έναν αγωνιστή-ιδεολόγο μετατρέποντάς τον σε μια μαριονέτα του πολιτικαντισμού την οποία ακόμη και όσοι κάποτε επαινούσαν τώρα εμπτύουν! Παρακολουθώντας αυτό το θλιβερό video, αυτόν τον σημερινό θλιβερό Μάκη Βορίδη, σκέφτομαι ότι αν μου απέμενε μια τελευταία ροχάλα κι επρόκειτο να διαλέξω ανάμεσα στον αναιδέστατο "δημοσιογράφο" και τον μαριονετικό "Υπουργό", σίγουρα θα την εκτόξευα στη μούρη του τελευταίου γιατί σε δημοσιοκάφρο ουδέποτε επένδυσα προσδοκίες!

     Και κάτι ακόμη πολύ σημαντικό : από το παραπάνω video προκύπτει ότι ο "θίασος" Παπαδήμου και ο Μάκης Βορίδης είναι επικίνδυνοι για το Έθνος και την Πατρίδα ως έχοντες υποταγεί στις διαθέσεις τυχαρπάστων διαχειριστών της 4ης "εξουσίας" οι οποίοι επιδεικνύουν δημόσια την κυριαρχία τους επί των ανδρεικέλων της παρούσης μαριονετικής "κυβερνήσεως"! Στο παραπάνω video βλέπουμε έναν δημοσιοκάφρο να μπουκάρει προκλητικά και με έπαρση, έχοντας κρεμασμένο ένα ...ταγάρι στη πλάτη, σε ένα ζωτικό "κυβερνητικό" γραφείο, να προσπερνά περιφρονητικά το θυρωρείο του γραφείου ως να πρόκειται περί οίκου ανοχής (αν και εκεί ο επισκέπτης ελέγχεται από τον προστάτη...) να κατευθύνεται προς την πουτάνα (συγγνώμη, τον "Υπουργό" Μάκη Βορίδη!) και αδίστακτα, αν και μη εξουσιοδοτημένος, να ψαχουλεύει τα δημόσια έγγραφα τα οποία είναι επάνω στο "υπουργικό" τραπέζι, να λαμβάνει γνώση του περιεχομένου τους (!!!!) και κατόπιν να βγάζει "σερνάμενο από το γιακά" τον "Υπουργό" στο διάδρομο για να τον ανακρίνει επί τόπου στα όρθια! Και αναρωτιέται ο Πολίτης: από "που" σε ...κρατάει ο δημοσιοκάφρος Μάκη Βορίδη για να σε εξευτελίζει "ούτω πως"; Τι ντοκουμέντα, αυτός ο αναιδής εισβολέας του γραφείου σου, έχει "κρατημένα" ώστε να ακουμπάει χέρι στα επί του γραφείου σουδημόσια έγγραφα με τόση άνεση κι εσύ να στέκεσαι σαν ΟΡΝΙΘΑ τροφαντή ενώπιόν του και ψοφοδεής με κατεβασμένο το βλέμμα να ψελλίζεις φραστικές κωλοτούμπες; Τι θα συνέβαινε Μάκη Βορίδη αν ο εισβολέας σου διετύπωνε και άλλες, περίεργες, "απαιτήσεις" με αυτό το βλέμμα το γλαρό που σε αντιμετώπιζε, μήπως θα σε βλέπαμε και πεσμένο στα τέσσερα; Μέχρι ποίου σημείου είσαι διατεθειμένος να "υποχωρήσεις" προκειμένου να διατηρήσεις τον κηλιδωμένο "θώκο" ενός αντισυνταγματικού εξουσιαστικού πόστου; Αυτή είναι η "ηθική" του ΛΑ.Ο.Σ. και των ομοσταύλων σου; Mέχρι ποίου σημείου είσαι έτοιμος να γονατίσεις προκειμένου να μη σε πουν "Φασίστα" (που θα σε πουν ασχέτως αν δε το αξίζεις!) όταν όλοι θεωρούν όλους "Φασίστες" (κι ας μη το αξίζουν!);
      Και όταν οι "Πολιτικοί" οι οποίοι ασκούν "εξουσία" υπόκεινται εμφανώς και δημοσίως σε εκβιασμό "αλλαξοκωλιάς", η εκ μέρους τους "άσκηση" οιασδήποτε "εξουσίας" αποβαίνει επικίνδυνη για το Έθνος και την Πατρίδα και τούτο μόνον ΚΡΕΜΑΛΑ επισύρει! 

     Κακόμοιρε Μάκη Βορίδη, σκέφτηκες ποτέ ότι, όταν ο γιος σου ο Τίτος μεγαλώσει και δει αυτό το video, θα αισχύνεται για τον πατέρα του, όπως ακριβώς αισχυνόμεθα σήμερα όλοι οι Πατριώτες για την "περίπτωσή" σου ; Με ποιό δικαίωμα προδίδεις, εκτός της Χώρας σου και τον ίδιο το γιο σου ο οποίος, τουλάχιστον θα ήθελε να είναι υπερήφανος γι αυτόν που τον γέννησε;

AΛΗΤΕΣ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ!
 
       Αγαπητοί Συνασκούμενοι Εφιπποτοξότες,

     Δύσκολο δεν είναι να αποκτήσουμε προσωπικότητα αλλά δύσκολο είναι να την διατηρήσουμε ανάμεσα στις συμπληγάδες του ηδονικού καλοζωϊσμού και του αρριβίστικου συμβιβασμού της συνειδήσεώς μας. Ακριβώς όπως, δύσκολο δεν είναι να αποκτήσουμε χρήματα αλλά να μάθουμε την χρηστή διαχείρισή τους ώστε η σπατάλησή τους να είναι επ' ωφελεία των ψυχών μας και των ψυχών των συνανθρώπων μας!

     Το παραπάνω, προς αποφυγή, παράδειγμα το οποίο ονομάζεται "Μάκης Βορίδης" θα αναλυθεί ως μάθημα σε προσεχές Σεμινάριό μας, αναφορικώς με τους κινδύνους μεταλλάξεως του "Θάρρους" σε "Δειλία". Διότι, τότε, ο Μάκης Βορίδης περί θάρρους μιλούσε, ενώ, σήμερα, δειλώς πράττει! Η "περίπτωσή" του μεταλλαγμένου Μάκη Βορίδη θα αποτελέσει αντικείμενο ειδικής παιδαγωγικής για τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ"  διότι αποτελεί την πλέον αδρή "ανατομία" της απευκταίας διαδρομής μεταλλάξεως κι εκφυλισμού των Αξιών που μπορεί να διέπουν τον κάθε Πολεμιστή, τον κάθε Άνθρωπο ο οποίος στοχεύει σε ανώτερες Αξίες! Ο Μάκης Βορίδης, αν και δε κατάφερε τίποτε πάρεξ του υποκειμενικού "βολέματός" του, είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσει, ακουσίως, τα μέγιστα ώστε οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" να παραδειγματιστούμε στο τι πρέπει να αποφεύγουμε εάν εμμένουμε, όπως απαρεγκλίτως εμμένουμε, στις Αξίες και την Αρετή των Ελλήνων Προγόνων μας!

Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης
Τηλ. : 6977764737

YΓ: To παραπάνω κείμενο συνέταξα αρκετό καιρό πριν, αλλά απέφυγα να το δημοσιεύσω αμέσως αναμένοντας την έκπτωσή του ως δίδαγμα της αήθους δίψας του για "εξουσία' και "καρέκλα". Σήμερα, του το "αφιερώνω" ώστε να αντιληφθεί το πώς "sic transit gloria..." και να φρονηματισθεί, αν είναι δυνατόν...!  

  

Εδω και αλλες αποψεις για το ολο θεμα!!!!



Κύριοι,

Για να μπορέσουμε να κρίνουμε σωστά πρέπει να συστηματικοποιήσουμε την σκέψη μας.

Ξεκαθαρίζω από τη αρχή, ότι ο πατέρας μου, ο Δημήτρης Δημόπουλος ήταν ένας από τους πιο φανατικούς αντι - Νεο Δημοκράτες, αφού η ΝΔ ήταν ένα ψευδοδεξιό κόμμα, αφού αυτοί πρόδωσαν τον πατριωτικό χώρο και τους αξιωματικούς, αφού ...
Όπως καταλαβαίνετε, δεν μου είναι και πολύ ευχάριστο!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:

Παραδοχή 1η: Ο Μάκης Βορίδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι τα δύο πιο αυθεντικά στελέχη του Πατριωτικού χώρου. Ο Βορίδης το έχει αποδείξει με την διαδρομή του, ο δε Άδωνις, με τον ασταμάτητο αυθεντικό του αγώνα.

Παραδοχή 2η:  Έκαναν άριστα που υποστήριξαν την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και τα μνημόνια. Δεν μπορεί ο γιατρός να ευθύνεται για την αρρώστεια...

Όσοι δεν δέχεστε τα δύο παραπάνω, δεν μπορείτε να έχετε άποψη για την τελευταία τους επιλογή. Όσοι τους βρίζατε τόσο καιρό ως προδότες και τα συναφή, τι κόπτεστε για το που πήγαν; Για εσάς. ήταν προδότες από καιρό...

Δικαίωμα έχουν να μιλάνε, αυτοί που ήταν υπέρμαχοι της πολιτικής τους.

Εμείς, που ήμασταν υπέρμαχοι, θεωρήσαμε ότι άριστα έκαναν που διαγράφηκαν από το ΛΑΟΣ,  γιατί δεν μπορούσε η κωλοτούμπα του Καρατζαφέρη να τους καταστήσει καραγκιόζηδες και ούτε να ψηφίσουν κάτι τόσο σοβαρό που δεν πίστευαν.
Άρα, διαγράφηκαν και έμειναν οι δύο τους.

Ποιές ήταν οι επιλογές τους;

Επιλογή 1η: Να ιδρύσουν ένα νέο κόμμα ή να ξαναστήσουν το Ελληνικό Μέτωπο. Είχαν αποκομίσει πια μεγάλη δημοσιότητα, είναι γνωστοί και κοινώς αποδεκτοί.

Επιλογή 2η:
Να πάνε στην Νέα Δημοκρατία.

Επιλογή 3η: Να πάνε σπίτι τους.

Ερώτημα για όλους σας:  Αν κάνανε νέο κόμμα θα έπαιρναν το 3% στις επόμενες εκλογές;

Υπενθυμίζω ότι το ΛΑΟΣ είναι πια το αντιμνημονιακό, η ΝΔ είναι η μνημονιακή και οι δύο τους είναι οι μνημονιακοί  με την διαφορά ότι είναι "καθαρό"  το πολιτικό τους παρελθόν.

Στην σημερινή αριστεροκρατούμενη αντιμνημονιακή υστερία που σας έχει πιάσει όλους, τι πιθανότητα είχαν να επιβιώσουν με το δικό τους κόμμα; ... αφού δεν έχουν σηκώσει την λαϊκίστικη σημαία του δήθεν σύγχρονου επαναστάτου!

Πολύ σύντομα, ο ελληνικός λαός θα χωριστεί σε δύο στρατόπεδα. Στους μνημονιακούς και στους αντιμνημονιακούς. Η δεξιά τα δημιούργησε πια και τα δύο στρατόπεδα.

Προσωπικά, εγώ θα τους ήθελα στο δικό τους κόμμα. Με τίποτα, όμως, δεν θα τους ήθελα σπίτι τους.
Προσωπικά, όμως, θα ήθελα και πολλούς από εσάς και από τους γύρω μου να μην είσασταν θύματα της αριστεράς. Όταν πολλοί από εσάς φωνάζετε τα αριστερίστικα συνθήματα, τι να πώ σε αυτούς;

Θεωρώ ότι όσο σοβαρές είναι οι δικές τους επιλογές, τόσο σημαντικές είναι και οι επιλογές του καθενός μας.

Απαντήστε μου, λοιπόν, αν κάνανε νέο κόμμα θα έπαιρναν το 3% στις επόμενες εκλογές;

ΜΦΧ,
Τάκης Δημόπουλος
CHARILAOS VASILOPOULOS charilaosv@yahoo.com
19 Φεβ (Πριν από3 ημέρες)

προς ethnikismos
Τάκη μου,

καλησπέρα,

Τάκη, δεν μπορώ να πιστέψω οτι μπορείς και ρίχνεις νερό στο κρασί σου....
Δεν μπορώ να ανεχτώ ότι ο Τάκης που ξέρω, απλά σκέφτεται τα υπερασπιστεί την κίνηση του Βορίδη και του Γεωργιάδη προσχώρησης στη ΝΔ. Το κόμμα αυτό Τάκη, να σου θυμίσω, που το ξέρεις πολύ καλά, κυνήγαγε τον πατέρα σου και τον πατέρα μου, και τους κρύβανε η μανάδες μας από τους "βαλτούς" του Καραμανλή, μετά τη δικτατορία. Όπως και εγώ, έτσι και εσύ τα ξέρεις από πρώτο χέρι.
Θα φύγω όμως από αυτό για να μην κουράσουμε και τους υπολοίπους που ίσως να θέλουν να συμμετέχουν στην κουβέντα. που άνοιξες.
Επειδη λοιπόν, κατά τα λεγόμενά σου, εγώ έχω δικαίωμα να μιλάω, αφού ήμουν υποστηρικτής τους, μέχρι πριν λίγες ημέρες, θα σου πω δύο πράγματα.

Το ΛΑΟΣ τελείωσε. Όλα είναι σκηνοθετημένα από τον Καρατζαφέρη, γιατί ο ίδιος λόγω εγωϊσμού δεν θέλει να αφήσει προίκα σε κανέναν ένα κόμμα του 7-8 %. πόσο θα είναι στην πολιτική ο Καρατζαφέρης? Ρωτάω όλους σας. πόσο? 4χρόνια ακόμα? 5, 6...10???? Πόσα? Όταν λοιπόν θα σταματούσε να ασχολείται ενεργά ποιος θα ήταν διάδοχός του? Νομίζω ότι εδώ όλοι συμφωνούμε ότι θα ήταν ο Βορίδης. Έτσι λοιπόν, σε δέκα! λέω εγώ, χρόνια θα είχαμε ένα Ελληνικό Μέτωπο, μια Ελληνική Δύναμις, ή όπως θέλετε να το ονομάστε μέσα στη βουλή. Θα είχαμε λοιπόν, σε δέκα χρόνια το αργότερο, ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ, ένα Βορίδη 60άρη και τουλάχιστον άλλους 5-10-15 ικανούς εθνικιστές μέσα στη  βουλή και δεν χρειάζεται να αναφέρω ονόματα, ξέρουν και ξέρουμε πολύ καλάβ ποιοι είναι. Εάν είχαμε τώρα 4-5 ικανά άτομα Εθνικιστές μέσα στη βουλή, πόσοι θα είχαν γίνει μετά από 10 χρόνια? Πολλοί περισσότεροι, και με κατάλληλους χειρισμούς θα έφευγαν οι ανίκανοι από το ΛΑΟΣ, που είναι πάρα πολλοί και θα είχαμε ένα καθαρά Εθνικιστικό ακροδεξιό κόμμα στη βουλή.
Αυτό όμως δεν το ήθελε ο Καρατζαφέρης, γιατί ο Καρατζαφέρης δεν ήταν ποτέ και δεν είναι Εθνικιστής, Νεοδημοκράτης είναι.

Τι φταίει όμως που ο Μάκαρος πήγε στη ΝΔ?
Προσωπική μου εκτίμιση είναι ότι φταίει η προσωπική φιλοδοξία του. Διότι, ο Μάκαρος θα συνεχίσει να είναι υπουργός, και άμα όλα πάνε καλά και βγει ο Σαμαρας στις επόμενες εκλογές θα ξαναγίνει υπουργός.
Άρα λοιπόν, ο εθνικιστικός χώρος που εκπροσωπούνταν από το ΛΑΟΣ μέσω του Μάκαρου Βορίδη πρωτίστως και μετά από όλους τους άλλους, ξεπουλήθηκε εν μία νυκτί για μιά καρέκλα. Τα πούλησε όλα ο Μάκαρος. Ιδανικά, εθνικισμούς, συναγωνιστές, φιλίες, προσωπική πορεία στο χώρο, τα πάντα. Άντε και ο Γεωργιάδης έχει ένα παραπάνω ελαφρυντικό από τον Μάκαρο, δεν έχει την πορεία του Μάκαρου στον χώρο του Εθνικιστικού κινήματος, οπότε και δεν τον αναφέρω.
Άρα, εγώ σου προσθέτω και μία 4η επιλογή: Να κάνουν υπομονή και να καρπόνονταν ένα κόμμα του 7-8%.Αν δεν μπορούσαν ή εάν δεν θα το άφηνε ο Καρατζαφέρης να συμβεί αυτό, όπως προανέφερα? Τότε θα είχαν ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ. Εθνικιστικό κόμμα, είτε νέο είτε επανασύσταση του Ελ.Με.
Αν όμως επιμένεις στις επιλογές σου, εγώ θεωρώ καλύτερη επιλογή να πάνε σπίτι τους από αυτό που τελικά έκαναν. Μάλλον, για να μην τους βάζω στο ίδιο τσουβάλι, ο Μάκαρος, καλύτερα να πήγαινε σπίτι του, παρά στην ΝΔ. Το ότι ο Άδωνις πήγε στη ΝΔ, ε, δε χάλασε και ο κόσμος για τους Εθνικιστές.... Επίσης, όμως σαν επιλογή Νο2, θα έπρεπε να είχες και το ΠΑΣΟΚ. Και αυτοί μνημονιακοί είναι. Άρα, κατά τα λεγόμενά συο και εκεί θα μπορούσαν κάλλιστα να πάνε.

Λες στο μήνυμά σου " Προσωπικά, εγώ θα τους ήθελα στο δικό τους κόμμα. Με τίποτα, όμως, δεν θα τους ήθελα σπίτι τους.' Άρα, τώρα θα ψηφίσεις ΝΔ, επειδή πήγαν εκεί?

Να σου πω, ποιο θα είναι το αποτέλεσμα? όλοι οι Εθνικιστές που παραμέναμε στο ΛΑΟΣ έως τώρα, σιγά σιγά οδεύουμε στην Χρυσή Αυγή.
Πέρα από προδωμένοι, αισθανόμαστε και άστεγοι, Τάκη μου.
"Αγαπούλα την κουκούλα"? Για κράτα τη αυτη τη διαφήμιση..... ταιριάζει και το όνομα.

Με συναγωνιστικούς χαιρετισμούς σε όλους εκτός από τον Μάκαρο.
(Στον Μάκαρο απλούς χαιρετισμούς)
Βασιλόπουλος Χάρης


From: ANTYX - P. Demopoulos <antyx@tee.gr>
To: ethnikismos@googlegroups.com
Sent: Saturday, February 18, 2012 6:26 PM
Subject: [Εθνικισμός] Βορίδης - Γεωργιάδης

MAIANDROS maiandros@gmail.com
19 Φεβ (Πριν από3 ημέρες)

προς ethnikismos
Κύριε Δημόπουλε με τον πατέρα σας ήμουν μαζί στα πρώτα του βήματα αλλά και στα δικά μου.
Το ερώτημα που βάζετε είναι λάθος. Το ζητούμενο δεν είναι ένα ποσοστό. το ζητούμενο ΗΤΑΝ και παραμένει μια ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΑΝΤΑΛΑΝΤΕΥΤΗ εκπροσώπιση του ΕΘΝΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ. Αν αυτή κάποτε υπάρξει. τότε και τα ποσοστά θα βρεθούν ΑΝ τυχόν τα χρειαζόμαστε.....ΑΝ . Ο εθνικιστικός χώρος δεν παίρνει διάσημα από το "πορνοβούλιο" αλλά από την κοίνωνία και εκεί για να τα πάρει π΄ρεπει πρωτίστως ΝΑ ΠΕΙΘΕΙ και οι ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ μόνο τους αφελείς ΙΣΩΣ να πείθουν και τούς "υπο διορισμόν." Οταν κάποτε με τον πατέρα σας και άλλους (ήμουν ο μικρότερος εγώ) μαζευόμαστε στο Green Park γιατί λεφτά για γραφεία δεν υπήρχαν(μετά προέκυψε η Μπουμπουλίνας κλπ κλπ ) Παρ όλο ότι ο ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ ήταν στην ΕΡΕ κάνενας δεν συζητούσε για ποσοστά και κοινοβούλια.Αυτά προς ενημέρωση και μόνον.
dimipana@gmail.com
19 Φεβ (Πριν από2 ημέρες)

προς ethnikismos
Κύριε Δημόπουλε, σας απαντώ με απόλυτο σεβασμό στο πρόσωπό σας, συμπτωματικά δε αυτό τον καιρό ξαναδιαβάζω ένα-δυό βιβλία του αειμνήστου πατέρα σας.

Εγώ είμαι έξω από τον χωρό και ίσως δεν δικαιούμαι να ομιλώ πόσο μάλλον να δίνω συμβουλές.

Δεν θα το κάνω λοιπόν. Ο λόγος που γράφω αυτές τις δύο γραμμές είναι διπλός:

1) Πρώτον να συμφωνήσω με την πρότασή σας περί συστηματικοποίησης της σκέψης μας και να πω ότι σε γενικές γραμμές δέχομαι την λογική σας.

2) Αν μου επιτρέπετε, να εκφράσω την διαφωνία μου με δύο θέσεις σας:

i)  Δικαίωμα να μιλάνε έχουν όλοι -ανεξαιρέτως- και όχι μόνον όσοι συμφωνούσαν. Τουλάχιστον έτσι -υποτίθεται- ισχύει στην Δημοκρατία. Συνεπώς είμαστε υποχρεωμένεοι να τους ακούσουμε όλους και ο καθένας κρίνεται για τα όσα πιστεύει και εκφράζει.

ii) Σωστό είναι ότι ο γιατρός δεν ευθύνεται -προφανώς- για την αρρώστεια, όμως ο γιατρός είναι ο μόνος υπεύθυνος για την διάγνωση και την ενδεδειγμένη θεραπεία. Εν τω προκειμένω, η διαφωνία -αν δεν κάνω λάθος- βρίσκεται στο ότι αυτοί που δηλώνουν -πέρα από κάθε αμφιβολία- Εθνικιστές ενώ διέγνωσαν σωστά την αρρώστεια, περιέργως διάλεξαν λάθος θεραπεία η οποία κάθε άλλο παρά Εθνικιστική μπορεί να χαρακτηριστεί. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μου μία σοβαρή συζήτηση/ανάλυση, και εννοώ συνολικά από όλες τις διαφωνούσες πλευρές, ώστε ο Εθνικιστικός χώρος να αποκρυσταλλώσει μια ξεκάθαρη στάση υπέρ ή κατά του Μνημονίου, της πτώχευσης, της επιστροφής στην δραχμή, κλπ. Εκεί είναι που εγώ προβληματίζομαι η απουσία "γραμμής", όσο άσχημα και αν ακούγεται αυτό, για ευνόητους λόγους.


Kαι πάλι με όλο τον σεβασμό, απλά ήθελα να ξεκαθαρίσω αυτά τα δύο σημεία, έτσι τουλάχιστον όπως εγώ τα αντιλαμβάνομαι.

Αν κάπου σφάλλω, παρακαλώ διορθώστε με.

--
Δημήτριος Γ. Παναγιωτίδης
Chicago, IL - USA.

==



2012/2/18 ANTYX - P. Demopoulos <antyx@tee.gr>
asdic . asdicping@gmail.com
19 Φεβ (Πριν από2 ημέρες)

προς ethnikismos
Παραδοχή 1η: Ο Μάκης Βορίδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι τα δύο πιο αυθεντικά στελέχη του Πατριωτικού χώρου. Ο Βορίδης το έχει αποδείξει με την διαδρομή του, ο δε Άδωνις, με τον ασταμάτητο αυθεντικό του αγώνα. 

Αυτό ασφαλώς είναι οξύμωρο καθώς αυθεντικά στελέχη του πατριωτικού χώρου και στη  ΝΔ δεν γίνεται. Είτε δεν είναι (πλέον) αυθεντικά στελέχη του πατριωτικού χώρου οι δύο που αναφέρεις, είτε η ΝΔ έγινε πατριωτικό κόμμα. Για το δεύτερο δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν συζήτηση διότι δεν έγινε.

Παραδοχή 2η:  Έκαναν άριστα που υποστήριξαν την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και τα μνημόνια. Δεν μπορεί ο γιατρός να ευθύνεται για την αρρώστεια... 

Αυτό είναι η άποψη σου. Όσοι προσδιορίζεσθε ως οπαδοί του ευρωμονόδρομου, εμμέσως πλυν σαφώς λέτε πως η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει οποιαδήποτε θυσία της ζητά η Ευρώπη  για να μείνει εντός Ευρώπαικής Ένωσης και Ευρωζώνης. Δεν έχει κανείς την απαίτηση να κατανοείτε πως άλλη η Ευρώπη των εθνών και άλλη η Ευρώπη των Βρυξελλών που είναι ένα μασονοιουδαικό κατασκεύασμα με σκοπό να αποτελέσει το πρότυπο για το μελλοντικό παγκόσμιο κράτος. Αλλά κάποια βασικά πράγματα θα έπρεπε να τα αντιλαμβάνεσθε. Ποιά είναι αυτά;
Μέχρι στιγμής η Ευρωπαική Ενωση των Στοών και των Τραπεζών έχει στερήσει από την Ελλάδα την οικονομική της ανεξαρτησία, την οικονομική της ανάπτυξη και την έχει μετατρέψει μέσα από συνθήκες Δουβλίνου κλπ σε ένα βόθρο αφρικανοπακιστανών λαθρομεταναστών. Δηλαδή με λίγα λόγια η Ελλάδα και το έθνος των Ελλήνων απειλείται με βιολογικό θάνατο. Παρόλα αυτά αυτοπροσδιοριζόμενοι ως εθνικιστές επιμένουν υπερ του ευρώ, του ευρωμονόδρομου κλπ.  Είτε μας κάνουν πλάκα είτε κάτι άλλο παίζει. 
Από τη στιγμή που ένα κράτος δεν ελέγχει την οικονομία του και δεν κόβει δικό του νόμισμα δεν μπορεί να κάνει οικονομική πολιτική, συνεπώς είναι δέσμιο ξένων συμφερόντων. Όταν δε τα ξένα συμφέροντα ενδιαφέρονται και να αποκτήσουν γρήγορα και με άνεση τον ορυκτό πλούτο μιας χώρας λογικό είναι να επιθυμούν αυτός ο συνδυασμός οδηγεί στη καταστροφή που τώρα βιώνουμε. 
Εν κατακλείδι οποιοσδήποτε είναι υπερ του ευρώ και κατά να αποκτήσει η Ελλάδα τον έλεγχο της οικονομίας της ουδεμία σχέση μπορεί να έχει με πατριωτικό χώρο. Και αυτή η στάση είναι συνεπέστατη με την στάση του πατριωτικού χώρου που στην είσοδο στην ΟΝΕ έλεγε ΟΧΙ ακριβώς επειδη η Ελλάδα θα έχανε την οικονομική της ανεξαρτησία. 

Όσοι δεν δέχεστε τα δύο παραπάνω, δεν μπορείτε να έχετε άποψη για την τελευταία τους επιλογή. Όσοι τους βρίζατε τόσο καιρό ως προδότες και τα συναφή, τι κόπτεστε για το που πήγαν; Για εσάς. ήταν προδότες από καιρό...

Δικαίωμα έχουν να μιλάνε, αυτοί που ήταν υπέρμαχοι της πολιτικής τους.
 

Είσαι μπερδεμένος, επέτρεψε μου να σε ξεμπερδέψω. Άποψη και δικαίωμα να μιλάμε έχουμε και θα έχουμε αφού τους ψηφίσαμε ως εκπροσώπους του πατριωτικού χώρου και όχι ως κωλαούζους της Goldman Sachs και της ΝΔουλας. Από τη στιγμή που πήγανε στη τροτσκιστική ΝΔουλα την οποία βρίζανε (και ορκίζονταν πως δεν θα πάνε ποτέ), έχουμε δικαίωμα να τους πούμε καραγκιόζηδες, προδότες, ξεφτίλες, κωλοτούμπες, χαμερπή όντα και ότι άλλο επιθυμεί ο καθένας που τους έδωσε τον ψήφο τους επειδη τους θεωρούσε πατριώτες και αυτοί τον κορόιδεψαν πηγαίνοντας στη γαλάζια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ (έκφραση Γεωργιάδη) μαζί με τον Πάκη, τον Αρούλη την Κουτσίκου και τα άλλα μπουμπούκια. Αλλά και στο θέμα του μνημονίου η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων τους εάν ήξεραν πως θα παρέδιδαν τη χώρα στην Goldman Sachs και θα συγκυβερνούσαν με την ΠΑΣΟΚ-ΝΔ Α.Ε. (έκφραση Γεωργιάδη) δηλαδή αυτούς που κατέστρεψαν τη χώρα δεν θα τους ψήφιζαν ποτέ. Συνεπώς ναι εμείς ως ψηφοφόροι τους έχουμε δικαίωμα να λέμε ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ για αυτούς καθώς μας εξαπάτησαν. Δηλαδή εάν εσύ παντρευόσουν κάποια που σε διαβεβαίωνε οτι πριν από εσένα υπήρχε μόνο άλλος ένας και μετά το γάμο άρχιζε να τσιλιμπουρδίζει και μετά σε παρατούσε για έναν πλούσιο δεν θα εξοργιζόσουν; Χοντρό παράδειγμα αλλά υπερβάλλω για να κατανοήσεις τη θέση μου.
Αλλά ακόμα και αν δεν τους είχαμε ψηφίσει και δεν μας είχαν εξαπατήσει πάλι θα είχαμε δικαίωμα να μιλάμε να τους κρίνουμε να τους ορίζουμε και να τους προσδιορίζουμε.

τι κόπτεστε για το που πήγαν; 

 Θα σου πω γιατί. Διότι όταν κάποιοι έλεγαν πως οι Βορίδης-Γεωργιάδης ξεπούλησαν τον πατριωτικό χώρο και την Ελλάδα, εσείς λέγατε ότι όσοι τα λένε αυτά είναι τρελλοί, παλαβοί και ηλίθιοι. Τώρα που το δίδυμο κατέληξε στον έναν από τους δύο πόλους της προδοσίας (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ Α.Ε.) και αποδείχθηκε ότι όσοι έλεγαν περί ξεπουλήματος είχαν δίκιο είναι λογικό να σας υπενθυμίζουν ότι είχατε λάθος. 



Εμείς, που ήμασταν υπέρμαχοι, θεωρήσαμε ότι άριστα έκαναν που διαγράφηκαν από το ΛΑΟΣ,  γιατί δεν μπορούσε η κωλοτούμπα του Καρατζαφέρη να τους καταστήσει καραγκιόζηδες και ούτε να ψηφίσουν κάτι τόσο σοβαρό που δεν πίστευαν. 
Άρα, διαγράφηκαν και έμειναν οι δύο τους. 

Ποιές ήταν οι επιλογές τους; 

Ο Καρατζαφέρης έκανε κωλοτούμπα στο Μνημόνιο έχεις δίκιο. Σου διαφεύγει βέβαια ότι κωλοτούμπα έκανε και ο Σαμαράς και μάλιστα πολύ πιο γελοιά, αφού είχε πατήσει και διαγραφές στο κόμμα του όταν κάποιοι ψήφισαν το πρωτο μνημόνιο. Αλλά σκοπίμως περιστρέφεις την όλη συζήτηση στο μνημόνιο. Διότι σαφέστατα έτσι δεν παραβλέπεις την ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ κωλοτούμπα που κάνανε Βορίδης-Γεωργιάδης πηγαίνοντας στη ΝΔουλα. Διότι πέρα από τα "είστε με τα καλά σας που θα πάω στη ΝΔ;" (Γεωργιάδης) και τα αντίστοιχα του Βορίδη, οι πατριώτες έχουν ανοιχτά μέτωπα με την ΝΔουλα. 
Διότι η ΝΔουλα είναι ένα κόμμα υπερ της λαθρομετανάστευσης
Διότι η ΝΔουλα είναι ένα κόμμα που επιθυμεί την επαναδημιουργία της εθνικής ταυτότητας των Ελλήνων που θα είναι αδιάφορη ως προς την εθνοφυλετική τους καταγωγή. 
Διότι η ΝΔουλα είναι ένα κόμμα που δεν πιστεύει πως η Ελλάδα είναι έθνος-κράτος των Ελλήνων
Διότι η ΝΔουλα είναι ένα κόμμα που όποτε κυβέρνησε συνέχισε την καταστροφή της Ελλάδος που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ
Διότι η ΝΔουλα είναι ένα κόμμα που πρόδωσε κατ' επανάληψη τα πατριωτικά πιστεύω των ψηφοφόρων της
Διότι η ΝΔουλα είναι το κόμμα του Πάκη "ευχαριστώ τους μετανάστες που ήρθαν να μας γονιμοποιήσουν" Παυλόπουλου
Διότι η ΝΔουλα είναι το κόμμα που έβαλε τα τουρκικά στα ελληνικά σχολεία 
Διότι η ΝΔουλα είναι το κόμμα που έφερε το βιβλίο της Ρεπούση
Διότι η ΝΔουλα είναι ένα κόμμα που θα έπρεπε να έχει μια δυναμική Δεξιά νεολαία και το μόνο που κάνει η νεολαία της είναι να αλληλοπιπώνεται στις τουαλέτες των κλαμπς υπό τους ήχους γανγκστα ραπ. 
Διότι η ΝΔουλα είναι το κόμμα.... (όπου αντί για αποσιωπητικά βάλε λόγους, έχει άφθονους!)
Διότι εν κατακλείδι και δε θα σταματήσω να το λέω η ΝΔουλα είναι το επικινδυνότερο αριστερό κόμμα της Ελλάδος και συνειδητά κατέστρεψε την ελληνική Δεξιά.

Εάν λοιπόν τα "δύο πιο αυθεντικά στελέχη του Πατριωτικού χώρου" (sic) ξέχασαν τα παραπάνω και προσχώρησαν στη ΝΔουλα ΤΟΤΕ Η ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΜΑΖΙ. 


Απαντήστε μου, λοιπόν, αν κάνανε νέο κόμμα θα έπαιρναν το 3% στις επόμενες εκλογές; 

Αυτή η επιχειρηματολογία είναι η επιχειρηματολογία που οδήγησε τον πατριωτικό χώρο εδώ που είναι σήμερα, δηλαδή στο τέλμα. Τη στιγμή που με μια ελάχιστα σοβαρή στάση θα μπορούσε να είναι στο 20 %. Διότι κάθε φορά που κάτι πήγαινε λάθος η εύκολη λύση ήταν η επιστροφή στη ΝΔουλα. Και φυσικά το 1980 μια τέτοια κίνηση είχε και μια λογική διότι η ΝΔ τότε είχε ακόμα πατριώτες ως στελέχη. Σήμερα με τον Πάκη, την Κουτσίκου ποιός σοβαρά πιστεύει πως κάποιος μπορεί να είναι πατριώτης και στη ΝΔ.
Εσύ εμμέσως πλυν σαφώς επιλέγεις την θέση ότι μπορεί να υπάρξει εισοδισμός στη τροτσκιστική ΝΔουλα (σημ. ειδικά σε τροτσκιστικό κόμμα εισοδισμός δεν γίνεται καθώς οι τροτσκιστές ευφήραν την τακτική του εισοδισμού) και να μεταλλαχθούν οι θέσεις της. Αυτό έχει δοκιμαστεί άπειρες φορές στο παρελθον και έχει αποτύχει. Έπειτα κανείς δεν πίθεται στα σοβαρά ότι πήγαν στη ΝΔ για αυτό το σκοπό. 

Ένα πολύ καλό άρθρο του Ζαφειρόπουλου επί του θέματος: http://www.elkosmos.gr/2011-11-29-16-11-20/apopsis/editorial/10526-2012-02-19-07-42-36.html

Επειτα δεν κατάλαβα, από που κι ως που ο πατριωτισμός όρίζεται και εκφράζεται αποκλειστικώς από τους φιλελεύθερους τύπου Βορίδη; Μη τρελλαθούμε κιολας...

Φυσικά δικαίωμα του Βορίδη και του Γεωργιάδη να κάνουν ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ, δικαίωμα και των οπαδών τους να ψηφίσουν ΝΔουλα στις ερχόμενες εκλογές για να σώσει ο Αντωνάκης την Ελλάδα. Δικαίωμα όμως να δουλεύουν τον κόσμο και μάλιστα να μας λένε ότι δε μπορούμε να μιλάμε και να τους κρίνουμε δεν έχουν.


Να επαναλάβω το ερώτημα που θέτω συχνα (αλλά ποτέ δε παίρνω απάντηση) στους διάφορους εδώ υποστηρικτές του ΛΑΟΣ και του διδύμου. Εάν η ΠΑΣΟΚ-ΝΔ Α.Ε. κατέστρεψε την Ελλάδα και κάποιος συνεργάζεται με αυτή (ή τον ένα πόλο της όπως στη περίπτωση του διδύμου), πως λέγεται αυτός που συνεργάζεται με προδότες; 
Δεν είναι ρητορική η ερώτηση...


Pheidias kallimaxos@gmail.com
18 Φεβ (Πριν από4 ημέρες)

προς Ethnikismos
Ὁ πατριωτικὸς χῶρος ἀλλὰ καὶ ἡ Δεξιὰ στὸ σύνολό της στάθηκαν ἀνίκανοι
νὰ διατυπώσουν συγκεκριμένο καὶ πειστικὸ λόγο, διακριτὸν ἀπὸ τὴν
ἀντιμνημονιακὴ ἀριστερὴ καφρίλα ΠΑΜΕ - ΑΔΕΔΥ (Φωτόπουλων) - Δεν
πληρώνω - ΚΚΕ (Peoples of Europe rise up) - Καζάκη - Τράγκα - Καμμένου
- Μίκη - Τσίπρα - «ἀγανακτισμένων» (μὲ τοὺς ὁποίους, σύμφωνα μὲ τὶς
ἀπόψεις ὁρισμένων, ἔπρεπε ἐγὼ νὰ αἰσθανθῶ συναγωνιστής), καὶ ἔτσι
κατήντησαν εἴτε οὐραγοὶ τῆς Ἀριστερᾶς (ΤραγκοΚαμμένοι φωνακλάδες) εἴτε
«κωλοτοῦμπες» καὶ «προδότες».

Ὁ μὲν Σαμαρᾶς, ὑπερθεματίζοντας ἀρχικῶς σὲ ἀντιμνημονιακὸ λαϊκισμό,
τώρα ποὺ ἦλθαν τα δύσκολα καὶ διεπίστωσε ὅτι δὲν μπορεῖ νὰ κάνῃ τὸν
νέο Κολοκοτρώνη, τὸ πληρώνει ὡς «κωλοτούμπας Νο 2», μὲ τὸν κομάντο
Φαῆλο ξεδοντιασμένο σκυλάκι καὶ τοὺς φωνακλάδες τοῦ Antinews νὰ
γλείφουν ἐκεῖ ποὺ ἔφτυναν, ὁ δὲ Καρατζαφέρης, ἔχοντας ἐπιχειρήσει
ἀρχικῶς νὰ καθιερωθῇ ὡς σοβαρὴ πολιτικὴ δύναμις Ἑλλήνων νοικοκυραίων
ποὺ δὲν ἐπικροτοῦν τὸν ἀνεύθυνο λαϊκισμὸ τῆς Ἀριστερᾶς, διεπίστωσε ὅτι
δὲν μπόρεσε νὰ περάσῃ τὴν εἰκόνα αὐτὴ οὔτε στοὺς ἴδιους του τοὺς
ὁπαδούς, στὸν πατριωτικὸ δηλαδὴ χῶρο.

Τὸ ἀποτέλεσμα εἶναι ὅτι τόσο ὁ Σαμαρᾶς ὅσο καὶ ὁ Καρατζαφέρης,
ξεκινώντας ἀπὸ διαφορετικὲς ἀφετηρίες, ὑπερκεράστηκαν ἀπὸ τὶς
ἐξελίξεις καὶ κινδυνεύουν νὰ σαρωθοῦν ἀπὸ τὸν ἀριστερὸ λαϊκισμὸ ποὺ
ποντάρει στὴν χρεωκοπία καὶ στὴν καταστροφὴ τῆς χώρας. Ὁ πατριωτικὸς
χῶρος στὸ σύνολό του δὲν εἶναι ἄμοιρος εὐθυνῶν γιὰ αὐτὴν τὴν ἐξέλιξι,
διότι, ἀντὶ νὰ ἀναπτύξῃ, ὅπως εἶπα, μιὰ ἀξιόπιστη κριτικὴ διαφορετικὴ
ἀπὸ αὐτὴν τῶν Καζάκηδων, τῶν ἀγανακτισμένων καὶ τῶν πασοκικῶν
παρασίτων τοῦ δημοσίου, πότε ὑπερθεμάτιζε σὲ καφρίλα, πότε, τὴν
ἀνάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενος, ἐσύρετο σὰν δαρμένο σκυλὶ ὑπὸ τὰ
καυδιανὰ δίκρανα τοῦ Σόιμπλε.
Vangelis Kontogeorgakos vkthor@yahoo.com
19 Φεβ (Πριν από3 ημέρες)

προς ethnikismos
Αγαπητέ, καταφέρατε και διατυπώσατε τις σκέψεις μου.
Τα υφιστάμενα κόμματα πλησιάζουν στο τέλος τους. Οι επόμενες εκλογές θα ενισχύσουν τους λαϊκιστές αριστερούς, οι οποίοι επαναλαμβάνουν το λάθος του ΠΑΣΟΚ, κραυγάζοντας μια αριστερίστικη έκδοση του "Λεφτά υπάρχουν". Οι εξελίξεις θα αποκαλύψουν την γελοιότητά τους,  με συνέπειες για τη χώρα μας. Με την πτώση τους, θα ολοκληρωθεί ο κύκλος των κομμάτων της μεταπολίτευσης.
Αλήθεια, τι χρειάζεται αυτή τη στιγμή η Πατρίδα μας; Ποιο είναι το καθήκων των πατριωτών;
Χρειάζεται ένας πραγματικός πατριωτικός φορές, στελεχομένος από σοβαρούς ανθρώπους, με φιλοδοξίες μεν, και ειλικρινείς προθέσεις δε. Να μην είναι λαϊκιστικό, να μην ασχολείται με θεωρείες συνομωσίες και ουφολογίες. Να μπορεί να προτείνει σοβαρές και ρεαλιστικές λύσεις, για όλα τα προβλήματα της χώρας. Να επιδιώκει τη δημιουργία μιας ισχυρής και αυτοδύναμης, τόσο οικονομικά όσο και στρατιωτικά, Ελλάδας, που να είναι ανάμεσα στους ισχυρούς της ΕΕ και αδιαφιλονίκητη δύναμη στα Βαλκάνια. Να μπορεί να συσπειρώσει γύρω τους, όλους τους έλληνες που συναρτούν την πρόοδό τους με αυτή του έλληνικού λαού και της Ελλάδας.
Μπορεί να δημιουργηθεί μέσα από τον  πατριωτικό χώρο, ένας τέτοιος φορέας; Φοβάμαι πως όχι αυτή τη στιγμή, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να προσπαθήσουμε. 

 
From: Pheidias <kallimaxos@gmail.com>
To: Ethnikismos list <ethnikismos@googlegroups.com>
Sent: Saturday, February 18, 2012 5:26 PM
Subject: [Εθνικισμός] Ευθύνες του πατριωτικού χώρου

MAIANDROS maiandros@gmail.com
19 Φεβ (Πριν από3 ημέρες)

προς ethnikismos
Δεν ξέρω τι σε κάνει να συμπεριλαμβάνεις τον ΚΑΜΜΕΝΟ σε όλα αυτά που λες. Εκείνο που μπορώ να δω εγώ (χωρίς να τον γνωρίζω) Ότι κωλοτούμπες μέχρι σήμερα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ δεν έκανε. Αντίθετα ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ τις κωλοτούμπες  κάποιων άλλων.... ΑΝ κατι άλλο ξέρεις καλύτερο αυτή τη στιγμή πες το. Αν παλι μπορείς να τεκμηριώσεις αυτα που λες γι αυτόν πάλι πες το αλλιώς εσύ τουλάχιστον δεν θα πρέπει να καταφεύγες σε προβοκάτσιες......
dimipana@gmail.com
19 Φεβ (Πριν από2 ημέρες)

προς ethnikismos
Ένα σχόλιο-συμπλήρωση προς το κείμενο του κύριου Κοντογεωργάκου:

--

Αν μου επιτρέπετε, αυτό που πολύ σωστά περιγράφετε στην προ-τελευταία παράγραφό σας, μου θυμίζει λίγο από την περίδο Α' & Β' Βαλκανικός, 1ος Παγκόσμιος και Μικρασιατικός Πόλεμος, την περίοδο 1936-1941 και την 7ετία 1967-1974. Δυστυχώς -αν δεν κάνω λάθος- δεν έχει υπάρξει άλλοτε ελληνική κυβέρνηση που να "έδρασε" με (ξεκάθαρα) εθνικιστικούς στόχους.

Επειδή αυτές οι εποχές όμως έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, αναρωτιέμαι και εγώ πώς θα μας ξανα-προκύψουν. Σίγουρα πάντως όχι από τύχη, ούτε δια μαγείας, σίγουρα όχι από παρθενογένεση.

Για να υπάρξει τέτοια κυβέρνηση στην Ελλάδα πρέπει η συντριπτική πλειοψηφία του λαού, μαζικά, να σκέφτεται έτσι, δηλ. Εθνικιστικά. Αυτό δεν ισχύει σήμερα. Κάποτε στο ελληνικό λεξικό η λέξη Εθνικισμός δεν είχε αρνητική σημασία. Σήμερα, έχει πρωτίστως αρνητική, καθώς η ερμηνεία αυτή εμφανίζεται πάνω-πάνω, ως δηλ. η 1η και κύρια σημασία. Σήμερα στην συνείδηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, ο Εθνικισμός δεν είναι η αγάπη για την πατρίδα μας αλλά μια βδελυρή πρακτική, μιά κατακριτέα ιδεολογία, συνώνυμη του Σοβινισμού, που καμμία θέση δεν έχει στην κοινωνία μας.

Νομίζω λοιπόν ότι βρισκόμαστε εν αρνήσει της θλιβερής πραγματικότητος. Η αριστερή θολοκουλτούρα έχει πλήρως "καπελώσει" και κυριαρχήσει πάνω σε αυτό το ζήτημα, επιβάλλοντας την δική της στρεβλή οπτική γωνία. Πρόκειται για την απόλυτη παράνοια: Η αριστερά να κατηγορεί τους Εθνικιστές για ιδεοληψία αλλά ταυτόχρονα να έχει πλήρως μπολιάσει την ελληνική κοινωνική συνείδηση με την δική της ιδεοληψία. Με λίγα λόγια, κύριοι ηττηθήκαμε διότι πτωχεύσαμε ιδεολογικά. Όταν αυτό το παραδεχτούμε, τότε θα μπορέσουμε να το αναλύσουμε, να το ξεπεράσουμε και να το αντιστρέψουμε. Έτσι το βλέπω εγώ!  

Συμφωνώ λοιπόν με την θέση σας ότι μέσα από τον σημερινό πατριωτικό χώρο δεν μπορεί να δημιουργηθεί κάτι τέτοιο, συμφωνώ και ότι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να προσπαθήσουμε.

Υπό την παραδοχή όμως ότι ακόμη και αν "πλουτίσουμε" ιδεολογικά, ακόμη και αν προσπαθήσουμε και -τελικώς- επιτύχουμε να ισορροπήσουμε και υπερκεράσουμε την αριστερή ιδεολογική κυριαρχία, τα όποια αποτελέσματα θα εμφανιστούν μετά από μία γενιά -τουλάχιστον- για να μην πω δύο και βάλε.

Όλα αυτά βέβαια, θα έχουν νόημα, αν σε -ξέρω ΄γω- 50 χρόνια από σήμερα, υφίσταται ακόμα ελληνικό κράτος.

--

Δημήτριος Γ. Παναγιωτίδης
Chicago, IL - USA.
MAIANDROS maiandros@gmail.com
17 Φεβ (Πριν από5 ημέρες)

προς ETHNIKISMOS
ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ , ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΟΡΚΟΣ, Γιατί....

Καταγγελία για Μάκη Βορίδη.

Φίλος του Μάκη Βορίδη ήρθε και μας είπε:
"Ειμαι ο Σταματόπουλος Ηλίας, ήμουν πρωτεργάτης στήριξης του ΕΠΙΟΡΚΟΥ Μάκη Βορίδη.
Είμαι αυτός που έδωσα το γράμμα του Γεώργιου Παπαδόπουλου στον Δημητριάδη για την διάλυση της ΕΠΕΝ στο Ξενοδοχείο ΠΑΡΚ. ΤΟΤΕ είχες πεί: "Δεν πρόκειται ΠΟΤΕ ! να ψηφίσω ή να προσχωρήσω στην Ν.Δ όπως είχε πεί η Δέσποινα Παπαδοπούλου στη Σπάρτη, "Καλύτερα να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ παρά την Ν.Δ.".
ΓΙ ΑΥΤΕΣ τις θέσεις σου σε ΨΗΦΙΖΑΜΕ και χύσαμε αίμα αλλά μας βγήκες ΕΠΙΟΡΚΟΣ και ΝΤΡΟΠΗ σου.

"Ευχαριστούμε" που "τίμησες" την ψήφο μας.
Με οργή και ΑΗΔΙΑ
ΗΛΙΑΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ
Pheidias kallimaxos@gmail.com
17 Φεβ (Πριν από4 ημέρες)

προς ethnikismos
«ΓΙ ΑΥΤΕΣ τις θέσεις σου σε ΨΗΦΙΖΑΜΕ»...

Ειλικρινά, εγώ ΔΕΝ ψήφιζα τον Βορίδη για την αβροφροσύνη του προς την
Δέσποινα Παπαδοπούλου όταν ήταν νεολαίος της ΕΠΕΝ πριν 30-40 χρόνια.
Τόν ψήφιζα για πολύ σοβαρότερους λόγους.

2012/2/17 MAIANDROS <maiandros@gmail.com>:

> ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ , ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΟΡΚΟΣ, Γιατί....
>
> Καταγγελία για Μάκη Βορίδη.
>
> Φίλος του Μάκη Βορίδη ήρθε και μας είπε:
>
> "Ειμαι ο Σταματόπουλος Ηλίας, ήμουν πρωτεργάτης στήριξης του ΕΠΙΟΡΚΟΥ Μάκη
> Βορίδη.
> Είμαι αυτός που έδωσα το γράμμα του Γεώργιου Παπαδόπουλου στον Δημητριάδη
> για την διάλυση της ΕΠΕΝ στο Ξενοδοχείο ΠΑΡΚ. ΤΟΤΕ είχες πεί: "Δεν πρόκειται
> ΠΟΤΕ ! να ψηφίσω ή να προσχωρήσω στην Ν.Δ όπως είχε πεί η Δέσποινα
> Παπαδοπούλου στη Σπάρτη, "Καλύτερα να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ παρά την Ν.Δ.".
> ΓΙ ΑΥΤΕΣ τις θέσεις σου σε ΨΗΦΙΖΑΜΕ και χύσαμε αίμα αλλά μας βγήκες ΕΠΙΟΡΚΟΣ
> και ΝΤΡΟΠΗ σου.
>
> "Ευχαριστούμε" που "τίμησες" την ψήφο μας.
> Με οργή και ΑΗΔΙΑ
> ΗΛΙΑΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

--

asdic . asdicping@gmail.com
17 Φεβ (Πριν από4 ημέρες)

προς ethnikismos
Η γενία του Σταματόπουλου (δεν τον ξέρω προσωπικά) έχει βιώματα διαφορετικά από τα δικά μας, πολύ πιό έντονα. Έχω την εντύπωση πως η όλη υπόθεση έχει να κάνει με κάποια διαδοχή. Δηλαδή πως η γενιά αυτή έβλεπε στον Βορίδη την συνέχεια της καταστραμμένης από το σύστημα ιδεολογίας της. Συνεπώς ο Βορίδης ασπαζόταν τις ανησυχίες της προηγούμενης γενιάς και με την δήλωση του πως ποτέ δε θα πάει στη ΝΔουλα (υπεύθυνη για τους βασανισμούς, φυλακίσεις και εξευτελισμούς των αξιωματικών και ατελείωτο κατάλογο προδοσιών έναντι της Ελλάδος) δεχόταν και το χρήσμα της διαδοχής.
Το όλο σκηνικό θυμίζει μια τέτοιου είδους τελετή.
Ακόμα και στις εποχές του Σταματόπουλου (ιδιαίτερα πρόσφατες) τέτοιου είδους προδοσίες είχαν σοβαρές συνέπειες. 
Αλλά, αλλες εποχές τότε, άλλες εποχές τώρα.
Επίσης προφανώς κάποιοι θα υποστηρίξουν πως ο Καρατζαφέρης αλλάζει θέσεις ανά βδομάδα, το τι έκανε ο Βορίδης πριν 30 χρόνια δεν έχει και τόση σημασία. Είπαμε άλλες εποχές...άλλα ήθη...άλλες αντιλήψεις... 

 Στην εποχή μας για δεξιά έχουμε την τροτσκιστική ΝΔουλα (και όποιος θέλει του εξηγώ γιατί ειναι τροτσκιστικό κόμμα) που ο μόνος λόγος ύπαρξης της είναι να κρατάει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Και αν κάποιος ακόμα δεν το έχει καταλάβει αυτό τότε προφανώς δεν ξέρει που ζει.

Το γεγονός ότι η γαλάζια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ (όπως έλεγε και ο Άδωνις) αποφάσισε να πάρει στο κόμμα ατομα που δεν προέρχονται από την αριστερά αλλά από τη δεξιά είναι ιδιαίτερα περιεργο, διότι η ΝΔ παραδοσιακά στελεχώνεται από αριστερούς (τροτσκιστές εξ συνασπισμού κατά προτίμηση). Αυτό σημαίνει κάτι πολύ βαθύτερο, αλλά ακόμα τι απάντηση δεν έχω.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, οι άνθρωποι (Βορίδης και Γεωργιάδης) αποδείχθηκαν μεγαλύτεροι καραγκιόζηδες από όσο περιμέναμε. Περιέργως ακόμα και τώρα πιάνω τον ευατό μου να έχει μια μικρή συμπάθεια στον Γεωργιάδη καθαρά επειδη έχει δεχθεί πολλά χτυπήματα κάτω από τη μέση ακριβώς επειδή λίγοι μπορούσαν να τον κοντράρουν σε επιχειρηματολογία. Η άλλη περίπτωση βέβαια είναι πιό σύνθετη και ενδέχεται να παίξει πολύ σπουδαίο ρόλο στο μελλον, εντός συστήματος ασφαλώς...
 Έχω προσωπικά την εντύπωση πως το όλο θέμα ήταν στημένο εξ αρχής και είναι και ο "ετρωγα πατάτες και πάχυνα" Καρατζαφέρης στο κόλπο. 
Το πόσο καραγκιοζιλίκι είναι αυτό που κάνανε δεν νομίζω πως είναι σε θέση να το καταλάβουν και αν κρίνω από αυτά που γράφονται εδώ ούτε και οι οπαδοί τους έχουν τις απαραίτητες αντιληπτικές ικανότητες για να κατανοήσουν το μέγεθος της ξευτίλας.

Το ερώτημα παραμένει τι θα κάνουν οι του κύκλου Βορίδη που είναι ακόμα στο ΛΑΟΣ; Διότι αν δούμε μαζικές προσχωρήσεις μετωπικών στη ΝΔουλα...και μετά να προσπαθούν να μας πείσουν ότι η ΝΔ είναι το γνήσιο κόμμα του ελληνικού εθνικισμού θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Προσωπικά πιστεύω πως θα το δούμε αυτό, με κάποιες μικρές μετατροπές βέβαια, δηλαδή μπορεί να μη φτασουν να μας πουν πως ο Πάκης ειναι ο νέος Ζέρβας αλλά θα αρχίσει μια ρητορία τύπου "δεν γινοταν αλλιώς", "θα πολεμήσουμε μέσα από τη ΝΔ", "καλύτερα εντός πολιτικου σκηνικού καθώς επηρεάζουμε θέσεις και απόψεις" και άλλα καραγκιοζιλίκια. 
 Ένα άλλο ερώτημα είναι τι θα κάνει ο βουλευτής-μπέμπης που πήγε με τον μπαμπά του στον "πρόεδρο" για να μιλήσουν. Αποτελεί μυστήριο και αυτο, μυστήριο για εμάς που είμαστε εκτός πραγμάτων ασφαλώς. Ίσως ο γκραντ μαριονετίστας να τον κρατάει ως μελλοντικό χαρτί.
Θα δείξει
MAIANDROS maiandros@gmail.com
17 Φεβ (Πριν από4 ημέρες)

προς ethnikismos
Φαντάζομαι τότε οτι θα συνεχίσεις.



----- Original Message ----- From: "Pheidias" <kallimaxos@gmail.com>
To: <ethnikismos@googlegroups.com>
Sent: Saturday, February 18, 2012 12:36 AM
Subject: Re: [Εθνικισμός] ΚΑΙ ΤΩΡΑ;;;;;
Pheidias kallimaxos@gmail.com
18 Φεβ (Πριν από4 ημέρες)


προς ethnikismos
  Δυο-τρεις παρατηρήσεις.

2012/2/18 asdic . <asdicping@gmail.com>:

> Η γενία του Σταματόπουλου (δεν τον ξέρω προσωπικά) έχει βιώματα διαφορετικά
> από τα δικά μας, πολύ πιό έντονα. Έχω την εντύπωση πως η όλη υπόθεση έχει να
> κάνει με κάποια διαδοχή. Δηλαδή πως η γενιά αυτή έβλεπε στον Βορίδη την
> συνέχεια της καταστραμμένης από το σύστημα ιδεολογίας της. Συνεπώς ο Βορίδης
> ασπαζόταν τις ανησυχίες της προηγούμενης γενιάς και με την δήλωση του πως
> ποτέ δε θα πάει στη ΝΔουλα (υπεύθυνη για τους βασανισμούς, φυλακίσεις και
> εξευτελισμούς των αξιωματικών και ατελείωτο κατάλογο προδοσιών έναντι της
> Ελλάδος) δεχόταν και το χρήσμα της διαδοχής.

  Σεβαστόν, αλλά πάμε παρακάτω. (Θα μπορούσαμε να πούμε ότι
δεν ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ διότι δεν μπορούμε να ανεχθούμε ένα μπααθικό,
σοσιαλκομμουνιστικό, τριτοκοσμικό ανδρεοπαπανδρεϊκό κόμμα. Κάτι που
μικρή σχέσι έχει με την σημερινή πολιτική πραγματικότητα. Και φυσικά
εμείς μπορεί όντως να μην δώσουμε συγχωροχάρτι στο ΠΑΣΟΚ για
το ανδρεοπαπανρεϊκό παρελθόν του, το οποίον τό κουβαλά ακόμη,
ούτε και στην ΝΔ άλλωστε. Αν και τώρα που τό σκέπτομαι θα έπρεπε
να ψηφίσουμε Μητσοτάκη, διότι είχε υποστηρίξει ανοικτά την αποφυλάκισι
των Απριλιανών, καθώς και τα δικαιώματα του Βασιλέως, ερχόμενος
σε ανοικτή σύγκρουσι με τους καραμανλικούς. Τέλος πάντων.)

>  Στην εποχή μας για δεξιά έχουμε την τροτσκιστική ΝΔουλα (και όποιος θέλει
> του εξηγώ γιατί ειναι τροτσκιστικό κόμμα) που ο μόνος λόγος ύπαρξης της
> είναι να κρατάει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Και αν κάποιος ακόμα δεν το έχει
> καταλάβει αυτό τότε προφανώς δεν ξέρει που ζει.

  Τις ευθύνες της μεταπολιτευτικής ΝΔ, ουραγού της Αριστεράς, τίς έχουμε
επισημάνει πολλάκις. Μέχρι και ο Σαμαράς (και ο Χρύσανθος Λαζαρίδης
κ.ά. πολλοί) τίς έχουν επισημάνει ευθέως και έχουν τονίσει την ανάγκη
να ανατραπή αυτή η κατάστασι και να επικρατήση και πάλι η Δεξιά ιδεολογικώς.

  Δεν τό γράφω το παραπάνω επειδή έγινα νεοδημοκράτης -που δεν έγινα-
αλλά για να επισημάνω ότι αυτό που εσύ βλέπεις ως χαντάκωμα του
πατριωτικού χώρου από την Αριστερά, άλλοι, οι περισσότεροι Έλληνες
(και έχει σημασία, διότι δείχνει ευρύτερες ιδεολογικές τάσεις) το βλέπουν
ως στροφή της ΝΔ σε δεξιά εθνικιστική κατεύθυνσι και «νομιμοποίησι»
και παγίωσι των εθνικιστών στο πολιτικό κατεστημένο.

> Το γεγονός ότι η γαλάζια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ (όπως έλεγε και ο Άδωνις)
> αποφάσισε να πάρει στο κόμμα ατομα που δεν προέρχονται από την αριστερά

  Αν κοιτάς από δεξιά (όπως και εγώ) φυσικά η ΝΔ είναι αριστερά.
Αν κοιτάς από αριστερά (όπως η πλειονότης των Ελλήνων), η ΝΔ είναι δεξιά,
και μάλιστα σήμερα οδεύει προς την εθνικιστική ακροδεξιά. (Ήδη το ΚΙΣ έβγαλε
ανακοίνωσι.)

  Για τους αριστερούς που στελέχωσαν την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν είδα
να κρίνουμε ότι επρόδωσαν και χαντάκωσαν την Αριστερά (ούτε ότι
ήταν δεξιοί πράκτορες). Μάλλον το αντίθετο εκτιμούμε, ότι αποτελούσαν
πρωταγωνιστές της κυριαρχίας της Αριστεράς σε ολόκληρο το πολιτικό
φάσμα και την ελληνική κοινωνία.

> αλλά από τη δεξιά είναι ιδιαίτερα περιεργο, διότι η ΝΔ παραδοσιακά στελεχώνεται
> από αριστερούς (τροτσκιστές εξ συνασπισμού κατά προτίμηση). Αυτό σημαίνει
> κάτι πολύ βαθύτερο, αλλά ακόμα τι απάντηση δεν έχω.

  Αφού σε ενοχλεί -φυσικότατα- την ΝΔ να τήν στελεχώνουν αριστεροί,
γιατί δεν χαίρεσαι όταν τήν στελεχώνουν δεξιοί -με πρώτον τον νέο αρχηγό της-
οι δε αριστεροί και νεοφιλελεύθεροι περιθωριοποιούνται ή εκδιώκονται;
asdic . asdicping@gmail.com
19 Φεβ (Πριν από2 ημέρες)


προς ethnikismos

 Τις ευθύνες της μεταπολιτευτικής ΝΔ, ουραγού της Αριστεράς, τίς έχουμε
επισημάνει πολλάκις. Μέχρι και ο Σαμαράς (και ο Χρύσανθος Λαζαρίδης
κ.ά. πολλοί) .....  οι περισσότεροι Έλληνες
(και έχει σημασία, διότι δείχνει ευρύτερες ιδεολογικές τάσεις) το βλέπουν
ως στροφή της ΝΔ σε δεξιά εθνικιστική κατεύθυνσι και «νομιμοποίησι»
και παγίωσι των εθνικιστών στο πολιτικό κατεστημένο.



Oι περισσότεροι Έλληνες είναι ζωντόβολα και ακούνε ότι τους πούνε τα κανάλια. Τα κανάλια έχουν την εξής θεωρία. 
Το ΠΑΣΟΚ ειναι κεντροαριστερό, η ΝΔ κεντροδεξιά και στο ενδιάμεσο το υποτιθέμενο κέντρο. Ποιό είναι το κέντρο; Οχι το πολιτικό, αλλά ο φαντασιακός μεσαίος χώρος, ένα μηντιακό δημιούργημα. Πρακτικά το πολιτικο κέντρο (δηλ. οι απόψεις του μέσου ανθρώπου) δεν ταυτίζονται με τον φαντασιακό μεσαίο χώρο της τηλεόρασης. Συνεπώς ακόμα και με τις απόψεις του μεσου ανθρώπου η ΝΔ ακροαριστερή είναι. Δες απλά το θέμα των λαθρομεταναστών, ο μέσος άνθρωπος θέλει να φύγουν, η ΝΔ λέει να τους εντάξουμε στη κοινωνία. Τι θέση ειναι αυτή της ΝΔουλας; Ακροαριστερή. Εάν αυριο η ΝΔ πει να τους εντάξουμε και να βάλουμε και μια ποσόστωση 10% τι θα είναι η ΝΔουλα; Ακροαριστερή πάλι. Τα κανάλια όμως θα λένε ότι έγινε νεοναζιστικό κόμμα.

Προσχωρήσεις "εθνικιστών" στη ΝΔ έχουμε δεί στο παρελθόν (πχ Εθνική Παράταξη), τίποτα δεν άλλαξε και ούτε και τώρα τίποτα θα αλλάξει. 
Η άποψη ότι ο Βορίδης και ο Γεωργιάδης θα αλλάξουν την πολιτική της ΝΔ ειναι αστεία. Δυο άτομα δεν αλλάζουν κατεύθυνση σε ένα κόμμα, ειδικά όταν μιλάμε για ένα τροτσκιστικό κόμμα όπως η ΝΔ που έτσι κι αλλιώς παίρνει κατευθύνσεις από εκτός Ελλάδος κέντρα.  

Αφού σε ενοχλεί -φυσικότατα- την ΝΔ να τήν στελεχώνουν αριστεροί,
γιατί δεν χαίρεσαι όταν τήν στελεχώνουν δεξιοί -με πρώτον τον νέο αρχηγό της-
οι δε αριστεροί και νεοφιλελεύθεροι περιθωριοποιούνται ή εκδιώκονται;

Μιλάμε για το ίδιο κόμμα; Η ΝΔ επί Σαμαρά έκανε εκδήλωση για το μεταναστευτικό (παρουσία του Λαζαρίδη) και δήλωναν πως αυτή η "πατρίδα" ανοίκει και σε εμάς και τους μετανάστες και πως χρειαζόμαστε μια νέα εθνική ταυτότητα που θα είναι "colourblind", δε θα ξεχωρίζει αν κάποιος είναι Έλληνας πακιστανικής καταγωγής, Έλληνας φιλιπινέζικης καταγωγής κλπ. Δεν βλεπω τίποτα δεξιό στον Σαμαρά, έπειτα στη θεση που έχει δεν μπορεί να έχει ιδεολογίες, μόνο να υπακούει ότι του λένε. Και αυτό κάνει. Επίσης ποιοί αριστεροί και φιλελεύθεροι εκδιώχθηκαν από τη ΝΔ; Ο Πάκης περιφέρεται στα κανάλια. Ο Αβραμόπουλος έγινε υπουργός κλπ κλπ κλπ.

Όσον αφορά τον Γεωργιάδη, εάν δεν έχει κάνει συνειδητή στροφή (τον βρίζω αλλά του έχω μια αδυναμία οπότε κρατάω ακόμα την ελπίδα αναμένη) νομίζω εκεί μέσα δε θα αντέξει για πολύ και είτε θα γελοιοποιηθεί τελείως προσπαθώντας να μείνει στη γραμμή του κόμματος ή θα τον αποβάλει το ίδιο το κόμμα. Και όταν γίνει αυτό θα τον παρατήσει και η παλαβή που έχει παντρευτεί καθώς δεν θα τον βγαζουν στα κανάλια.
Ο Βορίδης βέβαια είναι άλλη περίπτωση, θεωρώ πως το πιθανότερο είναι πως έχει κάνει συνειδητή ιδεολογική στροφή και ενδέχεται να ανέβει στην ιεραρχία της ΝΔ, ίσως και της χώρας. Έχω μια θεωρία επ αυτού, θα την διατυπώσω σύντομα ολοκληρωμένα διότι το φαινόμενο αυτό έχει ξανασυμβει στην ιστορία. 

Το ΚΙΣ κάνει απλά ασκήσεις επί χάρτου. Το κλειδί για να καταλάβει κανείς τη στάση των Εβραίων της Ελλάδος είναι ο Ζαν Κοέν. και ως ακούγεται υπήρξε άμεσα εμπλεκόμενος στη μεταγραφή των δύο στη ΝΔουλα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: