Πέμπτη

Ε ρε ματσουκι που θελετε ολοι εδω στη Λαρισα!!!!

Ναι σε σας μιλαω .Σε σας που πληρωνετετε χαρατσια και τρεχετε στα σκουπιδια για φαι!!
Δαβαστε ρε!!!


167. Ελληνικό Κέντρο Προώθησης του Εθελοντισμού, Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Νικόλαος Πιτσούλης, Νικόλαος Κέμος, Ηλίας Παυλόπουλος, Αθανάσιος Παπαμίχος.

Την περίοδο 1999 - 2003 Ο Νικολαος Πιστσουλης  έλαβε συνολικά 2.357.486 ευρώ!

Ενώ το 2005 διένειμε μεγάλο μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας του ελληνικού λαού που συγκέντρωσε το Υπουργείο Εξωτερικών για τα θύματα του τσουνάμι που έπληξε τη Σρι Λάνκα.
Ο κ. Πιτσούλης είναι ένας από τους πρώτους ιδρυτές ΚΕΚ στην Ελλάδα, που φέρει το όνομα «ΚΕΚ Δήμητρα». Είναι όμως και συντονιστής της Ενωσης Πολιτών Κατόχων Τίτλων της Lehman Brothers καθώς είναι ο πρώτος Ελληνας επενδυτής που αποφάσισε να κινηθεί δικαστικά εναντίον της Citibank. Ο κ. Πιτσούλης μαζί με εκατοντάδες Λαρισαίους που φέρονται ότι έχασαν περί τα 200 εκατ. ευρώ από τη χρεοκοπημένη Lehman Brothers. Εντυπωσιακό βεβαίως το γεγονός ότι ένας... ανθρωπιστής που σπεύδει να βοηθήσει τους πτωχούς στη Δομινικανή Δημοκρατία και την Ινδία επενδύει, ταυτόχρονα, στα «τοξικά» ομόλογα της Lehman Brothers!!!!

Α ξερετε τι αλλο εκανε με τα χρηματα σας τοτε?



1η Συνάντηση του Δικτύου για το Νερό
Tην Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009 πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών η Ανοιχτή Συνάντηση Κοινωνικού Διαλόγου για το Νερό, μία πρωτοβουλία του ΚΕ.Σ.Σ.Α «Δήμητρα». Στην πρωτοβουλία συμμετείχαν εκπρόσωποι του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων, της WWF, της Ένωσης Ελλήνων Περιβαλλοντολόγων, των Οικολόγων χωρίς Σύνορα, του Δικτύου Μεσόγειος SOS, του Κύτταρου Εναλλακτικής Αναζήτησης Νέων (ΚΕΑΝ) και άλλοι φορείς.
Η συνάντηση μας ξεκίνησε με συνεντεύξεις στην ψηφιακή τηλεόραση της ΕΡΤ προκειμένου να επικοινωνηθεί στα μέσα η συνάντηση διαλόγου για το Νερό. Οι κ. Πιτσούλης από το ΚΕ.Σ.Σ.Α «Δήμητρα», η κ. Γεροκώστα από την ΠΑΝ.Δ.ΟΙΚ.Ο, ο κ. Μηλιώνης από το ΚΕΑΝ και ο κ. Τερζής από την WWF αναφέρθηκαν στους στόχους της συνάντησης και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα σχετικά με την διαχείριση υδάτων.

Πρώτος στο κομμάτι των εισηγήσεων ξεκίνησε ο κ. Μηλιώνης εκ μέρους του Κύτταρου Εναλλακτικής Αναζήτησης Νέων. Ο κ. Μηλιώνης αναφέρθηκε στις Κλιματικές αλλαγές, και το πώς αυτές αλληλεπιδρούν με το Νερό. Ο κ. Μηλιώνης παρέθεσε στοιχεία για τις προβλεπόμενες δυσοίωνες εξελίξεις και τόνισε μέτρα που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να αποφευχθούν τα απαισιόδοξα σενάρια.

Ακολούθησε ο κ. Λυμπουρίδης, μέλος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ, ο οποίος μας μετέφερε τις εμπειρίες του γύρω από το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα κακής διαχείρισης υδάτινων πόρων στην χώρα λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων: την εκτροπή του Αχελώου. Αδιάσειστα στοιχεία που μας παρέθεσε ο κ. Λυμπουρίδης αποδεικνύουν ότι το έργο είναι οικονομικά ασύμφορο και περιβαλλοντικά καταστροφικό. 15 χρόνια κατάφεραν μία ομάδα ΜΚΟ μέσω δικαστικών αγώνων να καθυστερήσουν το έργο αλλά δυστυχώς, ο νυν υπουργός επινόησε νέα νομοθεσία και το έργο συνεχίζεται…

Οι εισηγήσεις συνεχίστηκαν με τον Κ. Δεληγιάννη από την συμβουλευτική ομάδα «Σύμπραξις». Ο κ. Δεληγιάννης αναφέρθηκε στο μόνο πρόγραμμα εφαρμογής ολοκληρωμένης διαχείρισης υδάτων που έλαβε μέρος στην χώρα μας, αν και σε πιλοτικό στάδιο. Αφορούσε την υδρολογική λεκάνη Ανθεμούντα. Μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες με όλους τους φορείς αλλά και απλούς πολίτες επιτεύχθηκε συμφωνία ανάμεσα στους διάφορους καταναλωτές του νερού και το πρόγραμμα έχει περάσει στην φάση της υλοποίησης του.

Έπειτα η κ. Γεροκώστα μας παρουσίασε μία πολύ ενδιαφέρουσα εισήγηση σχετικά με την ανάγκη να λαμβάνονται οι αποφάσεις για περιβαλλοντικά θέματα μέσα από κοινωνικό διάλογο. Η κ. Γεροκώστα αναφέρθηκε στον ρόλο που καλούνται να αναλάβουν οι ΜΚΟ προς αυτόν τον σκοπό σαν κύριοι εκφραστές της κοινωνίας των πολιτών.

Τελευταίος πήρε τον λόγο ο κ. Πιτσούλης, πρόεδρος του ΚΕ.Σ.Σ.Α «Δήμητρα». Ο κ. Πιτσούλης παρουσίασε το ευρωπαικό πρόγραμμα «ΝΕΡΟ- Πρόσβαση στο Νερό μέσω της ενδυνάμωσης των δικαιωμάτων» και τις ενέργειες που έχει αναλάβει το ΚΕΣΣΑ προκειμένου να αναγνωριστεί το Νερό σαν Βασικό Δικαίωμα Όλων. Επιπλέον αναφέρθηκε στο παγκόσμιο Φόρουμ για το Νερό που θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη 16- 22 Μαρτίου 2009.

Τέλος ο κ. Πιτσούλης κάλεσε για την δημιουργία ενός δικτύου που θα αναλάβει πρωτοβουλία συλλογική για την προάσπιση του δικαιώματος στο Νερό.

Μέσα από τον διάλογο που αναπτύχθηκε κατά την διάρκεια και στο τέλος της συνάντησης μας συμφωνήσαμε ομόφωνα στην ανάγκη συντονισμένης δράσης για όλα τα θέματα που αφορούν την διαχείριση των υδάτινων πόρων στην Ελλάδα. Σαν έναρξη των δραστηριοτήτων μας αποφασίσαμε να διοργανώσουμε εκδήλωση στην Πλατεία Συντάγματος στις 22 Μαρτίου 2009 – Παγκόσμια Μέρα αφιερωμένη στο Νερό. Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει σχηματισμό της λέξης ΝΕΡΟ με ανθρώπινα σώματα . Επιπλέον θα διανεμηθεί την ίδια μέρα ενημερωτικό έντυπο με 4 διακηρύξεις για το Νερό.

Συγκεκριμένα:
  1. ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ – Η Πρόσβαση στο Νερό σε επαρκείς ποσότητες (40 λίτρα για κάθε άτομο για οικιακό σκοπό) και σε κατάλληλη ποιότητα θα πρέπει να αναγνωρίζεται ως συνταγματικό, καθολικό, αδιαίρετο και αμεταβίβαστο ανθρώπινο και κοινωνικό δικαίωμα.
  2. ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟ ΑΓΑΘΟ – Το Νερό θα πρέπει να είναι κοινό ελεύθερο αγαθό, που ανήκει σε όλους τους ανθρώπους και τα άλλα ζωντανά είδη στον πλανήτη.
  3. ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ, ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ – Οι δημόσιοι οργανισμοί θα πρέπει να φροντίζουν να γίνονται οι κατάλληλες επενδύσεις, ώστε να διασφαλίζεται η πρόσβαση  πόσιμου νερού σε όλους τους πολίτες και η σωστή χρήση του από όλους.
  4. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ – Οι πολίτες θα πρέπει να συμμετέχουν αντιπροσωπευτικά και άμεσα στον καθορισμό και την ενσωμάτωση των πολιτικών σε σχέση με το νερό, από τοπικό ως και παγκόσμιο επίπεδο.

Ευελπιστούμε ότι η συνάντηση αυτή θα αποτελέσει το ξεκίνημα μίας πρωτοβουλίας για συντονισμένη δράση ΜΚΟ και πολιτών που θα οδηγήσει στην δημοκρατικότερη και βιώσιμη κατεύθυνση των υδάτινων πόρων της χώρας καθώς και στην ευαισθητοποίηση για την πιο ενεργή συμμετοχή των πολιτών.
Πρόγραμμα

Ενότητα Εισηγήσεις Ομιλητής
To Nερό στη σύγχρονη εποχή "Κλιματικές αλλαγές και Νερό" Μηλιώνης Σταύρος
Εκπρόσωπος Κ.Ε.Α.Ν (Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων)
Διαχείριση Νερού
στην Ελλάδα:
To θεσμικό Πλαίσιο
και η εφαρμογή του
"Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία των υδάτων και η εφαρμογή της στην Ελλάδα" Ευάγγελος ΤερζήςΥπεύθυνος Πολιτικής για το Νερό και τη Ρύπανση WWF Eλλάς
"Αχελώος: Ένα κακό παράδειγμα πολιτικής διαχείρισης Υδάτων" Λυμπουρίδης Δημήτριος
Εκπρόσωπος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ στο Εθνικού Συμβουλίου Υδάτων
"Eμπειρίες και αποτελέσματα του έργου Life Water Agenda για τη διαχείριση νερού στην υδρολογική λεκάνη του Ανθεμούντα." Αλέξανδρος Δεληγιάννης
Εκπρόσωπος Ομάδας Σύμπραξις
Ανάπτυξη διαδικασιών κοινωνικής οργάνωσης για το Νερό "Κοινωνική διαβούλευση και ΜΚΟ σε ζητήματα περιβάλλοντος" Γεροκώστα Ιωάννα
Mέλος Εκτελεστικής Γραμματείας ΠΑΝΔΟΙΚΟ
"Παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Δικτύου WATER και των στόχων του"
"5ο Παγκόσμιο Φόρουμ για το Νερό στην Κωνσταντινούπολη"
Πιτσούλης Νικόλαος
Πρόεδρος ΚΕ.Σ.Σ.Α Δήμητρα
"Διαχείριση υδάτων και συμμετοχικές διαδικασίες στην λήψη αποφάσεων. Η πρόταση ίδρυσης Εθνικού Δικτύου." Πιτσούλης Νικόλαος
Πρόεδρος ΚΕ.Σ.Σ.Α Δήμητρα
 
Οι 181 ΜΚΟ για τις 55.000 προσλήψεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: