Σάββατο

Στον Παλαμά η Ντόρα σήμερα!!!Αφαντη η Θεκλα!!


Περί τις 12.45 το μεσημέρι, η πρόεδρος της ΔΗΣΥ κ. Ντόρα Μπακογιάννη και η ακολουθία της έφτασε στον Παλαμά. Στο δημαρχείο της πόλης την υποδέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Πάτας και δημοτικοί σύμβουλοι με τους οποίους είχε μια φιλική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για κρίσιμα ζητήματα της εποχής μας.


Στη συνάντηση, συμμετείχε και ο κ. Γιώργος Διδάγγελος, τέως δήμαρχος Παλαμά και πρώην νομάρχης.
Η συζήτηση ξεκίνησε με την παρέμβαση του κ. Πάτα, που καλωσόρισε την κ. Μπακογιάννη, στην οποία έθεσε το θέμα που αφορά το μέλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης και την πορεία των δήμων, έτσι όπως δημιουργήθηκαν και λειτουργούν στα πλαίσια του «Καλλικράτη», με τις πολλές αρμοδιότητες και τα μικρά έσοδα…
Το αγροτικό θέμα, το μέλλον της αγροτικής παραγωγής και των αγροτών ήταν το βασικότερο στη συνάντηση της κ. Μπακογιάννη με τους εκπροσώπους της δημοτικής Αρχής Παλαμά. Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ ανέπτυξε τις δικές της απόψεις και προτάσεις, σύμφωνα με τις οποίες είναι ανάγκη να υπάρξει σχέδιο στη γεωργία και κτηνοτροφία της χώρας, γιατί τα επόμενα χρόνια τα λεφτά που θα δοθούν για τον αγροτικό τομέα, θα πάνε εκεί και μόνο που θα υπάρχει προγραμματισμός.
Η κ. Μπακογιάννη επισήμανε –ως ιδιαίτερα σημαντικό και ελπιδοφόρο γεγονός- ότι περίπου 40.000 νέοι άνθρωποι επιστρέφουν στον αγροτικό τομέα.
Όσον αφορά το δίλλημα «εντός ευρώ ή επιστροφή στη δραχμή», η πρόεδρος του ΔΗΣΥ τάχτηκε υπέρ της παραμονής της χώρας μας στην Ευρωζώνη, γιατί όπως εκτίμησε, «αν επιστρέψουμε στη δραχμή θα χρειαστεί να περάσουν τέσσερις γενιές για να μπορέσει η Ελλάδα να πάρει πάνω της».
Στη συνέχεια, η κ. Μπακογιάννη επισκέφτηκε τον μεγάλης αρχαιολογικής αξίας μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αθανασίου Ρουμ Παλαμά, που αποτελεί ένα βυζαντινό μνημείο μοναδικό στη Θεσσαλία. Στο ναό, την υποδέχτηκε ο ιερέας π. Χαράλαμπος, ο οποίος και την ξενάγησε, παρουσιάζοντας τα πιο σημαντικά στοιχεία για την ιστορία του ναού και την εκκλησιαστική και πολιτισμική αξία του. Εντύπωση προκάλεσαν στην κ. Μπακογιάννη οι τοιχογραφίες αλλά και το εξαίρετο τέμπλο του ναού.Να σημειωσουμε οτι πουθενα δεν εμφανισθηκε η Θεκλα.Προκαλει εντυπωση πως εξαφανισθηκε ετσι η αλλοτε κολητη της Ντορας




Δεν υπάρχουν σχόλια: