Πέμπτη

Ιστορικά χαμηλά τα ποσοστα των Κομματων (32,8% ΝΔ+ΠΑΣΟΚ).Απιαστο ονειρο η αυτονομια για το Σαμαρα!!!ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ ΚΑΙ ΛΑΟΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Ιστορικά χαμηλά καταγράφουν τα δύο μεγάλα κόμματα στις εξαμηνιαίες τάσεις της εταιρείας δημοσκοπήσεων MRB, με τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται σημαντικά έναντι του ΠΑΣΟΚ, αλλά την αυτοδυναμία να αποτελεί… άπιαστο όνειρο. Την ίδια ώρα αξιοσημείωτη άνοδο καταγράφουν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι Πράσινοι, εντυπωσιάζουν τα ποσοστά της Δημοκρατικής Αριστεράς, ενώ για μία ακόμη φορά εκτός της νέας Βουλής βρίσκονται Δημοκρατική Συμμαχία και Αρμα Πολιτών.
Στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τις εξαμηνιαίες τάσεις της MRB, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 20,7%, το ΠΑΣΟΚ 12,1%, το ΚΚΕ 9,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,5%, ο ΛΑ.Ο.Σ. 6%, η Δημοκρατική Αριστερά 5,9%, Οικολόγοι Πράσινοι 4%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,1%, η Χρυσή Αυγή 1,5% το Αρμα Πολιτών 1,1%, άλλο κόμμα απαντά το 3,3%, Λευκό – αποχή το 11,8% και αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος για το 11,5% των ερωτηθέντων.
Τι προκύπτει από τις εξαμηνιαίες τάσεις της MRB
Κυβερνητικό σχήμα:
Το 59,1% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι μία κυβέρνηση συνεργασίας μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα προβλήματα του τόπου.
Χρόνος εκλογών: Το 34% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι πρέπει να διεξαχθούν εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου και το 26,7% άμεσα
Λουκάς Παπαδήμος: Απογοητευτικά είναι και τα ποσοστά δημοφιλίας του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, καθώς το 48% των ερωτηθέντων αξιολογεί αρνητικά τη στάση του.
Αρχηγός ΠΑΣΟΚ: Πρώτος στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, έρχεται με 28,4% ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ακολουθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος με 27,9%.
Αναλυτικά οι πίνακες
mrb-1
mrb-2
mrb-3
mrb-4
mrb-5
mrb-6
mrb-7
mrb-8
mrb-9
mrb-10
mrb-11

Δεν υπάρχουν σχόλια: