Πέμπτη

Στο απυρόβλητο θα μείνουν (κατά πάσα πιθανότητα) οι Πιτσουλης-Θεκλα-ΜΚΟ !!!!!!


mkoΜπορεί ο κόσμος να το 'χει τούμπανο, ότι το μεγαλύτερο "ανθρωπιστικό" έργο κάποιων ΜΚΟ είναι η προικοδότηση των οργανωτών τους, για το ελληνικό κράτος όμως φαίνεται ότι είναι "κρυφό καμάρι".
Έτσι τουλάχιστον φαίνεται ότι θα καταλήξει η έρευνα που είχε γίνει για λογαριασμό του. Ο έλεγχος των στατιστικών στοιχείων χρηματοδοτήσεων ΜΚΟ είχε αναταθεί από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του ΥΠΕΞ στην εταιρεία Συνεργαζόμενοι Ορκωτοί Λογιστές Ανώνυμη Εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών (ΣΟΛ ΑΕ) και στο πόρισμα που έχει φθάσει στην Επιτροπή της Βουλής περιλαμβάνονται και όλα τα στοιχεία των χρηματοδοτήσεων της περιόδου 2000-2010.
Βέβαια όλοι ξέρουν ότι ήταν η δεκαετία του '90, όταν ακόμη οι ΜΚΟ ήταν ένα καλά φυλασσόμενο μυστικό, που είχε γίνει το τρομερό φαγοπότι. Παρόλα αυτά όμως και την δεκαετία 2000-2010, πολλές ήταν οι καταγγελίες που είχαν δεί το φώς της δημοσιότητας.
Με αφορμή αυτή την έρευνα, ο υφυπουργός εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης, ανακοίνωσε την δημιουργία ενός νέου πλαισίου, για τις ΜΚΟ. Δήλωσε όμως: «Πολλές ΜΚΟ, φορείς και ιδρύματα έφεραν εις πέρας εκατοντάδες προγράμματα σε δεκάδες χώρες του πλανήτη, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ζωής των συνανθρώπων μας στις χώρες αυτές» αναφέρει ο κ. Δόλλης και προσθέτει και ότι «παρά τις αδυναμίες και τα προβλήματα, η εμπειρία της διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας της Ελλάδας των τελευταίων 10 ετών είναι γενικά ενθαρρυντική».
Είναι όμως οι αδυναμίες και τα προβλήματα, στα οποία αναφέρεται ο κ. Δόλλης, κάποια εγγενή προβλήματα; Κάποιες τυπικές διαδικασίες; Σύμφωνα με τα όσα κυκλοφορούν, αντιθέτως, πρόκειται περί ... κομπινών. Και αυτό είναι που ενδιαφέρει. Και όχι οι γενικολογίες περί ανθρωπισμού. 


Διαβαστε περισσοτερα!!!

Οι 181 ΜΚΟ για τις 55.000 προσλήψεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: