Κυριακή

Δηλώσεις Μπάιντεν στη Ηürriyet " Aνοίξτε τη Θεολογική Σχολή τώρα" . Αkşam "Πανικός για σεισμό"


 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Tην άμεση επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης ζητά ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στη συνέντευξη του στη Hürriyet.
«Η Τουρκία είναι ηγέτιδα δύναμη» είναι ο τίτλος της  Ηürriyet αλλοι δηλώσεις του αμερικανού αντιπροέδρου είναι ξεκάθαρες. «Πιστεύουμε ότι άργησε η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.Η Τουρκία έχει δείξει με διάφορους τρόπους το σεβασμό στις θρησκείες των μειονοτήτων. Το ότι παραμένει κλειστή η Σχολή είναι μια ανωμαλία και είναι ένα άδικο σημάδι για την Τουρκία σε διεθνές επίπεδο.» δηλώνει ο Μπάιντεν στη Hürriyet.
 
“ Μέρα-νύχτα τεστ για το σεισμός» είναι ο τίτλος της Akşam. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως μετά τον σεισμό στην πόλης Βαν τον προηγούμενο μήνα, οι κάτοικοι της Κων/πολης σπεύδουν στους ειδικούς για να μάθουν αν το κτίριο που μένουν αντέχει στους σεισμούς. «Λόγω αυτού του ενδιαφέροντος τα εξειδικευμένα  εργαστήρια κάνουν χρυσές δουλειές, και έχουν σχηματιστεί λίστες αναμονής που ξεπερνούν τους 3 μήνες» γράφει η Akşam.
 
“ Στον τούρκο πολίτη 10 ημέρες. Στον τουρίστα σε 10 λεπτά» είναι ο τίτλος της Habertürk που κάνει αναφορά στον τρόπο που βρήκε προχθές ο μακελάρης του Τόπκαπι με αποτέλεσμα να τραυματίσει 3 ανθρώπους. Σύμφωνα με την  εφημερίδα ένας τούρκος πολίτης για να αγοράσει ένα αεροβόλο όπλο χρειάζονται 10 ημέρες και μεγάλη γραφειοκρατία . Ενώ ένας ξένος όπως ο Λίβυος μακελάρης, μπορεί να μπει σε ένα κατάστημα να αγοράσει το όπλο χωρίς κανένα  εμπόδιο ούτε καμία διαδικασία μέσα σε μόλις 10 λεπτά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: