Τετάρτη

Μας περνά ο Σαμαράς για ηλίθιους, όταν παριστάνει τον αντάρτη κατά των δυνάμεων κατοχής,

Λες κ ι έχει χάσει τις οδηγίες χρήσης συμπεριφέρεται ο Σαμαράς. Δεν είμαι αυτό, δεν είμαι εκείνο, τι είμαι τελικά; Βγάλτε του δέκα φωτοτυπίες να έχει πρόχειρες!
Συμπολίτευση λέει ότι δεν είναι. Αντιπολίτευση πάλι δεν είναι. Ή λανσάρει νέο είδος πολτικής τοποθέτησης ή απλά... έχει χάσει το manual. Να μου πεις, και γι’ αυτόν πρωτόγνωρα είναι όλα αυτά. Κυβερνήσεις συνεργασίας και συζητήσεις επί συζητήσεων και φέξε μου και γλίστρησα. Μέχρι τώρα καθόταν ο καθένας στην καρέκλα του κι έπαιρνε αποφάσεις, σαν να αγοράζει σπορ αυτοκίνητο κρυφά από την γυναίκα του. Θέλει τον χρόνο του το παιδί να τα αποστηθίσει. Το κακό όμως είναι ότι μέχρι να καταλάβει τι του γίνεται, δεν θα υπάρχει τίποτα για να εφαρμόσει όσα έμαθε! Γι’ αυτό, ας του φτιάξουν μια λίστα με οδηγίες, χαμένες δεν θα πάνε!


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΛΕΒΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ......ΜΑΣ ΕΚΠΛΗΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ.

ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΕΝΑΝ ΑΝΕΡΓΟ ΚΑΙ  ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥΣ...

ΚΥΡΙΕ  ΣΑΜΑΡΑ ΕΧΩ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ ΤΟΝ ΧΤΥΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ....ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΛΛΙΤΕΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ.
ΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΕΣ ΓΡΑΒΙΕΡΕΣ ...

Υ.Γ ΠΟΤΕ ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ ....ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΞΑΣΤΕΡΙΑ????
Στη Νέα Δημοκρατία ισχύει το "έτσι είναι αν έτσι νομίζετε" ή, ορθότερα, το έτσι είναι αν έτσι λένε ο Φαήλος και ο Μιχελάκης. Η τρόικα ζητούσε γραπτή δέσμευση τήρησης του προγράμματος στήριξης σε περίπτωση εκλογικής νίκης (ο Θεός να φυλάει) του Σαμαρά και ο μπεσαλής και λεβέντης Έλληνας αρνούνταν να γίνει δηλωσίας. Από τη παριβοητη επιστολή του ας ξεχωρίσουμε τα εξής:

"Nea Demokratia is strongly committed to the success of fiscal consolidation and structural reforms, rebuilding market confidence and fostering economic growth" 


[Nea Demokratia] "also supports “tools” already implemented (albeit poorly); namely, public expenditure cutting, fighting tax evasion, structural reforms, privatization programs and capitalizing on idle real estate public property" 


[We] "believe that certain policies have to be modified, so as to guarantee the Program's success


"We intend to bring these issues to discussion, along with viable policy alternatives, strictly within the framework outlined by the Program


Θέλει κάποιος να μάς εξηγήσει πότε ο κ. Σαμαράς υποστήριξε μέτρα υπέρ της δημοσιονομικής προσαρμογής, υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, υπέρ του εκσυγχρονισμού; Στήριξε π.χ. τον Καλλικράτη, συμμετέχοντας και προτείνοντας βελτίωσεις ή έλεγε εξ αρχής όχι σε όλα; Αγωνίστηκε για τη δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών ή μήπως έταζε στον κόσμο "αναπτυξιακά μέτρα" και μηδενισμό του ελλείμματος εντός εξαμήνου; Υποκινούσε τους διάφορους "γειά σου Θύμιο" ή όχι; Έκραζε για ξεπούλημα των ασημικών ή όχι; 


Ευτυχώς όμως το παλικάρι μας δε συνυπέγραψε! Δεν προσκύνησε! Στα επισημασμένα σημεία βλέπετε την επαναδιαπραγμάτευση και την πάλη που θα δώσει για το "νιου πόλισυ μιξ"! 


Αλλά είπαμε: έτσι είναι αν έτσι νομίζει ο Κρανιδιώτης. Αφού, λοιπόν, κατά τη Νέα Δημοκρατία το παραπάνω κείμενο δε σημαίνει ότι ο Σαμαράς υπέκυψε στη "χάρτινη απειλή", έτσι θα είναι. Και αύριο ο Φαήλος θα μπορεί ελεύθερα να υμνήσει τη μεγάλη φιλία του με τον Αντώνη, εκθειάζοντας από τηλεοράσεων και ραδιοφώνων τη θαυμαστή μανούβρα του πεφωτισμένου ηγέτη. 


Όλη αυτή η ιστορία ήταν τζάμπα μαγκιά. Μήπως η τρόικα ζητούσε κάτι περισσότερο; Αλλά το ποιόν του ανθρώπου φαίνεται καθαρά: κοροϊδεύει τον κόσμο. Μιλά για προσβολή της αξιοπιστίας του επί εβδομάδες, ενώ ταυτόχρονα υπογράφει το κείμενο πλήρους αποδοχής των όρων των δανειστών. Πού και να μην ήταν μπεσαλής! Πολύ καλά κάνει, διότι δε θα μπορούσε να κάνει αλλιώς. Αλλά οι πρόθυμοι πανηλίθιοι στους οποίους απευθύνεται θα πιστέψουν στο τέλος ότι ο μέγας ηγέτης αντιστάθηκε! 


Λοιπόν, περιέχει ή όχι το παραπάνω κείμενο ψέματα, όταν μιλά για την πίστη της ΝΔ στις μεταρρυθμίσεις; Μας περνά ο Σαμαράς για ηλίθιους, όταν παριστάνει τον αντάρτη κατά των δυνάμεων κατοχής, αλλά
strictly within the framework outlined by the Program; Ταΐζει ή όχι τον κόσμο κουτόχορτο όταν μιλά για "λάθος συνταγή", αλλά εγγυάται το Program's success

Τι γίνεται επιτέλους, όλοι οι Νεοδημοκράτες έχουν αποβλακωθεί πια;

Δεν υπάρχουν σχόλια: