Δευτέρα

Μίκης Μάντακας: Ζει και Μάχεται! 41 Χρόνια από την άνανδρη δολοφονία του

Μίκης Μάντακας:
O Μάντακας ήταν ένας νεαρός Έλληνες έφτασε στη Ρώμη στις αρχές της δεκαετίας του εβδομήντα να παρακολουθήσουν " La Sapienza " . Εντάχθηκε αμέσως FUAN , μοιράζονται τις αξίες της ευρωπαϊκής παράδοσης . Πέθανε 28 Φεβρουαρίου 1975 στην Piazza Risorgimento πυροβολήθηκε μέχρι θανάτου από ένα κυνηγετικό όπλο . Ποιος τον σκότωσε και γιατί ;
Θα πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να το πάρετε από ένα άλλο τραγικό ημερομηνία για το δικαίωμα της ιταλικής μεταπολεμικής σφαγή Primavalle . Στις τρεις το βράδυ της 16 Απριλίου του 1973 σε ένα διαμέρισμα στη Via Bibbiena Primavalle κοιμούνται όλα τα μέλη της οικογένειας Mattei . Ο πατέρας του Mario , ο οποίος ήταν ο γραμματέας του τμήματος MSI της γειτονιάς , η σύζυγός του και τα έξι παιδιά . Μια ξαφνική ο συναγερμός πυρκαγιάς , εκτός και αν σας φέρει σε έξι , δύο από τους γιους του Mario θα υπάρχει τίποτα να κάνω , ο Βιργίλιος ( 22 ετών ) και το μικρό Stefano (10 ετών) θα προσπαθήσουμε να βγούμε από το μπαλκόνι , αλλά θα είναι πολύ αργά . Die απανθρακωμένα .
Η φωτιά είναι εμπρησμός , κάποιος πέρασε βενζίνη κάτω από την πόρτα του σπιτιού Mattei και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά . Οι υπεύθυνοι έχουν εντοπιστεί, είναι Achille Lollo ( στο σπίτι βρίσκονται λεπτομερείς καταλόγους των MSI Ρωμαίοι μαζί με τις διευθύνσεις τους ) , και Manlio Μαρίνο Clavo Grillo , οι τρεις ισχύος των Κομμουνιστικό .
Η διαδικασία αρχίζει 24 Φλεβάρη του 1975 , μέσα σε ένα κλίμα σκληρή βία , στην πραγματικότητα , η υπερ- αριστερά δεν αποδέχτηκε ποτέ την ανυπόφορη αντι - φασισμό και την κραυγή του « Achille Lollo διδάσκεται / σκοτώσει φασίστας δεν είναι έγκλημα " προσβάλλουν το Παλάτι της Δικαιοσύνης στην Piazzale Clodius . Απορρίπτεται για 4 ημέρες από την αστυνομία να αποφασίσει να κατεβάσετε την προλεταριακή βία τους ενός ευκολότερο στόχο και έτσι να φτάσει το κοντινό τμήμα της MSI Via Ottaviano .
Στην υπεράσπιση του τμήματος εναλλάσσονταν , έναρξη της διαδικασίας Lollo , νέοι MSI η οποία , πολύ λιγότεροι , δεν μπορούσαν να αναπαράγουν ότι στις στενότητας των χώρων της έδρας . Πριν από αυτό , όμως , μερικά πλάνα από πυροβολισμούς ξέσπασε από τους κομμουνιστές που επενδύονται σε πλήρη ΜΙΚΗΣ Μάντακας χτυπώντας τον στο θάνατο .
Στις 18.45 , λίγες ώρες μετά την επίθεση , η καρδιά του Μίκη σταμάτησε να χτυπά. Από τη στιγμή του θανάτου του, για το MSI Roman Piazza Risorgimento ( δίπλα στη Via Ottaviano ) , θα γίνει " πλατεία Μάντακας " ως θυμίζει γκράφιτι στους τοίχους , λουλούδια και αφίσες με τη Celtic σταυρό , που επανεμφανίζονται κάθε επέτειο :

Στις 28 του Φλεβάρη του 1975 στη Ρώμη γιορτάζει την πρώτη ημέρα της δίκης για τη φωτιά Primavalle που σκότωσε δύο αδέλφια Mattei . Στο μπαρ οι τρεις δολοφόνοι , τα οποία προσδιορίζονται μετά από ένα έτος -μακρά έρευνα . Παρά την untenability ενός εγκλήματος τόσο τρομακτική, όλη η αριστερά παίρνει το πεδίο σε μεγάλο βαθμό υπέρ των δολοφόνων . Η κινητοποίηση είναι γενική , δεν υπάρχει εφημερίδα ή το πρόγραμμα ειδήσεων που δεν φιλοξενεί τις έγκυρες απόψεις " σας χορηγηθεί » και innocentisti . Είναι ακόμη δημοσίευσε ένα βιβλίο με τίτλο « Φωτιά πίσω από κλειστές πόρτες " για να πιστοποιήσει την διατριβή του ατυχήματος και έτσι απαλλάσσει δύναμη συναδέλφους » . Φυσικά , οι συνεργοί των δολοφόνων κινητοποίηση να πιέσει για «φυσική» για τους δικαστές . Πριν από το δικαστήριο οργάνωσε μια διαδήλωση και τελικά αποτελούν τη συνήθη πομπή στους δρόμους της πόλης παραλύσει και να ξεκολλήσει - σύμφωνα με μια γνωστή στρατηγική - μια ομάδα που προσβάλλει το τμήμα του MSI μέσω Ottaviano , εντός της οποίας είναι μια μικρή ομάδα φοιτητών στην Fuan συνάντηση . Οι επιτιθέμενοι σπάσει την πόρτα , δεν μπορεί να διεισδύσει στην εσωτερική αυλή , αλλά εδώ αντιμετωπίζονται από τους μαθητές του Fuan που τους απωθούν στο δρόμο . Από την ομάδα που σε φυγή , όμως , ξαφνικά να πηδήξει έξω από τα όπλα . Λίγα κτυπήματα και Μίκη Μάντακα , 21 χρονών, Έλληνας πολίτης , είναι εγγεγραμμένοι στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης , ένα χρόνο του μαχητικού Fuan , μένει στο έδαφος άψυχο . Επίσης τραυμάτισε άλλο μαθητή , Fabio Rolli 18 .
Sabrina, η κόρη του Μίκη , την επόμενη μέρα , έγραψε μια συγκινητική αποχαιρετιστήρια επιστολή που δημοσιεύθηκε στην « Αιώνα της Ιταλίας . " Απλά ότι ενέπνευσε επιστολή στον Κάρολο Venturino , ηγέτης των μουσικών της ομάδας «Φίλοι του Ανέμου " , ένα από τα πιο όμορφα τραγούδια της εναλλακτικής μουσικής , η οποία παρέμεινε για περισσότερες από δύο δεκαετίες το σύμβολο του μαρτυρίου των νέων του δικαιώματος : Δύο από τους δολοφόνους , Alvaro Lojacono και Fabrizio Panzieri , όσοι επέστησε actually τα όπλα τους, αμέσως εντοπισθούν και να συλληφθούν . Σε αυτή την περίπτωση , όμως , μέσα στους επόμενους μήνες επαναλαμβάνεται το γνωστό μπαλέτο της συνενοχής και της προστασίας . Ο τότε γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος , Giacomo Mancini , έρχεται ακόμη και στο σημείο να πάει στη φυλακή για να επισκεφτείτε το " φίλο " του Panzieri . Σε αυτά τα χρόνια υπάρχει και το " Red Aid " , μια οργάνωση που χρηματοδοτείται από το Κομμουνιστικό Κόμμα να παρέχουν δικηγόροι και οικονομική βοήθεια στους φυλακισμένους αριστερά και γι 'αυτό ήταν ότι ακόμη και Lojacono και Panzeri , όπως οι δολοφόνοι των αδελφών Mattei , απελευθερώθηκαν από μια στάδιο της δίκης και η επόμενη , και στη συνέχεια κατάφεραν να διαφύγουν στο εξωτερικό .
Αν και καταδικάστηκε ερήμην , η " φυγάς " Lojacono βρει έναν τρόπο να επιστρέψει στην Ιταλία , όμως , με τη συμμετοχή , μεταξύ άλλων , για την απαγωγή και τη δολοφονία του ηγέτη των Χριστιανοδημοκρατών Άλντο Μόρο τότε ακόμα να είναι σε θέση να επιστρέψει στη Γαλλία .
Αυτόν , ο οποίος καταδικάστηκε σε 16 χρόνια στη ζωή στη φυλακή για το έγκλημα Μάντακα και του Άλντο Μόρο .


Δεν υπάρχουν σχόλια: