Παρασκευή

ΟΙ Μπολσεβικοι του ΣΥΡΙΖΑ στη Λαρισα ενω ολη η κοινωνια βρισκεται διαμαρτυρομενη στους δρομους Προκαλουν!!!!!

Εκδήλωση με θέμα “Ανάπτυξη και ανθρώπινες ανάγκες” προς τιμην του Αρχιπουσταρα Πουλαντζα που βιαζε ανηλικα στο Παρισι και αυτοκτονησε λιγο πριν τον πιασουν!!!


Η “Πρωτοβουλία Φίλων του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς” Λάρισας διοργανώνει την πρώτη για το 1016 εκδήλωση της, την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου και ώρα 7.30 μ.μ. στο Χατζηγάννειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λαρισαίων, με θέμα:

“Ανάπτυξη και ανθρώπινες ανάγκες”

Λεπτομέρειες για τους ομιλητές και το περιεχόμενο της εκδήλωσης θα βρείτε στο συνημμένο Δελτίο Τύπου.

Η πρόσκληση :


Και το Δελτίο Τύπου :


Για να μαθουν λοιπον οι Λαρισαιοι περι τινος προκειται  παραθετουμε τα ακολουθα!!!!

Η άγνωστη πτυχή της ζωής του αγαπημένου στοχαστή των Συριζαίων Νίκου Πουλαντζά


Ο Νίκος Πουλαντζάς γεννήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου του 1936 στην Αθήνα, και κατοικούσε με τους γονείς του στην οδό Βερανζέρου στην Πλατεία Βάθης. Ο πατέρας του, Αριστείδης, ο οποίος καταγόταν από την Μάνη, ήταν δικηγόρος.
Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα απ' το εβραϊκό περιοδικό "Χρονικά" που λέει ότι η οικογένεια Πουλαντζά ήταν Εβραίοι..






Η οικογένεια Πουλαντζά στη Μάνη ήταν Εβραίοι όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα Η Φωνή της Μάνης.
Συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα μες από την Νεολαία της ΕΔΑ, υπήρξε μέλος του παράνομου ΚΚΕ και μετά την διάσπαση του κόμματος το 1968 τάχθηκε με το ΚΚΕ Εσωτερικού, τοποθετημένος στην αριστερή του πτέρυγα.



Υποστήριξε τον ευρωκομμουνισμό, αυτό που αντιπροσωπεύει δηλαδή σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Αριστερή κυβέρνηση στα πλαίσια της τουρμποκαπιταλιστικής ΕΕ. Φύκια με μεταξωτές κορδέλες δηλαδή.

Ο Νίκος Πουλαντζάς αυτοκτόνησε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, πηδώντας στο κενό από τον όροφο μιας πολυκατοικίας του Παρισιού στις 3 Οκτωβρίου 1979.

Ο Νίκος Πουλαντζάς αυτοκτόνησε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, πηδώντας στο κενό από τον όροφο μιας πολυκατοικίας του Παρισιού στις 3 Οκτωβρίου 1979. Ήταν νυμφευμένος από το 1966 με τη γαλλίδα φιλόσοφο και φεμινίστρια Ανί Λεκλέρ (1940-2006), με την οποία απέκτησε το 1971 μια κόρη, την Αριάδνη.
 Ηταν ευρωκομμουνιστής στρουκτουραλιστής αντιμαρξιστής, ιδεαλιστής - μεταφυσικός στην ερμηνεία των κοινωνικών φαινομένων! Κυκλοφορει ευρεως  ότι η αυτοκτονια ήταν θέμα ερωτικής απογοήτευσης (ως γνωστό ο Ν. Πουλατζάς ήταν παιδοφιλος ,ομοφυλόφιλος που το επαιζε σε διπλο ταμπλο και λεγεται οτι στο Παρισι ηταν συχνος επισκεπτης και τεκνο του <<Εθναρχη Καραμανλη>> σχεση που κρατηθηκε και αργοτερα στην ΑΘηνα  ), και γι' αυτό το λόγο, για να μη διασυρθεί μετά θάνατο, αποφεύγονται έντεχνα αναφορές στα αίτια του θανάτου του. Πάντως έφυγε νέος!






TAYTOTHTA


Το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς αποτελεί συνέχεια και μετεξέλιξη της Εταιρείας Πολιτικού Προβληματισμού «Νίκος Πουλαντζάς», που ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 1997 με πρωτοβουλία του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου (σήμερα Συνασπισμός της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας). Η δημιουργία του αποσκοπεί στην καλλιέργεια των αξιών της Αριστεράς και τη συστηματική ανάπτυξη του προβληματισμού της σχετικά με επίκαιρα κοινωνικά, οικολογικά, πολιτικά, οικονομικά  και πολιτιστικά θέματα της εποχής μας. Στους στόχους του Ινστιτούτου περιλαμβάνονται, επίσης, η προσπάθεια συμβολής στον ιδεολογικό και θεωρητικό προβληματισμό, καθώς και τον προγραμματικό λόγο της ανανεωτικής, ριζοσπαστικής και οικολογικής Αριστεράς,όπως και στην επιμόρφωση των στελεχών της, ιδιαίτερα των νέων.

Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς

Σαρρή 14, Ψυρρή

Τ.Κ. 10553, Αθήνα

τηλ: 210-3217745, 210-3212531

φαξ: 210-3212531

e-mail: info@poulantzas.gr











Ίδρυση, σκοποί και αρχές


Τα μέλη του Ινστιτούτου ανήκουν στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς.
Ονομασία



Ινστιτούτο φέρει το όνομα του Νίκου Πουλαντζά θέλοντας να δηλώσει ότι ασπάζεται τις παραδόσεις της στρατευμένης αριστερής διανόησης. Με το επιστημονικό έργο του και τη στράτευσή του στο αριστερό κίνημα, ο Νίκος Πουλαντζάς αναδείχτηκε σε εξέχουσα μορφή οργανικού διανοουμένου της Αριστεράς. Το έργο του, όπως εμφορείται από τις αρχές του δημοκρατικού σοσιαλισμού και τις ιδέες του μαρξισμού, είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένο με την προσπάθεια της Αριστεράς να υπερβεί δογματικές αγκυλώσεις, να συγκρουστεί με όλες τις μορφές χειραγώγησης και να συμβάλει στην ολόπλευρη κοινωνική απελευθέρωση.


Δραστηριότητες και συνεργασίες






Το Ινστιτούτο υπηρετεί τους σκοπούς του οργανώνοντας συνέδρια, σεμινάρια, συζητήσεις, θεματικές ομάδες μελέτης και εκδόσεις. Επιδιώκει επίσης την ενίσχυση ερευνητικών έργων και τη διάδοση των αποτελεσμάτων τους εφόσον η θεματολογία τους συνάδει ρητά με τους σκοπούς του.



Για το σχεδιασμό και τη διοργάνωση των εκδηλώσεων του, το Ινστιτούτο είναι ανοιχτό σε συνεργασίες με άλλες οργανώσεις, ομοειδείς ή μη, και είναι διατεθειμένο να ενισχύει συναφείς πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς.







Ο Νίκος Πουλαντζάς





Ο Νίκος Πουλαντζάς γεννήθηκε στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο του 1936. Σπούδασε νομικά και κοινωνικές επιστήμες στην Αθήνα, την Χαϊδελβέργη και το Παρίσι, στο οποίο εγκαταστάθηκε από το 1961. Μέχρι την αυτοκτονία του τον Οκτώβριο του 1979, ήταν Καθηγητής Κοινωνιολογίας στο 8ο Πανεπιστήμιο του Παρισιού και Διευθυντής Σπουδών στην Ecole Pratique des Hautes Etudes. Έγινε παγκοσμίως γνωστός για τη θεωρητική συνεισφορά του στην ανάλυση του καπιταλιστικού κράτους, του κράτους εκτάκτου ανάγκης (φασισμός, φασιστικές δικτατορίες), των κοινωνικών τάξεων, των σχέσεων εξουσίας και της σοσιαλιστικής στρατηγικής. Κατά τον γνωστό κοινωνιολόγο και πολιτικό επιστήμονα Μπομπ Τζέσοπ, ο Πουλαντζάς υπήρξε ο σημαντικότερος μαρξιστής θεωρητικός του κράτους της μεταπολεμικής περιόδου.



Πέρα από το έργο του, το οποίο γνώρισε μεγάλη διάδοση σε πολλές χώρες και ιδιαίτερα στη Λατινική Αμερική, ο Πουλαντζάς είχε ενεργό ανάμειξη στο αριστερό και κομμουνιστικό κίνημα της Γαλλίας και της Ελλάδας (μέλος του ΚΚΕ και, μετά το 1968, του ΚΚΕ εσωτερικού), αποτελώντας με την στάση του ένα λαμπρό παράδειγμα οργανικού αριστερού διανοουμένου.



Στην Ελλάδα κυκλοφορούν τα βιβλία του: Οι κοινωνικές τάξεις στον σύγχρονο καπιταλισμό, Πολιτική εκουσία και κοινωνικές τάξεις, Για τον Γκράμσι: Μεταξύ Σαρτρ και Αλτουσέρ, Το κράτος, η εξουσία, ο σοσιαλισμός, Φασισμός και δικτατορία, Προβλήματα του σύγχρονου κράτους και του φασιστικού φαινομένου (μαζί με τους Ρ. Μίλιμπαντ και Ζ.-Π. Φάυ), Η κρίση των δικτατοριών: Πορτογαλία, Ελλάδα, Ισπανία.

Κανονισμός Εσωτερικής Λειτουργίας του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΝΙΚΟΣ ΠΟΥΛΑΝΤΖΑΣ Το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς θεμελιώνει τη δράση και λειτουργία του στην κοινή βούληση…
περισσότερα









Διοικητικό Συμβούλιο


1. Αθανασίου Αθηνά

2. Αναγνωστοπούλου Σία

3. Αξελός Λουκάς

4. Αρανίτου Βάλια

5. Βαΐου Ντίνα

6. Βελισσαρίου Σίσσυ

7. Βερναρδάκης Χριστόφορος

8. Γολέμης Χάρης

9. Δαρεμάς Γιώργος

10. Δοξιάδης Κύρκος

11. Δραγασάκης Γιάννης

12. Θεοδωρακοπούλου Νατάσσα

13. Θεοχαράκης Νίκος

14. Καραμεσσίνη Μαρία

15.Καρίτζης Ανδρέας

16. Κουζέλης Γεράσιμος

17. Κουτρουβίδης Στάθης

18. Κωνσταντακόπουλος Σταύρος

19. Κωτσάκη Έφη

20. Λαβράνου Αλίκη

21. Λυμπεράτος Μιχάλης

22. Μηλιός Γιάννης

23. Μπαλάφας Γιάννης

24. Μπάλιας Γιώργος

25. Μπαλτάς Αριστείδης

26. Μπαμπάς Στέλιος

27. Μπενετάτος Σπύρος

28. Μπρεδήμας Αντώνης

29. Μωϋσίδης Αντώνης

30. Πάντος Παναγιώτης

31. Παπαδοπούλου Έλενα

32. Παπαστράτης Προκόπης

33. Πατρικίου Έλενα

34. Πετραλιάς Νίκος

35. Πορτάλιου Ελένη

36. Ρυλμόν-Λινάρδος Πέτρος

37. Σακελλαρίδης Γαβριήλ

38. Σεβαστάκης Δημήτρης

39. Σπουρδαλάκης Μιχάλης

40. Σταθάκης Γιώργος

41. Συμεωνίδου Χάρις

42. Τζανακόπουλος Δημήτρης

43. Τρίκκας Τάσος

44. Τσακαλώτος Ευκλείδης

45. Τσουκαλάς Κωνσταντίνος

46. Φραγκάκη Μαρίκα

47. Χατζημιχάλης Κωστής

48. Χουντής Νίκος

49. Χριστοδουλοπούλου Τασία 










Νίκος Πουλαντζάς
1936 – 1979

Νίκος Πουλαντζάς

Έλληνας νεομαρξιστής πολιτικός στοχαστής και κοινωνιολόγος. Είναι περισσότερο γνωστός για το θεωρητικό του έργο για το κράτος. Υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του λεγόμενου «δομικού μαρξισμού», ενός φιλοσοφικού ρεύματος της δεκαετίας του '70, που αποτέλεσε προσπάθεια επιστροφής στο έργο του Καρλ Μαρξ και ανάδειξης του επιστημονικού του χαρακτήρα.
Ο Νίκος Πουλαντζάς γεννήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 1936 στην Αθήνα. Ο πατέρας του, Αριστείδης Πουλαντζάς, ο οποίος καταγόταν από τη Μάνη, ήταν διακεκριμένος δικηγόρος και δικαστικός γραφολόγος. Η μητέρα του λεγόταν Αγγελική, το γένος Καρυοφύλλη. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στο κέντρο της Αθήνας, όπου κατοικούσε με τους γονείς του στην οδό Βερανζέρου κοντά στην Πλατεία Βάθης.
Μετά την αποφοίτησή του από το Δημοτικό σχολείο, φοίτησε στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών και παράλληλα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, απ’ όπου ξεκίνησε η γνωριμία του με τον Μαρξισμό. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, από το οποίο αποφοίτησε το 1957 με άριστα. Υπηρέτησε τη θητεία του στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και το 1960 απέκτησε την άδεια ασκήσεως του δικηγορικού επαγγέλματος, χωρίς όμως να το ασκήσει ποτέ.
Την ίδια χρονιά έφυγε για τη Δυτική Γερμανία, όπου παρακολούθησε σεμινάρια φιλοσοφίας και φιλοσοφίας του δικαίου στα πανεπιστήμια Μονάχου και Χαϊδελβέργης. Αποτέλεσμα αυτών των σπουδών του ήταν η μεταπτυχιακή του εργασία με θέμα την «Αναγέννηση του φυσικού δικαίου στη Γερμανία». Από το 1961 μέχρι το 1964 προετοιμάζει τη διδακτορική του διατριβή στη Σχολή Δικαίου και Οικονομικών Επιστημών του Παρισιού με θέμα «Φύση πραγμάτων και δίκαιο».
Το διδακτικό του έργο αρχίζει το 1962, ως βοηθός στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης. Από τον Δεκέμβριο του 1968 διδάσκει κοινωνιολογία στο 8ο Πανεπιστήμιο του Παρισιού (Βενσέν), παράλληλα με το ερευνητικό του έργο στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών. Από το 1977 έως την αυτοκτονία του το 1979 υπήρξε υπεύθυνος του εκδοτικού οίκου Ασέτ (Hachette) για βιβλία πολιτικού περιεχομένου.
Αν και η Γαλλία ήταν ο τόπος διαμόρφωσης της θεωρητικής του σκέψης, η Ελλάδα ήταν ο χώρος που η σκέψη αυτή εκφράστηκε εμπράκτως. Συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα μέσα από τη Νεολαία της ΕΔΑ, υπήρξε μέλος του παράνομου ΚΚΕ και μετά τη διάσπαση του κόμματος το 1968 τάχθηκε με το ΚΚΕ Εσωτερικού. Ήδη από το 1966, στη Β' Εβδομάδα Μαρξιστικής Σκέψης, έκανε μια ανακοίνωση με θέμα τη μαρξιστική αντίληψη περί κράτους, ένα θέμα που θα βρίσκεται στο επίκεντρο των θεωρητικών του αναζητήσεων μέχρι τέλους.
Μετά την πτώση της δικτατορίας επέστρεψε στην Ελλάδα και στρατεύτηκε στην Ανανεωτική Αριστερά (ΚΚΕ Εσωτερικού). Με πληθώρα άρθρων και συνεντεύξεων, που μαρτυρούν την αγωνία του για τις εξελίξεις που ακολούθησαν τη Μεταπολίτευση, έδωσε σειρά διαλέξεων στην Πάντειο (1975-1976), με βασικό θέμα τις θεωρίες περί κράτους. Αποδεχόμενος την πρόσκληση της κυβέρνησης  του Κωνσταντίνου Καραμανλή, συμμετείχε στις εργασίες για τη σύνταξη του νόμου για τα ΑΕΙ.
Η σκέψη του Νίκου Πουλαντζά, επηρεασμένη αρχικά από τους Ζαν Πολ Σαρτρ, Γκέοργκ Λούκατς, Αντόνιο Γκράμσι και τον δάσκαλό του Λουί Αλτουσέρ, σταδιακά αποστασιοποιήθηκε και αναζήτησε τη δική της ταυτότητα. Αφού διερεύνησε τις απόψεις των κλασσικών του Μαρξισμού για το κράτος, επιχείρησε τον επαναπροσδιορισμό τους σε σχέση με τις πολύπλοκες συνθήκες της σύγχρονης εποχής. Αρνήθηκε τόσο τη φιλελεύθερη εκδοχή περί ουδετερότητας του κράτους, όσο και την αντίληψη των μαρξιστών ότι το κράτος αποτελούσε απλώς εργαλείο στα χέρια της κυρίαρχης τάξης. Για τον Πουλαντζά το κράτος αποτελούσε έκφραση των πολύπλοκων σχέσεων όλων των πολιτικοκοινωνικών δυνάμεων, ένα όργανο εξισορρόπησης των ταξικών ανταγωνισμών.
Η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της θα πρέπει να επιδιώξουν όχι απλώς την κατάκτηση του κράτους, αλλά και την πραγματοποίηση των ριζικών εκείνων μετασχηματισμών του κρατικού μηχανισμού που θα στοχεύουν στη δημιουργία των καταλλήλων θεσμικών προϋποθέσεων για το πέρασμα στον δημοκρατικό σοσιαλισμό. Γιατί, όπως υποστήριξε επιγραμματικά: «Ο σοσιαλισμός ή θα είναι δημοκρατικός ή δεν θα είναι σοσιαλισμός», μία θέση που τον αντιπαραθέτει με όλη την αυταρχική παράδοση του σοβιετικού εγχειρήματος. Οι απόψεις του αυτές υποβλήθηκαν σε αυστηρή κριτική από τους θεωρητικούς της ορθόδοξης μαρξιστικής - λενινιστικής κατεύθυνσης, οι οποίοι τον επέκριναν για ρεφορμισμό. Το θεωρητικό έργο του Νίκου Πουλαντζά για το κράτος περιέχεται στα βιβλία του: «Πολιτική Εξουσία και Κοινωνικές Τάξεις» (1969), «Οι κοινωνικές τάξεις στον σύγχρονο καπιταλισμό» (1974) και «Το κράτος, η εξουσία, ο σοσιαλισμός» (1978).

Ο Νίκος Πουλαντζάς αυτοκτόνησε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, πηδώντας στο κενό από τον όροφο μιας πολυκατοικίας του Παρισιού στις 3 Οκτωβρίου 1979. Ήταν νυμφευμένος από το 1966 με τη γαλλίδα φιλόσοφο και φεμινίστρια Ανί Λεκλέρ (1940-2006), με την οποία απέκτησε το 1971 μια κόρη, την Αριάδνη.
 Ηταν ευρωκομμουνιστής στρουκτουραλιστής αντιμαρξιστής, ιδεαλιστής - μεταφυσικός στην ερμηνεία των κοινωνικών φαινομένων! Κυκλοφορει ευρεως  ότι η αυτοκτονια ήταν θέμα ερωτικής απογοήτευσης (ως γνωστό ο Ν. Πουλατζάς ήταν παιδοφιλος ,ομοφυλόφιλος που το επαιζε σε διπλο ταμπλο και λεγεται οτι στο Παρισι ηταν συχνος επισκεπτης και τεκνο του <<Εθναρχη Καραμανλη>> σχεση που κρατηθηκε και αργοτερα στην ΑΘηνα  ), και γι' αυτό το λόγο, για να μη διασυρθεί μετά θάνατο, αποφεύγονται έντεχνα αναφορές στα αίτια του θανάτου του. Πάντως έφυγε νέος!

Βιβλία του Νίκου Πουλαντζά

  • Πολιτική εξουσία και κοινωνικές τάξεις (Θεμέλιο)
  • Οι κοινωνικές τάξεις στον σύγχρονο καπιταλισμό (Θεμέλιο)
  • Το κράτος, η εξουσία, ο Σοσιαλισμός (Θεμέλιο)
  • Φασισμός και δικτατορία (Θεμέλιο)
  • Η κρίση των δικτατοριών: Πορτογαλία, Ελλάδα, Ισπανία (Θεμέλιο)
  • Για τον Γκράμσι: Μεταξύ Σαρτρ και Αλτουσέρ (Πολύτυπο)
  • Η κρίση του Κράτους (Παπαζήσης)
Το 1980, έναν χρόνο μετά την αυτοκτονία του Νίκου Πουλαντζά, ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Άλκης Αλκαίος αφιέρωσαν στη μνήμη του το τραγούδι τους Κακόηθες Μελάνωμα. Περιέχεται στον δίσκο του Θάνου Μικρούτσικου Εμπάργκο, που πρωτοκυκλοφόρησε το 1982
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ/ΔΙΚΤΥΟ ΦΙΛΩΝ του ΙΝΠ









ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ/ΔΙΚΤΥΟ ΦΙΛΩΝ του ΙΝΠ



Για τη λειτουργία των «πρωτοβουλιών

φίλων του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς»

και τη συνεργασία τους με το Ινστιτούτο


Στο άρθρο 4 του Κανονισμού Εσωτερικής Λειτουργίας του Ινστιτούτου προβλέπεται η θέσμιση και των «φίλων του Ινστιτούτου». Καθορίζεται ο χαρακτήρας του θεσμού και η σχέση τους με το Ινστιτούτο. Τέλος, προβλέπεται και η εκδοχή τυχόν διαγραφής ορισμένων «φίλων του Ινστιτούτου» από την κατάσταση «φίλων του Ινστιτούτου», που ορίζεται στο άρθρο 10 του Κανονισμού του Ινστιτούτου.
Στο άρθρο 11 εξάλλου του Κανονισμού του Ινστιτούτου προβλέπεται η συγκρότηση «πρωτοβουλιών φίλων του Ινστιτούτου», ήτοι συλλογικοτήτων από «μέλη» και «φίλους» του Ινστιτούτου που λειτουργούν και δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο των σκοπών, των αρχών και των κανόνων λειτουργίας του Κανονισμού του Ινστιτούτου.
Οι «Πρωτοβουλίες Φίλων του Ινστιτούτου» λειτουργούν εκτός της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας, δεδομένου ότι οι δράσεις του Ινστιτούτου στην Αθήνα καλύπτονται από το σχετικό προγραμματισμό των Κεντρικών του Οργάνων. Πάντως, παραμένουν προς διευκρίνιση τα όρια της ευρύτερης περιφέρειας των Αθηνών που καλύπτονται από τις δραστηριότητες των Κεντρικών Οργάνων.
Οι «Πρωτοβουλίες Φίλων του Ινστιτούτου» λειτουργούν με σχετική αυτονομία, τόσο ως προς τη δομή τους (σύνθεση και εκλογή του συντονιστικού οργάνου και άλλων τυχόν ομάδων εργασίας), όσο και τον προγραμματισμό, τη λειτουργία και τις δραστηριότητές τους.
Είναι αυτονόητο, ότι οι «Πρωτοβουλίες Φίλων του Ινστιτούτου» καλούνται να μετέχουν και στις γενικότερες δράσεις του Ινστιτούτου, που αποφασίζονται από τα κεντρικά του όργανα. Τέλος, οι «Πρωτοβουλίες Φίλων του Ινστιτούτου» δεσμεύονται στα ακόλουθα:
Πρώτο: αποδέχονται τον Κανονισμό του Ινστιτούτου, τους σκοπούς, τις αρχές και λειτουργίες του, όπως αυτές διατυπώνονται στον Κανονισμό Λειτουργίας και τη Διακήρυξη του Ινστιτούτου.
Δεύτερο: Η ίδρυση της «Πρωτοβουλίας Φίλων του Ινστιτούτου» κηρύσσεται σε συνεργασία και με εγκριτική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου.
Τρίτο: το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου ενημερώνεται για τη σύνθεση της «Πρωτοβουλίας Φίλων του Ινστιτούτου», ώστε να τηρείται η προβλεπόμενη στο άρθρο 10 του Κανονισμού του Ινστιτούτου «Κατάσταση φίλων του Ινστιτούτου». Στην «κατάσταση φίλων του Ινστιτούτου» θα παρέχονται και βασικές πληροφορίες για τα μέλη της «Πρωτοβουλίας Φίλων του Ινστιτούτου» (επάγγελμα, επιστημονική ιδιότητα κλπ).
Τα στοιχεία αυτά θα διευκολύνουν τη συνεργασία ανάμεσα στα μέλη και φίλους του Ινστιτούτου πανελλαδικά (ενημέρωση για τη δραστηριότητα του Ινστιτούτου – ανταλλαγή πληροφοριών και απόψεων – κοινές πρωτοβουλίες και δραστηριότητες – αμοιβαία βοήθεια κ.ο.κ.).
Τέταρτο: Η αυτονομία των «Πρωτοβουλιών Φίλων του Ινστιτούτου», των απόψεων και δραστηριοτήτων τους, είναι δεδομένη, στο πλαίσιο πάντα των αρχών, θέσεων και δράσεων του Ινστιτούτου, όπως αυτά συνάγονται από την Διακήρυξη και τον Κανονισμό του.
Πέμπτο: Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου, εφόσον τυχόν γεννηθεί θέμα σοβαρής διάστασης απόψεων με ορισμένη «Πρωτοβουλία Φίλων του Ινστιτούτου», μετά από διάλογο και σοβαρή προσπάθεια υπέρβασης των σχετικών προβλημάτων, εάν τυχόν αυτή δεν ευοδωθεί, με αιτιολογημένη απόφαση του μπορεί να αποφασίσει κατ’ εφαρμογή του άρθρου 4 του Κανονισμού του Ινστιτούτου, ότι η δραστηριότητα ή και οι βασικές κοινωνικές, πολιτικές και ιδεολογικές αρχές ορισμένου μέλους «Πρωτοβουλίας Φίλων του Ινστιτούτου» ή και της συγκεκριμένης «Πρωτοβουλίας Φίλων του Ινστιτούτου» ως συλλογικότητας, βρίσκονται σε διάσταση προς τις αρχές, τους σκοπούς και της λειτουργία του Ινστιτούτου και να αποφασίσει τη διακοπή της συνεργασίας του με την αντίστοιχη «Πρωτοβουλία Φίλων του Ινστιτούτου» ή το αντίστοιχο μέλος της.
Η σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου υπόκειται σε ανάκληση είτε με νεώτερη απόφασή του είτε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών του Ινστιτούτου.
Έκτο: Οι σχέσεις του Ινστιτούτου με τους «φίλους» και τις «Πρωτοβουλίες Φίλων του Ινστιτούτου» διαμορφώνονται δια μέσου της διαρκούς συνεργασίας και κοινών δράσεων, του διαλόγου και της έρευνας, στο πλαίσιο της Διακήρυξης και του Κανονισμού του Ινστιτούτου, με σεβασμό των διαφορετικών απόψεων και της ανάπτυξης πρωτοβουλιών στο πλαίσιο που δραστηριοποιείται η «Πρωτοβουλία Φίλων του Ινστιτούτου» ή και προσωπικά οι «Φίλοι» του Ινστιτούτου.

 Οι Βολεμενοι Κρατικοδιαιτοι  Μπολσεβικοι παιχτες της σημερινης Εκδηλωσης !!!!

 Βιογραφικό

  Γεώργιος Σταμπουλής 

Ενας Μπολσεβικος στρατευμενος στην  Ανθελληνικη Αριστερα σε μια Πανεπιστημιακη Πλατφορμα κου κυριαρχο ρολο εχουν τα κομμουνια απο το 1974 και μετα οταν η ξεφτυλισμενη ΝΔ παρεδωσε την Ελλαδα στους Κομμουνιστες!!!

 


Ο Γεώργιος Σταμπουλής είναι Διπλωματούχος Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Είναι κάτοχος Μάστερ Επιστημών (M.Sc.) στη Διοίκηση Τεχνολογίας και Διδακτορικού Φιλοσοφίας (D.Phil.) στην Επιστημονική και Τεχνολογική Πολιτική από την Ερευνητική Μονάδα Επιστημονικής Πολιτικής (SPRU) του Πανεπιστημίου του Sussex (H.B.).
Πριν την ένταξή του στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δίδαξε για αρκετά έτη προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα σε διάφορα Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και σε άλλα ΑΕΙ και σε μεταπτυχιακά προγράμματα ΑΤΕΙ. Διδάσκει στο Οικονομικό Τμήμα Οικονομική της Τεχνολογίας καθώς και Οργάνωση Επιχειρησιακών Λειτουργιών στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος. Επίσης διδάσκει το Μεταπτυχιακό Μάθημα Innovation and Regional Development σε Πρόγραμμα ΜΔΕ του Τ.Μ.Χ.Π.Π.Α.
Συνέβαλλε στη διαμόρφωση της νέας Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (http://www.dasta.uth.gr/) και του Διατμηματικού Προγράμματος Σπουδών Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (http://www.innovation.prd.uth.gr/index.shtml), όπου διδάσκει τα σχετικά μαθήματα:
Εισαγωγή στην Επιχειρηματικότητα
στο χειμερινό εξάμηνο
και Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Σχεδίων
http://www.innovation.prd.uth.gr/course2.shtml στο εαρινό εξάμηνο.

Έχει εργασθεί σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων καθώς για το σχεδιασμό δράσεων και πολιτικών σχετικά με την ανάπτυξη, την πολιτική για την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα κλπ.
Είναι μέλος του ΤΕΕ, της Εταιρίας Συστημικής Δυναμικής (System Dynamics Society (
http://www.sds.org) και του Ελληνικού τμήματός της καθώς και του European Association of Evolutionary Political Economy.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν – μεταξύ άλλων - στην οικονομικά της τεχνολογικής και θεσμικής εξέλιξης, την οικονομικής της διοίκησης επιχειρήσεων, τη στρατηγική των επιχειρήσεων, τους συνεταιρισμούς εργαζομένων, τη διαχείριση τεχνολογίας, γνώσης και καινοτομίας, την οικονομική της ενέργειας και της μετάβασης σε βιώσιμα κοινωνικο-τεχνολογικά συστήματα, τις κριτικές θεωρίες της διοίκησης, τον κριτικό ρεαλισμό και τη συστημική
.







Τίτλοι Εργασιών

Citations: 185



Η πλήρης λίστα με τις δημοσιεύσεις του κ. Σταμπουλή βρίσκεται σε PDF αρχείο.

 




 http://moke.uth.gr/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5/


 http://www.gsrt.gr/central.aspx?sId=110I458I1163I646I453967&olID=777&neID=589&neTa=1_1124&ncID=0&neHC=0&tbid=0&lrID=2&oldUIID=aI777I0I119I428I1089I0I3&actionID=load&JScript=1

http://ec.europa.eu/greece/pdf/20151109_10_seforum2015_programma.pdf

 http://www.eleftheria.gr/%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%89%CF%80%CE%B1/item/95875-%CE%B3%CE%B5%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE%CF%82-%C2%AB%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%BD%CE%BF%CE%BF%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AF%CE%B1-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82%C2%BB.html

https://oaee2015.wordpress.com/2016/01/23/%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%B3%CE%B3%CF%85%CE%BB%CF%8C-%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%AD%CE%B6%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%B2%CE%B9%CF%8E%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CE%B4%CE%AF%CE%BA/

https://left.gr/news/oristikan-ta-meli-tis-ethnikis-epitropis-ekpaideysis-ereynas-kai-anaptyxis

https://www.youtube.com/watch?v=5pJWzE7YBRI

http://www.typospeiraiws.gr/11612-2/

http://www.icularisa.com/blog/archives/05-2015
(θα διαπιστωσετε οτι ολα τα σκατα ειναι μαζι-Ρουστας -Δεληγιαννης δεν λειπουν )

 http://users.otenet.gr/~atzakris/prwskalo/list_2.pdf

http://www.univsse.gr/p/blog-page_10.html 

http://thessalianews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=34109%3A2014-03-20-16-31-51&catid=45%3Athessalia-periferia&Itemid=75

http://www.hbnews.gr/permalink/115903.html
Μια ζωη κομμουνιστικες γιαυκες

http://giatinkinonikiaristera.blogspot.com/2016/01/30.html

 http://aristeristrouthokamilos.blogspot.com/2015/12/blog-post_17.html

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κακομοίρη, ο Πουλαντζάς δεν ήταν "ιδεαλιστής - μεταφυσικός".
Υλιστής ήταν ο άνθρωπος.

Φυσικά δεν θα μπορούσες να το ξέρεις εσύ, ένα αμόρφωτο ταγάρι.

Θα στα πω λοιπόν στη γλώσσα σου, φασιστόμουτρο που το παίζεις και Έλληνας.

ΜΑΘΕ ΡΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝΟΥΣ!

Κακοποιείς που κακοποιείς τη λογική, τουλάχιστον μην κακοποιείς την ελληνική γλώσσα.

Για να το πω με ένα σύνθημά σου, ΜΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Ή ΨΟΦΑ!

(Δηλαδή ΨΌΦΑ)