Τρίτη

«Βόμβα» CNN: Η Τουρκία εμπόδισε τον διοικητή του ΝΑΤΟ να δώσει ελληνικά ονόματα σε περιοχές περιπολίας στο Αιγαίο - Θέλει το μισό πέλαγος

aaagreece turkey
Η απόφαση της κυβέρνησης να παραδώσει την διοίκηση στο Αιγαίο στο φιλότουρκο ΝΑΤΟ έχει ανοίξει την όρεξη στην Τουρκία, η οποία θα προσπαθήσει να επιβάλλει στην Συμμαχία τις επιδιώξεις της.
O διοικητής της νατοϊκής δύναμης SNMG 2 Γερμανός ναύαρχος Jörg Klein, ενδεχόμενα φιλελλήνας αποφάσισε να δώσει στις περιοχές περιπολίας ονομασίες αρχαίων φιλόσοφων. Μία περιοχή την είχε ονομάσει Πλάτωνα, την άλλη Αριστοτέλη κλπ.
Αμέσως η Τουρκία έθεσε βέτο, θέλοντας να δείξει ότι είναι πολλές περιοχές υπό αμφισβήτηση και δεν είναι ελληνικά νερά.
Ο Γερμανός διοικητής της νατοϊκής ναυτικής δύναμης που έχει αναλάβει τις περιπολίες υποχώρησε και τελικά άλλαξε τις "κώδικες ονομασίες" στις περιοχές ώστε να μην ενοχλείται η Τουρκία! Ονόμασε τις περιοχές... Α1, Α2 κοκ
Η αντίδραση της Τουρκίας είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί. Δεν αφήνει ανεκμετάλλευτη ούτε την πιο ασήμαντη λεπτομέρεια για να καταδείξει τις θέσεις της για το Αιγαίο. Στο πλαίσιο της στρατηγικής της για τις γκρίζες ζώνες επιχειρεί να «τορπιλίσει» ο,τιδήποτε μπορεί να ταυτίζει Ελλάδα και Αιγαίο.
Στόχος των τουρκικών κινήσεων, σχολιάζει το CNN, που εντείνονται το τελευταίο διάστημα είναι να χωριστεί το Αιγαίο στην μέση.
Πίσω από όλα αυτά βέβαια βρίσκεται το σχέδιο των παγκοσμιοποιητών της Ουάσινγκτον, οι οποίοι προωθούν συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και διαμελισμό της ευρύτερης περιοχή σε μικρά κρατίδια (π.χ. κράτος Θράκης με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη). Παρόμοια δρουν και στην Κύπρο μέσω της δημιουργίας δύο κοινοτήτων πλήρως ελεγχόμενων.
Απλά οι Τούρκοι γνωρίζουν να κινούνται ανάμεσα στα συμφέροντα σε αντίθεση με την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: