Κυριακή

Το ΚΚΕ στο "παζάρι" της Νέας Τάξης.




Εξαιτίας αυτών των αναγκών του το ΚΚΕ μάχεται τώρα ν' αλλάξει το "προφίλ" του. Δεν θέλει να φαίνεται η συνεργασία του με τη Σοβιετική Ένωση παλαιότερα και στη συνέχεια με τη ΔΕΞΙΑ. Δεν θέλει να φαίνεται ως ο πολιτικός φορέας μιας χρεοκοπημένης ιδεολογίας. Δεν θέλει να φαίνεται ότι επιβιώνει για λόγους που εξυπηρετούν συμφέροντα τρίτων. Δεν θέλει να φαίνεται ότι Κολέγιο Αθηνών και Περισσός είναι οι δύο όψεις του ιδίου νεοταξικού νομίσματος.

Γνωρίζει το ΚΚΕ ότι ο λαός δεν το συμπαθεί και γνωρίζει ότι αυτή η μη συμπάθεια μπορεί πολύ εύκολα να γίνει αντιπάθεια, όταν συνδεθεί με τα βολέματα και τα κρατικά χρήματα. Εύκολα ο λαός αντιπαθεί έναν πολιτικό φορέα ιδεολογικά "νεκρό", ο οποίος του κοστίζει δισεκατομμύρια ετησίως, απλά και μόνον επειδή είναι αναγκαίος στον δικομματισμό. Εύκολα ο λαός, αν καταλάβει ότι τον "δουλεύουν", φτάνει με ξύλα και πέτρες μέχρι τον Περισσό.

Γι' αυτόν τον λόγο το ΚΚΕ σήμερα προσπαθεί να μην προκαλεί, τουλάχιστον στο επίπεδο της εικόνας. Γι' αυτόν τον λόγο έβαλε στην άκρη τους προκλητικούς "δημοκράτες" καπεταναίους του εμφυλίου. Δεν υπάρχει σήμερα ο ψευδοϊδεολογικός δικομματισμός, που να δίνει νόημα ύπαρξης σε πρόσωπα τύπου Φλωράκη. "Κομμουνισταράδες", που τρόμαζαν τον δημοκρατικό κόσμο.

Δεν τρομάζει πλέον κανέναν δημοκράτη η παρουσία ενός τέτοιου τύπου και ύφους σταλινικού καπετάνιου. Δεν πιστεύει κανένας πλέον ότι κινδυνεύει η δημοκρατία από έναν τέτοιο δεινόσαυρο. Η παρουσία του δεν δίνει άλλοθι σε κανέναν από τα δύο μεγάλα κόμματα να κομματικοποιεί το κράτος, εκμεταλλευόμενο τέτοιου είδους δογματικούς κομμουνιστές. Το μόνο που κάνει ένας τέτοιος σταλινικός "δεινόσαυρος" είναι να θέτει υπό αμφισβήτηση την κρατική χρηματοδότηση του κόμματος.

Ως εκ τούτου το ΚΚΕ έπρεπε να προσαρμοστεί στην νέα κατάσταση. Να λαθροβιεί, χωρίς να προκαλεί. Τι έκανε; Τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που κάνουν οι άλλοι. Στην εποχή της εικόνας "μετρίασε" τη δύναμη της δικής του εικόνας. Έβαλε επικεφαλής του μηχανισμού του μια απλή γυναίκα, για να μην προκαλεί. Μια γυναίκα πολύ κάτω του μέσου όρου. Μια γυναίκα ατάλαντη, κοντή και ίσως λίγο άσχημη. Γιατί; Γιατί αυτό επεδίωκε. Επεδίωκε η εικόνα του ηγέτη του να μην προκαλεί. Να μην προκαλεί, όταν με χρήματα του κράτους θα υπηρετεί τη ΔΕΞΙΑ της Νέας Εποχής. Να μην προκαλεί, όταν με χρήματα του κράτους η Αλέκα και τα "συντρόφια" της σπουδάζουν τα παιδιά τους στο Κολέγιο Αθηνών και στα διάφορα Χάρβαρντ.

Πού εξυπηρετεί τον άχρωμο πλέον ιδεολογικά νεοταξικό δικομματισμό το σημερινό απρόσωπο ΚΚΕ; Τον εξυπηρετεί στο γεγονός ότι μπορεί να εκφράσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια, χωρίς να κάνει πολιτικές "εισπράξεις" και άρα χωρίς ν' απογυμνώνει από ψηφοφόρους τα κυρίαρχα πολιτικά κόμματα της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Ενώ δηλαδή μπορεί με τη γνώση του πάνω στον ιμπεριαλισμό και τα κοινωνικά προβλήματα να εκφράσει τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, δεν μπορεί αυτό να το μεταφράσει σε ψήφους.

Είναι ο ευνούχος ειδήμων του σεξ. Όσο καλά κι αν τα λέει, δεν μπορεί να προχωρήσει στο δια ταύτα. Δεν μπορεί να διεκδικήσει θέση στο όποιο "κρεβάτι" της εξουσίας. Δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί τις όποιες γνώσεις του, γιατί δεν τον βοηθά η φύση του. Η νεκρή ιδεολογικά "φύση" του. Γι' αυτόν τον λόγο ταυτόχρονα φωνάζει αλλά και κρύβεται. Αλλάζει τη "βιτρίνα" του, για να μην προκαλεί τον κόσμο, προσπαθώντας να επιβιώσει.

Γι' αυτόν τον λόγο εκπροσωπείται στα ΜΜΕ από την πρώην Δεξιά Κανέλη. Η Κανέλη εκφράζει έναν λόγο "συμβατό" στα αυτιά του κόσμου και ο οποίος δεν έχει τις γνωστές "κορώνες" των παραδοσιακών ΚΚΕδων της "καθοδήγησης". Για τον ίδιο λόγο το ΚΚΕ εφεύρε το ΠΑΜΕ. Για να μην προκαλεί τον λαό. Με τις κόκκινες σημαίες δηλώνει την παρουσία του στις διαδηλώσεις, αλλά λείπουν τα σύμβολα που εκνευρίζουν τους πάντες και μπορεί να τύχουν μαζικών διαμαρτυριών και αντιδράσεων.

Αυτό προσπαθεί να κάνει τώρα το ΚΚΕ, προκειμένου να επιβιώσει. Να βελτιώσει την εικόνα του. Όλα προσπαθεί να τα αλλάξει όσο μπορεί. Όλα ή σχεδόν όλα, εφόσον μερικά πράγματα δεν μπορεί —όσο κι αν το θέλει— να τα ξεπεράσει. Δεν μπορεί για παράδειγμα να ξεπεράσει τα χρέη του στη ΔΕΞΙΑ και δεν μπορεί ν' αλλάξει τον χαρακτήρα του. Τον μικρόψυχο χαρακτήρα του.

Όλοι είδαμε τι συνέβη πρόσφατα. Πήγαν στελέχη του ΚΚΕ σε εκδήλωση για τη μνήμη του Καραμανλή. Άνθρωποι του ΚΚΕ εκθείασαν την προσωπικότητα του ηγέτη της ΔΕΞΙΑΣ. Εκθείασαν την προσωπικότητα του φυσικού ηγέτη της παράταξης, την οποία υποτίθεται μισούσαν. Τις ίδιες μέρες όμως πέθανε και ο Φαράκος και δεν βρήκε το ΚΚΕ ούτε μια λέξη συμπάθειας να πει για τον θανόντα. Δεν βγήκε να πει το παραμικρό για έναν άνθρωπο, που ήταν ηγετικό του στέλεχος επί χρόνια. Το μικρόψυχο ΚΚΕ, που δεν συγχωρεί. Το "δημοκρατικό" ΚΚΕ, που δεν αντέχει τη διαφωνία. Το θλιβερό υποκατάστημα της ΔΕΞΙΑΣ.

Αυτό το ΚΚΕ θα φύγει από τη Βουλή. Βραχυκυκλώνει τη Δημοκρατία μας. Επιτρέπει στον δικομματισμό να αλλοιώνει το πολίτευμά μας. Αυτό το ΚΚΕ θα φύγει από τη Βουλή, είτε το θέλει είτε όχι. Ακόμα κι αν αρνηθούν να το διώξουν τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, θα το διώξουν οι πολίτες. Αυτό επιβάλει το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος της Δημοκρατίας μας. Από τώρα και στο εξής καλό θα είναι να προσέχει το ΚΚΕ τι κάνει. Να προσέχει, γιατί είναι θέμα χρόνου να την πατήσει.

Αν θέλει να κάνει αντιαμερικανική πορεία, να καλεί τα μέλη του για να την κάνουν. Αν θέλει να κάνει πορεία υπέρ των συνταξιούχων, να καλεί τα μέλη του για να την κάνουν. Δεν έχει δικαίωμα ν' απευθύνεται στον δημοκρατικό λαό και να εκμεταλλεύεται τις ευαισθησίες του για να τον "καπελώνει". Ο δημοκρατικός λαός έχει δικούς του ηγέτες και μόνον αυτοί μπορούν να του απευθύνουν τον λόγο. Αυτό το οποίο κάνει το ΚΚΕ δεν είναι μόνον παράνομο αλλά είναι και παράλογο. Είναι σαν να προσπαθεί ο μουφτής των μουσουλμάνων να ηγηθεί του ορθόδοξου μένους κατά του Βατικανού. Υπάρχει τέτοια πιθανότητα; Να καλέσει ο μουφτής τους ορθόδοξους χριστιανούς σε διαδήλωση κατά του Πάπα; Να μπει ο μουφτής επικεφαλής σε πανχριστιανική διαμαρτυρία;

Γι' αυτόν τον λόγο προτείνουμε στο ΚΚΕ να προσέχει. Προτείνουμε στους ΚΚΕδες να προσέχουν. Μπορεί να μαζευτούν χιλιάδες Έλληνες δημοκράτες και να τους στήσουν παγίδα. Να κάνουν δήθεν πως προετοιμάζουν μια μεγάλη πορεία κατά των Αμερικανών ή για το ασφαλιστικό και να τους περιμένουν. Να τους περιμένουν και μόλις βγάλουν τα λάβαρά τους, να τους θυμίσουν τον Ρουμάνο ευγενή, που έκανε επιστήμη τον ανασκολοπισμό.

Εμείς, ως δημοκράτες και απευθυνόμενοι σε δημοκράτες, προτείνουμε η επόμενη αντιιμπεριαλιστική πορεία των Ελλήνων να καταλήγει στον Περισσό. Αν μη τι άλλο θα έχει πλάκα. Θα δούμε τις δυνάμεις της αντίδρασης και της καταστολής να φυλάγουν το "σπίτι του λαού" από τον λαό. Θα δούμε για πρώτη φορά τους συνεργάτες ν' αγωνίζονται δίπλα-δίπλα. Θα τους δούμε για πρώτη φορά πίσω από τα ίδια κάγκελα. Θα δούμε τους επαγγελματίες "εργατοπατέρες" να κρύβονται σαν τα ποντίκια μέσα στους πολυτελείς διαδρόμους του μεγάρου.

Ένα είναι σίγουρο. Σύντομα θ' ανοίξει ο φάκελος ΚΚΕ. Στην εποχή του ίντερνετ και της τηλεόρασης τίποτε δεν μένει κρυφό, όταν αποφασίζεται από τον κόσμο ν' ανοίξει το "στόμα" του. Θα δούμε με ποιών εντολές ξεκίνησε ένας εμφύλιος —εκ των προτέρων καταδικασμένος— ανθρωποσφαγή σ' έναν κόσμο ο οποίος είχε ήδη "μοιραστεί" και δεν υπήρχε πιθανότητα ν' αλλάξει τίποτε. Θα δούμε ποιοι σκότωσαν ποιους και για ποια κέρδη. Θα δούμε την υπόθεση Μπελογιάννη. Θα δούμε την υπόθεση Λαμπράκη. Δεν μπορεί. Κάποιον λόγο θα είχε για να κρύβεται —ακόμα και μέσα στη Σιβηρία— ένα "σκουλήκι" σαν τον Ζαχαριάδη.

Η "συντρόφισσα" Αλέκα θα μας παραχωρήσει προς μελέτη τα αρχεία του "σπιτιού του λαού"; Αυτή δεν είναι που διαμαρτύρεται σε Αμερικανούς και Βρετανούς για τα κλειστά αρχεία τους; Ας δώσει το καλό παράδειγμα η ίδια. Ας δώσει πρόσβαση στα αρχεία του ΚΚΕ. Ας δώσει στη δημοσιότητα την αλληλογραφία των Σοβιετικών με τους ηγέτες του ΚΚΕ. Ας δώσει στη δημοσιότητα την αλληλογραφία των εξόριστων ηγετών του ΚΚΕ με τον κομματικό μηχανισμό της εποχής της παρανομίας. Να δούμε ποιοι ήταν Έλληνες πατριώτες και δημοκράτες. Να δούμε ποιοι ήταν έμμισθοι υπάλληλοι της KGB. Να δούμε ποιοι ήταν "χορηγοί" πληροφοριών της ελληνικής κρατικής ασφάλειας. Να δούμε επιτέλους ποιοι είναι αυτοί που εδώ και δεκαετίες μπαίνουν επικεφαλείς στις πορείες διαμαρτυρίας του ελληνικού δημοκρατικού λαού.

Αυτά τα αρχεία είναι όλο το ζητούμενο. Ο τρόμος του ΚΚΕ είναι να μην πέσουν αυτά τα αρχεία σε ξένα χέρια. Αυτά τα αρχεία είναι ο λόγος της θωράκισης του "σπιτιού" του λαού. Γι' αυτόν τον λόγο υπάρχουν τα κάγκελα. Σε μια επικίνδυνη στιγμή να καθυστερήσουν τον κόσμο, ώστε η ηγεσία να προλάβει να κάψει ή να φυγαδέψει αυτά τα αρχεία. Αυτό φοβάται το ΚΚΕ. Φοβάται μήπως βρεθεί σε αδυναμία να προστατεύσει τα αρχεία που φυλάσσονται στο σταλινικό "μαυσωλείο" του Περισσού.

Τα αρχεία, τα οποία αποκαλύπτουν τις προδοσίες του και τις δολοφονίες του. Τα αρχεία, που είναι χρήσιμα στην καθημερινότητα του σταλινικού κόμματος για την άσκηση εξουσίας μέσω του εκβιασμού των στελεχών του, αλλά εξαιρετικά επικίνδυνα αν δημοσιοποιηθούν. Αν αυτά τα αρχεία πέσουν σε ξένα χέρια, πολλά "συντρόφια" θα ψάχνουν διαβατήρια σ' έναν κόσμο όπου δεν υπάρχει πλέον ο προορισμός της Σοβιετικής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: