Τρίτη

Ίμια 1996: Θυμάμαι...

Εμείς οι υπόλοιποι «πολίτες», αντί να κλείσουμε ευλαβικά τα μάτια, να φέρουμε νοερά μπροστά μας, τις εικόνες των τριών (3) ηρωικών στελεχών του ΠΝ, που έπεσαν στο βωμό του καθήκοντος και να αποτίσουμε έτσι, το φόρο τιμής που τους αξίζει, ΑΣΕΛΓΟΥΜΕ και πάλι ... στη μνήμη τους! Εμείς οι υπόλοιποι «πολίτες», αντί να κλείσουμε ευλαβικά τα μάτια, να φέρουμε νοερά μπροστά μας, τις εικόνες των τριών (3) ηρωικών στελεχών του ΠΝ, που έπεσαν στο βωμό του καθήκοντος και να αποτίσουμε έτσι, το φόρο τιμής που τους αξίζει, ΑΣΕΛΓΟΥΜΕ και πάλι ... στη μνήμη τους!
Γράφει ο Κωνσταντίνος Βουλγαράκης Υποναύαρχος ε.α. ΠΝ
Είκοσι (20) χρόνια πέρασαν, από την «Κρίση των Ιμίων» και μυαλό δεν βάλαμε! Οι πολιτικές μας Ηγεσίες, συμπεριφέρονται επικίνδυνα ανεύθυνα, χωρίς ξεκάθαρη Εθνική Στρατηγική και Στόχους! Μεγιστοποιούν τα ελάσσονα και αγνοούν και υποτιμούν τα μείζονα, μέχρι και πάλι ... να την πάθουμε!
Εμείς οι υπόλοιποι «πολίτες», αντί να κλείσουμε ευλαβικά τα μάτια, να φέρουμε νοερά μπροστά μας, τις εικόνες των τριών (3) ηρωικών στελεχών του ΠΝ, που έπεσαν στο βωμό του καθήκοντος και να αποτίσουμε έτσι, το φόρο τιμής που τους αξίζει, ΑΣΕΛΓΟΥΜΕ και πάλι ... στη μνήμη τους!
Όλα τα στελέχη του ΠΝ, της εποχής εκείνης, ζήσαμε τα γεγονότα αυτά και ο καθένας μας τα αντιλήφθηκε, ανάλογα με τη θέση που υπηρετούσε και την εμπλοκή που είχε!
Τώρα, πέραν της ιστορικής μνήμης, που όλοι ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να διατηρούμε και να τιμούμε, πραγματικά δεν αντιλαμβάνομαι, που ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ όλοι αυτοί, που βγαίνουν και καταθέτουν ... μνήμες, μαρτυρίες, εντυπώσεις και υποκειμενικές (άρα ελλιπέστατες) απόψεις! Κάνουν καλό σε κανένα, αναπτερώνουν έτσι το ηθικό του κόσμου, συμβάλλουν στη διαλεύκανση των γεγονότων ή μήπως τα μπερδεύουν, δημιουργούν σύγχυση και συσκότιση και τελικά ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ, τόσο την προσφορά των πεσόντων, όσο και του ΠΝ και των Ε.Δ. γενικότερα;
Πιο πολύ ακόμα, με θλίβει το γεγονός ότι, ο καθένας ... που δεν έζησε ή δεν ενεπλάκει με τα γεγονότα, δέχεται ως εξιστόρηση αυτών ... ΜΟΝΟ αυτά, που συνάδουν με την ... ήδη «ΕΜΠΕΔΩΜΕΝΗ» άποψη του! Αυτή δηλαδή την άποψη, που μεθοδικά και ηθελημένα, κάποιοι ΑΣΧΕΤΟΙ τους την καλλιέργησαν, για τους δικούς τους και μόνο λόγους! Ας αρκεστούμε λοιπόν, στο λιτό, σύμφωνα με τις παραδόσεις του Ναυτικού μας:
«ΑΞΙΟΙ – ΑΞΙΟΙ – ΑΞΙΟΙ και Αιωνία τους η μνήμη»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: