Πέμπτη

ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΣΤΟΧΙΑ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΛΕΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΟΠΛΙΤΕΣ. ΠΗΓΑΝ ΤΖΑΜΠΑ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ

stratos-pezonaftes
Eξερράγει εντός του πυροσωλήνα του όλμου το βλήμα που σκόρπισε τον θάνατο και σκότωσε τρεις Οπλίτες στο Πεδίο Βολής Γλαφυρών του Βόλου !
Σύμφωνα με πληροφορίες το βλήμα μετά την τοποθέτησή του στον πυροσωλήνα του όλμου 81′από τους χειριστές του δεν εκτοξεύτηκε, αλλά όπλισε και εξερραγει εντός του πυροσωλήνα με αποτέλεσμα να σκορπίσει τον Θάνατο!
Οι Επαγγελματίες Οπλίτες που σκοτώθηκαν επιτόπου είναι οικογενειάρχες με παιδιά …Δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες για τον Οπλίτη Θητείας ,ενώ ο Υπολοχαγός Β.Κ που κατάγεται από την άλλη μεριά του Βόλου έχει διαφύγει τον κίνδυνο αν και έχει πολλαπλά τραύματα απο θραύσματα στην κοιλιακή χώρα !
Μπορεί να είναι πολύ νωρίς ακόμη αλλά όλα τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για αστοχία υλικού και όχι για ανθρώπινο λάθος …Φως στα αίτια αναμένεται να ρίξει η ΕΔΕ που διέταξε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ.Αβραμόπουλος και που κήρυξε 3ήμερο Πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας!
Aυτά γράφει ο veteranos.gr για την τραγωδία στο Βόλο ενώ άλλο στρατιωτικό site, το on alert, κάνει λόγο για σοβαρές πολιτικές  αλλά και στρατιωτικές ευθύνες της ηγεσίας των Ε.Δ.
“Τα ερωτήματα για την τραγωδία στο πεδίο βολής Γλαφυρών στην Μαγνησία αναζητούν επειγόντως απαντήσεις. Ο θάνατος τριών ανθρώπων το απαιτεί. Τι έφταιξε;

• Ο σωλήνας ήταν ελληνικής κατασκευής ,όπως λένε οι πληροφορίες. Είχε παραχθεί από την τότε ΕΒΟ.

•Τα υπόλοιπα μέρη του παραπέμπουν με βάση τους κωδικούς τους σε αμερικανικό υλικό.Ο κρουστικός πυροσωλήνας έχει κωδικό Μ 524 Α/6 .

•Τα πυρομαχικά ήταν χρονολογίας Οκτωβρίου 1984! Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΣ είχαν ελεγχθεί από πυροτεχνουργό ο οποίος είχε εγκρίνει την χρήση τους. Διαβεβαιώνουν οι ίδιες πηγές ότι δεν προέρχονταν από παρτίδα πυρομαχικών των οποίων το όριο ζωής είχε ξεπεραστεί.

•Πηγές του ΓΕΣ δεν θεωρουν “ιδιαίτερα παλιά” τα πυρομαχικά ωστόσο διαφορετική άποψη έχουν απόστρατοι και πυροτεχνουργοί που εκτιμούν ότι η πυρίτιδα μπορεί να είχε μετά από τόσα χρόνια “εξασθενήσει” και να μην είχε την “δύναμη” να “διώξει” το βλήμα.

•Ενδέχεται λένε να υπήρξε “αφλογιστία” και κατά την εξέλιξη των προβλεπόμενων διαδικασιών να έγινε η φονική έκρηξη.

•Ο υπολοχαγός που τραυματίστηκε βρισκόταν σε αρκετά μεγάλη απόσταση . Κάποιοι κάνουν λόγο για απόσταση 80 μέτρων.

Όλα αυτά θα πρέπει να απαντηθούν γρήγορα και κυρίως οι απαντήσεις θα πρέπει να είναι πειστικές.
Και οι δύο ΕΠΟΠ είχαν παιδιά. Ο ένας δύο ο άλλος ένα ,μόλις 9 μηνών. Ο νεαρός δεκανέας είχε πολλά όνειρα. Εκπλήρωσε μόνο το ένα . Να γίνει πεζοναύτης”Και οι δύο ΕΠΟΠ είχαν παιδιά. Ο ένας δύο ο άλλος ένα ,μόλις 9 μηνών. Ο νεαρός δεκανέας είχε πολλά όνειρα. Εκπλήρωσε μόνο το ένα . Να γίνει πεζοναύτης. .

Δεν υπάρχουν σχόλια: