Πέμπτη

"Μάκης Βορίδης αρχηγός της ΝΔ" ????



Μπροστά σε μια πανωλεθρία χωρίς προηγούμενο βρίσκονται τα παλαιά τζάκια της Νέας Δημοκρατίας: Βαρβιτσιώτης, Μητσοτάκης, Μπακογιάννη, Μολυβιάτης, Σουφλιάς, Μειμαράκης, Δήμας παρακολουθούν μοιραίοι και άβουλοι τον ποιο επικίνδυνο κυριολεκτικά πολιτικό να απελαύνει κατόπιν οργανωμένου σχεδίου από τους μεγαλοκαρχαρίες τους οποίους υπηρετεί πιστά, προς την ηγεσία της διαλυμένης Νέας Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες πολλοί επιχειρηματίες βρίσκονται ήδη πίσω από το εγχείρημα "Μάκης Βορίδης αρχηγός της ΝΔ" και ποντάρουν στον Μάκη δεκάδες αχνιστά εκατομμύρια ,αλλά ποντάρουν σε κουτσό άλογο. .
Προσπαθούν απεγνωσμένα να περάσουν ότι ο Μάκης παίρνει το κόμμα αμέσως μετά την συντριβή στις εκλογές, και ο πρώτος του στόχος θα είναι να επιστρέψουν στην ΝΔ οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής.
O Mάκης Βορίδης δεν είναι απλά ο αντικαταστάτης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην συζήτηση της Βουλής για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Είναι ο άνθρωπος στον οποίο ο σημερινός αρχηγός της ΝΔ έδωσε το δαχτυλίδι της διαδοχής του.
Και το έδωσε καθ΄ υπόδειξη ανίερων επιχειρηματικών συμφερόντων που στηρίζουν παραδοσιακά την ΝΔ.
-Αντώνη, όταν σού κάνουμε νεύμα θα πρέπει να γνωρίζεις ότι έφτασε η ώρα να παραδώσεις στον Μάκη. Αυτή είναι η συμφωνία.
Στο μεταξύ από το Υπ. Υγείας έχει την δυνατότητα να συνομιλεί με τον επιχειρηματικό κόσμο της εγχώριας  φαρμακοβιομηχανίας διευρύνοντας τον κύκλο των υποστηρικτών του.
Η εκτίναξη του Μάκη Βορίδη αποτελεί δεινή ήττα των κάποτε γενναίων καραμανλικών και μεγάλο μέρος της χρεώνεται προσωπικά ο πρώην πρωθυπουργός.
Ο Μάκης Βορίδης ξεκίνησε την πολιτική του διαδρομή ως γραμματέας της νεολαίας της ΕΠΕΝ. Το 1994 έγινε πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος Ελληνικό Μέτωπο.
Την άνοιξη του 2005, ως πρόεδρος του Ελληνικού Μετώπου προσχώρησε μαζί με σχεδόν όλο το δήθεν κόμμα του με μαϊμού απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό του Γιώργου Καρατζαφέρη ο οποίος τα πήρε χοντρά για να τον ξεπλύνει και να τον εισάγει στο πολιτικό σύστημα. . Ήταν μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ. Με το ΛΑ.Ο Σ εξελέγη τον Οκτώβριο του 2006 νομαρχιακός σύμβουλος Ανατολικής Αττικής και το 2007 βουλευτής Αττικής.
Με την επανεκλογή του, ο Μάκης Βορίδης τον Οκτώβριο του 2009, ορίστηκε από τον Καρατζαφέρη γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδος του κόμματος, ενώ όλοι του έλεγαν ότι ..πρόσεξε γιατί ο Βοριδης είναι άθλιος πολιτικάντης και θα σε πουλήσει με την πρώτη ευκαιρία όπερ και εγενητω . Μάλιστα το Νοέμβριο του 2011 τον διορίσε Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην κυβέρνηση Παπαδήμου λόγω «υποχρεώσεων» που είχε σε μεγαλοεργολάβους.  . . Το Φεβρουάριο του 2012 υπερψήφισε το Μνημόνιο 2, διαγράφηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑ.Ο.Σ. και εντάχθηκε στη Νέα Δημοκρατία, της οποίας είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.
Ο Βορίδης γεννήθηκε το 1964  και φοίτησε ως μαθητής στο Κολλέγιο Αθηνών, στο οποίο, ηγούμενος πανελλαδικά της εθνικιστικής μαθητικής οργανώσεως «Ελεύθεροι Μαθητές» υπήρξε πρόεδρος του εικοσαμελούς μαθητικού συμβουλίου έναντι του αντιπάλου του, μετέπειτα βουλευτή Κερκύρας, Νικολάου Γεωργιάδη. Αποφοίτησε από το τετρατάξιο Λύκειο του Κολλεγίου Αθηνών το 1983 και το 1985 εισήλθε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστήμιο Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 1990.
Σε άρθρο του, τίθεται ευθέως υπέρ της θανατικής ποινής. Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Δεν είμαι εναντίον της θανατικής ποινής. Πιστεύω ότι είναι δίκαιη ποινή για την τιμωρία αποτρόπαιων εγκλημάτων.» Την ίδια άποψη επανέλαβε και σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο της ΝΕΤ Μανώλη Κοττάκη σε συνέντευξή του στην εκπομπή [7] στις 26 Ιανουαρίου 2013.
Μετά την αποφοίτησή του από το Κολλέγιο Αθηνών, διορίσθηκε Γενικός Γραμματέας της Νεολαίας της Ε.Π.ΕΝ., κόμματος, το οποίο είχε ιδρύσει μέσα από τη φυλακή ο έγκλειστος επικεφαλής της Χούντας των Συνταγματαρχών Γεώργιος Παπαδόπουλος, πόστο στο οποίο παρέμεινε μέχρι το 1990. Στη θέση αυτή είχε αντικαταστήσει τον παραιτηθέντα Νίκο Μιχαλολιάκο (σήμερα γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής).
Ως φοιτητής, ίδρυσε τη φοιτητική οργάνωση Φοιτητική Εναλλακτική, ως επικεφαλής της οποίας διεγράφη από το σύλλογο φοιτητών Νομικής για φασιστική δράση το 1985, ενώ τον επόμενο χρόνο η ΕΦΕΕ υπέβαλε μήνυση εναντίον του για τη συμμετοχή του σε επίθεση φασιστών κατά φοιτητών της Νομικής, η οποία ωστόσο δεν είχε κάποια τύχη.
Για την περίοδο εκείνη έχει επανειλημμένως ερωτηθεί, ενώ προσφάτως στην εφημερίδα Athens News διευκρίνισε ότι «Η ΕΠΕΝ ήταν το κύριο όχημα για να εκφράσει τις απόψεις της η εθνική, λαϊκή και κοινωνική Δεξιά, και είχε εκλέξει ευρωβουλευτή. Ως ακτιβιστής στον εθνικό, πατριωτικό κύκλο που ήθελα να δραστηριοποιηθώ πολιτικά, ήταν η μόνη διέξοδος».
Στις 12 Μαΐου 1985 ο Μάκης Βορίδης συμμετείχε, με ομοϊδεάτες από τη Νεολαία ΕΠΕΝ, σε επίθεση κατά αντιεξουσιαστών. Οι αντιεξουσιαστές διαδήλωναν στο κέντρο της Αθήνας σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους πολιορκούμενους στο Χημείο ομοϊδεάτες τους. Στη στήλη «Ιός» της εφημερίδας Ελευθεροτυπίας στις 9 Ιουνίου 2002 δημοσιεύτηκε φωτογραφία στην οποία διακρίνεται ο Μάκης Βορίδης κρατώντας αυτοσχέδιο τσεκούρι μαζί με άλλους οπλισμένους εθνικιστές ομοϊδεάτες του.
Τον Απρίλιο του 1994 μαζί με άλλα 200 στελέχη του ευρύτερου εθνικιστικού χώρου, προερχόμενα κυρίως από την Ε.Π.ΕΝ. και το διαλυθέν ΕΝ.Ε.Κ., ίδρυσε το Ελληνικό Μέτωπο και εξελέγη Πρόεδρός του, θέση την οποία κράτησε μέχρι την άρση της πολιτικής δράσεως του Ελληνικού Μετώπου από την Κεντρική του Επιτροπή, τον Μάιο του 2005.
Ως Πρόεδρος του Ελληνικού Μετώπου συμμετείχε δύο φορές στις δημοτικές εκλογές στην Αθήνα, συγκεντρώνοντας το 1998 ποσοστό 0,60% και το 2002 0,90%. Υποψήφιος βουλευτής ήταν το 2000 στο κοινό ψηφοδέλτιο του Ελληνικού Μετώπου με την Πρώτη Γραμμή του Κώστα Πλεύρη, το 2004 με το Ελληνικό Μέτωπο και τον Σεπτέμβριο του 2007 με τον ΛΑ.Ο.Σ., όταν και εξελέγη.
Τον Νοέμβριο του 2011, ο Μάκης Βορίδης διορίστηκε Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Ν.Δ.-ΛΑ.Ο.Σ. υπό τον Λουκά Παπαδήμο. Στη θέση αυτή παρέμεινε και μετά την αποχώρηση του ΛΑ.Ο.Σ. από την κυβέρνηση, καθώς διαχώρισε τη θέση του από αυτή του κόμματος του υπερψηφίζοντας τη νέα δανειακή σύμβαση για το PSI από κοινού με τον έτερο πρ.βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Άδωνι Γεωργιάδη.
Επακόλουθο της κίνησης του αυτής, ήταν η διαγραφή του από το ΛΑ.Ο.Σ., ενώ μερικές μέρες μετά ανακοινώθηκε η προσχώρηση του στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: