Σάββατο

Η κοκαΐνη των φτωχών


Οταν πριν από ένα μήνα οι διωκτικές αρχές πέρασαν χειροπέδες στον καθηγητή τένις των επώνυμων, δεν πίστευαν ότι η συγκεκριμένη σύλληψη θα τους έφερνε μπροστά σε μια ανατριχιαστική ανακάλυψη.

Στην Ελλάδα κάνει θραύση ένα νέο ναρκωτικό, το οποίο οδηγεί σε σύντομο χρονικό διάστημα τους χρήστες σε τρομερό εθισμό, δυσμορφία στο πρόσωπο και τελικά στον θάνατο! Πρόκειται για τη μεθαμφεταμίνη, ή αλλιώς «κοκαΐνη των φτωχών» η οποία ήδη έχει κατακλύσει τις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και τώρα πια έφτασε και στην Ελλάδα.

Μάλιστα το τελευταίο διάστημα έχουν φτάσει πληροφορίες στην Ασφάλεια και συγκεκριμένα στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών για τη λειτουργία παράνομου εργαστηρίου μεθαμφεταμίνης σε περιοχή του κέντρου των Αθηνών, η οποία είναι στέκι τοξικομανών. Τα «λαγωνικά» της Δίωξης ψάχνουν σπιθαμή προς σπιθαμή τη συγκεκριμένη περιοχή προκειμένου να ανακαλύψουν το εργαστήριο παρασκευής αυτού του επικίνδυνου χημικού ναρκωτικού.

Πριν από περίπου ένα μήνα η Δίωξη Ναρκωτικών συνέλαβε έναν Ιρανό πρωταθλητή του τένις και προπονητή αρκετών επώνυμων Αθηναίων, την ώρα που παραλάμβανε από το ταχυδρομείο δέμα προερχόμενο από την Τουρκία και το οποίο περιείχε περίπου ένα κιλό της «κόκας των φτωχών». Οπως διαπιστώθηκε από την Ασφάλεια, μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε δεχτεί από την Τουρκία άλλα δέκα δέματα, τα οποία, όπως εκτιμά η Ασφάλεια, περιείχαν ποσότητες μεθαμφεταμίνης.

Κατά καιρούς σε επιχειρήσεις που πραγματοποιεί η Δίωξη στο κέντρο της Αθήνας, ακόμα και στο Κολωνάκι, βρίσκονται συλληφθέντες που έχουν στην κατοχή τους ποσότητες μεθαμφεταμίνης, με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός στις αρχές Ασφαλείας. Εκτός από τις μικροποσότητες μεθαμφεταμίνης που ανακαλύπτει κατά καιρούς η Δίωξη στην κατοχή τοξικομανών, σε δύο συγκε

εκριμένες συλλήψεις που πραγματοποίησε πρόσφατα στην περιοχή του Κολωνακίου βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών δύο γυάλινες πίπες, πιο γνωστές ως «σίσα», κατάλληλες για το κάπνισμα της «κόκας των φτωχών». Μάλιστα την ονομασία της συγκεκριμένης πίπας στην αργκό των τοξικομανών οι αστυνομικοί την έμαθαν από τους δύο συλληφθέντες στην περιοχή του Κολωνακίου.


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗ «ΓΕΙΤΟΝΙΑ» ΜΑΣ
Στη Μέση Ανατολή αλλά και σε περιοχές της Τουρκίας λειτουργούν εργαστήρια παρασκευής του συγκεκριμένου ναρκωτικού, το οποίο ναι μεν έχει ως βάση φυτικά παράγωγα, πλην όμως η σύνθεσή του είναι εξ ολοκλήρου χημική.

Στην Τουρκία το πρόβλημα χρήσης με ενδοφλέβια ένεση της μεθαμφεταμίνης έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, κυρίως στις μεγάλες πόλεις, όπου οι κάτοικοι φαίνεται να έχουν συνηθίσει την εικόνα των παραμορφωμένων νέων από τη χρήση της «κόκας των φτωχών». Σύμφωνα με έκθεση της Αμερικανικής Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) για το 2010, εργαστήρια μεθαμφεταμίνης λειτουργούν κατά δεκάδες στην Ινδονησία, τις Φιλιππίνες και τη Μέση Ανατολή, και παρασκευάζουν συνολικά 100 κιλά μεθαμφεταμίνης ημερησίως.

Στις ΗΠΑ η χρήση της μεθαμφεταμίνης έχει πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας και οι θάνατοι νέων ανθρώπων από το συγκεκριμένο ναρκωτικό είναι καθημερινό φαινόμενο. Μάλιστα πριν από πέντε μήνες, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η χρήση της «κόκας των φτωχών» από τη νεολαία, η ομοσπονδιακή αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες χρηστών μεθαμφεταμίνης πριν από τη χρήση και δύο χρόνια μετά.

Πραγματικά οι φωτογραφίες είναι συγκλονιστικές, καθώς νέοι άνθρωποι έπειτα από δύο χρόνια μέτριας χρήσης μεθαμφεταμίνης μοιάζουν με ηλικιωμένους που τους έχει λυγίσει η ζωή... Πρόκειται για νέους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν ρυτίδες, σημάδια και πληγές σε όλο τους το κορμί και κυρίως στο πρόσωπο, ενώ τα δόντια τους έχουν σαπίσει από τη χρήση του ναρκωτικού!

Δεν υπάρχουν σχόλια: