Κυριακή

Συνελαβαν τους φονιάδες των παλικαριών στου Ρέντη


 


Η άγρια δολοφονία των δύο παλικαριών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στου Ρέντη βύθισε στο πένθος όλη την Ελλάδα. Την οδύνη όμως και την οργή για τους αδίστακτους φονιάδες διαδέχτηκε η απαίτηση για τη σύλληψή τους. Οι συνάδελφοί τους ορκίστηκαν ότι θα βρουν τους μακελάρηδες. Από χθες ο όρκος φαίνεται να εκπληρώθηκε.

Από το πρωί της Πέμπτης βρίσκεται σε εξέλιξη τεράστια επιχείρηση της αστυνομίας. Αντρες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και επίλεκτοι της ΕΚΑΜ χτενίζουν όλη την Αττική προκειμένου να εκπληρώσουν τον όρκο που έδωσαν στους αδικοχαμένους συντρόφους τους, Γιάννη Ευαγγελινέλη (23 χρόνων) και Γιώργο Σκυλογιάννη (22 χρόνων), που εκτέλεσαν εν ψυχρώ την 1η Απριλίου στου Ρέντη αδίστακτοι φονιάδες.

Επειτα από εκτεταμένες επιχειρήσεις σε διαφορές περιοχές της Αττικής, οι αστυνομικοί προσήγαγαν και ανακρίνουν τέσσερα άτομα τα οποία θεωρούνται βασικοί ύποπτοι για τη δολοφονία των δύο αστυνομικών. Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso», πρόκειται για δύο Αλβανούς και δύο ομογενείς από τη Ρωσία.

Η «Espresso» με πρωτοσέλιδό της, πρώτη, είχε αποκαλύψει εδώ και ενάμιση μήνα πως οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής γνώριζαν την ταυτότητα του φονιά των δύο παλικαριών της ΔΙ.ΑΣ.

Η αντίστροφη μέτρηση για την υπόθεση -που θεωρήθηκε από την αρχή θέμα τιμής για την ΕΛ.ΑΣ.- ξεκίνησε χθες το μεσημέρι, με παράλληλες επιχειρήσεις του Τμήματος Ανθρωποκτονιών στις περιοχές Ασπρόπυργου, Μενιδίου και Ελευσίνας.

Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί έντεκα άτομα, αλλά ο αριθμός αναμένεται να μεγαλώσει, καθώς οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα.

Οι πληροφορίες της «Espresso» αναφέρουν πως οι αστυνομικοί θεωρούν πως εξιχνιάζοντας τη δολοφονία των συναδέλφων τους, θα λύσουν και άλλες τρεις σοβαρές υποθέσεις.




 

   ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ «ΕΚΑΨΑΝ» ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣ

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων οι αστυνομικοί κατέσχεσαν όπλα τα οποία θα εξεταστούν βαλλιστικά, ώστε να διασταυρωθούν κι άλλες ένοπλες επιθέσεις που έχει πραγματοποιήσει η σπείρα.

Οπως πρώτη είχε αποκαλύψει η «Espresso», οι ειδικοί των εργαστηριών κατάφεραν να απομονώσουν από το αυτοκίνητο που εγκατέλειψαν οι δράστες μετά το μακελειό στου Ρέντη ένα αποτύπωμα, το οποίο μάλιστα ταυτοποίηθηκε με τα αποτυπώματα ενός κακοποιού από τη Ρωσία.

Παράλληλα, μια σειρά από κηλίδες αίματος που επίσης είχαν βρεθεί κοντά στο αυτοκίνητο που εγκατέλειψαν οι δολοφόνοι των δυο αστυνομικών έδωσε στους ειδικούς των εγκληματολογικών εργαστηρίων σημαντικά στοιχεία για το DNA του ενός εκ των δραστών.

Εκτός από τη δολοφονία των δύο παλικαριών της ΔΙ.ΑΣ., οι άντρες τους Τμήματος Ανθρωποκτονιών φέρονται έτοιμοι να εξιχνιάσουν και την άγρια δολοφονία ενός ιδιοκτήτη περιπτέρου στο Μενίδι, τον οποίο οι δράστες εκτέλεσαν με Καλάσνικοφ όταν αυτός αντέδρασε και προσπάθησε να τους καταδιώξει. Η άγρια δολοφονία του περιπτερά είχε σημειωθεί δύο εβδομάδες πριν από το μακελειό στην περιοχή του Ρέντη.

Μάλιστα, εκείνο το βράδυ που ο άτυχος βιοπαλαιστής έπεφτε νεκρός από τις σφαίρες των δολοφόνων οι αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης είχαν εντοπίσει το κλεμμένο αυτοκίνητο των δραστών σε περιοχή στα Α. Λιόσια και είχαν καταφέρει να απομονώσουν το αποτύπωμα ενός σεσημασμένου Αλβανού κακοποιού.

Τέλος, μέσα από αυτή τη γιγαντιαία έρευνα τα στελέχη της Ασφάλειας πιστεύουν πως θα εξιχνιάσουν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, και τις μεγάλες κλοπές αυτοκινήτων που έχουν γίνει σε μάντρες στα βόρεια προάστια της Αττικής, αλλά και αιματηρές ληστείες που έχουν σημειωθεί στην επαρχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: