Δευτέρα

Απιστευτη κομπινα του του Αγοραστου!!!Clopyright η δήλωση για την 25η Μαρτίου! Η αντίδραση Πιπερόπουλου περί δεοντολογίας και πως ''τα μάζεψε'' ο περιφερειάρχης


Πως την πάτησε έτσι ο περιφερειάρχης μας... Πήρε φράση του γνωστού πανεπιστημιακού Γιώργου Πιπερόπουλου και την ''πάσαρε'' για δική του! Δείτε την αντίδραση του ΑΛΗΘΙΝΟΥ συγγραφέα του κειμένου και το... χρονικό της επιστροφής των ''πνευματικών δικαιωμάτων'' από τον Κώστα Αγοραστό στον Πιπερόπουλο.
Ανήμερα της Εθνικής μας Εορτής ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας έστειλε τη δήλωση του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στα μέσα ενημέρωσης.
Στις 5.30 το απόγευμα της Παρασκευής το πρώτο mail με τη δήλωση Αγοραστού που αναρτήθηκε στα ηλεκτρονικά μέσα, για να ακολουθήσει 2,5 ώρες μετά (20:10' για την ακρίβεια) το δεύτερο mail ως ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ. Τι είχε προστεθεί στο μεταξύ στη δήλωση; Μόνο η τελευταία πρόταση που είναι ουσιαστικά και η επιστροφή των ''πνευματικών δικαιωμάτων'' στον συγγραφέα τους Γιωργο Πιπερόπουλο!
 Δείτε πλήρης και διορθωμένη τη δήλωση του Κώστα Αγοραστού:
«Τις δύσκολες ημέρες που περνάμε, υπό των έλεγχο των θεσμών, να ψηλαφίσουμε «τους τύπους των ήλων» επί τους σώματος της μητέρας Ελλάδας, να θυμηθούμε και να μάθουμε για να μην… ξαναπάθουμε. Γονατίζοντας με ευσέβεια και ευλάβεια στη μνήμη επώνυμων και ανώνυμων αγωνιστών που ελλοχεύουν στο εθνικό μας υποσυνείδητο, σας καλώ να γιορτάσουμε μαζί ως Έλληνες τη μεγάλη μας διπλή γιορτή της πίστης και της λευτεριάς. Εμείς οι Έλληνες, κάθε φορά που καταφέραμε να παραμερίσουμε της εθνικές αδυναμίες του διχασμού και της διχόνοιας, μεγαλουργήσαμε σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο δείχνοντας πρωτόγνωρες για το ανθρώπινο γένος εκφάνσεις ανδρείας και αυτοθυσίας. Οι λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν. Κάθε φορά που λησμονούμε τα διδάγματα της εθνικής μας ιστορίας δυστυχώς ξαναζήσαμε οδυνηρά τα αιώνια πάθη και μίση και τα πληρώσαμε με βαρύ φόρο αίματος και αλληλοσπαραγμών, υιοθετώντας την άποψη του συναδέλφου πανεπιστημιακού Γιώργου Πιπερόπουλου».
Κάπως αργά ''θυμήθηκε'' ο περιφερειάρχης μας ότι... υιοθέτησε τη φράση του συναδέλφου του!
Μία (1) ημέρα πριν, ο Γιώργος Πιπερόπουλος έγραφε: «Το μάθημα της ιστορίας ήταν και παραμένει σαφές: εμείς οι Έλληνες κάθε φορά που κατορθώσαμε να παραμερίσουμε τις εθνικές αδυναμίες του διχασμού και της διχόνοιας μεγαλουργήσαμε σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο δείχνοντας πρωτόγνωρες για το ανθρώπινο γένος εκφάνσεις ανδρείας και αυτοθυσίας! Υπάρχει το απόφθεγμα που αποδίδεται στον Sir Winston Churchill και διατείνεται ότι “οι λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν…” και ενώ δεν ειπώθηκε αυτό με στόχο τους Έλληνες τελικά έχει για εμάς ανεξίτηλα διαχρονικά νοήματα και σημασία. Ακριβώς επειδή από το 1821 μέχρι και σήμερα κάθε φορά που επιτρέψαμε στους εαυτούς μας την πολυτέλεια να… λησμονήσουμε τα διδάγματα της εθνικής μας ιστορίας δυστυχώς ξαναζήσαμε οδυνηρά τα αιώνια πάθη και μίση και τα πληρώσαμε με βαρύ φόρο αίματος και αλληλοσπαραγμών. Το σημείωσε με πικρό λυρισμό ο εθνικός μας ποιητής: «η διχόνοια που βαστάει ένα σκήπτρο η δολερή/ καθενός χαμογελάει πάρτο λέγοντας και σύ/Κειό το σκήπτρο που σας δείχνει έχει αλήθεια ωραία θωριά/ Μην το πιάστε γιατί ρίχνει εισέ δάκρυα θλιβερά…»
Πως αντέδρασε ο Πιπερόπουλος
Την επομένη Σάββατο 26 Μαρτίου λάβαμε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο μια δήλωση που απέστειλε σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης ο Γιώργος Πιπερόπουλος. Ιδού τι σημειώνει ο ίδιος για το... clopyright Αγοραστού!
''Προφανώς ο πανεπιστημιακός συνάδελφος και περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός διόρθωσε το κείμενο της αρχικής τους δήλωσης για την 25η Μαρτίου 1821, από το οποίο έλειπε η
δεοντολογική αναφορά σε εμένα ως συγγραφέα του κειμένου από το οποίο αντλήθηκε η δήλωση''  και παραθέτει το παρακάτω link
Όχι θα τον άφηνε ... Τον... ''πιπέρωσε'' για τα καλά ο συνάδελφος!

http://www.pressalarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: