Δευτέρα

Τρόμος από τους ληστές με τα Καλάσνικοφ


Ο τρόμος στην Αττική ακούει πλέον στο όνομα «οι ληστές με τα Καλάσνικοφ». Η άγρια συμμορία έχει εισβάλει έξι φορές σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα σε σπίτια, μετατρέποντας τη ζωή των ιδιοκτητών τους σε κόλαση.

Ομηρίες, βασανισμοί, απειλές με ένα πιστόλι κολλημένο στον κρόταφο… Κάτοικοι των βορείων και νοτίων προαστίων έχουν ζήσει εφιαλτικές στιγμές. Κάποιοι προσευχήθηκαν στον Θεό για να τελειώσει η περιπέτειά τους χωρίς να χάσουν τη ζωή τους ή χωρίς να πάθουν κακό οι άνθρωποι που αγαπούν, ενώ κάποιοι άλλοι δεν θα μπορέσουν να ξεπεράσουν ποτέ το σοκ που έπαθαν. Οι «ληστές με τα Καλάσνικοφ» κρατούν ομήρους ολόκληρες οικογένειες, ακόμα και παιδιά, ζητώντας χρήματα και κοσμήματα.

Το πρώτο χτύπημα της συμμορίας έγινε στις 4 Σεπτεμβρίου, όταν είχαν μπουκάρει σε σπίτι στην περιοχή του Αλίμου και είχαν κρατήσει όμηρο το ζευγάρι και τα δυο του παιδιά. Εφυγαν από την κατοικία μόνο όταν άρπαξαν ό,τι βρήκαν σε χρήματα και κοσμήματα, ενώ στις 6 Σεπτεμβρίου απείλησαν μια ηλικιωμένη γυναίκα μέσα στο σπίτι της στη Γλυφάδα και της βούτηξαν το πορτοφόλι.

Στις 10 Σεπτεμβρίου μπήκαν σε διαμέρισμα στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου και με την απειλή των Καλάσνικοφ ακινητοποίησαν έναν πατέρα και τις δυο του κόρες. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη περίπτωση οι δράστες ήταν ευγενικοί και έδωσαν ακόμα και το φάρμακο για το άσθμα στη μικρότερη κόρη του 52χρονου διακοσμητή, πατέρα των δύο παιδιών.

Ηταν ίσως η πρώτη και τελευταία φορά που η άγρια συμμορία με τα Καλάσνικοφ φέρθηκε ευγενικά, καθώς στην επόμενη «επίσκεψή» τους σε σπίτι, στις 15 Σεπτεμβρίου, στην περιοχή της Βούλας η ευγένεια έδωσε τη θέση της στις απειλές.

Τότε η συμμορία με τα Καλάσνικοφ είχε εισβάλει στο σπίτι επιχειρηματία με συστήματα πληροφορικής και είχε κρατήσει όμηρο το ζευγάρι και τα δύο ανήλικα παιδιά του. Ομως, δεν τους έφταναν τα χρήματα και τα κοσμήματα που άρπαξαν από το σπίτι, αλλά έφτασαν στο σημείο να τριγυρνούν από τράπεζα σε τράπεζα με το αυτοκίνητο του επιχειρηματία, υποχρεώνοντάς τον να πραγματοποιεί αναλήψεις χρημάτων από τους λογαριασμούς του. Στη συνέχεια υποχρέωσαν τον έντρομο επιχειρηματία να τους οδηγήσει μέχρι τα γραφεία της εταιρείας του, στην περιοχή της Ηλιούπολης, από όπου άρπαξαν μεγάλο χρηματικό ποσό από το χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης. Μόνο τότε άφησαν ελεύθερο τον επιχειρηματία και την οικογένειά του, καθώς καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας τους ένας συνεργός τους ήταν στο σπίτι και σημάδευε με το Καλάσνικοφ τη γυναίκα και τα παιδιά του 50χρονου.

Στις 22 Σεπτεμβρίου την οδυνηρή εμπειρία της «επίσκεψης» της συμμορίας με τα Καλάσνικοφ έζησε ένας 64χρονος συνταξιούχος στη Βάρκιζα, όταν είδε να εισβάλλουν στο σπίτι του από την ανοιχτή μπαλκονόπορτα τρία άτομα που κρατούσαν Καλάσνικοφ. Αφού τον λήστεψαν, έφυγαν με το αυτοκίνητό του.

Τα τελευταία θύματα ήταν μια 40χρονη γυναίκα και ο πατέρας της, που δέχτηκαν την «επίσκεψη» της συμμορίας χθες, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ, ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΑ

«Πού είναι το μεταλλικό κουτί;» Αυτά είναι τα πρώτα λόγια των αδίστακτων μελών της συμμορίας με τα Καλάσνικοφ ζητώντας από τους ιδιοκτήτες των σπιτιών στα οποία έχουν ειβάλει να τους οδηγήσουν στο χρηματοκιβώτιο. Ο τρόπος δράσης της άγριας συμμορίας δεν είναι απλός, καθώς δεν ακολουθούν την πεπατημένη των υπόλοιπων συμμοριών. Σε κάθε αποστολή τους συμμετέχουν τρία έως τέσσερα άτομα.

Ολοι είναι οπλισμένοι με Καλάσνικοφ και φορούν κουκούλες. Φυσικά, πρώτα παρακολουθούν τον στόχο τους, βρίσκουν τα τρωτά σημεία κι έπειτα εισβάλλουν στο σπίτι. Μετά την εισβολή οι κακοποιοί της σπείρας ψάχνουν όλα τα δωμάτια στα οποία εισβάλλουν, και συγκεντρώνουν τους κατοίκους του οικήματος στο σαλόνι, ή σε κάποιον άλλο μεγάλο χώρο του σπιτιού, όπου τους υποβάλλουν σε «ανάκριση» ώστε να τους αποκαλύψουν κρυμμένα χρήματα και χρυσαφικά.

Βέβαια, η πρώτη ερώτηση που κάνουν στα θύματά τους είναι πού βρίσκεται κρυμμένο το χρηματοκιβώτιο. Μάλιστα, αν δεν πάρουν τις απαντήσεις που θέλουν, δεν διστάζουν να υποβάλουν σε μαρτύρια τα θύματά τους!

Σύμφωνα με αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος έχει ασχοληθεί με την υπόθεση της άγριας συμμορίας με τα Καλάσνικοφ, οι κακοποιοί δείχνουν μια εμμονή στα χρηματοκιβώτια, καθώς οι ερωτήσεις τους για το «μεταλλικό κουτί» είναι επίμονες. Αν τελικά διαπιστώσουν πως δεν υπάρχει χρηματοκιβώτιο, ζητούν απευθείας χρήματα και χρυσαφικά.

Τέλος, κάνουν έρευνα στο γκαράζ των σπιτιών όπου εισβάλλουν και αν το μοντέλο του αυτοκινήτου που διαθέτει το θύμα τους τους αρέσει, φεύγουν με αυτό για να κάνουν παράλληλα και τη… βόλτα τους!


ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ


«Θέλω μόνο να ξεχάσω τον εφιάλτη που έζησα»

«Εχω πάθει σοκ. Θέλω μόνο να ξεχάσω τον εφιάλτη που έζησα». Με δάκρυα στα μάτια, η Χριστίνα δεν μπορεί να συνέλθει από τις στιγμές τρόμου που βίωσε στα χέρια των μελών της άγριας συμμορίας.

Τρεις ένοπλοι, οι δύο από τους οποίους κρατούσαν όπλα και ο τρίτος μαχαίρι, «τρύπωσαν» στο σπίτι της 40χρονης γυναίκας, που βρίσκεται επί της οδού Αγίων Αναργύρων 40, στην Αγία Παρασκευή, από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα. Ολα συνέβησαν χθες στις 7.00 το πρωί, όταν οι ληστές, χωρίς να τους πάρει κανείς είδηση, κατάφεραν και πήδηξαν από τη χαμηλή μάντρα του σπιτιού και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα βρέθηκαν στο μπαλκόνι της 40χρονης. Χωρίς να καταβάλουν καμία προσπάθεια έσυραν την ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα και με τα όπλα στα χέρια πέρασαν στο εσωτερικό του σπιτιού. Η 40χρονη βρισκόταν ξαπλωμένη στο δωμάτιό της, όταν άκουσε τον θόρυβο και συνειδητοποίησε ότι κάποιοι είχαν μπει μέσα στο σπίτι της.

Χωρίς να προλάβει να αντιδράσει, οι δράστες την ακινητοποίησαν και κατάφεραν να της αποσπάσουν χρήματα, κοσμήματα, ένα laptop, μια τηλεόραση, αλλά και τα κλειδιά του πολυτελούς αυτοκινήτου της.

Δεν αρκέστηκαν όμως μόνο σε αυτά. Με το όπλο στραμμένο πάνω της, οι ληστές έπεισαν τη γυναίκα να τους οδηγήσει στο διπλανό σπίτι, όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν ο 80χρονος πατέρας της. Εντρομη, η γυναίκα αναγκάστηκε να χτυπήσει, προφασιζόμενη ότι αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, την πόρτα του διπλανού σπιτιού. Ο πατέρας της έκπληκτος άνοιξε την πόρτα και βλέποντας το παιδί του να απειλείται, άφησε τους ληστές να περάσουν στο εσωτερικό και του δικού του σπιτιού προκειμένου να ψάξουν και να πάρουν ό, τι θέλουν.

Οι δράστες από το σπίτι του 80χρονου αφαίρεσαν μια καραμπίνα. Ο ένας μάλιστα από τους ληστές όση ώρα οι συνεργοί του βρίσκονταν μέσα στο σπίτι είχε πάει στο γκαράζ του σπιτιού και φόρτωνε στο αυτοκίνητο της 40χρονης τη λεία που είχαν αφαιρέσει. Αμέσως μετά άνοιξε την αυτόματη γκαραζόπορτα, έβγαλε το αυτοκίνητο στον δρόμο και όλοι μαζί τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η 40χρονη ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία, που έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό της συμμορίας, η οποία σκορπά τον φόβο και τον τρόμο στους ανυποψίαστους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: