Παρασκευή

O Μανώλης Γλέζος στην Αστυνομική Ακαδημία και ο αγώνας για «απελευθέρωση» 1940… 1945!

Λένε τίποτε σήμερα στους συμπατριώτες μας οι λέξεις Τιμή, Αξιοπρέπεια, Εθνική Μνήμη, Φιλότιμο, Ήθος και προπαντός η λέξις ΥΒΡΙΣ; Είμαστε σίγουροι πως ΟΧΙ! Στην φωτογραφία δίπλα βλέπετε τον Μανώλη Γλέζο να ομιλεί στην αστυνομική ακαδημία και δίπλα του εκστασιασμένο να τον παρακολουθεί ο αρχηγός της αστυνομίας μαζί με άλλους υψηλόβαθμους του σώματος. Την παρουσία αυτή του Γλέζου παρουσίασαν όλες οι εφημερίδες και το απόσπασμα που ακολουθεί είναι από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Ο Μανώλης Γλέζος παρέθεσε μαθήματα ιστορίας στους αστυνομικούς, λίγες βδομάδες μετά το περιστατικό της ρίψης χημικών που δέχτηκε στο πρόσωπο από άνδρα των ΜΑΤ. Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς αποκάλεσε «παιδιά» και «εγγόνια» του τους αστυνομικούς στην αρχή της ομιλίας του και αναφέρθηκε στον αγώνα της Εθνικής Αντίστασης και στον ρόλο που έπαιξε η Αστυνομία εκείνη την εποχή.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του -όπως είπε- αποφάσισε να συγκρίνει ανάμεσα στο 1821-1928 τον αγώνα του ελληνικού λαού για την απελευθέρωσή του και τον αγώνα 1940-1945, πάλι του ελληνικού λαού απέναντι στον φασισμό και στον αγώνα για την απελευθέρωσή του.»

Όπως διαβάσατε, λοιπόν, παραπάνω ο Μανώλης Γλέζος αναφέρθηκε σε απελευθερωτικό αγώνα 1940-1945. Όμως, οι Γερμανοί ως γνωστόν αποχώρησαν τον Οκτώβριο του 1944! Ποιόν απελευθερωτικό αγώνα έδιναν ο Γλέζος και οι σύντροφοί του το 1945; Μα είναι σαφές! Ότι ομιλεί για τα Δεκεμβριανά στην διάρκεια των οποίων εσφαγιάσθηκαν άνανδρα εκατοντάδες Αξιωματικοί και άνδρες της Αστυνομίας Πόλεων και της Ελληνικής Βασιλικής Χωροφυλακής από τους συντρόφους του Μανώλη Γλέζου. Αυτόν ετίμησε η ΕΛ.ΑΣ… Τον σύντροφο των σφαγέων της Αστυνομίας Πόλεων. Κατά σύμπτωση μάλιστα αυτοί που τους εσφαγίασαν είχαν τα ίδια αρχικά: ΕΛΑΣ!

Αντί άλλης απαντήσεως παραθέτουμε τι είχε πει ο παππούς του σημερινού πρωθυπουργού για την σφαγή αστυνομικών και τις επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα από τους συντρόφους του Μανώλη Γλέζου: Ο Γεώργιος Παπανδρέου για τα Δεκεμβριανά και το ΚΚΕ /ΕΑΜ /ΕΛΑΣ Από συνέντευξι του Γ. Παπανδρέου εις τα «καθημερινά νέα» της 24ης Μαρτίου 1945 «…Ο γ.γ του ΚΚΕ Γ. Σιαντος έδωσε μακρόν συνέντευξιν εις τον Ριζοσπάστην της 20ης Μαρτίου (1945) δια ν’ απαντήση «εις τα ερωτήματα που γεννηθήκαν στην κοινή γνώμη σχετικά με τα γεγονότα του Δεκέμβρη» Εις την συνέντευξι του μου κάμνει την τιμήν διαρκώς να με αναφέρη, του οφείλω επομένως απάντησιν. «Επνιξαμεν εις το αίμα τον άοπλον λαόν της Αθήνας!!!» γράφει ο Σιαντος. Ηυτοκτόνησαν λοιπόν οι αστυφύλακες οι οποίοι έπεσαν νεκροί την ημέραν του συλλαλητηρίου; Και έπρεπε να υποστούν ομαδικόν αφοπλισμόν και να παραδώσουν όλα τα αυτόματα όπλα των εις τα ωργανωμένας ομάδας του Κομμουνισμού, χωρίς να αντιτάξουν άμυνα; «Το λαϊκόν Δημοκρατικό κίνημα» γράφει ο Σιαντος «υποχρεώθηκε να δεχθή την πρόκληση.» Ήτο λοιπόν πρόκλησις ιδική μας η επίθεσις εναντίον των αστυνομικών τμημάτων και η σφαγή των αστυνομικών, μέχρις ότου την 6ην Δεκεμβρίου, τα Βρεταννικά στρατεύματα ηναγκάσθησαν πλέον να επέμβουν; Αλλά υπάρχουν οι όμηροι και οι φόνοι. Ο Σιαντος , δια να ελαφρύνει την ανεξιλέωτων ευθύνη του, γράφει ότι η κυβέρνησις είχε συλλάβει ομήρους. Απόλυτον ψεύδος!

Προς τιμήν μάλιστα των Αξιωματικών και των ανδρών της Αστυνομίας Πόλεων, που σφαγιάστηκαν άνανδρα από τους συντρόφους του Μανώλη Γλέζου στα Δεκεμβριανά, σε κάθε Αστυνομικό Τμήμα μέχρι το 1981 (κι αυτό σίγουρα το γνωρίζουν οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι υπηρετούσαν εκείνη την περίοδο) υπήρχαν οι φωτογραφίες τους, οι οποίες με την «αλλαγή» κατέβηκαν. Τώρα φθάσαμε και στο σημείο να τιμάται και ο αγώνας κατά της Αστυνομίας Πόλεων το 1945!!!

Υ.Γ.: Υπάρχει φιλότιμο; Δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται και πολύ μυαλό για να το διαπιστώσει κανείς. Εμείς θα επαναλάβουμε την ερώτηση: Γνωρίζουν τι σημαίνει η λέξις ΥΒΡΙΣ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: