Πέμπτη

Δεν φταίει ο λαός για την τωρινή κατάσταση, ανέφερε ο τέως βασιλιάς, από τη Πορταριά

Διατεθειμένος να βοηθήσει την χώρα στη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων αρκεί να του το ζητήσουν.











ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ «Να βοηθήσουμε όλοι στη κρίση»



Ορισμό ενός χρονοδιαγράμματος εξόδου από την κρίση που πλήττει την οικονομία προτείνει ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος Γκλύξμπουργκ, ο οποίος βρέθηκε στο Πήλιο μαζί με τη σύζυγο του Άννα Μαρία, διαμένοντας σε ξενοδοχείο της Πορταριάς για τέσσερις ημέρες.
Ο τέως απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να βοηθήσουν τη χώρα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ενώ άφησε αιχμές κατά της πολιτείας που όπως είπε δεν του έχει δώσει ακόμα τη σύνταξή του. Δήλωσε παράλληλα έτοιμος, εφόσον του ζητηθεί, να βοηθήσει την Ελλάδα στη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων, ενώ έκανε και ειδικά αναφορά στην τρομοκρατία με αφορμή το πρόσφατο θάνατο του 15χρονου Αφγανού στα Πατήσια.
Ο Κωνσταντίνος μετά της συζύγου του επισκέφθηκε τη Μακρινίτσα, τις Μηλιές, τη Βυζίτσα, τη Τσαγκαράδα, το Μυλοπόταμο και τη Μονή Ταξιαρχών, αναφέροντας ότι τελευταία φορά που βρέθηκε στο Πήλιο ήταν ακόμα παιδί. «Καλό θα ήταν η κυβέρνηση να μπορούσε να δώσει ένα χρονοδιάγραμμα για το πόσο καιρό θα ισχύσει η περίοδος των ισχνών αγελάδων για να έχει ο κόσμος μία ελπίδα, ένα στόχο. Να ξέρει ότι αυτό θα κρατήσει ένα χρόνο, δύο χρόνια, για να αποφασίσει ότι είναι έτοιμος να το υποστεί. Είναι δυσάρεστα αυτά τα πράγματα, αλλά πιστεύω ότι θα τα ξεπεράσουμε Έχω την εντύπωση ότι γίνεται μία κολοσσιαία προσπάθεια και πρέπει όλοι να βοηθήσουμε για να μπορέσουμε να σταθούμε πάλι οικονομικά στα πόδια μας. Βεβαίως οι μόνοι που δεν ευθύνονται γι�αυτή την κατάσταση είναι ο λαός. Αλλά σιγά- σιγά, θα διορθώσουμε την κατάσταση και θα πρέπει να προσφέρουμε όλοι μαζί».
Σημείωσε ακόμα ότι «το ελληνικό Κράτος θα πρέπει να εμψυχώσει την αστυνομία και να την βοηθήσει ώστε να είναι αυτή παρούσα παντού» και πρότεινε ο λαός να διοργανώσει ένα βουβό συλλαλητήριο κατά της τρομοκρατίας. Ο Κωνσταντίνος με τη σύζυγό του αναχώρησε χθες το μεσημέρι για το Πόρτο Χέλι όπου θα περάσουν τις τελευταίες ημέρες των διακοπών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: