Κυριακή

ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΞΥΛΑ ΚΑΙ ΣΟΜΠΕΣ-ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ “ΚΑΝΟΥΛΕΣ” ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

92920-samarasant

Τον δρόμο της άνευ όρων παράδοσης στις επιταγές και στις εντολές των Ευρωπαίων τοκογλύφων επέλεξε η Ελλάδα δια του επικύψαντα πρωθυπουργού της, χωρίς για μια ακόμα φορά να ρωτήσει εάν ο Έλληνας πολίτης επιθυμεί να γυρίσουμε την πλάτη μας στην φίλη Ορθόδοξη σύμμαχο. Η πολιτική της αυτοκαταστροφής την ώρα που η Ε.Ε δείχνει ότι οδηγείται σε αυτοδιάλυση, παρουσιάζει τον πρωθυπουργό Σαμαρά να ηγείται των νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας με κίνδυνο η Ε.Ε να μην μας αποζημιώσει για τη χασούρα των πόρων του φυσικού αερίου που προμηθευόμαστε από το Βορά. Το αποτέλεσμα θα είναι το πετρέλαιο να πάει στα ύψη και το χειμώνα να ξυλιάσει όλη η χώρα. Αλλά αυτοί δεν νοιάζονται. Είναι κονομημένοι. Τι ανάγκη έχουν πάμπλουτοι Συριζαίοι και παραλήδες Νεοδημοκράτες με τέτοιες περιουσίες;
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν από την σύσκεψη των Μασόνων-Τοκογλύφων, την ικανοποίηση τους για τις αποφάσεις στις οποίες κατέληξαν στις Βρυξέλλες οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής ελληνικές διπλωματικές πηγές, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Ως προς το ζήτημα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, σημείωσαν πως μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων υπογραμμίζουν στο τελικό ανακοινωθέν τους ότι το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) θα μπορούσε να αποτελέσει εναλλακτική πηγή ενέργειας για την Ευρώπη σε περίπτωση κλιμάκωσης τις κρίσης με τη Ρωσία. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ελληνική πλευρά έθεσε με έμφαση και το θέμα της κάλυψης του κόστους που έχει υποστεί η ελληνική οικονομία από τις οικονομικές κυρώσεις της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας, επισημαίνοντας ότι είναι το σχετικώς μεγαλύτερο μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Από την άλλη φαίνεται ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα θα παγώσει και η φτωχολογιά θα αρχίσει πάλι να καίει ότι βρίσκει στο δρόμο της σε ξυλόσομπες και τζάκια.
“ Τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού αλληλεγγύης, που θα έχει «χρήματα μέσα», για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης διακοπής ή περιορισμού της παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία λόγω της ουκρανικής κρίσης ζητά η Ελλάδα, όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης.
Στόχος του μηχανισμού θα είναι να «συνδέει» τυχόν ελλείψεις σε υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) που θα αντιμετωπίζουν ορισμένα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με κράτη που δεν πλήττονται από την κρίση και έχουν απόθεμα αερίου. Παράλληλα, η Ελλάδα προτείνει τη δημιουργία ενός κοινοτικού ταμείου που θα αποζημιώνει τα κράτη-μέλη που θα παραχωρούν το πλεόνασμά τους, το οποίο διαφορετικά θα πωλούσαν σε πολύ καλύτερες τιμές στις αγορές τις Ασίας.
Ο κ. Μανιάτης σημείωσε πως το 66% του αερίου που καταναλώνεται στην Ελλάδα προέρχεται από τη Ρωσία, με 17% να προέρχεται από την Τουρκία και ακόμα 17% από την Αλγερία. Τόνισε πως σε άλλες ευρωπαϊκές και βαλκανικές χώρες, όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία, ο βαθμός εξάρτησης από το ρωσικό γκάζι που περνά από ουκρανικούς αγωγούς ανέρχεται στο 100%.
Ο υπουργός Ενέργειας επισήμανε πως δεν είναι δυνατό να υπολογιστεί το οικονομικό πλήγμα που θα μπορούσε να προκαλέσει στην Ελλάδα μία ενεργειακή κρίση Ευρώπης-Ρωσίας με αφορμή την Ουκρανία.
Προσέθεσε πάντως πως η Αθήνα έχει ήδη καταστρώσει σχέδια για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, με προτεραιότητα να δίνεται στη διασφάλιση της παροχής αερίου στους ευάλωτους καταναλωτές και ιδρύματα όπως τα νοσοκομεία.

ΑΝΕΡΓΟΣ;;;…ΠΕΙΝΑΣ;;;…ΣΟΥ ΚΟΨΑΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ;;;…ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ;;;…ΠΕΣ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΣΟΥ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟ ΤΟΥ $ΥΡΙΖΑ” (ΛΙΣΤΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ)

SYRIZA-LEFTADES2

“- 18 ακίνητα, 9 αποθήκες, 4 γκαράζ , 3 αυτοκίνητα…ο Παναγιώτης Κουρουμπλής…ανεπάγγελτος..επαγγελματίας κομματόσκυλο
3 αυτοκίνητα ο αθεόφοβος….κι είναι και τυφλός….
- Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης σημείωσε ότι για συμβολικούς και πολιτικούς λόγους όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν πληρώσει το χαράτσι.
Με 19 (!) ακίνητα….μλκας είναι να τα πληρώσει ;
-Νικόλαος Βούτσης….12 ακίνητα (7 διαμερίσματα στην Κηφισιά)
….ανεπάγγελτο κομματόσκυλο….αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα ως μέλος των φοιτητικών επιτροπών αγώνα (ΦΕΑ) του ΕΜΠ. Αντιπρόεδρος του πρώτου μεταδικτατορικού Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ, που προέκυψε από το Εθνικό Συμβούλιο το 1975. Γραμματέας του ΚΣ της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος (’80-’85). Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Εσωτερικού και της εννεαμελούς Γραμματείας μέχρι το ’86. Συμμετείχε στο ΚΚΕ Εσωτερικού Ανανεωτική Αριστερά από το ’87-’91 και στον ΣΥΝ μετά τις εκλογές του ’93.
Ο γιος του λήστευε (απαλλοτρίωνε ) τράπεζες….

- Βαλαβάνη Όλγα-Νάντια …15 ακίνητα….800 χιλιάρικα καταθέσεις στο εξωτερικό….μετοχές…3 αυτοκίνητα.
Φτώχεια καταραμένη….

- 9 ακίνητα η Ρένα Δούρου…με κανά δυο χρόνια εργασία στο Δημόσιο….
Πότε πρόλαβε ;

- 6 ακίνητα , 100 χιλ.στην Τράπεζα ο Κουράκης (ο βαψομαλλιάς με την κοτσίδα)

-7 ακίνητα, 100 χιλ.καταθέσεις Κοντονής Χαράλαμπος- Σταύρος

-10 ακίνητα 100% δικά του , συνδικαιούχος σε καμμιά 25ριά άλλα, Κριτσωτάκης Μιχαήλ…(αυτός ο γλοιώδης, με το άσπρο τσουλούφι α λα Παναγιωταρέα)

-11 ακίνητα…500 χιλ.καταθέσεις μετρητά … πάνω από 800 χιλ. € σε μετοχές και ομόλογα….Δημήτρης Παπαδημούλης…
(επάγγελμα λέει….μηχανικός – ) ευρωπαικά προγράμματα!!!

- 12 ακίνητα …Αλέξης Μητρόπουλος….Aυτος που ξεχασε να δηλωσει το 1.000.000 δολλαρια αμοιβη του…..Αληθεια τα μετρητα του που τα εχει κρυμμενα και δεν δηλωνει τιποτα;;;

-11 ακίνητα , εκ των οποίων 1 διαμέρισμα στο Λονδίνο, 100 χιλ.λίρες στην NATWEST, η Θεανώ Φωτίου….
….πανεπιστημιακός , πρωτεργάτρια του πανεπιστημιακού κινήματος, από την εποχή της απεργίας των 100 ημερών του ΕΔΠ μέχρι τους πρόσφατους αγώνες ενάντια στην κατάργηση του άρθρου 16 και την εφαρμογή του νόμου Διαμαντοπούλου για τα πανεπιστήμια.
Πληρώνουν καλά οι αγώνες….

- 11 ακίνητα, 100 χιλ.στην τράπεζα …Αλεξόπουλος Απόστολος…
καθηγητής Πανεπιστημίου με έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα στον χώρο του Πανεπιστημίου και των Γεωτεχνικών. Μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, και πολλών επιστημονικών συλλόγων και εταιρειών…..

-5 ακίνητα ολοδικά της και συνδικαιούχος σε άλλα 7 , καμμιά 100ριά χιλιάρικα στην τράπεζα σε Ευρώ και δολλάρια….Καφαντάρη Χαρούλα….συνταξιούχος της Εθνικής…

- 4 ακίνητα 100% δικά της, συνδικαιούχος σε άλλα 7 …(πάλι το μαγικό 11)….Βασιλική Κατριβάνου….
…ψυχοθεραπεύτρια, εκπαιδεύτρια και διαμεσολαβήτρια στην επίλυση συ γκρούσεων.
Εκπαιδεύτρια και συντονίστρια ομάδων εστιάζεται στην ενδυνάμω ση μειονοτικών ομάδων και πληθυσμών που βρίσκονται σε αντιξοότητα, όπως με ΜΚΟ στην Chiapas του Μεξικού και με γυναίκες στην Παλαιστίνη…..Γερη μασα στις ΜΚΟ!

- 8 ακίνητα …Γεροβασίλη Ολγα….γιατρός

- 11 ακίνητα ….Χατζηλάμπρου Βασίλης τεχνικός νοσοκομείου – συνδικαλιστής….
Ενας απλος νοσοκομειακος υπαλληλος με 11 ακινητα!!!…..η λεξη κλειδι ειναι ΣΥΝΔΙΚΑ ΛΗΣΤΗΣ!

- 8 ακίνητα ….Καραγιαννίδης Χρήστος… ιδιωτικός υπάλληλος – συνδικαλιστής!

-5 ακίνητα δικά του….συνδικαιούχος σε άλλα 18 ακίνητα κατά 37,5% …Γάκης Δημήτριος , υπάλληλος ΟΤΕ….πρώην μέλος του ΚΚΕ….Δημοσιος υπαλληλος με 23 ακινητα;…..ΘΑΥΜΑ…ΘΑΥΜΑ!

-8 ακίνητα….350.000 καταθέσεις …Αποστόλου Ευάγγελος….
Υπάλληλος Αγροτικής… κομματόσκυλο

-5 ακίνητα …. Γεωργοπούλου- Σαλτάρη Εφη
Καθηγήτρια Μέσης εκπαίδευσης…Μια απλη καθηγητρια εφτιαξε 5 ακινητα!!!….Τα θαυματα συνεχιζονται στην ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

- 5 ακίνητα….Διακάκη Μαρία…
Φαρμακοποιός….Αυτη που φεσωσε με 180.000 ευρω ακαλυπτες επιταγες το μισο Ηρακλειο αλλα η συμμορια της βουλης δεν της εκανε αρση συλιας για να δικαστει!!!

- 2 ακίνητα….400.000 € σε μετοχές….50.000 € μετρητά…Αμανατίδης Ιωάννης
…δάσκαλος……ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΘΑΥΜΑ ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ…..Δασκαλος με 450.000 ζεστα ευρωπουλα!!!

-11 ακίνητα….Χαραλαμπίδου Δέσποινα
Εμπορος – Συνδικαλίστρια – πρώην μέλος ΚΝΕ – ΚΚΕ

- 5 ακίνητα ….συνδικαιούχος σε άλλα 4 ακίνητα…Γαιτάνη Ιωάννα
Μέλος της τροτσκιστικής οργάνωσης ΟΣΕ, στέλεχος της ΔΕΑ, από τα ιδρυτικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της Πρωτοβουλίας Γυναικών Ενάντια στο Χρέος και τα Μέτρα Λιτότητας.

- 5 ακίνητα….Μαρία Τριανταφύλλου
Εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση.Συνδικαλίστρια …πρώην μέλος της ΚΝΕ

- 5 ακίνητα δικά του…συνδικαιούχος σε άλλα 8 …Δημήτρης Κοδέλας
Γεωπόνος…. Δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα, όπως και στο αντιπολεμικό και αντιπαγκοσμιοποιητικό κίνημα

-12 ακίνητα ….Χρήστος Μαντάς
Γιατρός – Ψυχίατρος – Συνδικαλιστής

- 17 ακίνητα ….Νίκος Μιχαλάκης…
Αγροτικός γιατρός – Συνδικαλιστής……Αλλο ΘΑΥΜΑ…..Αγροτικος γιατρος με 17 ακινητα….αλλα κι εδω η λεξη κλειδι….ΣΥΝΔΙΚΑ ΛΗΣΤΗΣ!

- 16 ακίνητα ….Στέφανος Σαμοΐλης
Αρχιτέκτων – μηχανικός – δημοτικός σύμβουλος

-Συνδικαιούχος σε 9 ακίνητα….. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου
Σπούδασε στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του πανεπιστημίου Πάτρας, όπου και ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση μέσα από τις γραμμές του Ρήγα Φεραίου.

- Συνδικαιούχος σε 17 ακίνητα….Νίκος Συρμαλένιος
Υυπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών…..Συνδιακαιουχος σημαινει οτι εχει γραψει το υπολοιπο ποσοστο στα παιδια του……Κι αλλος δημοσιος υπαλληλος λοιπον με 17 ακινητα!!!

- 11 ακίνητα….500.000€ καταθέσεις….380.000€ ξένα αμοιβαία….
Σταθάκης Γεώργιος…….Αυτο το αρχιλαμογιο ειχε αμετακλητο βουλευμα του συμβουλιου εφετων να δικαστει για κακουργημα για κομπινες εκατομμυριων στο πανεπιστημιο….ΟΥΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΟΜΩΣ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΚΑΝΕ ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ!!!!

-18 ακίνητα ….Κωστής Δερμιτζάκης
Φαρμακοποιός – συνδικαλιστής….

- 6 ακίνητα ….150.000 € καταθέσεις….
Γιάννης Δραγασάκης….
Για συριζαίικα δεδομένα… φτωχός…..

- 8 ακίνητα…..Θανάσης Πετράκος
Μαθηματικός…..αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα….Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΣΥΝ και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

- 7 ακίνητα….Αιχάν καρά Γιουσούφ
Οδοντίατρος – συνδικαλιστής μειονότητας….

-13 ακίνητα…..Αφροδίτη Σταμπουλή
Γυναικολόγος….συμμετείχε στο κίνημα των καταλήψεων κατά του Ν. 815 ενταγμένη στη Β’ Πανελλαδική και στις Συσπειρώσεις.
Είναι μέλος της ΑΚΟΑ, του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, του Δικτύου Γυναικών ΣΥΡΙΖΑ και της δημοτικής Κίνησης «Διάβαση Πεζών».

πάρε το αυγό και κούρεφτο…οι αγώνες δικαιώνονται….

Ο ΣΑ(χλα)ΜΑΡΑΣ..… ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙ ΤΟΥ!!!!

by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης
ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ 2 ΣΑΜΑΡΑΣ  



Και ξαφνικά, «έσκασε» το γνωστό θέμα Παπαμιμίκου. Ότι δηλαδή, έχει ξεκινήσει –κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημ/κων Αθήνας- έρευνα του ΣΔΟΕ για κάποιες…τραβηχτικές του εν λόγω ογκόλιθου της πολιτικής σκέψης, από τον κρατικό κορβανά μέσω MKO. Γύρω στα 5.000.000 €…
  — Συγγνώμη, αλλά σ’ αυτό εδώ το blog έχει «μαλλιάσει η γλώσσα μας» να λέμε, ότι όλα αυτά τα ύποπτα κι απίθανα υποκείμενα, που…στελεχώνουν τον κρατικό (και τον κάθε κομματικό) μηχανισμό τα τελευταία 4 χρόνια, αφενός έχουν στοχευμένα επιλεγεί με σκοπό να διεκπεραιώσουν την ξένη κατοχή στην Ελλάδα, αφετέρου ότι τη συγκεκριμένη «διεκπεραίωση» την πραγματοποιούν με το αζημίωτο.
— Είναι κάτι σαν το μπαξίσι και τα προνόμια, που δίνει το αφεντικό στους επιστάτες του, ή αν θέλετε, η προμήθεια, που παίρνει ο ασφαλιστής από την εταιρεία, όταν «κλείσει» κάποιο συμβόλαιο, όταν κάνει τη δουλειά. Και οι δοσίλογοι, την κάνουν καλά τη δουλειά στη γερμανοκρατούμενη αποικία του χρέους.
  — Ο Παπαμιμίκος διετέλεσε Ιδιοκτήτης 5  ΜΚΟ! Έχουμε και λέμε λοιπόν:
1. ΟΝΝΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε (!)
2. ΝΕΑΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
3. BALKAN A.I.D.
4. Πρωτοβουλία για την ΝΕΑΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
5. Δίκτυο πρωτοβουλίας για τη Δημοκρατία στα ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.

  — Για τη σύσταση της ΟΝΝΕΔ ΑΕ μάλιστα (της οποίας σκοπός ήταν η διεκδίκηση εργασιών και κονδυλίων από τον Δήμο και τη Nομαρχία Θεσσαλονίκης, από τη ΓΓ Nέας Γενιάς, τη ΓΓ Aθλητισμού κλπ), ο Παπαμιμίκος άκουσε πολλά από τους υπόλοιπους ΟΝΝΕΔίτες της Θεσσαλονίκης, γεγονός το οποίο τον ανάγκασε να παραιτηθεί (ή να τον παραιτήσουν) από τη θέση του  προέδρου της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης.  Η καριέρα του εν λόγω τύπου όμως δεν περιορίζεται στο μάσημα των κρατικών κονδυλίων μέσω ΜΚΟ.

ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ 1 

 — Ως ορντινάντζα του πρώην υπουργού, Ε. Στυλιανίδη, τοποθετήθηκε απ’ αυτόν στο Δ.Σ. της ΕΥΑΘ, για τη θητεία του στο οποίο «τιμήθηκε» με πρωτόδικη ποινή φυλάκισης για παρασιώπηση εγκλημάτων!
Κατόπιν και προφανώς λόγω της συγκλονιστικής προσωπικότητάς του και των πρωτοφανών ικανοτήτων του, τοποθετείται πάλι από το Στυλιανίδη στο Δ.Σ. της ΤΡΑΜ Α.Ε.

Η… ευδόκιμος θητεία του  Παπαμιμίκου στο Δ.Σ. της ΤΡΑΜ Α.Ε. αποτυπώνεται στο πόρισμα του (Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης) Ρακιντζή προς τον Εισαγγελέα Πλημ/κων Αθήνας . Το πόρισμα διατύπωσε «πληθώρα παρανομιών και παρατυπιών στην εταιρεία Τραμ Α.Ε. προκειμένου να γίνουν αδιαφανείς προσλήψεις» κι ως εκ τούτου, ο Ρακιντζής εισηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα την άσκηση ποινικής δίωξης κατά της διοίκησης της Τραμ Α.Ε. διότι μόλις την προηγούμενη ημέρα της προκήρυξης των εθνικών εκλογών εγκρίθηκε η πρόσληψη 62 ατόμων, ύστερα από ολιγόλεπτη συνεδρίαση της επιτροπής αξιολόγησης και χωρίς να κρατηθούν πρακτικά!
Έτερος ευπατρίδης, φέρελπις νέος και φίλος του Παπαμιμίκου, είναι ο Δ. Παπαγγελόπουλος, εις εκ των πρωτοπαλλήκαρων της Ντόρας στην ΟΝΝΕΔ. Ο περί ου ο λόγος κύριος, είναι σήμερα πρόεδρος της ΜΚΟ «ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ».

Κάποιοι κομμουνισταί ισχυρίζονται ότι επί υπουργίας Ντόρας και υφυπουργίας Στυλιανίδη (2005-2007), η «ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ»… μάγγωσε κι αυτή 5.000.000 ευρωπουλάκια, κατά την Πάνιον ρήση.
Τέτοια «μπουμπούκια» επανδρώνουν επάξια (και με το αζημίωτο ξαναλέμε) το κατοχικό καθεστώς. Ως βοηθοί εκπλήρωσης των εκάστοτε αφεντικών, τα τεμπελόσκυλα αυτά, τα οποία  δεν έχουν αγωνιστεί και δεν έχουν ιδρώσει ποτέ και για τίποτα, έχουν μάθει να ζουν ανέντιμα, παίρνοντας από τα 100 της «δουλειάς» τα 10, με σκοπό τα υπόλοιπα 90 να πάνε στα μεγάλα αφεντικά, στους από πάνω, σ΄αυτούς- που βάσει της ιστορικής, οικονομικής και πολιτικής επιστήμης αποκαλούνται «καπιταλιστές», (στην political corebt ορολογία αποκαλούνται “επενδυτές”, “μεγιστάνες”, “μεγαλοεπιχειρηματίες” ¨Funds¨ κλπ). Αρκετοί απ’ αυτούς μάλιστα, λόγω των πλούσιων…ποινικών τους περγαμηνών, έχουν τοποθετηθεί σε κρατικές θέσεις για να κάνουν τη «βρώμικη δουλειά», με αντάλλαγμα την ευνοική δικαστική τους μεταχείριση, ή ακόμα και το οριστικό τους «ξέπλυμα».

Κατάλαβαν κάποιοι τώρα, για ποιο λόγο ουρλιάζουν και γελοιοποιούνται όλα αυτά τα υποκείμενα κάθε μέρα στα ΜΜΕ τους, υπερασπίζοντας με χυδαίο και πρόστυχο τρόπο,  ίσως το πιο βρώμικο πολιτικό και οικονομικό καθεστώς που είχε ποτέ η Ελλάδα;
Κατάλαβαν κάποιοι τώρα, γιατί οι Παπαμιμίκοι κι οι Μπάμπηδες, που έχουν μάθει ως μόνο τρόπο βιοπορισμού τις κομπίνες και τις «άκρες», αντιμετωπίζουν με τόσο μίσος και υπεροψία μια χούφτα ηρωικά αγωνιζομένων φτωχών καθαριστριών, αλλά και το σύνολο του λαού;

Κατάλαβαν κάποιοι τώρα, ποιοι και γιατί θεωρούν μονόδρομο το ευρώ και την τήρηση των υποχρεώσεων της Ελλάδας έναντι των δανειστών;

Αναρτήθηκε από ΤΟ ΛΙΜΕΡΙ

Καμαρωστε τα χαλια σας παλιοτομαρα Λαρισαιοι!!Η Γιορτη της Δημοκρατιας του κωλου!!!







ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ
ΣΤΙΓΜΕΣ... Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΟΥΛΑ ΤΟΥ
ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΧΑΡΕΙ... ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ




Σιδηροδέσμιος από τα κελιά της Τιμής
οδηγήθηκε ο παράνομα προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής,
Παναγιώτης Ηλιόπουλος στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, όπου πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας.



 Έξω από το χώρο της ορκωμοσίας τον περίμεναν εκατοντάδες Εθνικιστες ,
οι οποίοι τον χειροκρότησαν και φώναζαν το σύνθημα: Όχι φυλακές για τους
Εθνικιστές. Νωρίτερα, μ ια θλιβερή μειοψηφία αριστεριστών προκάλεσε
επεισόδια, καθώς θέλησαν να εισβάλουν στον χώρο...  Ο Παναγιώτης
Ηλιόπουλος ορκίστηκε αγαλιά με την κορούλα του...



Π. Ηλιόπουλος: Η Ελλάδα θα νικήσει! Ρεπορτάζ από την συγκλονιστική ορκωμοσία του στην Λάρισα

Η ορκωμοσία του παράνομα προφυλακισμένου
Συναγωνιστή Παναγιώτη Ηλιόπουλου ως Περιφερειακού Συμβούλου Θεσσαλίας με
την Ελληνική Αυγή συγκλόνισε το Πανελλήνιο.


001


Οι γνωστοί – άγνωστοι αριστεριστές θέλησαν να προκαλέσουν επεισόδια και να αμαυρώσουν την διαδικασία, αλλά απέτυχαν οικτρά.




Ο Συναγωνιστής Παναγιώτης Ηλιόπουλος έτυχε θερμής υποδοχής κατά την
άφιξη, αλλά και την αποχώρησή του σιδηροδέσμιος από την Χούντα Σαμαρά.


Ο  Γιώργος Μισιάκας στηλίτευσε την στάση Αγοραστού που
κατ΄ ουσίαν παπαγάλισε τα ψέμματα της μνημονιακής συγκυβέρνησης.

Φωτορεπορτάζ από την ορκωμοσία
003004005 007 008




“Ανθρωποκυνηγητό” Ταμήλου στη Λαρισα. Δείτε πως γλύτωσε το ξύλο!!!

Αμέσως έγινε αντιληπτός στην Λάρισα ο Μιχάλης Ταμήλος από συγκεντρωμένους και έγινε το «κόκκινο πανί» για την κυβερνητική πολιτική και για τα όσα λέει στα ΜΜΕ…

Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr ο βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ., προσήλθε στο κτίριο του Δημοτικού Ωδείου για την ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου μαζί με την σύζυγό του Ιατρό Στέλλα Ντούβλη και μαζί με τον Δήμαρχο Πύλης Κώστα Μαράβα και συνεργάτες του τελευταίου.

Εκείνη την ώρα και ενώ η κατάσταση ήταν έκρυθμη, συγκεντρωμένοι επιτέθηκαν φραστικά στον κ. Ταμήλο και τον αποδοκίμασαν για το «πάντα ΝΑΙ στα Νομοσχέδια» με τον βουλευτή να μην …απαντά και να λήγει το συμβάν με την είσοδο του βουλευτή στο εσωτερικό του κτιρίου.

Τετάρτη


Συγκέντρωση Συμπαράστασης στον πολιτικό κρατούμενο Π. Ηλιόπουλο - Παρασκευή 29 Αυγούστου, Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, 19:00


Συγκέντρωση Συμπαράστασης στον πολιτικό κρατούμενο Π. Ηλιόπουλο - Παρασκευή 29 Αυγούστου, Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, 19:00
Την Παρασκευή 29 Αυγούστου στην Λάρισα θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του νέου περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας.

Η "Ελληνική Αυγή για την Θεσσαλία" έχει εκλέξει δύο συμβούλους, τους Συναγωνιστές Αρτέμη Καλούτσα και τον επικεφαλής της παράταξης, Συναγωνιστή Παναγιώτη Ηλιόπουλο.

Ο παράνομα προφυλακισμένος Συναγωνιστής, ο οποίος παραμένει από τις αρχές Ιανουαρίου δίχως κανένα στοιχείο πολιτικός όμηρος της Χούντας Σαμαρά θα οδηγηθεί σιδηροδέσμιος στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας για να ορκιστεί Περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας.

Καλούνται όλοι οι Συναγωνιστές να δώσουν δυναμικό παρόν στην συγκέντρωση Συμπαράστασης για τον πολιτικό κρατούμενο Παναγιώτη Ηλιόπουλο και να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις πολιτικές διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής.

Κάτω η Χούντα Σαμαρά - Λευτεριά στη Χρυσή Αυγή!

Τρίτη

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΜΕ ΕΠΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΤΖΑΜΠΑ ΣΟΥΙΤΕΣ ΣΤΑ ΛΗΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΟΥ COSTA NAVARINO. Ο ΛΑΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΧΛΙΔΗΣ ME TA KΛΕΜΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ

samaras-nekrokefali

Φτάσαμε αισίως προς το τέλος Αυγούστου κι ο πάσχων από…οσφυαλγία και μπόλικη αγοραφοβία, πρωθυπουργός των υποδούλων Ελλήνων, Αντώνης Σαμαράς, εξακολουθεί προκλητικά να διάγει πολυτελείς διακοπές στα λημέρια των Εβραίων του πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Κόστα Ναβαρίνο.
Για όσους γνωρίζουν το πιο απλό δωμάτιο των εγκαταστάσεων των απογόνων του…καπετάνιου του ΕΛΑΣ, μακαρίτη Βασίλη Κωνσταντακόπουλου κάνουν …350-400 ευρώ τη βραδιά. Ξεπερνώντας το ερώτημα στο οποίο οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου δεν πρόκειται να μας απαντήσουν ποτέ(εάν ο κύριος πρωθυπουργός πληρώνει τιμολογημένα τα δωμάτια και τις σουίτες στις οποίες διαμένει κι αυτός και οι κολαούζοι του), ενημερωνόμαστε ότι στον ίδιο ξενοδοχειακό πολυχώρο διαμένει και μια συμμορία κολαούζων, κομματόσκυλων και γλυψιματιών οι περισσότεροι των οποίων είναι μέρος λαμογιών μεγαλοοφειλετών του δημοσίου(ΙΚΑ, ΦΠΑ κλπ)οι οποίοι εάν ο Σαμαράς φύγει από την εξουσία, θα πάνε φυλακή. Κι επειδή φοβούνται τα λαμόγια ότι θα πάνε φυλακή δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα να παραμείνει στην εξουσία το πολιτικό σαπρόφυτο και ο επικύψας στις εντολές του Εβραιομασονικού παράγοντα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Εκεί, στα πολυτελή δωμάτια των 1000 και 1500 ευρώ, ο σύγχρονος Τσολάκογλου, δίνει μάχη… με τα μαξιλάρια και τα μεταξωτά σεντόνια(είναι κι η γυναίκα σου εκεί Αντώνη ή κοιμάσαι μόνος;). Πληροφορίες τοπικών παραγόντων της κομματικής Μεσσηνίας λένε ότι με επικεφαλής γνωστούς κομματάρχες και μαυρογυαλούρους του νομού υπογράφονται θελήματα, ρουσφέτια και κάθε λογής εκκρεμότητες. Οι πιο αισιόδοξοι λένε ότι η χώρα βαδίζει σε εκλογές μέχρι τον Δεκέμβριο.
Κι όλα αυτά την ώρα που οι πληβείοι(όσοι γέροι, γριές και συνταξιούχοι τον ψήφισαν)λιώνουν σε χαλασμένα air condition ή χαμοκέλες κάτω από 40 βαθμούς Κελσίου.
Αυτή είναι η Ελλάδα, στις 23 Αυγούστου 2014.
Χαρείτε την, απολαύστε την και διασκεδάστε κάτω από τον καθαρό Ελληνικό ήλιο.
Ουδείς γνωρίζει πόσοι θα έχουμε μείνει αύριο ζωντανοί, πατριώτες. Όπως τα κάναμε, θα τα λουστούμε. Αντωνάκη, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν. Εμείς κοπρόσκυλα θα μείνουμε ζωντανοί για να σας ξεμπροστιάζουμε. Να δούμε  που θα πάτε να κρυφτείτε όταν σηκωθούν οι σημαίες της ανεξαρτησίας.


Σ.Χ

Παλιοτομαρα του Κερατα!!!



     Το πρώτο μέλημα κάθε τυρανιας ς είναι η φίμωση κάθε αντίθετης άποψης και κάθε κριτικής.

     Έτσι στον νέο Ποινικό Κώδικα αναφέρεται πως ποινή έως 10 έτη θα περιμένει όσους ''προκαλούν με εικόνες ή μέσω του Διαδικτύου τη διάπραξη της συγκεκριμένης πράξης''.
     Όπου ''συγκεκριμένη πράξη'' είναι η προσβολή πολιτεύματος.

     Με τους συγκεκριμένους πολιτικούς που μας κυβερνούν, και που συγχέουν τον εαυτό τους με την Δημοκρατία και την κυβέρνησή τους με Πολίτευμα,
     ..είναι προφανές ότι σύμφωνα με την ερμηνεία του νόμου που θα δοθεί, όλοι όσοι γράφουν κατά της κυβέρνησης ή των τραπεζών, καλύτερα να αλλάξουν χώρα!

     Η χούντα Ψευταρά-Αυτού Χυδαιότητας ετοιμάζεται λοιπόν να βγάλει στην παρανομία και να βάλει στην φυλακή όλους εμάς όσους μέσω blogs, σχολίων, αλλά και απλών αναρτήσεων στο facebook.
     Και αν δεν φτάσουν αυτά θα ποινικοποιήσουν και τα ''like''!

     (Όμως: με τον νέο Ποινικό Κώδικα καταργούνται τα ισόβια για όσους έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα, από δήμαρχο έως πρωθυπουργό! Και η διάταξη αυτή αφορά πολιτικούς, δημόσιους λειτουργούς και γενικότερα όποιον έχει βρεθεί σε θέση να διαχειριστεί λεφτά που προέρχονται από εγχώρια ή ευρωπαϊκά κονδύλια!)
     
     Αυτή είναι και η τελευταία πινελιά στην σύγχρονη εικόνα εκφασισμού του πολιτεύματος,
     ..που οι ίδιοι όσοι απειλούν εμάς, έχουν διενεργήσει.
     Ήταν αναμενόμενο. Μάλιστα σε κατ' ιδίαν συζητήσεις πολλοί αναρωτιόμασταν πώς και ακόμη δεν είχαν νομοθετήσει κάτι τέτοιο.
     Κάλιο αργά, όμως, παρά ποτέ!
     Με αυτή τους την πράξη δικαιολογούν απόλυτα και αιτιολογούν τους χαρακτηρισμούς ως ''δικτατορίσκους'' και ''φασίστες'' που κατά καιρούς τους έχουμε αποδώσει.

     Θα ανακαλύψουν όμως κι αυτοί, όπως και προηγούμενοι χουνταίοι, ότι η δημοκρατία δεν φιμώνεται τόσο εύκολα.
     Και προπαντός όχι μόνον με απαγορεύσεις και εκφοβισμούς.
     Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν και βία. Και αν κρίνουμε απ' τον βίο και πολιτεία τους, θα χρησιμοποιήσουν. Κι αυτό θα είναι το ολέθριο λάθος τους!

     ''Απολείπειν ο θεός Αντώνιον'' (Κ.Π.Καβάφης, 1911)

Κυριακή

ΑΙΣΧΟΣ ΑΛΗΤΕΣ!!!!!!!!O ΛΑΟΣ "ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΑΝΤΗΛΙ ΝΑ ΚΛΑΨΕΙ" ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΚΑΝΕ ΤΟ EMBPAER ...ΤΑΧΙ! Η Ελλάδα πλήρωσε 100.000 ευρώ "για να βρεθεί σύντομα κοντά στην οικογένειά του" ο Ε.Βενιζέλος!





Μείζον πολιτικό ζήτημα ανακύπτει όχι μόνο από την μετακίνησή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, υουργού Εξωτερικών και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλου στις Βρυξέλλες ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο με το EMBRAER LEGACY του σμήνους VIP της Πολεμικής Αεροπρίας, αλλά και από την πρωτοφανή απάντηση που έδωσε το ... υπουργείο Εξωτερικών (!) για το θέμα. 


Σύμφωνα με την απάντηση (είναι πρωτοφανές για ένα ζήτημα που αφορά τς διακοπές του υπουργού Εξωτερικών και αντπροέδρου της κυβέρνησης να εκδίδεται ανακοίνωση του υπουργείου και όχι από το πολιτικ;o του γραφείο) ο Ε.Βενιζέλος χρησιμοποίησε το κυβερνητικό αεροσκάφος για να κάνει "χαλαρές" διακοπές και να μην πιεστεί στις δρομολόγιο Σκιάθος-Αθήνα-Βρυξέλλες.


Δηλαδή δαπάνησε μαζί με καύσιμα, ανταλλακτικά, τέλη αεροδρομίων, απασχόληση προσωπικού κλπ ένα ποσό που υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ για να μετακινηθεί μέσα στην χλιδή (που βλέπουμε στη φωτό) και να επιστρέψει πιο γρήgορα στην ... Σκιάθο! Αν αυτό δεν είναι πολιτικός "αρογκανισμός", τότε η φράση χάνει την έννοιά της.


Ο E.Βενιζέλος ζήτησε να τον παραλάβει το κυβερνητικό αεροσκάφος από τη Σκιάθο και να τον μεταφέρει πίσω στο νησί των Σποράδων προκειμένου να συνεχίσει τις διακοπές του στη Σκόπελο.


Το αίτημα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ικανοποιήθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας (αντίθετα με μέρσι που είχε υπάρξει αρνητική απάντηση) κι έτσι το EMPRAER το πρωί του Δεκαπενταύγουστου κινήθηκε από τη βάση του στην Ελευσίνα προς τη Σκιάθο, παρέλαβε τον συνέταιρο του Α.Σαμαρά στην εξουσία και τον μετέφερε στις Βρυξέλλες!


Το βράδυ της ίδιας μέρας το αεροσκάφος επέστρεψε με τον υπουργό των Εξωτερικών στη Σκιάθο, ο κ. Βενιζέλος αποβιβάστηκε και συνέχισε προς τη Σκόπελο όπου έκανε διακοπές!


Ιδού ολόκληρη η απάντηση Ε.Βενιζέλου:


Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του ... υπουργείου Εξωτερικών::


"Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», το οποίο αναφέρεται στον τρόπο μετακίνησης του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών, Ευαγγέλου Βενιζέλου, προκειμένου να μετάσχει στην έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο στις Βρυξέλλες.


Κατά την άποψη της εφημερίδας, η μετακίνηση κακώς έγινε με υπηρεσιακό αεροσκάφος με ενδιάμεση στάση στη Σκιάθο, όπου βρισκόταν για διακοπές τεσσάρων εργασίμων ημερών ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης. Το δημοσίευμα προφανώς εννοεί ότι ο κ. Βενιζέλος θα έπρεπε να μετακινηθεί στις 14.8 από τη Σκιάθο στην Αθήνα, να ταξιδεύσει στις 15.8 στις Βρυξέλλες, να επιστρέψει στην Αθήνα αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας ή την επομένη (16.8), οπότε και περίττευε να αναζητήσει τρόπο επιστροφής στη Σκιάθο, προκειμένου να συναντήσει την οικογένεια του, με δεδομένο ότι ήταν, ούτως ή άλλως, προγραμματισμένη η επιστροφή του στην Αθήνα στις 17.8.


Έτσι, θα είχε διαθέσει τρεις ημέρες από τις ελάχιστες των διακοπών του για μια έκτακτη συνεδρίαση έξι ωρών στις Βρυξέλλες!


Όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία, ο εκάστοτε Πρωθυπουργός και ο εκάστοτε Υπουργός των Εξωτερικών μετακινούνται για τις αποστολές τους στο εξωτερικό με υπηρεσιακό αεροσκάφος γιατί διαφορετικά δεν είναι εφικτή τεχνικά η ανταπόκριση στις διάφορες υποχρεώσεις τους. Το ίδιο συμβαίνει σε όλες τις χώρες - μέλη της ΕΕ .


Παρόλα αυτά, όποτε υπάρχει δυνατότητα χρήσης εμπορικών πτήσεων, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης τις χρησιμοποιεί. Τούτο όμως δεν ήταν τεχνικά εφικτό για την έκτακτη συνεδρίαση της 15ης Αυγούστου.


Η κριτική είναι θεμελιώδες στοιχείο της Δημοκρατίας. Ο ακραίος λαϊκισμός απλώς αυτοακυρώνεται και αφήνει μόνο την οσμή της κακοπιστίας του.»


Από την απάντηση συνάγουμε ότι ο Ε.Βενιζελος θεωρεί περίπου ότι κάνει ... χάρη στον ελληνικό λαό που είναι υπουργός Εξωτερικών.


Το πώς θα διαθέσει τον χρόνο του και το αν θα κάνει διακοπές και πώς θα τις κάνει, αυτό αφορά τον ίδιο, όχι τον ελληνικό λαό που πληρώνει το EMBRAER από το υστέρημά του για να μπορούν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι να μεταβαίνουν εκτάκτως σε αποστολές κρίσιμες για την χώρα ή για να υπάρχει συνολική μετακίνηση ομάδας κρατικών αξιωματούχων σε κυβερνητικές αποστολές.


Το ότι ήθελε να κερδίσει λίγες ώρες ή ημέρες από τις διακοπές του στην Σκιάθο, αυτό αφορά το ίδιο. Ας παραιτηθεί για να κάνει μόνιμα διακοπές στην Σκιάθο ή στην Σκόπελο.


Υπάρχουν εκατομμύρια Ελληνες αυτή την σττιγμή οι οποίοι δεν έχουν όχι να πληρώσουν αεροπορικό εισητήριο για τις διακοπές τους, αλλά "ούτε μαντήλι να κλάψουν".


Από εκεί και πέρα δεν υπήρχε τίποτα το έκτακτο στην μετακίνηση.


Η σύνοδος ήταν προγραμματισμένη εδώ και μήνες, η μετακίνηση έπρεπε να είχε ρυθμιστεί, μαζί με πιθανές ανταποκρίσεις, όπως επίσης και οι διακοπές του συνεταίρου του Α.Σαμαρά στην κυβέρνηση.


Το ότι θεωρεί ως φυσιολογικό να χρησιμοποιήσει το κυβερνητικό αεροσκάφος "για να βρεθεί σύντομα κοντά στην οικογένειά του" αφορά τον ίδιο και μόνο.


Τα υπόλοιπα είναι ένας συνδυασμός αλαζονείας, αυταρέσκειας, πολιτικού νεποτισμού και πολιτικού "λουδοβικισμού"...

Σάββατο

Η ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ που κατέθεσε η “Ενωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής” στην Εισαγγελία κατα Γκίκα Χαρδούβελη και Χρήστου Σταϊκούρα !!!!

oihiuhhubhi
Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του υπουργού Οικονομικών   Γκίκα Χαρδούβελη και του Αναπληρωτή του  Χρήστου Σταϊκούρα κατέθεσε το σωματείο των ενστόλων με την επωνυμία «Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής». Οι ένστολοι κατηγορούν τους δυο υπουργούς για παράβαση καθήκοντος καθώς μέχρι τώρα δεν έχουν προχωρήσει στην εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για την επαναφορά των μισθών τους στα επίπεδα του 2012.
Διαβάστε ολόκληρη τη μηνυτήρια αναφορά:
Ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών
(δια του ΑΤ Συντάγματος)
ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ του
σωματείου με την επωνυμία:
«ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ»
ΚΑΤΑ των
Γκίκα Χαρδούβελη, Υπουργού Οικονομικών και
Χρήστου Σταϊκούρα, Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών
ΟΛΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
-Τη 14 Ιανουαρίου 2013 καταθέσαμε, μεταξύ και άλλων αιτούντων, στα πλαίσια του αναγνωρισμένου, με την υπ΄ αριθμ. 63/2012 διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, Σωματείου, με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ» (σχ. 1) και σύμφωνα με το άρθρο 2 του καταστατικού (σχ. 2), ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, αίτηση ακύρωσης της υπ΄ αριθμ. οικ. 2/83408/0022/14-11-2012 απόφασης του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ τ. Β΄ 3017/14-11-2012), με τίτλο «Επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθεισών αποδοχών και συντάξεων που προκύπτουν από την εφαρμογή των διατάξεων της υποπαραγράφου Γ1 του άρθρου πρώτου του Ν.4093/2012 (ΦΕΚ τ. Α΄ 222/12-11-2012)», καθ΄ όμέρος δι΄ αυτής καθορίσθηκε ο χρόνος και ο τρόπος επιστροφής των «αχρεωστήτως καταβληθέντων» ποσών από εμάς (τους εν ενεργεία στρατιωτικούς των Ενόπλων Δυνάμεων), που προέκυψαν από την αναδρομική, από 1-8-2012, μείωση των αποδοχών μας με τις διατάξεις των περιπτώσεων 31-33 της υποπαραγράφου Γ1 της παραγράφου Γ του άρθρου πρώτου του ανωτέρω Ν.4093/2012.
- Το Συμβούλιο της Επικρατείας, δικάσαν στην Ολομέλειά του την 6η Δεκεμβρίου 2013 (διασκεφθέν τη 17η Ιανουαρίου 2014), με την υπ΄ αριθμ. 2193/13-6-2014 (σχ. 3) απόφασή του, δέχτηκε την ανωτέρω αίτησή μας και ακύρωσε την προμνησθείσα υπ΄ αριθμ. οικ. 2/83408/0022/14-11-2012 απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ τ. Β΄ 3017/14-11-2012), με τίτλο «Επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθεισών αποδοχών και συντάξεων που προκύπτουν από την εφαρμογή των διατάξεων της υποπαραγράφου Γ1 του άρθρου πρώτου του Ν.4093/2012 (ΦΕΚ τ. Α΄ 222/12-11-2012)», καθ΄ ό μέρος αφορούσε την αναδρομική από 1-8-2012 μείωση των αποδοχών μας, συνεπεία της οποίας υποχρεωθήκαμε να επιστρέψουμε αποδοχές, τις οποίες ήδη εισπράξαμε, ως αχρεωστήτως καταβληθείσες.
- Την 20η Ιουνίου 2014, με εξώδικη διαμαρτυρία – πρόσκληση και διαφύλαξη δικαιωμάτων (σχ. 4) κοινοποιήσαμε (αριθ. έκθεσης επίδοσης 7965ε/23-6-2014 του δικαστικού επιμελητή Αθηνών Δημητρίου Παπαδάκου) στον πρώτο των αναφερομένων την ανωτέρω υπ΄ αριθμ. 2193/2014 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, καλώντας τον ταυτόχρονα σε άμεση, ορθή και πλήρη συμμόρφωση με το σκεπτικό και διατακτικό αυτής.
- Έκτοτε, παρά τις επανειλημμένες δικές μας οχλήσεις, σε ουδεμία ενέργεια έχουν προβεί, αμφότεροι οι αναφερόμενοι, ως έχουν εκ του Συντάγματος και του νόμου καθήκον, προς συμμόρφωση με την ανωτέρωαπόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ιδιαίτερα δε συνεχίζουν να παρακρατούν για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο εκπροσωπούν και να μην επιστρέφουν στους νόμιμους δικαιούχους τους, τα ποσά που παρακρατήθηκαν σε έκαστο στέλεχος των ενόπλων δυνάμεων, δυνάμει της ακυρωθείσας και εξαφανισθείσας από το νομικό κόσμο υπ΄ αριθμ. οικ. 2/83408/0022/14-11-2012 απόφασης του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ τ. Β΄ 3017/14-11-2012).
- Τη 18η Αυγούστου 2014 αναγκασθήκαμε και αποστείλαμε νέα εξώδικη διαμαρτυρία – πρόσκληση και διαφύλαξη δικαιωμάτων (σχ. 5), προς αμφότερους τους αναφερομένους, καλώντας τους, ταυτόχρονα, ως νόμιμοι εκπρόσωποι του Ελληνικού Δημοσίου, να προβούν, εντός τριών (3) εργασίμων ημερών από τη λήψη της εξώδικης αυτής διαμαρτυρίας, ήτοι έως και την 21η Αυγούστου 2014, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς επιστροφή σε κάθε ένα από τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων των νομίμων αποδοχών του που του παρακρατήθηκαν, χωρίς νόμιμη αιτία, δυνάμει της ακυρωθείσας υπ΄ αριθμ. οικ. 2/83408/0022/14-11-2012 απόφασης του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ τ. Β΄ 3017/14-11-2012).
- Μέχρι και σήμερα, από πρόθεση, σε ουδεμία ενέργεια έχουν προβεί οι αναφερόμενοι, αφενός προς αποκατάσταση της υλικής και ηθικής βλάβης που έχουμε υποστεί ένας έκαστος των αναφερόντων, και αφετέρου συμμορφούμενοι προς την ανωτέρω υπ΄ αριθμ. 2193/2014 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ.
- Ο δεύτερος δε των αναφερομένων γνώριζε ότι η ανωτέρω υπ΄ αριθμ. 2193/2014 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ ακύρωσε την υπ΄ αριθμ. οικ. 2/83408/0022/14-11-2012 απόφασή του (ΦΕΚ τ. Β΄ 3017/14-11-2012), η οποία (απόφαση) δεν είχε εκδοθεί νόμιμα, καθόσον στηρίχθηκε, σύμφωνα με το σκεπτικό του ΣτΕ, στις μη αντισυνταγματικές και ως εκ τούτου ανίσχυρες και μη εφαρμοστέες διατάξεις των περιπτώσεων 31-33 και 37 της
υποπαραγράφου Γ1.
- Όφειλε δε, περαιτέρω, να γνωρίζει ο δεύτερος των αναφερομένων ότι η ανωτέρω απόφασή του δεν έχει εκδοθεί νόμιμα καθόσον ως μέλος της Κυβέρνησης τη 14-11-2012 (ημερομηνία εκδόσεώς της) ήταν ήδη γνώστης της υπ΄ αριθμ. 668/2012 απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ, αφού διαπίστωσε δε (τη 12-11-2012 και 14-11-2012), κατά το σκεπτικό της υπ΄ αριθμ. 2193/2014 απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ, ότι η οικονομική ύφεση συνεχίζεται και ότι η χώρα εξακολουθεί να έχει «συνεχή προβλήματα με τη φορολογική συμμόρφωση», την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών και την προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, αποφάσισε να λάβει και πάλι, μεταξύ των άλλων, ως άμεσο μέτρο για την αντιμετώπιση της παρατεταμένης οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης την περαιτέρω μείωση των αποδοχών μας, χωρίς ωστόσο να λάβει υπόψη του τους λόγους για τους οποίους είχε θεσπισθεί ιδιαίτερο μισθολόγιο και στο οποίο ανήκουμε οι εγκαλούντες.
ΝΟΜΙΚΟ ΜΕΡΟΣ
- Σύμφωνα με τη διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου 232 Α του ΠΚ, όπως το άρθρο αυτό προστέθηκε εκ νέου με το άρθρο 2 § 9 ν. 2479/97 ΦΕΚ 67Α/6-5-97, όποιος με πρόθεση δεν συμμορφώθηκε σε προσωρινή διαταγή δικαστή ή δικαστηρίου ή σε διάταξη δικαστικής αποφάσεως με την οποία υποχρεώθηκε σε παράλειψη ή σε ανοχή ή σε πράξη που δεν μπορεί να γίνει από τρίτο πρόσωπο και η επιχείρησή της εξαρτάται αποκλειστικά από τη βούλησή του, ή σε διάταξη εισαγγελέα σχετική με την προσωρινή ρύθμιση της νομής μεταξύ ιδιώτη και Δημοσίου ή Ο.Τ.Α. ή άλλου Ν.Π.Δ.Δ., τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους, αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη. Ο σκοπός της διατάξεως αυτής είναι η κατοχύρωση των αποφάσεων της δικαιοσύνης που ικανοποιεί το περί δικαίου αίσθημα της πολιτείας και του υπέρ ου η απόφαση. Πρόκειται για έγκλημα κατά της απονομής της δικαιοσύνης. Η μόνη διαφορά που υπάρχει σε σχέση με την προγενέστερη διάταξη, έγκειται στο ότι η διατύπωση της αξιόποινης συμπεριφοράς γίνεται σε χρόνο αόριστο (“δεν συμμορφώθηκε”, “υποχρεώθηκε”) αντί του ενεστώτα που υπήρχε στο κείμενο του ν. 1911/1991, προκειμένου, με τον τρόπο αυτό, να αποφευχθούν κάποιες υπερβολές στην εφαρμογή της διάταξης αυτής στην πράξη. (Βλ. ΑΠ 379/2012, 2061/2010).
Η υποχρέωση συμμόρφωσης της διοικήσεως στις δικαστικές αποφάσεις αποτελεί έννοια πέραν της έννοιας του δεδικασμένου της αποφάσεως. Είναι η υποχρέωση εφαρμογής, με πράξη ή παράλειψη της διοικήσεως, όσων απορρέουν από τη δικαστική απόφαση (βλ. «Η συμμόρφωση της διοικήσεως με τις δικαστικές αποφάσεις» Κείμενα Αθ. Ράντου, Ν. Παπασπύρου, εκδ. Αντ. Σάκκουλα). Ειδικότερα, είναι η υποχρέωση των οργάνων της διοικήσεως να συμμορφώνονται με θετικές ενέργειες αναλόγως των εκάστοτε περιπτώσεων προς το περιεχόμενο των δικαστικών αποφάσεων και να απέχουν από οποιεσδήποτε ενέργειες αντίθετες προς τα υπό του δικαστηρίου κριθέντα (Χ. Διβάνη, Η συμμόρφωση της διοικήσεως στις δικαστικές αποφάσεις κατά τη νομολογία, Νομική Βιβλιοθήκη | 08/02/2011).
- Το άρθρο 259 ΠΚ ορίζει ότι “υπάλληλος που με πρόθεση παραβαίνει τα καθήκοντα της υπηρεσίας του με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλον παράνομο όφελος ή να βλάψει το κράτος ή κάποιον άλλο τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών, αν η πράξη αυτή δεν τιμωρείται με άλλη ποινική διάταξη”. Από τη διάταξη αυτή προκύπτει ότι στοιχεία της αντικειμενικής υποστάσεως του εν λόγω εγκλήματος είναι: α) η υπαλληλική ιδιότητα του δράστη, β) η παράβαση των υπηρεσιακών του καθηκόντων και γ) η προσφορότητα (δηλαδή η αντικειμενική δυνατότητα) της παραβάσεως καθήκοντος να προσπορίσει στον δράστη ή σε άλλον παράνομο όφελος ή να προκαλέσει βλάβη στο Κράτος ή σε άλλον. Πρόκειται για ιδιαίτερο έγκλημα με αυτουργό υπάλληλο υπό την έννοια του άρθρου 13α ΠΚ, κατά το οποίο “υπάλληλος είναι εκείνος στον οποίο νόμιμα έχει ανατεθεί, έστω και προσωρινά, η άσκηση υπηρεσίας δημόσιας, δημοτικής ή κοινοτικής ή άλλου νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου”. Στην έννοια του υπαλλήλου περιλαμβάνονται και οι υπουργοί και οι υφυπουργοί της Κυβέρνησης. Το προστατευόμενο έννομο αγαθό είναι η λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών αποκλειστικά προς το συμφέρον της πολιτείας και της κοινωνίας, που έχουν ταχθεί να εξυπηρετούν οι υπάλληλοι με χρηστότητα και καθαρότητα (ΑΠ 727/2000, ‘Nomos’). Η ιδιότητα του υπαλλήλου ενσωματώνει ειδικά καθήκοντα και υποχρεώσεις, δεδομένου ότιδιά μέσου του υπαλλήλου εκφράζεται η βούληση της κρατικής εξουσίας, ήτοι η πολιτειακή βούληση, από την ορθή δε άσκηση της εξουσίας εξαρτάται η απρόσκοπτη και εποικοδομητική λειτουργία των κρατικών οργάνων, των οποίων οι αποφάσεις επιλύουν ανακύπτοντα προβλήματα και διευθετούν διαφορές. Το υπαλληλικό καθήκον διαφοροποιείται ανάλογα με την εκάστοτε περίπτωση και η ειδικότερη μορφή του εξαρτάται από το είδος και τη φύση αυτού. Ως πηγή του καθήκοντος θεωρείται διάταξη νόμου, διατάγματος ή ιδιαίτερες οδηγίες εντός των πλαισίων των νόμων. Ενίοτε το καθήκον ενυπάρχει στη φύση της υπηρεσίας και εμμέσως προσδιορίζεται κατά περιεχόμενο, το οποίο δεσμεύει τον υπάλληλο με συναφή υποχρέωση ενεργείας, εντός των προδιαγεγραμμένων ορίων. Απαιτείται η από τον υπάλληλο άσκηση ανατεθειμένων καθηκόντων λειτουργικώς συνυφασμένων προς την φύση της υπηρεσίας, η δε ενέργεια του υπαλλήλου να είναι συνέπεια της κατά το νόμο ασκήσεως της δραστηριότητας, ως περιεχόμενο του καθήκοντος που του ανατέθηκε και που έγινε αποδεκτό από αυτόν. (AΠ 1062/2002, Ποιν. Δνη, 2002, σελ.729). Αξιόποινη είναι η ελεγχόμενη πράξη, ενέργεια ή παράλειψη του υπαλλήλου αν συνιστά έκφραση πολιτειακής βουλήσεως και άσκηση κρατικής εξουσίας μέσα στον κύκλο των δημοσίων υποθέσεων και όχι απλώς ηπαράβαση υποχρεώσεων, που ανάγονται και εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα
των δημοσίων υπηρεσιών, όπως η εύρυθμη λειτουργία αυτών, η τήρηση τηςυπαλληλικής δεοντολογίας κ.λπ. (ΑΠ 1334/92, Υπερ. 1992, σελ.1425).
Για τη στοιχειοθέτηση του εγκλήματος της παραβάσεως καθήκοντος, απαιτείται επίσης δόλος του δράστη, που περιέχει τη γνώση και τη θέληση της παραβάσεως του υπηρεσιακού του καθήκοντος, καθώς και σκοπός του δράστη, ως πρόσθετο στοιχείο της υποκειμενικής υποστάσεως του εγκλήματος αυτού, συνιστάμενος στην επιδίωξη του δράστη να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλον παράνομο όφελος ή να βλάψει το κράτος ή κάποιον άλλο, χωρίς να είναι αναγκαίο να επιτευχθεί η επιδιωχθείσα ωφέλεια ή βλάβη, η οποία μπορεί να είναι είτε υλική είτε ηθική. Για να συντρέχει δε ο σκοπός αυτός πρέπει όχι μόνο η βούληση του δράστη να κατατείνει προς αυτόν, αλλά και η συμπεριφορά του, όπως αναπτύσσεται, να μπορεί αντικειμενικά να οδηγήσει στην επίτευξή του, αφού ο σκοπός να προσπορίσει τον εαυτό του ή σε άλλον παράνομο περιουσιακό όφελος ή για να βλάψει το κράτος ή κάποιον άλλον προϋποθέτει ότι η πράξη, όπως επιχειρείται από το δράστη, δύναται να οδηγήσει στην απόκτηση παράνομου οφέλους ή στην πρόκληση βλάβης τρίτου (αντικειμενικό στοιχείο). Μεταξύ δε της αξιόποινης πράξεως της παραβάσεως καθήκοντος και του σκοπού οφέλους ή βλάβης πρέπει να υπάρχει αιτιώδης σχέση, ώστε η πράξη της παραβάσεως καθήκοντος, αν δεν είναι ο αποκλειστικός τρόπος, πάντως πρέπει να είναι ο πρόσφορος τρόπος περιποιήσεως του σκοπουμένου οφέλους ή βλάβης. Σκοπός παράνομης ωφέλειας ή βλάβης συντρέχει όταν ο δράστης επιδιώκει με την παράβαση των υπηρεσιακών του καθηκόντων να επιφέρει την παράνομη ωφέλεια ή τη βλάβη και συγχρόνως όταν η υπηρεσιακή παράβαση είναι αντικειμενικά πρόσφορη να οδηγήσει στην ωφέλεια ή τη βλάβη με τον συγκεκριμένο τρόπο που σχεδιάστηκε και τελέστηκε από το δράστη, οοποίος πρέπει να γνωρίζει την εν λόγω προσφορότητα. Τέτοια προσφορότητα υπάρχει όταν η ωφέλεια ή η βλάβη που επιδιώκει ο δράστης μπορεί να πραγματωθεί μόνο με την παράβαση του συγκεκριμένου καθήκοντος ή και με την παράβαση αυτού, ενώ για την ολοκλήρωση του εγκλήματος του άρθρου 259 του ΠΚ δεν απαιτείται να πραγματοποιηθεί η επιδιωκομένη παράνομη ωφέλεια ή βλάβη. Τέτοιο παράνομο όφελος κατά την έννοια του άρθρου 259 του ΠΚ είναι κάθε όφελος, το οποίο επιδιώκεται με την παράβαση του υπηρεσιακού καθήκοντος. (ΑΠ 74/2013, ΑΠ 759/2001, ‘Nomos’).
Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι αναφερόμενοι, κ. κ. Υπουργός και Αναπληρωτής Υπουργός των Οικονομικών της Κυβέρνησης, είναι υπάλληλοι κατά την έννοια του άρθρου 259 του Ποινικού Κώδικα και δεν εφαρμόζουν την υπ΄ αριθμ. 2193/2014 δικαστική απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που αναφέρεται παραπάνω, κατά παράβαση των καθηκόντων τους ως Υπουργού και Αναπληρωτή Υπουργού που προΐστανται του καθ’ ύλην αρμοδίου υπουργείου και των διατάξεων του Συντάγματος για την ισχύ και το κύρος των δικαστικών αποφάσεων και του νόμου 3068/2002, με απευθείας σκοπό να βλάψουν υλικά – οικονομικά αλλά και ηθικά τους Έλληνες στρατιωτικούς και τους αναφέροντες προσωπικά, μη καταβάλλοντας τα χρηματικά ποσά που θα όφειλαν να υπολογίσουν και να μας καταβάλουν σε εκτέλεση της δικαστικής απόφασης. Με τη συμπεριφορά τους, δηλαδή τη μη εκτέλεση του καθήκοντός τους ως Υπουργού και Αναπληρωτή Υπουργού των Οικονομικών, που συνίσταται στην άμεση εκτέλεση της απόφασης του ανωτάτου δικαστηρίου, οι αναφερόμενοι επιδιώκουν να βλάψουν τα οικονομικά συμφέροντα των Ελλήνων στρατιωτικών αλλά και ημών των αναφερόντων, η δε συμπεριφορά τους αυτή είναι αντικειμενικά πρόσφορη να οδηγήσει σ’ αυτό το αποτέλεσμα και οι αναφερόμενοι το γνωρίζουν.
- Επειδή στη συγκεκριμένη περίπτωση από όσα προαναφέρθηκαν οι αναφερόμενοι τέλεσαν τα αδικήματα των άρθρων 259 και 232Α παρ. 1 του ΠΚ, τόσο κατά την αντικειμενική, όσο και κατά την υποκειμενική τους υπόσταση, σύμφωνα με τα όσα περιγράφονται παραπάνω.
Για τους παραπάνω λόγους
Ζητάμε να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά των αναφερομένων, και οποιουδήποτε άλλου υπαιτίου προκύψει από τη δικαστική διερεύνηση, για τα αδικήματα των άρθρων 259 και 232Α παρ. 1 του ΠΚ, καθώς και για οποιοδήποτε άλλο αδίκημα ήθελε προσδιοριστεί από τον κ. Εισαγγελέα, και να επιβληθεί η νόμιμη τιμωρία επί αυτών.
Αθήνα, 22-8-2014
Για το ΔΣ της ΕΣΠΕΑ, κατ΄ εξουσιοδότηση
Ο Πρόεδρος

Αυτά είναι τα σκάφη που θέλει ο Αβραμόπουλος για το ΠΝ!!!

seals
Αβραμόπουλος και Χέϊγκελ συζήτησαν τα γεωπολιτικά και το πλαίσιο της ελληνοαμερικανικής στρατιωτικής συνεργασίας,τα… επιτελεία τους όμως συζήτησαν τις λεπτομέρειες. Που είναι πολύ σημαντικές, σύμφωνα με το onalert . Μια απ΄ αυτές έχει να κάνει με το αίτημα του ΠΝ για την απόκτηση τεσσάρων σκαφών Ειδικών Επιχειρήσεων Mk-V για τους βατραχανθρώπους της ΜΥΚ.

Σκάφη που αποσύρουν οι Seals!

Η ζήτηση που υπαρχει από πάρα πολλές χώρες είναι ένα πρόβλημα και το επιτελείο του ΥΕΘΑ μεταφέροντας το αίτημα του ΠΝ ζήτησε να υπάρξει μια προτεραιότητα για την Ελλάδα. Αν κρίνουμε από τα θερμά λόγια και τις ανακοινώσεις του Πενταγώνου δεν αποκλείεται καθόλου το ελληνικό αίτημα να γίνει δεκτό..


Οι αμερικανοί , δίνουν τα 25μετρα ταχύπλοα δωρεάν, ζητούν όμως 12 εκ. δολάρια για να τα επισκευάσουν και συντηρήσουν. Το ΓΕΝ αντιπροτείνει να γίνει η επισκευή εδώ καθώς έχει σχετική τεχνογνωσία τουλάχιστον στους κινητήρες που διαθέτουν τα σκάφη αυτά. Μετά την τελική συμφωνία η παράδοση εκτιμάται ότι θα είναι άμεση, καθώς οι αμερικανοί έχουν τουλάχιστον 8 σκάφη σε κατάσταση μακράς αποθήκευσης, ενώ άλλα 12 πρόκειται να αποσυρθούν..


Tα σκάφη χρησιμοποιούνται από τους Seals κυρίως ως σκάφος διείσδυσης υψηλής ταχύτητας και έχουν την δυνατότητα μεταφοράς μια ομάδα ειδικών δυνάμεων 16 ατόμων, πέραν των πέντε ανδρών του πληρώματος. Η ταχύτητά τους είναι πάνω από 55 μίλια ανά ωρα και ακτίνα δράσης 500 ναυτικών μιλίων, είναι από αλουμίνιο.Είναι εκτόπισματος 68 τόνων σκάφος, και το κινούν δύο 12-κύλινδροι κινητήρες ντίζελ MTU TE94 και δύο υδροτζέτ KaMeWa K50S . Ο οπλισμός τους είναι επιχειρησιακά ικανός: Διαθέτει βάσεις οπλισμού, για πολυβόλα 0.50, βομβιδοβόλα των 40mm κ.α. δίνοντας έτσι κατά τους ειδικούς, την δυνατότητα εξαπόλυσης μεγάλου όγκου πυρός και ικανοποιητική περιμετρική κάλυψη. Το σκάφος μπορεί να μεταφέρει και ελαστικές λέμβους για επιμέρους αποστολές.

Τα έχει ναυπηγήσει η Halter Marine με τις πρώτες παραδόσεις στο US NAVY να ξεκινούν το 1995.Το Mark-V, αντικατέστησε το HSB (High Speed Boat) που χρησιμοποιούσαν οι Ειδικές Μονάδες Σκαφών και οι Seals και στον Πόλεμο του Κόλπου.


Δείτε το βίντεο


Ηλια Κασιαδιαρη μας λειπεις!!!Δείτε τι σύνταξη παίρνουν οι “φτωχές συντρόφισσες” Παπαρήγα και Κανέλλη από το ΙΚΑ και το Ταμείο των Δημοσιογράφων!!!




papariga kanelli



Για να μη το παιδεύουμε παραβλέπουμε, την παράπλευρη απώλεια ότι οι βουλευτές παράλληλα με τη βουλευτική αποζημίωση, παίρνουν κανονικά και τις συντάξεις τους….

γιατί μπορεί στο μεταξύ να έχει αλλάξει κάτι (μην ξεχνάμε ότι στο προχώ ελληνικό κράτος τα πόθεν έσχες που βγήκαν αφορούν εισοδήματα του 2011), για να δούμε τι συντάξεις παίρνουν η Αλέκα και η Λιάνα.

kanel1

Το εντυπωσιακό βέβαια δεν είναι τόσο η συνταξάρα της Λιάνας Κανέλη που παίρνει 29.567 ευρώ δηλ. περίπου 2,500 το μήνα από το Ταμείο των δημοσιογράφων αλλά η τρελή σύνταξη της Αλέκας από το ΙΚΑ που ξεπερνά τα 26.000 ευρώ!! Σύνταξη ΙΚΑ 26.000 ευρώ! Το διανοείστε; Από το νηπιαγωγείο της κόλλαγε ένσημα το ΚΚΕ;

papariga1

Φυσικά η Αλέκα Παπαρήγα εισπράττει και 15.000 χιλιαρικάκια σύνταξη από το Ταμείο των δημοσιογράφων γιατί το ΚΚΕ προφανώς την είχε δηλώσει και της πλήρωνε ασφάλεια σαν δημοσιογράφο…

Μ’ αυτά και μ’ αυτά το Αλεκάκι (ή το ΚΚΕ δεν έχει σημασία) καθαρίζει την τρελή σύνταξη των 42.305 ευρώ!!

 Είπατε τίποτα για τους οικοδόμους που πάνε και πλακώνονται με τα ΜΑΤ και όταν άλλοι φουκαράδες (ο λαουντζίκος) παίρνει 400 Ευρώ!!!

Παρασκευή

'' Εχει γούστο να μας πουν ότι δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι δεξιοί.

    Το δήλωσε η Αφροδίτη Αλ-Λάρα Κρόφτ:
     '' Εχει γούστο να μας πουν ότι δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι δεξιοί. Ο βουλευτής μας Κ. Τριαντάφυλλος καταθέτει τροπολογία ειδικά για το σύμφωνο συμβίωσης. Θα το περάσουμε για να βγάλουμε από τη δύσκολη θέση και τους γαλάζιους! ''

     Ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε;
     Και εννοεί άραγε το σύνολο του 22%, ή μόνο τους 151;
      Και οι άλλοι του 8% είναι όλοι straight;
     Και τα εκσυγχρονιστήρια της φωτογραφίας σε ποιό φύλο ανήκουν; Γιατί όποιοι τους βλέπουν λένε: ''χ@στους τους πο@στηδες!'';
     Και τέλος πάντων είναι και τα εκσυγχρονιστήρια δεξιοί; Ή μόνον στις τσέπες; (δεν παλεύανε όλοι για τον σοσιαλισμό όπως μας έλεγαν, σαν τον Γιάννο μ' , που προς το παρόν έχει γλυτώσει την φυλακή;)

     Αυτά και άλλα τόσα αναπάντητα ερωτήματα ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία, μετά την σιβυλλική δήλωση της καταξιωμένης καλλιτέχνιδας Αφροδίτης.

     Και για να μην παρεξηγηθούμε: Οι άνδρες της φωτογραφίας μπορεί να έχουν τα μύρια όσα κοινά σημεία, να ταιριάζουν απόλυτα σαν χαρακτήρες,
     ..αλλά για ομοφυλοφιλο ζευγάρι δεν μοιάζουν! 
     Θα ήταν κρίμα για την συμπαθή κοινότητα των gay να τους προσάψουμε κι αυτό!!! Αρκετή λάσπη τους έχουμε ρίξει.

     Δεν πάει δηλαδή να πεί, πως όποιος είναι πο@στης μπορεί να γίνει και υπουργός οικονομικών!
     Πρέπει να έχει κι άλλα προσόντα:
     Να είναι τελείως ανήθικος.
     Να μην έχει πατρίδα.
     Να είναι τραπεζίτης.
     Να παίρνει απ' ευθείας εντολές απ' τον χερ Σόϊμπλε.
     Να μπορεί να πουλήσει (ή να στείλει στην φυλακή για πλασματικά χρέη) ακόμα και την μάνα του, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους τοκογλύφους που του γεμίζουν τις τσέπες.
     Να έχει ξεκινήσει την καριέρα του ως τσιράκι του μέγιστου των ξεπουλημένων που υπήρξαν πρωθυπουργοί.
     Να μην έχει, τέλος, καμία λαϊκή νομομοποίηση, να είναι δηλαδή ΕΓΚΑΘΕΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ!

     Δεν νομίζουμε ότι κανείς gay θα ήταν περήφανος να έχει στην κοινότητά του τέτοιους ''συνάδελφους''!
     Γι αυτό τους συμπαθούμε (τους gay, όχι όμως όλους),
     Και θεωρούμε πολλούς από αυτούς περισσότερο ''άντρες'',
     ..απ' τους ''άλλους''..

Σάββατο

Ολυμπος και Κίσσαβος. Παγετώνες από την Αφρική



Συνέντευξη της διεθνούς αναγνωρισμένης αμερικανίδας γεωλόγου Annie Rassios στην Αθηνά Κρικέλη


Η συνάντηση με την φημισμένη Αμερικανίδα Γεωλόγο Dr. Annie Rassios έγινε στο χωριό Σπηλιά (στο βουνό Οσσα-Κίσσαβος). Η εν λόγω γεωλόγος για περισσότερα από 35 χρόνια μελετά την γεωλογική ιδιαιτερότητα της Ελλάδας με αρκετές έρευνες στην Πίνδο, τον Ολυμπίου, Κίσαβο και τα τελευταία χρόνια στα Γρεβενά.

Ο Κίσσαβος είναι πατρογονικός δικός χώρος και το ενδιαφέρον για τα δύο αγαπημένα βουνά ασταμάτητο.


“Η Θεσσαλία ειναι Ευρώπη το ίδιο και η Πιερία. Ο Ολυμπος και ο Κίσσαβος είναι Αφρική” ξεκινά την περιγραφή της η Dr. Annie Rassios και με την φράση αυτή ξέρει πως έχει κερδίσει μέχρι απελπισίας την προσοχή μας.

“Αυτά τα δύο βουνά ήταν κάποτε μέρος της Αφρικής. Πριν από 170 εκατομμύρια χρόνια όταν συγκρούστηκε η τεκτονική πλάκα της Αφρικής με τεκτονική πλάκα της Ευρώπης, η πρώτη βυθίστηκε βίαια κάτω από την δεύτερη. Η βύθιση ήταν του ύψους 25 χιλιομέτρων στα έγκατα της γής”


Η μορφολογία όμως της Αφρικανικής τεκτονικής πλάκας λόγο σύστασης ήταν αδύνατο να παραμείνει βυθισμένη και αυτό σύμφωνα με την Δρ. Ράσσιος οφείλεται στο γεγονός πως στο σύνολό της αποτελείτο από ασβεστόλιθους και άλλα παρόμοια ορυκτά. “είναι σαν να προσπαθείς να βάλεις κορνφκλέικ στο κακάο σου μας λέει χαρακτηριστικά , θα ανέβει στην επιφάνεια οσο και αν θέλεις να καθίσει στον πάτο..

Βέβαια στο γεωλογικό χρονοδιάγραμμα χρειάστηκαν περισσότερα από 30 εκατομμύρια χρόνια για να καταφέρει η “Αφρική να εκτονωθεί μέσα από οπές και να πάρει την θέση της στην “Ευρώπη


“Αυτό ειλικρινά είναι ό, τι συνέβη στον Κίσαβο και τον Ολυμπο. Και μπορούμε να δούμε σήμερα αυτό το σημείο με τις τρύπες στη δυτική πλευρά του Ολύμπου. Μπορούμε να δούμε ορισμένα από τα εντυπωσιακά βράχια που παρέσυραν μαζί τους όταν ανέβαιναν στην επιφάνεια”.

Τόσο στον Ολυμπο όσο και στον Κίσαβο, οι μπλέ βράχοι είναι συνηθισμένη εικόνα για τους ντόπιους όμως γεωλογικά αποτελεί ένα σπάνιο φαινόμενο που η παρουσία του σε συγκεκριμένα μέρη σημαίνει πολλά για τους γεωλόγους.

“Τα μπλε βράχια είναι πετρώματα που και πάλι απορροφήθηκαν τόσο βίαια και γρήγορα στα έγκατα της γής που δεν είχαν χρόνο να εξισορροπήσουν θερμικά στις εκεί συνθήκες. Οι τρομακτικές πιέσεις όμως έγιναν, με αποτέλεσμα την δημιουργία αυτού του μοναδικού μπλέ χρώματος.

Όταν εμείς οι γεωλόγοι βρίσκουμε μπλέ βράχους κοιτούμε γύρω μας γιατί ξέρουμε ότι κοντά βρίσκονται όρη όπως ο Ολυμπος και ο Κίσαβος που έχουν ξεπηδήσει από τα έγκατα της γής”. Συμπληρώνει με ενθουσιασμό ανθρώπου που έχει αφιερώσει την ζωή του στην επιστήμη του




Οι Αρχαίοι Ελληνες πριν 12 χιλιάδες χρόνια κοιτούσαν τον Ολυμπο και τον Κίσαβο και παρακολουθούσαν την συμπεριφορά των παγόβουνων.

Οι παγετόνες δεν ‘χτίζουν’ βουνά. Τα διακοσμούν!


Σύμφωνα με την Δρ. Αννι Ράσιος τόσο ο Ολυμπος όσο και ο Κίσαβος κάποτε ήταν παγόβουνα και αυτό εξηγεί την ιδιαίτερη μορφολογία τους. “Η ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας ο Μίτυκας έχει αυτό το ιδιαίτερο σχήμα από το “σκάψιμο που προκλήθηκε στα τέλη της Εποχής των Παγετώνων, και που συνέβει ίσως 12 χιλιάδες χρόνια πριν! Οι παγετώνες ευθύνονται επίσης και για την δημιουργία της Κοιλάδας των Μουσών αλλά και όλες τις κοιλάδες που έχουν μια πολύ ήπια μορφή σαν το Ύψιλον παρά σαν το νι σχήμα.

“Οι παγετώνες δεν ‘χτίζουν’ βουνά. Τα διακοσμούν και τα σκαλίζουν” μας λέει χαρακτηριστικά.


Στην περίπτωση του βουνού Οσσα (Κίσαβος) πιθανότατα καλύπτονταν από μια μεγάλη πλατφόρμας παγετώνα στην κορυφή του για αυτό είναι στρογγυλεμένοι οι βράχοι του. Για αυτό και δεν υπάρχουν απότομοι γκρεμοί στην κορυφή του.

Η Οσσα, έχει πιο δύσκολο και διαφορετικό είδος πετρωμάτων στην κορυφή. Όπως είναι γνωστό η συμπεριφορά των παγετώνων είναι παρόμοια με αυτή των ποταμών. Ολοι οι παγετώνες ρέουν σαν ποτάμι και όταν γίνεται αυτό με την πάροδο των χρόνων, σχηματίζονται τις καμπύλες. Με αυτό τον τρόπο έχουν δημιουργηθεί πολλές κοιλάδες στο Κίσαβο, “σκαλισμένες και διαμορφωμένες από την εποχή των παγετώνων. Μια βόλτα με το Google Earth και μπορεί κάποιος να εξετάσει την μορφολογία του Κισσάβου και του Ολύμπου. Μπορεί να δεί ακόμα και τα περάσματα του παγετώνα.


“Είναι πραγματικά εκπληκτικό να σκεφτεί κανείς πως την τελευταία εποχή των παγετώνων, 12 χιλιάδες χρόνια πριν υπήρχαν ενεργοί παγετώνες και τότε ζούσαν ακόμα άνθρωποι εδώ. Οι Νεολιθικοί πρόγονοι των Ελλήνων ήταν εδώ. Και παρακολουθούσαν όλα αυτά που γίνονταν στις κορυφές των δύο βουνών. Είμαι σίγουρη πως αυτό θα επηρέασε την κοσμοθεωρία τους, αλλά και την πρώιμη θρησκευτική τους συμπεριφορά λέει η Αννι Ράσιος και η κορυφή του Κισάβου σιγοντάρει με την σκιά της στην παρέα μας.

Το πέρασμα της Αννι Ρασιος από την Σπηλιά Κισσάβου συμπεριλάμβανε και την φιλοξενία του χωριού αλλά και την υπόσχεση πως θα γυρίσει σύντομα. Το βιβλίο της Η Γέννηση του Ολύμπου πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα. (infographic βιβλίο)

Οι Πόντιοι καταγγέλλουν το ανθελληνικά ρατσιστικό “αντιρατσιστικό” νομοσχέδιο

Οι φίλοι του συλλόγου βέβαια κάνουν ενα “λαθακι”, ελπίζουμε οχι εκ του πονηρού οπως έκαναν οι πράκτορες των Τούρκων “υπερπατριώτες”. Ζητούν κατάργηση του νομοσχεδίου, αντί να επιμείνουν στην ρητή αναφορά της ποντιακής γενοκτονίας οπως και των άλλων αναγνωρισμένων απο την Ελληνική βουλη γενοκτονιών. Γεγονός που θα οδηγούσε στην δικαιοσύνη πολλούς τουρκοφιλους του κοινοβουλίου. Την παραθέτουμε πάντως, αυτούσια:

Με μία οργισμένη επιστολή προς τους βουλευτές όλων των κομμάτων, ο Παμποντιακός Σύλλογος “Η Αργώ”, απαιτεί την άμεση απόσυρση του επιλεκτικά “αντιρατσιστικού” νομοσχεδίου.


Η επιστολή έχει ως εξής:

«Το προσχέδιο του λεγόμενου “αντιρατσιστικού” νόμου της ελλαδικής συγκυβέρνησης υπηρετεί πλήρως την τουρκική απαίτηση για εδραίωση συνθηκών αμφισβήτησης, υπονόμευσης και τελικής απάλειψης του γεγονότος της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Δεν τίθεται καμία ποινική και διοικητική συνέπεια για την αμφισβήτηση της Γενοκτονίας, την προσβολή Μνήμης εκατοντάδων χιλιάδων νεκρών από εγκάθετους ελλαδίτες πολιτικάντηδες και ζερβούς αναρχο-φασίστες.


Αντιθέτως, επιβάλλεται βίαια στον κάθε συνειδητοποιημένο πολίτη της Ελλάδας η υποχρεωτική αποδοχή της συνέχισης της παράνομης παρουσίας και δράσης στη χώρα κάθε λογής ληστοσυμμοριτών, δολοφόνων, ισλαμιστών εποίκων από αφρικανικές και ασιατικές χώρες και βέβαια γίνεται ιδιαίτερη μνημόνευση περί του “ολοκαυτώματος”.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, η κάθε δίκαιη διαμαρτυρία Έλληνα πολίτη κατά του εποικισμού και βαρβαρικής ισλαμοποίησης της Ελλάδας, των κομματικών μαστροπών και νταβατζήδων των παράνομων εποίκων, θα καταστέλλεται «αυτοδίκαια» με παράλογα πρόστιμα έως και δεκάδων χιλιάδων ευρώ και με πολύχρονη φυλάκιση σε βάρος του. Ο παράνομος έποικος δεν θα χρειάζεται να πληρώσει ούτε δικηγόρο. Τα δικαστικά έξοδα θα υπεξαιρούνται από τον ίδιο τον διωκόμενο φορολογούμενο πολίτη (…).

Οι δικτατορικές μειοψηφίες της συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ, άβουλη ΝΔ) και η γνωστή αντιπολίτευση (σταλινικό ΚΚΕ, ανθελληνικό ΣΥΡΙΖΑ, ρεπούσια ΔΗΜΑΡ) συμφωνούν ότι έχουν κοινό παρανομαστή: την επιβολή ενός κατεξοχήν δικτατορικού-φασιστικού νομοσχεδίου με στόχο την δίωξη και πάταξη της Εθνικής συνείδησης και ταυτότητας, την λογοκρισία και φίμωση της ελεύθερης έκφρασης για τις πραγματικές γενεσιουργές αιτίες των κοινωνικών και εθνικών προβλημάτων, την τρομοκράτηση του Έλληνα πολίτη.

Θυμίζουμε, παρεμπιπτόντως, τα νομοθετήματα των πιο πάνω συγκυβερνώντων κομματικών μορφωμάτων, με τα οποία στόχευσαν επιλεκτικά και πλήττουν συλλήβδην τις προσφυγικές Ρωμαίικες οικογένειες Ελλήνων του Πόντου από την πρώην Σοβιετική Ένωση στα καίρια ζητήματα, όπως η ιθαγένεια (ν.2790/2000, 2910/2001, 3284/2004 κ.α.), τα τοκογλυφικά “ειδικά” στεγαστικά δάνεια (2790/2000), η ολοκληρωτική περικοπή της σύνταξης ΟΓΑ (ν. 4093/2012), η υπεξαίρεση και καταλήστευση της ανταλλάξιμης περιουσίας των Ελλήνων προσφύγων (π.δ. 137/1998), η καταλήστευση των καταθέσεων και οικογενειακών τιμαλφών που άφησαν εκατοντάδες Ρωμαίοι Έλληνες του Πόντου στο ελληνικό προξενείο της Μόσχας κ.ο.κ.

Το εν λόγω νομοθετικό έκτρωμα, που μεθοδεύει και προωθεί η συγκυβέρνηση με δεκανίκι τα γνωστά δικτατορικά, τρομοκρατικά και φασιστικά μορφώματα, που φορούν τον μανδύα αριστερών προοδευτικών κομμάτων και οργανώσεων, αποτελεί το αποκορύφωμα του παραληρήματος, της μεθόδευσης για νομικίστικη καταστολή της όποιας συλλογικής ή ατομικής έκφρασης για διατήρηση της εθνικής συνείδησης και ταυτότητας.

Ήδη, έχει αναφερθεί περιστατικό εκβιασμού στην Αττική, όπου δημοτική “αριστεροπροοδευτική” διοίκηση αρνήθηκε οικονομική ενίσχυση σε σύλλογο Ποντίων, επειδή βάσει καταστατικού δέχεται ως μέλη μόνο άτομα με Ποντιακή καταγωγή και δεν δέχεται αλλοδαπούς εποίκους και δεν διδάσκει τους χορούς αυτών (…).

Οι σύλλογοι, οι φορείς, ο καθένας χωριστά οφείλουμε να προστατέψουμε όχι μόνο την Μνήμη των νεκρών της Γενοκτονίας, αλλά και το δικαίωμα μας και την υποχρέωση του κράτους στην διαφύλαξη της Εθνικής Ταυτότητας. Αυτήν, που αποτέλεσε και αποτελεί στόχο εξόντωσης από τα τουρκικά, ισλαμο-φασιστικά καθεστώτα (βλ. Γενοκτονίες) με την πάγια συνηγορία των ηγεσιών ελλαδικών ψευδοπροοδευτικών ζερβών μορφωμάτων.

Ο καθείς ας αναλάβει τις ευθύνες του στο τι θα συμβεί στα παιδιά και τα εγγόνια του, στη Νέα Γενιά εν γένει. Ας πάρει δείγματα γνώσης από τη Γενοκτονία, αλλά και τα φρικτά βασανιστήρια, τις μαζικές δολοφονίες σήμερα των Χριστιανικών κοινοτήτων στην Αφρική και Ασία από συντοπίτες-ομοϊδεάτες των εκατομμυρίων παράνομων ισλαμιστών εποίκων στην Ελλάδα, τους οποίους σπεύδουν να θέσουν υπό πλήρη ασυλία και νομικίστικο απυρόβλητο οι προαναφερόμενες δικτατορικές, φασιστικές μειοψηφίες στη συγκυβέρνηση και αντιπολίτευση. Τα μαζικά αυτά εγκλήματα των ισλαμο-φασιστών αποκρύπτονται από τα ελεγχόμενα ελλαδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και επωνύμους υπαλλήλους που τα υπηρετούν.

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός δικαιοσύνης οφείλουν να αποσύρουν άμεσα το κατάπτυστο και μεθοδευμένο αυτό “αντιρατσιστικό” παραλήρημα.

Καλούμε τον κάθε ένα βουλευτή χωριστά να μην δεχτεί συζήτηση και ψήφιση του δικτατορικού, φασιστικού αυτού νομικίστικου εγχειρήματος σε μορφή νομοσχεδίου.

Με ομόφωνη απόφαση του Διευρυμένου Συμβουλίου