Σάββατο

Αυτά είναι τα σκάφη που θέλει ο Αβραμόπουλος για το ΠΝ!!!

seals
Αβραμόπουλος και Χέϊγκελ συζήτησαν τα γεωπολιτικά και το πλαίσιο της ελληνοαμερικανικής στρατιωτικής συνεργασίας,τα… επιτελεία τους όμως συζήτησαν τις λεπτομέρειες. Που είναι πολύ σημαντικές, σύμφωνα με το onalert . Μια απ΄ αυτές έχει να κάνει με το αίτημα του ΠΝ για την απόκτηση τεσσάρων σκαφών Ειδικών Επιχειρήσεων Mk-V για τους βατραχανθρώπους της ΜΥΚ.

Σκάφη που αποσύρουν οι Seals!

Η ζήτηση που υπαρχει από πάρα πολλές χώρες είναι ένα πρόβλημα και το επιτελείο του ΥΕΘΑ μεταφέροντας το αίτημα του ΠΝ ζήτησε να υπάρξει μια προτεραιότητα για την Ελλάδα. Αν κρίνουμε από τα θερμά λόγια και τις ανακοινώσεις του Πενταγώνου δεν αποκλείεται καθόλου το ελληνικό αίτημα να γίνει δεκτό..


Οι αμερικανοί , δίνουν τα 25μετρα ταχύπλοα δωρεάν, ζητούν όμως 12 εκ. δολάρια για να τα επισκευάσουν και συντηρήσουν. Το ΓΕΝ αντιπροτείνει να γίνει η επισκευή εδώ καθώς έχει σχετική τεχνογνωσία τουλάχιστον στους κινητήρες που διαθέτουν τα σκάφη αυτά. Μετά την τελική συμφωνία η παράδοση εκτιμάται ότι θα είναι άμεση, καθώς οι αμερικανοί έχουν τουλάχιστον 8 σκάφη σε κατάσταση μακράς αποθήκευσης, ενώ άλλα 12 πρόκειται να αποσυρθούν..


Tα σκάφη χρησιμοποιούνται από τους Seals κυρίως ως σκάφος διείσδυσης υψηλής ταχύτητας και έχουν την δυνατότητα μεταφοράς μια ομάδα ειδικών δυνάμεων 16 ατόμων, πέραν των πέντε ανδρών του πληρώματος. Η ταχύτητά τους είναι πάνω από 55 μίλια ανά ωρα και ακτίνα δράσης 500 ναυτικών μιλίων, είναι από αλουμίνιο.Είναι εκτόπισματος 68 τόνων σκάφος, και το κινούν δύο 12-κύλινδροι κινητήρες ντίζελ MTU TE94 και δύο υδροτζέτ KaMeWa K50S . Ο οπλισμός τους είναι επιχειρησιακά ικανός: Διαθέτει βάσεις οπλισμού, για πολυβόλα 0.50, βομβιδοβόλα των 40mm κ.α. δίνοντας έτσι κατά τους ειδικούς, την δυνατότητα εξαπόλυσης μεγάλου όγκου πυρός και ικανοποιητική περιμετρική κάλυψη. Το σκάφος μπορεί να μεταφέρει και ελαστικές λέμβους για επιμέρους αποστολές.

Τα έχει ναυπηγήσει η Halter Marine με τις πρώτες παραδόσεις στο US NAVY να ξεκινούν το 1995.Το Mark-V, αντικατέστησε το HSB (High Speed Boat) που χρησιμοποιούσαν οι Ειδικές Μονάδες Σκαφών και οι Seals και στον Πόλεμο του Κόλπου.


Δείτε το βίντεο


Δεν υπάρχουν σχόλια: