Κυριακή

Ξαναθυμήθηκαν την Χούντα..και τα σταγονίδια...



Το σημερινό ΒΗΜΑ της Κυριακής γράφει, ότι την ημέρα της κορύφωσης των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 17ης Νοέμβρη, σπουδαστές της στρατιωτικής σχολής Ευελπιδων τραγουδούσαν τον ύμνο της Χούντας, με υποκινητή τον επικεφαλής της ομάδας ο οποίος παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό με το ερώτημα της απόταξης.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρωτεργάτης και υποκινητής της ομάδας των σπουδαστών υπήρξε και ο επικεφαλής της ομάδας, η οποία κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, αρνήθηκε να υπακούσει στις διαταγές των ανωτέρων του για αποχώρηση και παρέλασε ανάμεσα στο  πλήθος, τραγουδώντας το «Μακεδονία Ξακουστή».
Δεν γνωρίζουμε εάν όλα έγιναν όπως τα αναφέρει το ΒΗΜΑ, το οποίο τρέφει όπως βλέπουμε μεγάλη αγωνία για την «δημοκρατία», η οποία όταν καταπατείται από τους απάτριδες πολιτικούς δεν αντιδρά με πρωτοσέλιδα και με τόση ευκολία.
Από την άλλη πλευρά ενώ το ίδιο «αγωνίζεται» για την πολυφωνία στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, εδώ τίθεται εναντίον των «αρχών του» και απαγορεύει στον καθένα να έχει την άποψή του.
Πρόκειται για άκρως προπαγανδιστικό και ύποπτο δημοσίευμα, λόγω ημερών.
Εάν ο Εύελπις τραγουδούσε την τάδε διεθνή του ΚΚΕ, ίσως να τον έκαναν και αρχηγό του Στρατού. Αλλά στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται να έχεις άλλη γνώμη εκτός της ισοπεδωτικής των κρατούντων και των διαπλεκομένων φυλλάδων.
Είναι γεγονός όμως ότι δεν πρέπει να έχεις δίκαιο, όταν η εξουσία έχει άδικο.
Είναι φασιστική η σκέψη, ότι πρέπει να αποδεχτούμε τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, όχι όπως τα ζήσαμε, διαδραματίστηκαν και καταγράφηκαν, αλλά όπως τα θέλει η προπαγάνδα της κομμουνιστικής μεταπολιτεύσεως και οι συμπλέουσες φυλλάδες.
Είναι γεγονός ότι δεν τους ενδιαφέρουν τα ντοκουμέντα της εποχής (Εισαγγελείς, Αστυνομία, Πρυτάνεις, Τεχνικό Επιμελητήριο κτλ), αλλά οι παραμυθάδες τύπου Ηλένιας και άλλων δήθεν αγωνιστών που αναρριχήθηκαν δια του τρόπου αυτού σε πολιτικά αξιώματα, απαξιώνοντας τις ιδέες τους κάνοντας τις κουρελόχαρτα.
Επιτέλους αποβάλλετε από τις επόμενες γενεές τις τόσες στρεβλώσεις που έχουν ειπωθεί αβασάνιστα από τον κάθε τυχόντα για το Πολυτεχνείο.
Κε υπουργέ της Εθνικής Αμύνης. Έχετε χρέος έναντι της Πατρίδος να αφήσετε πλέον το στράτευμα απερίσπαστο στην αποστολή του και να μην το εμπλέκετε στα κομματικά σας παίγνια, ιδίως αυτή την εποχή, όπου μετά την καταιγίδα Μπεγλίτη, χρειάζεται ηρεμία και στήριξη.
Κύριε υπουργέ. Δικαιούται και ο Εύελπις να έχει διάφορο γνώμη από την δική σας και των φυλλάδων της διαπλοκής. Δεν είναι κακό αυτό στις δημοκρατίες που ευαγγελίζεστε, εκτός εάν δεν πιστεύετε σ’ αυτές….
Για τα τόσα εγκλήματα που έγιναν εις βάρος του τόπου αυτού και του λαού, από τους διεφθαρμένους πολιτικούς, δεν τιμωρήθηκε κανένας από αυτούς, αλλά πάτε προς εξιλέωση να τιμωρήσετε ένα 22χρονο νέο Εύελπι. Αυτός φταίει ή αυτός είναι το πρόβατο της σφαγής;
Μην αποβάλετε τον Αρχηγό Εύελπι από την σχολή. Είναι παλληκάρι και τον χρειάζεται η Πατρίδα. Εκτός εάν όλους τους Έλληνες τους θέλετε με ισοπεδωτική κομμουνιστική σκέψη και την Ελλάδα καθημαγμένη δια του τρόπου αυτού….. .
Και μία  άσχετη ερώτηση: Τον φάκελο της Κύπρου πότε θα τον ανοίξετε; Ήδη πέρασαν 37 χρόνια από τότε!

Μεσα στην καταιγίδα του πολέμου κατά των Ελλήνων και της ύπαρξης τους, στην μαύρη ώρα του ΔΝΤ οι ολετήρες του Έθνους και τα συγκροτήματα τους ξαναθυμήθηκαν την χούντα και μας ξαναγύρισαν χρόνια πίσω.
Πρίν από 36+1 χρόνια οι συνταγματάρχες μας τελείωσαν για να γεμίσει η Ελλάδα από "δεκανείς" και "λοχίες" των κομματικών στρατών της “γενιάς Πολυτεχνείου” ΑΕ που έπεσαν στην χώρα σαν τις ακρίδες και κατάφαγαν τα πάντα. Ένας νέος στρατός κατοχής. Με λόγους κούφιους, με έντονη την ανοχή στο ψεύδος και παραίτηση από κάθε απαίτηση ορθότητας τα πολιτικά σαπρόφυτα έχουν επιβάλει στους Έλληνες την πλέον στυγνή "Φαυλοκρατία". Αν η χούντα των συνταγματαρχών είναι "η επτάχρονη δικτατορία", τα επτά "πέτρινα" χρόνια ,αυτό που την διαδέχτηκε είναι η πλέον στυγνή "Φαυλοκρατία" που έχει γνωρίσει ο τόπος. Η πολυδιαφημισμένη Δημοκρατία έγινε ένα πρόσχημα και κενή ρητορεία, οι θεσμοί τύπος νεκρός και η δημοκρατία κουκλοθέατρο, ούτε καν θέατρο του παραλόγου. Η ύπαρξη βουλής, πολιτικών κομμάτων με κεντρικές επιτροπές και εκτελεστικά γραφεία δεν είναι αποδείξεις του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος. "Η Πανούκλα" του Αντρέ Καμί δίνει την αγωνία της Ελλάδας σήμερα.
Σήμερα τους συνταγματάρχες του τότε διαδέχθηκαν οι "δεκανείς" και οι "λοχίες" του φαυλοκρατικού στρατού κατοχής που έχουν απλώσει τα λιμάρικα χέρια τους και αναίσχυντα "μπαχαλεύουν" την Ελλάδα και τους πολίτες της. Θυμίζουν έντονα τους δεκανείς και λοχίες των πρώην αποικιακών στρατών που μετά την ανεξαρτησία ανακηρύχθηκαν σε προέδρους, δικτάτορες, αυτοκράτορες των χωρών της Αφρικής με μόνο σκοπό να πλουτίσουν, κάνοντας δώρα στον εαυτό τους, αδιαφορώντας για την μοίρα των λαών τους.
Ο Μοπμπούτου του Κονγκό, Ο Μπαμπάγιντα της Νιγηρίας και τόσοι άλλοι καταλήστευαν τις χώρες τους με τον ίδιο τρόπο που οι δικοί μας καταληστεύουν την Ελλάδα.
Μετά 44 χρόνια η χούντα θα έπρεπε να περνάει σαν απλή υποσημείωση της ιστορίας γιατί αυτό ακριβώς ήταν. Μια υποσημείωση, ένα τίποτα. Και όμως, 44 χρόνια από την επιβολή της και 36+1 από την πτώση της εξακολουθεί να είναι μέγιστο πολιτικό γεγονός και να την θυμούνται όπως βολεύει. Γιατί;
Η απάντηση είναι απλή.
Μετά την χούντα και 36+1 χρόνια από την πτώση της, μια μικρονοϊκή μειοψηφία, με την κάλυψη των κομμάτων της αριστεράς από το "λαϊκό" ΠΑΣΟΚ, (ΠΑνελλήνια Σοσιαλιστική. Οργάνωση. Καθαρμάτων) το απολίθωμα του ΚΚΕ, και τους αριβίστες της κοινωνικής ισότητας της ροζέ αριστεράς, - δεν μιλάμε για ΝΔ αυτή δεν υπάρχει σαν αυτόνομη πολιτική δύναμη, άπλα Νυχτομένη Διαχρονικά αναμασά τις ορολογίες και το λεξιλόγιο της αριστεράς -, έχει παραμερίσει το σύνταγμα και τους νόμους και έχει μετατρέψει τα σχολεία και τα ΑΕΙ σε αρένα εξυπηρέτησης της πολιτικής των κομμάτων της και του "σοσιαλισμού" και χωματερή των ελπίδων και των προσδοκιών της ελληνικής νεολαίας που φτύνει αίμα και χύνει ιδρώτα για να "μπει" στο Πανεπιστήμιο. Όταν δε "μπει" οι προσδοκίες και οι ελπίδες της εξανεμίζονται γιατί έτσι θέλουν οι κομματικοί δεκανείς και λοχίες εγκάθετοι σύντροφοι.
Μετά την χούντα και 36+1 χρόνια από την πτώση της, συρρικνώνεται συνεχώς η επίγνωση του "ανήκειν", ο αυτοπροσδιορισμός μέσω των κοινών "αξιών", "παραδόσεων", "ιστορικών καταβολών". Από το 1981 το κόμμα του πατέρα του Yorgo, του "αείμνηστου" Ανδρέα, με το σύνθημα ο λαός στην εξουσία επέβαλε στην ελληνική κοινωνία πραγματική "λοβοτομή". Γεμάτο "ηχηρό πάθος" κατάργησε κάθε θεσμό και διάκριση αριστείας, κάθε έλεγχο και κάθε αξιολόγηση της ανθρώπινης ικανότητας, ευσυνειδησίας, εργατικότητας, ευφυΐας, φαντασίας, δημιουργικότητας. Εκδημοκρατικοποίησε την διαφθορά και τον νεποτισμό. Αρκούσε μία κλαδική για να φθάσεις ψηλά, να μπουκώσεις το απύλωτο στόμα σου με το βιός των Ελλήνων και η Ελλάδα να φθάσει στο κατώτερο σκαλί του "κακού τη σκάλα"
Μετά την χούντα και 36+1 χρόνια από την πτώση της ο πλούτος της Ελλάδας διαγουμίστηκε κανονικά. Τα χρόνια αυτά στην χώρα μπήκανε τόσα κεφάλαια όσα δεν είχαν μπει σε όλη την ιστορία της. Η Ελλάδα δεν απέκτησε ούτε σχολεία, ούτε Πανεπιστήμια, ούτε νοσοκομεία, ούτε υποδομές. Οι δεκανείς και οι λοχίες, οι διαφορές ελίτ, πολιτικαντζήδες, δημοσιογράφοι, καθηγητές-φιλόσοφοι λαμόγιες και διάφοροι επιτήδειοι μετέτρεψαν όλο αυτό τον πλούτο διαλεκτικά σε βίλες, κότερα, κτήματα, πολυκατοικίες. για να την οδηγήσουν τελικά στην χρεοκοπία και στα του ΔΝΤ.
Μετά την χούντα και την αποκατάσταση της "Δημοκρατίας" οι πολιτικά ανύπαρκτοι και κομματικά εντεταγμένοι δεκανείς και λοχίες της πολιτικής, του εργατοπατερισμού και του φοιτητοπατέρισμού δεν έχουν να δείξουν έργο. Αντλούν από την κομματική ένταξη την μεταπρατική τους πολιτική υπόσταση, εξουσιοδοτημένοι αλλότριων ιδεών και αποφάσεων. Με χαμηλούς δείκτες κατά κεφαλήν καλλιέργεια και υψηλά ποσοστά ψυχολογικής ανασφάλειας καταφεύγουν κάθε χρόνο στην χούντα. Την χρησιμοποιούν σαν το διαφημιστικό πανό που πάνω του κολλάνε την πολιτική τους ανυπαρξία για να της δώσουν υπόσταση και να κρύψουν τις λαμογιές τους.

 

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάποιος πρέπει να πει στην “γενιά του Πολυτχενείου” ΑΕ ότι χούντα μπορεί να ήταν δικτατορία όμως ο κόσμος κοιμότανε στις ταράτσες, τις αυλές και με τις πόρτες ξεκλείδωτες, αλλά συγχρόνως αυτός ο κόσμος ήταν ελεύθερος να σκέπτεται. Έπρεπε να προσέχει τι λέει άλλα η σκέψη ήταν ελεύθερη. Η δημοκρατία 74, η μεταπολίτευση, η όπως θέλετε πες τε το επέβαλε την λογοκρισία στην σκέψη. Πρέπει να σκεφτείς πριν μιλήσεις. Υπάρχει η ελευθερία του λόγου, αλλά του μόνου λόγου που εγκρίνουν τα προοδευτικά διευθυντήρια που ελέγχουν την χώρα. Πρέπει να σκεφτείς πριν μιλήσεις για πατρίδα, θρησκεία, Έθνος και τι θα πείς. Τα πολυπολιτισμικά σκυλάκια του Παβλόφ με το άκουσμα των λέξεων αυτών θα αρχίσουν να γαβγίζουν και οι διάφοροι εγκάθετοι χωρίς κουκούλες της αριστεράς διανόησης θα σε κατασπαράξουν

Σήμερα ζούμε την χειρότερη δικτατορία που έζησε η χώρα, την δικτατορία στην σκέψη. Σε αντίθεση με την χούντα, μην μιλάς αλλά μπορείς να σκέφτεσαι και να συλλογάσαι ελεύθερα, η Δημοκρατία 74 επέβαλε το βάρβαρο σκέψου πριν μιλήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Η συμμετοχή σε εκδηλώσεις του ΚΚΕ, η αλληλογραφία με το κόμμα και το γ.γ. είναι θεμιτά για τους ευέλπιδες;;;; Γιατί απ' 'ο,τι εγώ θυμάμαι σε τέτοια είχε εμπλακεί ο τότε εύελπις που του την έπεσε ο Φαραντάτος και οι συμμαθητές του. Ο κόκκινος φασισμός είναι καλός; δεν αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία; Για όλους εμάς που δεν είμαστε κομμουνιστές το ΚΚΕ και τα SS του Χίτλερ δεν απέχουν σε τακτικές, όταν μπορούν βέβαια, σχεδόν καθόλου! Μήπως πρέπει να υπενθυμίσουμε σε πόσους πολέμους που διαφωνούσε το ΚΚΕ, καλούσε το στρατό σε ανυπακοή και λιποταξία; Καταλαβαίνω το κόμπλεξ που έχουν κάποιοι για προσωπικούς λόγους απέναντι σε παλληκάρια αξιωματικούς αλλά εμείς δεν τους φταίμε τίποτα. Μετά τον Μάκη, φαντάζομαι θα εκφράσει άποψη για τον εύελπι ο απαλαγείς ως ψυχασθενής Λαζόπουλος και ο Τζίμης Πανούσης. ΚΡΑ!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΙ ΤΙΜΙΟΙ Ι ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΟΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ...ΠΡΩΤΑ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΕ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΙΣΟΒΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ 300 ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΙΣΤΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΣΑΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΕΣΕΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΣΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Και ξαφνικά, η μάλλον ιδιότυπη (με τα δικά της κριτήρια) κοινοβουλευτική δημοκρατία που μας κυβερνά, ανακάλυψε και πάλι τον «μέγα κίνδυνο». Πως τα καταφέρνει όμως και στήνει τις προβοκάτσιές της όταν ζορίζεται... Μετά λοιπόν την προετοιμασία του εδάφους για την καταδίκη του περιστατικού με κάποιους Ευέλπιδες που είπαν να τραγουδήσουν ένα πατριωτικό άσμα, να σου και ο αστός και καθωσπρέπει (γνωστός και ως «λέω πολλά και ποτέ τίποτα») υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος είπε να ευχαριστήσει όπως μπορεί το σύστημα και την (μη εκλεγμένη και άρα μη νομιμοποιημένη, με τα κριτήρια του ίδιου του συστήματος) κυβέρνηση, στης οποίας τους κόλπους τόσο πρόθυμα εισχώρησε για να πουλά αστικό καθωσπρεπισμό.Και άρχισαν οι μπαρούφες, πάνω στην πλάτη των νεαρών Ευελπίδων: «Δεν θα γίνεται ανεκτή οποιαδήποτε συμπεριφορά παρέκκλισης από τις αρχές της Δημοκρατίας», ανακοίνωσε με στόμφο ο υπουργός. Σιγά άνθρωπέ μας! Τι κρίση «νομιμοφροσύνης» και υποταγής προς το σύστημα ήταν αυτή; Φυσικά-φυσικά, και οι σχετικές ανακοινώσεις των κομμάτων της αριστεράς, που τώρα τελευταία αλιεύουν και εκ δεξιών, μιας και κάτι «δεξιοί» του γλυκού νερού σαν τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, έχουν φέρει ακόμα και ήπιους κεντροδεξιούς στα όριά τους με τον συστημικό κομφορμισμό που εκπέμπουν!

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε στις 17/11/2011 στο αμφιθέατρο της ΣΣΕ στη Βάρη? Μάζεψαν το τάγμα και τους πρόβαλαν αποσπάσματα από την ταινία "Μαρτυρίες" του Καβουκίδη για το Πολυτεχνείο? Και μετά την αποχώρηση των αξιωματικών , έκλεισαν τις πόρτες, ο αρχηγός είπε οτι το Πολυτεχνείο είναι μια μπούρδα, φώναξε και τους 4 αρχηγούς των τάξεων, άρχισαν το σημειωτόν και το τραγούδι της 21ης Απριλίου και κατόπιν τούτου διετάχθη ΕΔΕ και ο αρχηγός θα πάει σπίτι του.
1) Τα τρία-δύο. Κάθε χρόνο η ίδια πλάκα γίνεται, ρωτήστε όποιον εύελπι θέλετε. Την ώρα που το άρμα ρίχνει την πόρτα, γίνεται χαμός από τα χειροκροτήματα στο αμφιθέατρο. Και επί Τσοχατζόπουλου είχε γίνει το ίδιο και δεν έσταξε η ουρά του πόντικα...
2) Ο πιτσιρικάς, μόλις τον διώξουν από την ΣΣΕ, στις εκλογές πάει για βουλευτής με το ΛΑΟΣ στη Β Αθηνών...
3) Τώρα που ο λαός περιμένει μια δυναμική ενέργεια από το Στρατό για να μπει ένα τέρμα στην εξαθλίωση και στο κλεφταριό, τώρα που δεν υπάρχει ηγέτης ούτε στην Εκκλησία, ούτε στη Δικαιοσύνη ούτε στην Πολιτική, τώρα θα κάνει πειθαρχικές αποστρατείες ο Αβραμόπουλος? Μην τρελαθούμε!

(Γιατί δεν γίνεται ένα γκάλοπ με το ερώτημα: "Να ξαναβγούν τα τανκς?" να δούμε τι ποσοστό θα απαντήσει καταφατικά και να τρίβουμε τα μάτια μας από το πόσο ο λαός θέλει μια ήπια πεφωτισμένη τεχνοκρατική δικτατορία?).

Ανώνυμος είπε...

κλασική πασοκιά από το Βήμα
για να στηριχθεί η άλλη πασοκιά
ότι ετοίμαζε πραξικόπημα ο στρατός

γελάει ο κόσμος.