Κυριακή

Το κατά Λουκά ευαγγέλιο...

papadimos_loukas

Λουκάς Παπαδήμος λοιπόν. Είναι τραπεζίτης (πρώην Πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος, πρώην υποδιευθυντής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και κάποτε μέλος του ΔΣ της Federal Reserve Bank of Boston), άνθρωπος των πολυεθνικών και εξέχουσα φυσιογνωμία του διεθνούς χρηματοπιστωτικού (και κερδοσκοπικού) κατεστημένου, ο οποίος επιβάλλεται ως πρωθυπουργός με τρόπο πραξικοπηματικό και χωρίς ουδεμία πολιτική νομιμοποίηση, στους Έλληνες πολίτες.
Ο κ. Παπαδήμος, είναι ο πρωτεργάτης της ένταξης της χώρας μας στην ευρωζώνη (και των άνομων & ανήθικων «τρόπων» με την οποία αυτή επετεύχθη...).
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες (και αυτό προμηνύει «θύελλες», ειδικά όταν έρθει η ώρα αντιμετώπισης «λεπτών» υποθέσεων), είναι Ευαγγελικός στο θρήσκευμα. Αυτό, θα πρέπει να διευκρινιστεί κατά πόσον αληθεύει και μάλιστα άμεσα. Διότι, δικαιούμαστε ως πολίτες μιας δημοκρατικής χώρας, να ξέρουμε ποιος θα μας κυβερνά (άγνωστο μέχρι πότε) και ποιες είναι οι απόψεις του και η κοσμοθεωρία του.
Πήξαμε στους «εκσυγχρονιστές»
Σε ποιον θα είναι υπόλογος ο «πράσινος» κ. Παπαδήμος, ο άνθρωπος του Κώστα Σημίτη και της αθλιότητας των Greek statistics που μας έφεραν ως εδώ; Αυτό είναι ένα αναπάντητο ερώτημα, καθώς όπως όλα δείχνουν, η Δημοκρατία στον τόπο μας πνέει τα λοίσθια. Ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης άνευ προσφυγής στην κάλπη, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα, δεν είναι καθόλου καλή εξέλιξη. Εκεί που απαιτείται προσφυγή στην κάλπη και γενικότερα θεσμοθέτηση της αμεσοδημοκρατίας, η χώρα πάει στην αντίθετη κατεύθυνση.
Η πρωθυπουργοποίηση ενός ανθρώπου ο οποίος φέρεται να μετέχει σε σειρά «σκιωδών» συμβουλίων & ομάδων, η σύνθεση των οποίων φυσικά μπορεί να μην ανακοινώνεται, αλλά όμως η ύπαρξή τους υπερβαίνει το πλαίσιο της περιρρέουσας συνωμοσιολογίας, δεν μπορεί παρά να προβληματίζει πολλούς. Την ώρα μάλιστα που όπως όλα δείχνουν, οι υπεύθυνοι για το νεοφιλελεύθερο «πείραμα» που οδήγησε τον τόπο μας σε βαθιά ύφεση, επιμένουν σαν κακομαθημένα παιδιά στην αδιέξοδη μέθοδό τους...
Τι ακριβώς θα κάνει ο κύριος αυτός; 
Ας δούμε τα πράγματα κατάματα. Η επιλογή του Λουκά Παπαδήμου ως «τεχνοκράτη» πρωθυπουργού, μόνο σε περιπέτειες μπορεί να μας βάλει και μάλιστα βραχυπρόθεσμα. Η λήψη αντιλαϊκών μέτρων θα κλιμακωθεί, ενώ εγείρονται ερωτήματα για το τι μέλλει γενέσθαι, αν ο «εκσυγχρονιστής» τραπεζίτης κληθεί να αντιμετωπίσει θέματα στη διάρκεια της πρωθυπουργίας του, όπως πχ ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο ή μια εξέλιξη στο Κυπριακό ή στο θέμα του ονόματος των Σκοπίων.
Διότι, πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται τι στάση θα τηρήσει σε αυτή την περίπτωση, λαμβανομένων μάλιστα υπόψη των «εκσυγχρονιστικών» καταβολών του. Είδαμε τι έγινε άλλωστε επί των ημερών του «εκσυγχρονιστή» και «φωταδιστή» Κώστα Σημίτη, στην περίπτωση των Ιμίων και του Αμπντουλάχ Οτσαλάν...
Είναι πλέον σαφές ότι η Ελλάδα κυβερνάται από ένα υπερεθνικό διευθυντήριο, όπως ακριβώς επιδίωξε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο υπέρμαχος της παγκόσμιας διακυβέρνησης…

Δεν υπάρχουν σχόλια: