Τετάρτη

Περιπετειώδης και αιματηρή ληστεία στα Αμπελάκια

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΑΝ ΜΕ ΟΠΛΟ ΟΔΗΓΟ ΦΟΡΤΗΓΟΥ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ 4.500 ΕΥΡΩ

* ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΤΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΚΑΤΑΜΕΣΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ



Πρωτόγνωρη και θρασύτατη ληστεία, καταμεσήμερο, στην είσοδο των Αμπελακίων έγινε χθες, σε βάρος 62χρονου οδηγού φορτηγού, που μετέφερε άλευρα. Οι μασκοφόροι δράστες, με την απειλή όπλου, μάλλον αεροβόλου, τον τραυμάτισαν, τον πέταξαν από το φορτηγό και διέφυγαν με αυτό. Στο μέσον της διαδρομής Αμπελακίων- εθνικής οδού, πάνω σε κλειστή στροφή, εγκατέλειψαν το φορτηγό, αποκλείοντας τμήμα του δρόμου και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, έχοντας μαζί τους ποσό 4.500 περίπου ευρώ, που υπήρχε στην καμπίνα του οδηγού.
Προηγουμένως, ο οδηγός έδωσε μάχη με τους ληστές, οι οποίοι τον πυροβόλησαν με το αεροβόλο τραυματίζοντας τον ελαφρά στο πρόσωπο. Ο οδηγός αμύνθηκε με γροθιές κατά των ληστών και τραυματίστηκε στο χέρι. Αμέσως, κινητοποιήθηκε η αστυνομία και ξεκίνησαν έρευνες στις πλαγιές του Κισσάβου προς την εθνική οδό. Επίσης, γίνονταν αναζητήσεις και στην εθνική οδό για τον εντοπισμό οχήματος, που μπορεί να διέφυγαν οι ληστές.
Η ληστεία, έγινε στη 1.15 περίπου το μεσημέρι, στην πλατεία της εισόδου των Αμπελακίων, όπου και το κτίριο της πρώην ΚΥΔΕΠ. Το φορτηγό ήταν σταματημένο κοντά στον πλάτανο, αφού ο οδηγός είχε παραδώσει αλεύρι σε φούρνο. Τότε τον πλησίασαν οι δύο δράστες, που φορούσαν μαύρα ρούχα και είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους με μάσκα. Προηγουμένως, τους είχε δει, χωρίς να δώσει σημασία, όταν κατέβαιναν από το δρόμο που οδηγεί περιφερειακά του ιστορικού χωριού και κατευθύνθηκαν προς το κέντρο του οικισμού. Γύρισαν όμως, κάλυψαν τα πρόσωπα και επιτέθηκαν στον οδηγό.
Όπως είπε ο παθών στην «Ε», ο ένας ληστής ήρθε στην πόρτα του οδηγού και του «κάρφωσε» στο στόμα το όπλο, ενώ ο άλλος μπήκε από την άλλη πόρτα. Αντιστάθηκε έντονα και πάλεψε μαζί τους, με αποτέλεσμα να πυροβολήσει ο ληστής με το αεροβόλο, τραυματίζοντάς τον.
«Τους χτυπούσα με τα χέρια, έδωσα μάχη μαζί τους. Με έβγαλαν έξω από το φορτηγό κι εγώ κρεμιόμουν στην πόρτα, για να τους σταματήσω...». Τελικά οι ληστές έφυγαν με το φορτηγό και το άφησαν μερικά χιλιόμετρα πιο κάτω, πάνω στη στροφή κι εξαφανίστηκαν.
«Ταξιδεύω πολλά χρόνια» πρόσθεσε ο 62χρονος «πήγα στο εξωτερικό, κοιμήθηκα για μέρες στην ύπαιθρο, σε πάρκινγκ δρόμων, εδώ κάτω στα Τέμπη, για χρόνια, τίποτε δεν μου συνέβη κι έγινε αυτό τώρα...».
Το σημείο του δρόμου, που εγκαταλείφθηκε το φορτηγό αποκλείστηκε από την αστυνομία και συνεργείο του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών ερευνούσε το χώρο. Συγχρόνως η ΟΠΚΕ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις ερευνούσαν τη γύρω περιοχή.
Προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Περιφέρειας Λάρισας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: