Κυριακή

Θα τα ακούτε κύριοι της αριστεράς


failoos
Στην εκπομπή του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου «στον ενικό» με θέμα το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, την παράσταση έκλεψε αναμφισβήτητα, ο Φαήλος Κρανιδιώτης. «Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί δικτάτορες», «δεν υπάρχουν καλοί και κακοί γενοκτόνοι», υπογράμμισε.
«Για μένα, το να θαυμάζεις τον Κεμάλ, τον Χίτλερ, τον Στάλιν, τον Πολ Ποτ, είναι δείγμα πολιτικής ηλιθιότητας και ιδεολογικού ολοκληρωτισμού», τους είπε κατάμουτρα. «Ο άνθρωπος που είχε τουφεκίσει το 1937 τα 2/3 της κεντρικής επιτροπής που τον εξέλεξε, μακέλεψε την Πολωνία, την Ουκρανία, σκότωσε περισσότερους Σοβιετικούς πολίτες απ’ ό,τι ο Χίτλερ, δεν είναι για μένα υπόδειγμα δημοκρατίας», τόνισε και συνέχισε λέγοντας πως «το δεύτερο αισχρό που κάνει η αριστερά είναι το εξής: όποιος πει κάτι, ότι ας πούμε, εδώ έχουμε πρόβλημα, όποιος πει την αλήθεια, είναι φασίστας, είναι χρυσαυγίτης.
Η αλήθεια, είναι αλήθεια, δεν ανήκει στη Χρυσή Αυγή, δεν ανήκει σε σας, ούτε σε μένα». Έτσι! Η παρουσία του λοιπόν, ήταν εξαιρετική, έχοντας μάλιστα απέναντί του ανθρώπους σοβαρούς, με άποψη και διαχρονική παρουσία στο δημόσιο διάλογο.
Ο Φαήλος Κρανιδιώτης είναι δικηγόρος. Το όνομά του έγινε ευρέως γνωστό, από την υπόθεση Οτσαλάν. Παραμένει ένας μαχόμενος επαγγελματίας, που δεν αναζήτησε ποτέ του οφίκια. Με τιμά με τη φιλία του από τότε, ενώ με την πάροδο των χρόνων, πάντα ήταν εκεί, όποτε τον χρειάστηκα. Ανιδιοτελής, χειμαρρώδης αλλά και με το θάρρος της γνώμης του, είναι από τους ανθρώπους που το κατεστημένο μισεί αλλά δεν μπορεί να φιμώσει.
Και δεν μπορεί να το κάνει, γιατί ο Φαήλος έχει απήχηση, καθώς λέει αυτά που ο κόσμος θέλει να ακούει, αυτά που πιστεύει, αυτά που είναι τα αυτονόητα για όλους εκτός των επαγγελματιών της «προόδου», που έχουν βαλθεί να μεταλλάξουν την κοινωνία με βάση τα δικά τους σταθμά.
Ο Φαήλος, έχει και ένα άλλο χαρακτηριστικό: δεν πτοείται, δεν χειραγωγείται και δεν εκφοβίζεται. Και είναι η πρώτη φορά που κάποιοι που είχαν συνηθίσει να είναι ασύδοτοι και να περιθωριοποιούν με ευκολία την αντίθετη άποψη, κολλώντας ετικέτες ή ασκώντας τρομοκρατία, έχουν βρει στην κυριολεξία τον μπελά τους. Με λίγα λόγια, κάποιοι έχουν βρει το δάσκαλό τους.
Έχουν πια απέναντί τους έναν άνθρωπο αυτοδημιούργητο, έναν άνθρωπο χωρίς εξαρτήσεις και ουχί κρατικοδίαιτο, χωρίς κάτι να κρύψει. Έναν άνθρωπο που απλά δεν το βουλώνει για να κάνει τη χάρη σε κάποιους, που έχοντας λυμένα τα προβλήματά τους, βγάζουν το ιδεολογικό τους κόμπλεξ στις πλάτες των Ελλήνων, παίζοντας με τις ζωές τους. Και το λέω αυτό με πλήρη συναίσθηση τού ότι, όλοι όσοι ασκούν κοινωνική μηχανική προσπαθώντας να θρυμματίσουν τον εθνικό κορμό και να επιβάλλουν την πολυπολιτισμικότητα, θέτουν σε θανάσιμο κίνδυνο τις ζωές όλων μας.
Τα τελευταία φρικτά εγκλήματα λαθρομεταναστών κατά Ελλήνων, αναδεικνύουν του λόγου το αληθές. Ηθικοί αυτουργοί είναι όλοι όσοι ευνοούν με τις πολιτικές τους και τη γενικότερη στάση τους την παρουσία εδώ ατόμων, που δεν έχουν χριστιανική και ουμανιστική συγκρότηση και αφαιρούν ζωές, βιάζουν και ληστεύουν με χαρακτηριστική ευκολία.
Ηθικοί αυτουργοί είναι όλοι όσοι προωθούν την ελευθεριότητα, που με τη σειρά της οδηγεί στην αποϊεροποίηση της ανθρώπινης ζωής. Και αυτά, ο Φαήλος Κρανιδιώτης τα στηλιτεύει. Και οι «προοδευτικοί» έχουν βρει το μπελά τους, πρώτον διότι είχαν βρει ένα modus vivendi με κάποιους νεοφιλελεύθερους στα θέματα της κοινωνικής ατζέντας και διαφωνώντας μαζί τους μόνο στο θέμα της ιδιοκτησίας των μέσων παραγωγής και νόμιζαν πως «έχουν» τη Δεξιά για πλάκα. Ελάτε όμως που δεν την έχουν...
Στην αριστερά φοβούνται. Και φοβούνται, διότι η παρουσία του φίλου του πρωθυπουργού, του πληθωρικού Φαήλου Κρανιδιώτη, αποτέλεσε το έναυσμα για την εμφάνιση και άλλων, που βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν. Επίσης, σταμάτησε την αιμορραγία από τη ΝΔ προς τη ναζιστική Χρυσή Αυγή της απανθρωπιάς, μια υπόθεση στην οποία πόνταρε η αριστερά για να διαλύσει την κεντροδεξιά.

Η αριστερά, γνωρίζοντας ότι οι ακρότητές της στέλνουν κόσμο στη ναζιστική Χρυσή Αυγή, δεν έχει σταματήσει εδώ και ένα χρόνο, ούτε για ένα λεπτό, να παίζει το χαρτί της έντασης, υποθάλποντας μάλιστα εξτρεμιστικές συμπεριφορές που τρομοκρατούν κάποιους και τους στέλνουν στο άλλο άκρο. Η (κακομαθημένη) αριστερά, με λίγα λόγια, επιδιώκει την αντιπαράθεση, επιδιώκει τη βία, αναζητώντας μια άτυπη ρεβάνς για την ήττα της σε όλα τα επίπεδα, στη διάρκεια της δεκαετίας του ‘40. Μια ήττα, με την οποία ποτέ δεν συμβιβάστηκε.
Ο γράφων, δέχθηκε τα «χάδια» της αριστεράς, πολλές, πάρα πολλές φορές. Είναι αναρίθμητα τα όσα έχουν γραφτεί εναντίον μου. Αφορμή ήταν τα όσα έχω κατά καιρούς γράψει στον Τύπο, αλλά και στα βιβλία μου. Πράγματα, για τα οποία είμαι υπερήφανος. Και χαίρομαι όταν βλέπω ανθρώπους όπως ο Φαήλος Κρανιδιώτης, να υπερασπίζονται ιδανικά και αξίες και να λένε το αυτονόητο: το ηρωικό πρότυπο παράγει καλύτερους ανθρώπους. Ε ναι λοιπόν, παράγει.
Και πλέον, αυξάνονται οι φωνές που αντιτίθενται στα μηδενιστικά, εθνομηδενιστικά, ορθολογιστικά πρότυπα των αριστεριστών, που δεν εκφράζουν τίποτα άλλο από την παρακμή και τα σάπια ιδεολογήματά τους. Άνθρωποι σαν τον Φαήλο Κρανιδιώτη, αποτελούν πλέον το ανάχωμα έναντι σε όλα όσα κάποιοι σχεδιάζουν για εμάς, χωρίς εμάς.

Νίκος Χιδίρογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: