Πέμπτη

Ο άνθρωπος που θα ξαναφέρει την αριστερά στην εξουσία

Ο κ. Μητσοτάκης δεν θα ξαναφέρει μόνο την "πρώτη φορά αριστερά" στην εξουσία.
Θα την ηρωοποιήσει κιόλας!
Θα την αποενοχοποιήσει για τις εγκληματικές προδοσίες της, θα την αγιοποιήσει για  τα αίσχη της και θα την παρθενοράψει, για να διαπράξει νέα εγκλήματα, μεγαλύτερα από όσα έχει ήδη διαπράψει, εις βάρος αυτού του δύσμοιρου τόπου.
Όπως δυστυχώς τα κατάφεραν να την αποενοχοποιήσουν και να την ηρωοποιήσουν, οι πανηλίθιες στρατηγικές της μετασυμμοριτοπολεμικής βασιλοδεξιάς και των αγαθών συνταγματαρχών.
Φρεσκοβαμμένη και πληρως ανακαινισμένη, προς πάσαν χρήσιν...
Και μάλιστα είναι πολύ πιθανόν να φέρει αυτή τη φορά στην εξουσία, τη χειρότερη μορφή της αριστεράς, την πιο επικίνδυνη, την πιο ύπουλη - ήγουν το κογκλάβιο Βαρουφάκη [με την Πάολα και τα άλλα παιδιά...]
Η Παναγιά να βάνει το χέρι της.
Αν και μάλλον η Παρθένος, θα έχει σιχαθεί τις ελληνόφωνες μάζες, που με τη δική τους ψήφο εγκαθίστανται στις χρυσοφόρες καρέκλες του γκουβέρνου, ανθρώπινες μαριονέτες, οι οποίες κανονικά θα έπρεπε να τις έχουν μοναχά για να καθαρίζουν τα σκαλοπάτια της λέσχης των μπιλντεμπεργκεράτων.
Αν δεν πιστεύετε στη φυσιογνωμιστική, να σας ενημερώσω ότι, 
ένας από τους πρωτοπόρους της καθιέρωσης της, στην τέχνη του "ερευνάν ποιος είναι ο άλλος;" 
ήταν ο Πλάτων...
Ο οποίος θα γίνονταν "Στένων" αν μάθαινε ότι οι υποτιθέμενοι απόγονοι του
ψηφίζουν αυτό τον ταραμά...
Ευτυχώς Δασκαλε, εσύ έφυγες νωρίς
Και δεν χρειάζεται να πάτε μακριά, για να λάβετε μία ιδέα του τι μέλλει γενέσθαι, άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του Πρωθυπουργού, από τον σερ Μητσο τον Β΄.
Διότι τα προεόρτια άρχισαν προτού καν οι γαλάζιοι πολιτικοί συμμορίτες, κατσικωθούν στις καρέκλες τους.
Πάρτε παράδειγμα αυτό που συνέβη με τα διαγνωστικά κέντρα.
Κι αν δεν γνωρίζετε τι συνέβη, να σας το προλάβω εγώ...
Ολίγες εβδομάδες λοιπόν προτού αξιωθούν οι μελλοντικοί κοψοχέρηδες να διαπράξουν το νέο έγκλημα κατά της παλιάς Ελλάδος, έσκασε ως πορδή εν θεάτρω, η περίεργη είδησις...
Απεργούν λέει τα διαγνωστικά κέντρα!
Μάλιστα!
Δηλαδή οι μεγαλοεπιχειρήσεις των μεγαλοεκμεταλλευτών του ανθρώπινου πόνου, οι οποίες βρίσκουν ευκαιρία που το δημόσιο σύστημα υγείας έχει καταντήσει σαν μπουρδέλο της οδού Φυλής
και καρπώνονται [κρατηθείτε] το 80% των ιατρικών εξετάσεων.
Και πως να μην το καρπώνονται;
Διότι κυρία μου, έτσι και θέλεις να βγάνεις ένα απλό υπερηχογράφημα, για να δεις πως τα πάει η μήτρα σου [φτηνό μηχάνημα το οποίο διαθέτουν τα περισσότερα ιδιωτικά γυναικολογικά ή ουρολογικά ιατρεία] θα πρέπει να περιμένεις στη λίστα των ραντεβού, το λιγότερο ενάμιση μήνα.
Μπορεί και δύο!
Μπορεί και τρεις!
Σκέψου τώρα να θες και καμιά πιο πολύπλοκη εξέταση.
Παραδείγματος χάριν μια αξονική τομογραφία.
Ή μια μαγνητική.
Ή ένα μπετ [Θεός να σε φυλάει]
Καλά και σε χαιρετάω.
Εκεί πλέον η λιστα αναμονής στα δημόσια νοσοκομεία, δεν πάει με τον μήνα. Πάει με τον χρόνο.
Και μην γυρίσετε να μου πείτε - μα και μου.
Αυτά που σας λέω είναι καρατσεκαρισμένα, από εμένα τον ίδιο. Καθότι λόγω της κακιάς μου αρρώστιας, ανά δίμηνο βρίσκομαι και σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο. Ανασφάλιστος, γαρ....
Γι αυτό λοιπόν ο κοσμάκης καταφεύγει στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Όσοι είναι ασφαλισμένοι δηλαδή.
Διότι οι ανασφάλιστοι, δεν μπορούν να περάσουν ούτε απόξω.
Και πως να περάσουν, όταν μια απλή αξονική, με σκιαγραφικό, για θώρακα-άνω κοιλία, στοιχίζει κάτι παραπάνω από 300 ευρώ.
Ακόμα και τρίμηνο να σου πουν στο δημόσιο, έτσι και είσαι ανασφάλιστος εκεί θα πας.
Εκτός και αν έχεις προκάμει να πας στα θυμαράκια [ο χάρος βλέπετε δεν κρατάει λίστες]
Και τρέχει που λέτε ο κοσμάκης στα διαγνωστικά κέντρα, έστω και αν χρειάζεται εκεί να πλερώσει ένα σεβαστό ποσοστό του κόστους.
Ε λοιπόν, και παρά το ότι το 80% των εξετάσεων πάει στην τσέπη των εμπόρων της υγείας, έκαμαν απεργία. Και φυσικά χωρίς να υπολειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, όπως στα δημοσια νοσοκομεία, όταν γινεται και εκει απεργία.
Και χωρίς να γνοιάζονται για τυχόν έκτακτα περιστατικά.
Εξόν βεβαίως, και αν κάποιος φουκαράς προκειμένου να φύγει μια ώρα αρχύτερα, είχε να τους πληρώσει ολόκληρο το κόστος της εξέτασης.
Τότε μαλιστα.
Περάστε κύριε...
Αυτός που δεν είχε τα 500, τα 1000, τα 5.999, που συχνά κοστίζει μια εξέταση, θα μπορούσε να κλείσει ραντεβού με το πλησιέστερο γραφείο κηδειών, τουλάχιστον να μην τον σκατοψυχάνε οι δικοι του, που τους άφησε αμανάτι τα έξοδα της κηδείας του.
Γιατί όμως οι έμποροι της υγείας διάλεξαν τώρα να απεργήσουν, ενώ η πρώτη φορά αριστερά, έχει κλείσει πενταετία στην εξουσία;
Δηλαδή τι προσμένουν τώρα, που δεν θα το περίμεναν να συμβεί, πριν από λίγο καιρό;
Τι σόι αρπαγή μυρίστηκαν - εν ολίγοις;
Αν λοιπόν το ψάξετε λιγάκι το πράγμα, θα διαπιστώσετε πολύ  συγκινητικές καταστάσεις, που φυσικά σχετίζονται με το ποιοι προορίζονται να ανέλθουν στην εξουσία, μετα την πρώτη φορα αριστερα!
Για να μην σας πω το τι ψιθυρίζουν οι κακές γλώσσες, για κάποιες συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, μεταξύ των μεγιστάνων του θανάτου και της επόμενης κυβερνητικής συμμορίας. Όπου [οι πολύ κακές γλώσσες διαδίδουν κακώς, ότι κάτι παρατρεχάμενοι μπιλιετοφόροι της γαλάζιας πολιτικής συμμορίας, ήδη έχουν αρχίσει τις περατζάδες στους μεγαλοκαρχαρίες, και κλείνουν τις συμφωνίες τους για την επόμενη, γαλάζια μέρα]
Δεν σας το λέω όμως, καθότι όλα αυτά είναι φήμες, τις οποίες εγώ δεν μπορώ να επιβεβαιώσω και επι πλέον, δεν αντέχω και τη φυλακή...
Χρησιμοποιώνας ωστόσο μοναχά την κοινή λογική, καταλαβαίνω τα εξής...  
Γιατί τους ήρθε να κάμουν "απεργία" οι μεγαλέμποροι της υγείας, ολίγες ημέρες προτού αναλάβει η νέα κυβέρνηση;
Τόση πρεμούρα είχανε, δα;
Και τι κέρδισαν εν τέλει, με μια short απεργιούλα 2-3 το πολύ ημερών;
Και γιατί αυτό που κέρδισαν τώρα, θα το υπερπολλαπλασιάσουν στο άμεσο μέλλον;
Έχουμε λοιπόν και λέμε...
 Αν μάθαινε ένας Γιαπωνέζος φυσιογνωμιστής ότι εδω, στην ονομαστή γη του Αριστοτέλη,
το πόπολο ετοιμάζεται να βγανει για κάπο ντι τούτι κάπι των καθεστωτικών συμμοριών, 
έναν Μητσό junior, θα παρατούσε την τέχνη της φυσιογνωμιστικης και θα γινονταν σούσι...
Οι μεγαλέμποροι της υγείας κατόρθωσαν λίγες ημέρες προτού ξεκουμπιστεί να φύγει η ροζοκόκκινη πολιτική συμμορία, να πετύχουν το ανήκουστο...
Διότι, αν έχω κατανοήσει ορθώς, ο φουκαράς ο ασφαλισμένος, από δω και στο εξής θα πλερώνει στο διαγνωστικό κέντρο cash όλο το κόστος της εξέτασης και μετά θα στήνεται στις ατέλειωτες ουρές του ΕΟΠΠΥ, για να πάρει [όταν τα πάρει και αν τα πάρει] τα λεφτά του.
Τόμπολα!
Με δεδομένο όμως ότι το να διεκδικήσεις έστω και 1 σεντ από τον ΕΟΠΠΥ της ραστώνης και της γραφειοκρατίας, είναι αντίστοιχο σε χαμένο χρόνο, σε σπασμένα νεύρα και σε αμφίβολο αποτέλεσμα, όσο και το να προσπαθήσεις να αποκωδικοποιήσεις τα ελληνικά της κ. Ραλίας Χρηστίδου, πρώην υποψήφιας ευρωβουλευτίνας του συριζα.
Αποτέλεσμα;
Σε λίγο καιρό, όταν πια θα έχουν καταλάβει τη φάκα οι δυστυχείς ασφαλισμένοι, κανένας τους δεν θα περιμένει να πάρει από τον ΕΟΠΠΥ τα 150-300 εβρόπουλα. Οι κοσμάκης απηυδισμένος από τη γραφειοκρατία, θα λέει: "άει σιχτίρ" και θα κλαίει τα 150-300 εβρά της εξέτασης, προκειμένου να στηθεί στις ουρές για να λάβει μετά από κάποια χρόνια το ποσόν που δικαιούται.
Και φυσικά οι μη έχοντες αφαλισμένοι, θα καταλήγουν κι αυτοί στα δημόσια νοσοκομεία, φτάνοντας τις λίστες σε χρόνους αναμονής ενος πλατινένιου γάμου [μακριά από εμάς και όπου θέλει ας είναι]
Κι έτσι θα τρουπώσουν για τα καλά πλέον στο παιχνίδι της μαζικής αρπαχτικής οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι μεγαλέμποροι της υγείας, γδέρνοντας κανονικά, όσους ανυποψίαστους Έλληνες πλήρωναν τα μαλλιοκέφαλα τους για εισφορές, επί δεκαετίες.
Αλλωστε ο Κάπο της φαμίλιας Μητσοτάκη, το έχει ήδη προαναγγείλει.
Η ιδιωτικη ασφάλιση λέει θα συνδυάζεται με τη δημόσια.
Ο εστί μεθερμηνευόμενο ότι έτσι και δεν έχεις λεφτάκια στην άκρη, θα πεθαίνεις από μία σκωληκοειδίτιδα.
Κι αν μάλιστα έχεις την ατυχία να πέσεις σε καμιά "Ασπίς-Πρόνοια", κανένας δεν θα σου εγγυάται ότι στο τέλος θα λάβεις μια συνταξούλα, εξόν από τ' αρχίδια που θα παίρνεις από το δημόσιο.
Νομίζω;
Εν ολίγοις τα αετόπουλα της αγοράς υγείας έστρωσαν τώρα, για να κοιμηθούν καλά μεθαύριο.
Καθότι όταν θα αρχίσει να βρίζει ο πάσα ένας φουκαράς, γιατί θα πρέπει να πληρώσει από την τσέπη του την αξονικη, θα βγουν τα παπαγαλακια της γαλάζιας πολιτικης συμμοριας και θα του ξηγηθούν ρωμέικα - τι φταίμε εμείς, ο Τσίπρας το έκανε...
Και στο μεταξύ, θα μπουν σε εφαρμογή τα μεγαλαπηβολα σχέδια των εγχώριων μεγαλονονών για:
- ιδιωτική ασφάλιση
- ιδιωτικη παιδεια
- ιδιωτικη περιθαλψη
- ιδιωτικα νεκροταφεια [σε σακουλες σκουπιδιων θα μας πετανε εμας τους ανεργους]
- ιδιωτική αστυνομία
- 16ωρη εργασια
- Κυριακατικη εργασια
- Μηδέν ενίσχυση στους ανεργους
- Μηδεν επιδομα στους αστεγους, στους πολυτεκνους, στους αναπηρους, στους παμπτωχους
- Μηδεν από μηδέν = μηδέν [κι όποιος δεν γουστάρει, πεθαίνει] 
Ούτε τον παπά που θα μας θάψει δεν θα έχουμε δωρεάν! [Σαμπως τον εχουμε τωρα;]
Και τότε αδέρφια μου, όταν ο κοσμάκης θα αρχίσει πάλι να ψάχνει τα σκουπίδια για ένα κομμάτι μισοφαγωμένο σάντουιτς,  θα δείτε την αριστερά να επανακάμπτει, εν χορδές και οργάνοις.
Μέχρι δηλαδή και ο κ. Πετσίτης θα κυκλοφορεί στους δρόμους με το φωτοστέφανο του ιερομάρτυρος.
Για να μην σας πω ότι την κ. Περιστέρα, θα την προσφωνούν κ. Καθηγήτρια.
Και πάλι με το ηθικό πλεονέκτημα στο τσεπάκι της και με το πόπολο να αναστενάζει απόξω από τα κλειστά νοσοκομεία - 3.000 και 1 μείνανε ρε πούστη μου, ώσπου να φύγει ο Μητσοτάκης.
Ναι - εδώ είμαστε και θα το δείτε [αν δεν τα έχουμε τινάξει στο μεταξύ εμεις οι καρκινοπαθεις...]   
Και βεβαίως όλα αυτά τα δεινά [+περισσότερους φόρους, +περισσότερη γραφειοκρατία, +περισσότερους διορισμούς, +περισσότερη μεταναστολαγνεία, +περισσότερο θάνατο και απελπισία] θα τα φορτωθούν αποκλειστικά οι Έλληνες, ενώ οι λαθρέποικοι και οι λαθροεισβολείς θα περνάνε ζωή χαρισάμενη [με τα λεφτά των Ελλήνων, βεβαίως]
Και να είσαστε βέβαιοι ότι αυτόν τον εφιάλτη και ταυτόχρονα την επανάκαμψη, την αποενοχοποίηση, το ξεπλυμα και την εξιδανίκευση της αριστεράς, δεν θα τα πετύχει ο σοσιαλνεοφιλελεύθερος σερ Μητσό ο Β΄,  επειδή θα εφαρμόσει νεοφιλελεύθερες πολιτικές στην Ισλαμογρεκία.
Ποιος νεοφιλελευθερισμός, άλλωστε;
Νεοφιλελευθερισμός και φιλελευθερισμός δεν εφαρμόστηκε ποτέ στην Ελλάδα ούτε πρόκειται να εφαρμοστεί. Αυτό δα έλειπε, ο πάσα ένας πολιτικός αρχισυμμορίτης που καταφέρνει να αλώσει το κράτος, να το αφήσει χωρίς λεηλασία... 
Όχι κυρία μου. Δεν θα φταίει ο νεοφιλευθερισμός επειδή επί των ημερών του σερ Μητσό του junior τα ελληνάκια θα πεθαίνουν χωρίς μία ασπιρίνη έξω από τα λαθρονοσοκομεία.
Διότι και ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης νεοφιλελεύθερος είναι αλλά αυτός πρώτος έφτιαξε τον νόμο για να έχουν πρόσβαση σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας, οι ανασφάλιστοι [και μην ακούτε τι λένε τα ροζοκόκκινα παπαγαλάκια, οτι τάχα μου αυτοι το εκαμαν!]
Ο Κούλης θα καταστρέψει εντελώς την Ελλάδα, ξαναφέρνοντας την αριστερά στη εξουσία, επειδή είναι ο Κουλης. 
Οχι επειδη ειναι νεοφιλελεθερος...
Και ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης νεοφιλελεύθερος είναι αλλά 
αυτός έφτιαξε τον νόμο για να έχουν πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας, οι ανασφάλιστοι 
[και μην ακούτε τι λένε τα ροζοκόκκινα παπαγαλάκια, οτι τάχα μου αυτοι το εκαμαν!]
Ο Κούλης θα ξαναφέρει την αριστερά στη εξουσία, επειδή είναι ο Κουλης.
Οχι επειδη ειναι νεοφιλελεθερος...
Και δεν χρειάζεται να πατε μακρια ρε παιδια για να εχετε μια σαφή εικόνα περί τίνος ανθρώπου μιλάμε.
Αρκεί να παρατηρήσετε προσεκτικά, με βάση τους στοιχειώδεις κανόνες της Φυσιογνωμιστικής, τη φάτσα του εν λόγω σερ Μητσο του Β΄.
Διότι ο πλέον στοιχειώδης κανόνας της φυσιογνωμιστικής κυρία μου, μας λέγει ότι - αν θέλεις να καταλάβεις με μια ματιά τι είναι ο άλλος, παρατήρησε το πως γελάει.
Γελάνε και τα μάτια του; [Κι όχι μόνο τα χείλη του κι αυτά με το ζόρι;]
Γελάει ανοιχτά, αβίαστα, απελευθερωμένα, έξω καρδιά, σαν μικρό παιδάκι;
Ε, τότε - ναι! Είναι καλός άνθρωπος κατά βάσιν και σε πρωτη εντύπωση μπορείς να του δώκεις εμπιστοσύνη.
Αντιθέτως αν δεις να ζορίζεται για να του βγει το γέλιο, αν δεις τα ματια του πονηρούτσικα χωρίς ίχνος ευθυμίας, αν τον δεις να σφίγγει χέρια, χείλη, σαγόνι, ενώ το γέλο του θυμίζει πρόβα ηθοποιού σε κακή παράσταση, τότε μην του έχεις καμία εμπιστοσύνη.
Στην πρώτη ευκαιρία θα σου την κάνει...
Ε λοιπόν κάτσ' τε και παρατηρήστε το πως γελάει αυτός ο τύπος.
Δηλαδή μιλάμε, ο άνθρωπος χαμογελάει και νομίζεις ότι σφίγγεται για να μην κλάσει!   
Ποια ανοιχτότητα, ποια έξω καρδιά και ποια άδολη ευθυμία.
Πιο ανθρώπινα γελάνε τα ρομπότ στο Μπλέηντ Ρανερς, παρά ο Μητσοτάκης.
Για να μην σας πω ότι κάθε φορά που τονε βλέπω να γελάει [τάχα μου] σταυροκοπιέμαι για να κρατήσω μακριά  μου το Κακό, λες και βλέπω άξαφνα μπροστά μου τον Φρέντυ Κρούγκερ...
Αυτός αδέρφια μου, που θα πάνε να τονε ψηφίσουνε μεθαύριο οι γαλάζιοι μπακακοί [μπας και τους καμει πριγκιπες] να μου το θυμηθείτε - προτού κλείσει χρόνο στην εξουσία, θα έχει κάνει το πόπολο να ανάβει καντήλια στην εικόνα του Τσίπρα και του Βαρουφάκη.
Μέχρι δηλαδή που θα παρακαλάνε να ξαναϊδούν στο προεδρείο της Βουλης την κ., Τασία, οι αυριανοί κοψοχέρηδες.
Ήμαρτον, ρε πούστη μου
Αβε Κούλη - οι μελλοθάνατοι σε χαιρετάμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: