Πέμπτη

Συνέντευξη Κώστα Κιλτίδη στην εφημερίδα Metro

Συνέντευξη στην εφημερίδα Metro


«Δεν θυσιάστηκαν οι πρόγονοί μου για να καταστώ κομμουνιστής της Κεντροδεξιάς», τονίζει με τη συνέντευξή του στη «metro» ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Κώστας Κιλτίδης, αναφορικά με την κοινοβουλευτική του στάση σε ζητήματα που άπτονται της σωτηρίας της πατρίδας. 
 
Εκφράζει την πεποίθηση ότι η Ντόρα Μπακογιάννη θα γίνει πρωθυπουργός, ενώ αναφερόμενος στην αποτυχία της να εκλεγεί πρόεδρος της Ν.Δ. εξηγεί πως αυτό θα είχε συμβεί εάν δεν είχε εκφυλιστεί η εσωκομματική διαδικασία. Στην ερώτηση εάν πιστεύει στην «πρωθυπουργοποίηση» του Αντώνη Σαμαρά απαντά με νόημα: «Στην πολιτική και στη ζωή κυβερνά το απρόβλεπτο. Θυμηθείτε ότι πρωθυπουργός έγινε και ο Ανδρουτσόπουλος». 
 
Συνέντευξη στον Γιώργο Κατσίγιαννη 
 
-Η Δημοκρατική Συμμαχία είναι «πρόθυμη» να στηρίξει τα νέα μέτρα; 
 
Θα στηρίξω ό,τι ωφελεί την πατρίδα αφού ο πρωθυπουργός κατανοήσει τις ιστορικές στιγμές που βιώνουμε, κηρύσσοντας εθνική πανστρατιά και νομοθετώντας με πλειοψηφία 200 βουλευτών. Δεν θυσιάστηκαν οι πρόγονοί μου για να καταστώ κομμουνιστής της Κεντροδεξιάς. Θα υπηρετώ τις αρχές και τις αξίες και όχι τους επιφανειακούς προσδιορισμούς κάποιων νεοπατριωτών. 
 
-Έχει άδικο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης όταν λέει «όλοι μαζί τα φάγαμε»; 
 
Πιστεύω κάτι άλλο. Ότι πολιτικοί που αρνήθηκαν τον καθοδηγητικό τους ρόλο, οδήγησαν σε στρεβλή λειτουργία τους θεσμούς και αλλοίωσαν τη νοοτροπία των ελλήνων πολιτών. 
 
-Η Ντόρα Μπακογιάννη θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός; 
 
Στο συγκριτικό πεδίο της πολιτικής αποτελεί πολιτικό κεφάλαιο για τη χώρα και εκτιμώ ότι εκ των υπαρχόντων εν δυνάμει πρωθυπουργών είναι η καλύτερη και η πλέον αξιόμαχη. 
 
- Πώς μπορεί να γίνει πρωθυπουργός η Ντόρα Μπακογιάννη από τη στιγμή που δεν κατάφερε να αναδειχθεί πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας; 
 
Ο εκφυλισμός και η διαστροφή του πολιτεύματος που ζούμε τα τελευταία 15 χρόνια έχουν αδρανοποιήσει τη λειτουργία των κομμάτων. Ο ορισμός του εκφυλισμού και της διαστροφής στη λειτουργία των κομμάτων είναι ο τρόπος ανάδειξης ως προέδρων του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμάρα. Κατά την επιλογή των εχόντων δικαίωμα η Μπακογιάννη ήταν πρόεδρος της Ν.Δ. 
 
- Συνεπώς, δεν βλέπετε πρωθυπουργό τον Α. Σαμαρά; 
 
Στην πολιτική και στη ζωή κυβερνά το απρόβλεπτο. Θυμηθείτε ότι έγινε πρωθυπουργός και ο Ανδρουτσόπουλος. Εγώ θα ήθελα με απόλυτη ειλικρίνεια να ξαναϋπάρξει η ευρεία και μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη αναγεννημένη. 
 
- Στις εθνικές εκλογές θα είστε υποψήφιος σε άλλη εκλογική περιφέρεια; 
 
Είναι πολύ πιθανό να μετακινηθώ. Δεν γνωρίζω πού. 
 
-Οι σχέσεις σας με τον Κ. Καραμανλή πώς είναι; 
 
Καλύτερες απ’ ό,τι ήταν στο παρελθόν. Πιστεύω δε ότι οι κυβερνήσεις υπό τον Κώστα Καραμανλή δεν υστέρησαν από αυτές του ΠΑΣΟΚ. 
 
Απλούστατα δεν έκανε αυτό που έπρεπε όταν υπήρχε το «βουητό», δηλαδή η προειδοποίηση επικείμενου εκτροχιασμού. Και ο Γιώργος Παπανδρέου, όμως, φοβούμαι ότι θα καταστεί μαύρο πρόβατο της Ιστορίας εάν δεν αντιληφθεί αυτά που ήδη συμβαίνουν και είναι ό,τι χειρότερο για την πατρίδα μας. 
 
- Θα συνεργαζόσασταν ως κόμμα με το ΠΑΣΟΚ ή τη Νέα Δημοκρατία εάν στις εθνικές εκλογές δεν αναδειχτεί αυτοδύναμη κυβέρνηση; 
 
Εγώ γεννήθηκα στην παράταξη που υπηρέτησα, ευρισκόμενος πάντοτε στην εμπροσθοφυλακή της. Θέλω να πιστεύω ότι το μέλλον θα επιφυλάξει στην πατρίδα μου αυτό που δικαιούται. Μια αναγεννημένη ευρεία Κεντροδεξιά. 
 
Εάν αυτό δεν συμβεί, η Δημοκρατική Συμμαχία συνιστά την αυθεντική έκφραση της ευρείας Κεντροδεξιάς και θα παλέψουμε να γιγαντωθεί στην ελληνική πολιτική ζωή. Τα θεμέλια που βάζουμε είναι ισχυρά. 
 
-Σε αυτή την ευρεία Κεντροδεξιά περιλαμβάνεται και ο ΛΑΟΣ; 
 
Για μένα είναι ξεκάθαρο ότι ο ΛΑΟΣ υπηρετεί τον ευρύτερο αστικό χώρο και έχει πολλά άξια στελέχη. 
 
- Με τον Γιώργο Καρατζαφέρη πώς τα πάτε; 
 
Πάντα φίλος με την ιδιοπροσωπία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: