Δευτέρα

12χρόνος ομογενής μαθητής προσκάλεσε τον Ομπάμα στη γιορτή της 25ης



«Σας προσκαλώ Κύριε Πρόεδρε να έλθετε στη γιορτή του σχολείου μας να γιορτάσουμε μαζί την Ανεξαρτησία της Ελλάδας».

Με τα λόγια αυτά ξεκίνησε την...

επιστολή του προς τον πρόεδρο των Η.Π.Α., Μπαράκ Ομπάμα, προσκαλώντας τον μαζί με την οικογένειά του στην ελληνική γιορτή, ο δωδεκάχρονος ομογενής Δημήτρης Μιχαηλίδης, μαθητής του ελληνικού σχολείου της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας, στην πόλη Νιούτον της Μασαχουσέτης.

Στην επιστολή του ο μικρός Δημήτρης, ο οποίος ομιλεί άπταιστα και την ελληνική γλώσσα, αναφέρει στον Μπαράκ Ομπάμα ότι θα απαγγείλει στη γιορτή ένα ποίημα στα
αρχαία ελληνικά. Δεν παρέλειψε, επίσης, να του γράψει τη διεύθυνση της Ευαγγελικής Εκκλησίας και του Ελληνικού της Σχολείου στο Νιούτον, όπως και τον αριθμό τηλεφώνου, για να μπορέσει να το βρει εύκολα ο πρόεδρος Ομπάμα, όπως είπε ο ίδιος στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης.

Οι γονείς του Δημήτρη, ο Λάζαρος και η Βασιλική Μιχαηλίδη, οι οποίοι έχουν άλλα τρία παιδιά, τα οποία φοιτούν στο σχολείο, είπαν στην ομογενειακή εφημερίδα πως ξαφνιάστηκαν με την απόφαση του γιου τους, ακόμα περισσότερο, όμως, όταν έλαβαν έναν φάκελο από το Λευκό Οίκο.


Η απάντηση ήρθε προσωπικά από τον πρόεδρο των Η.Π.Α., ο οποίος ανέφερε:

«Με συγκίνησες και με ενέπνευσες με το γράμμα σου και χαίρομαι που υπάρχουν μαθητές σαν κι εσένα».
Μαζί με την επιστολή ο πρόεδρος των Η.Π.Α. έστειλε τη διακήρυξη για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, μία φωτογραφία με την οικογένειά του και μία του σκύλου τους. Ο ομογενής μαθητής, πάντως, έχει θέσει από τώρα υψηλούς στόχους, καθώς, όπως είπε, θέλει να γίνει πρόεδρος της Αμερικής από τα 35 του χρόνια. Και όταν αυτό συμβεί, υπόσχεται πως θα πάει στο σχολείο του να γιορτάσει μαζί με τα παιδιά και τους μεγάλους τη γιορτή της 25ης Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: