Τρίτη

Αναπόφευκτη η αναδιάρθρωση χρέους, απαραίτητες πλέον οι εκλογές...









  «Τύποις αρχηγός της ΝΔ ο Αντ. Σαμαράς, δεν μπορεί να γίνει διάλογος για κοινό μέτωπο με τη ΝΔ»


 «Είναι αναπόφευκτη η αναδιάρθρωση του χρέους» τόνισε χθες από τη Λάρισα, σε συνέντευξη τύπου στο «Μετροπόλ» ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι το έθνος δεν μπορεί να επιβιώσει και ζήτησε άμεσα από την κυβέρνηση να προκηρύξει εκλογές. Για περίπτωση συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία είπε ότι ο αρχηγός της είναι «τύποις» και αν υπάρξει πραγματικά ισχυρός αρχηγός, μπορεί να δημιουργηθεί κοινό μέτωπο κατά του ΠΑΣΟΚ.
Αναλυτικότερα, στη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σημείωσε και τα εξής:
«Η ευκαιρία που είχε πέρυσι η χώρα εξαντλήθηκε με το χειρότερο τρόπο από το ΠΑΣΟΚ. Ο χώρος των πολιτικών ηγεσιών κινείται σε ένα έργο του παραλόγου. Η χώρα βυθίζεται και ο καθένας κινείται σε δική του πορεία. Ο ένας φοβάται τον άλλο, σε μια στιγμή που θα έπρεπε να υπάρχει εντατικοποιημένος διάλογος.
Ζήτησα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να λάβει αποφάσεις πέρα κι από το θεσμικό του ρόλο, κάνοντας χρήση του τεραστίου κύρους που διαθέτει. Οικονομικά η χώρα δεν βγαίνει πέρα, μην έχουμε ψευδαισθήσεις. Πήραμε μια ανάσα, για να μπορέσουμε να σκεφτούμε ήρεμα και αποφασιστικά. Είναι αναπόφευκτη η αναδιάρθρωση. Η χώρα χρωστάει 300 δισ., δεν μπορεί να ξοφλήσει περισσότερα από 10 το χρόνο. Να τους πούμε 10 δισ. το χρόνο. Η τελευταία ανακύκλωση που έγινε των δανείων είναι με πολύ χειρότερους όρους από κάθε προηγούμενη φορά. Τους δυσβάσταχτους φόρους επέβαλαν η ανικανότητα, η ολιγωρία και τα ανομήματα του ΠΑΣΟΚ και της Ν. Δημοκρατίας.
Δεν μπορούμε να επιβιώσουμε μόνοι μας σαν έθνος. Ξεκάθαρα πράγματα. Εμείς αποφασίσαμε ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει, το ταχύτερο δυνατό. Πρέπει να γίνουν εκλογές. Ο ΛΑΟΣ είναι απολύτως έτοιμος. Αισθανόμαστε εξαιρετικό βάρος να θεωρούμεθα το σοβαρότερο κόμμα της Βουλής.
ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ
Μιλώντας για τα εθνικά θέματα σημείωσε ότι: Η Τουρκία κάνει ό,τι θέλει στο Αιγαίο. Η Τουρκία είναι 15η οικονομική δύναμη στον κόσμο και μεις στις 15 χειρότερες! Χάσαμε την ευκαιρία της ΑΟΖ, η Κύπρος τη διακήρυξε. Το φυσικό αέριο είναι τόσο, που τα ποσά που χρωστάμε θα φαίνονται σαν πουρμπουάρ! Για τη Λιβύη, χάσαμε τη δική μας κυριαρχία. Ζήτησα από την Κυβέρνηση και ιδιαιτέρως από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας στη συνάντησή μας, να μην πέσουν Άραβες από ελληνικά όπλα. Είναι μια προίκα που έχουμε τόσων δεκαετιών, δεν πρέπει να τη χάσουμε την επόμενη μέρα που θα τελειώσει η εισβολή στη Λιβύη.
Για τα τοπικά θέματα και κυρίως τα αγροτικά είπε: Θέλω λοιπόν να θυμίσω στον κ. Σκανδαλίδη ότι υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες. Πρώτα - πρώτα υπάρχει μια προειλημμένη απόφαση για να γίνει η Σχολή Μελισσοκομίας εδώ εις το Αβερώφειο. Επειδή υπάρχει συνέχεια εις το κράτος, πιστεύω ότι ο κ. Σκανδαλίδης θα υιοθετήσει αυτή την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης και θα προχωρήσει στη σχολή.
Δεύτερον, τι θα γίνει με τον Αχελώο. Είναι ένα πράγμα που ακούω από τότε που ήμουν ακόμη παιδί, νεαρός δημοσιογράφος. Κάθε φορά που ο πατέρας του πρωθυπουργού ήθελε να ξεφύγει από ένα θέμα, μίλαγε για την εκτροπή του Αχελώου. Αλλά υπάρχει τέτοια εκτροπή εκ της εκτροπής του Αχελώου, που δεν ξέρω πώς τελικά θα τα φτιάξουν. Το εργοστάσιο της Ζάχαρης. Ένα ακόμη νεκροταφείο του καραμανλισμού. Έκλεισε το εργοστάσιο στη Λάρισα και στην Ξάνθη για τη βιοαιθανόλη. Και όσο την είδατε εσείς άλλο τόσο την είδαμε κι εμείς στην Αθήνα. Από αυτό το θέμα το τοπικό σας θα καταλάβετε πώς πάει η Ελλάδα. Δεν έχουν ιδέα. Δεν γνωρίζει η δεξιά τους τι ποιεί η... δεξιά τους γιατί αριστερά δεν υπάρχει πλέον στο ΠΑΣΟΚ. Έχω απογοητευτεί εξαιρετικά πολύ ως Έλληνας, πέρα από πολιτικός αρχηγός, από αυτά τα WikiLeaks όπου φαίνονται μέσα μεγάλα πρόσωπα. Ο κ. Μολυβιάτης χρήσιμος υπάλληλος της αμερικάνικης Πρεσβείας, ο κ. Σαμαράς γραμματοκομιστής, «λέει μέσα το δημοσίευμα... τον φώναζα και τού ‘λεγα “πήγαινε παιδί μου να πεις αυτό”». Όλα αυτά είναι απογοητευτικά. Προσβάλλουν την Ελλάδα. Εάν αυτά έκαναν στον πρεσβευτή της Αμερικής, αντιληφθείτε τι μπορούν να κάνουν απέναντι στον πρόεδρο της Αμερικής, ή στην πρωθυπουργό της Γερμανίας. Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Σε δύο ερωτήσεις της «Ε» είπε:
-Κύριε πρόεδρε δίνεται η εντύπωση, έτσι εκτιμώ τουλάχιστον εγώ, για τη στάση του ΛΑ.Ο.Σ στη Βουλή μερικές φορές, ως προς τη Νέα Δημοκρατία, άλλες φορές τη στηρίζει, άλλες όχι. Το ερώτημα είναι: Συνυπάρχετε στην ίδια πολυκατοικία; Αλλάξατε τακτική; Τι συμβαίνει;
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Ξέρεις μπορεί να συγκατοικήσεις σε ένα χώρο, εάν ο γείτονας κρατάει τους υγιείς κανόνες της ευπρέπειας. Όταν αφήνει σκουπίδια στον κοινόχρηστο χώρο, όταν βρωμίζει τον κοινόχρηστο χώρο, όταν τσακώνονται και σε ξυπνάνε στις 2 η ώρα το πρωί, η συγκατοίκηση νομίζω ότι είναι περιττή. Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά. Είναι πολύ πρόσφατη η ημερομηνία που τα παράτησε κι έφυγε από την Κυβέρνηση. Χρειάζεται γιατρειά. Και η δική μου άποψη είναι ότι για να υπάρξει οποιοσδήποτε πιθανός διάλογος, εκκίνηση διαλόγου, είναι ότι πρέπει να υπάρχει αρχηγός. Στη Νέα Δημοκρατία υπάρχει ένας αρχηγός τύποις, υπάρχουν οι πραιτοριανοί, υπάρχουν οι καραμανλικοί, υπάρχουν τόσα παράκεντρα με τα οποία δεν μπορείς να συνεννοηθείς. Αν κάποια στιγμή –αν, λέω- υπάρξει πραγματικά ισχυρός αρχηγός τότε ενδεχομένως να υπάρξει και η δυνατότητα κάποιου κοινού μετώπου εναντίον του ΠΑΣΟΚ. Εμείς μια φορά έχουμε αποφασίσει να το ρίξουμε το ΠΑΣΟΚ και θα το ρίξουμε! Και το λέω με παρρησία και όχι με αυταρέσκεια, το έκανα στη δεκαετία του ’80 δημοσιογραφικά, θα το κάνω στη δεκαετία του 2010 πολιτικά.
«ΠΑΜΕ ΓΙΑ 28-32 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ»
- Είπατε ότι είστε έτοιμοι για εκλογές. Υπάρχει καταρχήν ένα σχέδιο ψηφοδελτίου για το νομό Λάρισας;
- Πιστεύω ότι η Θεσσαλία θα μου δώσει περισσότερους βουλευτές. Όλοι οι αναλυτές στα στοιχεία τα οποία στέλνουν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, μας μιλάνε για εκλογή βουλευτών, μεταξύ 28 και 32. Αυτό σημαίνει το διπλάσιο αυτών που έχουμε σήμερα. Αισιοδοξώ λοιπόν ότι θα έχω πολύ περισσότερους βουλευτές στη Θεσσαλία. Η Λάρισα για το Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό είναι ένας προνομιακός νομός. Έχουμε ένα ισχυρότατο ψηφοδέλτιο και πιστεύω ότι μέχρι τις εκλογές, έχουμε κάθε λόγο να αισιοδοξούμε, όπως σε όλη την Ελλάδα εξάλλου, πως θα είναι ακόμη ισχυρότερο.
ΜΕ ΑΓΟΡΑΣΤΟ
Στη συνέχεια ο κ. Γ. Καρατζαφέρης συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό στο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Μετά την συνάντηση ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε: «Αν υπάρχει ένα ασφαλές όχημα που θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση, αυτό σίγουρα δεν είναι ένα αυτοκίνητο, αλλά ένα τρακτέρ. Η Θεσσαλία μπορεί να δώσει την λύση και για αυτόν το λόγο ξεκίνησα τις περιοδείες μου από την Θεσσαλία. Και επειδή η επίσκεψή μου συμπίπτει με τον εορτασμό του Κιλελέρ θέλω να συγχαρώ έναν εύελπι περιφερειάρχη τον οποίον βλέπουμε με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη. Πιστεύω ότι η παρουσία του θα προσθέσει στον πολιτισμό της Θεσσαλίας».
* Νωρίς το απόγευμα παρευρέθηκε στα εγκαίνια νέων εγκαταστάσεων ομάδας παραγωγών στο Αργυροπούλι. Το βράδυ παρέστη στην ειδική εκδήλωση της νεολαίας του ΛΑΟΣ για τον αγώνα της ΕΟΚΑ, στο «Μετροπόλ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: