Τρίτη

ΑΙΜΑ ΑΘΩΩΝ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ. ΝΥΧΤΑ ΤΡΟΜΟΥ!!!!

tebi1

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 22.20 το βράδυ της Δευτέρας στην Κοιλάδα των Τεμπών και συγκεκριμένα στο 384ο χλμ. στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης.
Οι πληροφορίες από το ΕΚΑΒ Λάρισας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, κάνουν λόγο για σύγκρουση λεωφορείου του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, με νταλίκα με βουλγαρικές πινακίδες και Ι.Χ. αυτοκίνητο, με τον οδηγό του Ι.Χ. αυτοκινήτου να έχει ανασυρθεί νεκρός και δύο να έχουν τραυματιστεί σοβαρά. Μάλιστα, ο οδηγός της νταλίκας είναι διασωληνωμένος, ενώ ένα ανήλικο κορίτσι έχει ανασυρθεί ελαφρά τραυματισμένο. Μέσα στο λεωφορείο επέβαιναν 18 άτομα.
Σύμφωνα με το larissanet.gr, ο νεκρός ονομάζεται Μ. Ζ.  και είναι 45 ετών. Σύμφωνα με το onlarissa.gr, το κίτρινο Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε, μάρκας Alpha Romeo, είχε βολιώτικες πινακίδες.
Τεράστια ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του ΕΚΑΒ και της Αστυνομίας. Ειδικότερα, στο σημείο έσπευσαν 18 ασθενοφόρα από όλη τη Θεσσαλία, ενώ περιπολικά με αστυνομικούς διέκοψαν την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα. Περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, ολοκληρώθηκε η διαδικασία απεγκλωβισμού επιβατών.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι τραυματίες είναι συνολικά 15, οι 11 έχουν μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας οι τέσσερις.
tebi2
Πάντα κατά το ειδησεογραφικό site e-volos.gr και σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν στις 22.00 το βράδυ, όταν οδηγός Ι.Χ., με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη, επεδίωξε να προσπεράσει το λεωφορείο του ΚΤΕΛ -που είχε ξεκινήσει από την Αθήνα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη- και συγκρούστηκε μετωπικά με το φορτηγό που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα. Στη συνέχεια, και οι δύο έπεσαν στο λεωφορείο.
Παρατίθεται το Δελτίο Τύπου του ΕΚΑΒ:
Κατόπιν της πρώτης κλήσης που δέχθηκε το τηλεφωνικό κέντρο του Ε.Κ.Α.Β. κινητοποιήθηκαν άμεσα όλες οι περιφερειακές μονάδες ασθενοφόρων που βρίσκονταν κοντά στο σημείο του συμβάντος. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατέφθασαν 18 ασθενοφόρα με τους διασώστες και τους Γιατρούς να ξεκινούν άμεσα την παροχή της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στους εμπλεκομένους. Επι τόπου ανασύρθηκε ένας νεκρός άντρας ενώ ένας ακόμη τραυματίας διασωληνώθηκε από γιατρό κινητής μονάδας του Ε.Κ.Α.Β. που είχε σπεύσει στο σημείο. Συνολικά απεγκλωβίστηκαν 15 τραυματίες όπου και μεταφέρθηκαν στα 2 νοσοκομεία της Λάρισας.
Η αρτιότητα της όλης σχεδίασης και της τελικής αντιμετώπισης του συμβάντος σε συνδυασμό με τη συνεχή ροή πληροφοριών των γιατρών του Ε.Κ.Α.Β. με τα νοσοκομεία της Λάρισας, απέδειξαν για μία ακόμη φορά πως το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας συνεχίζει την απρόσκοπτη τέλεση του κοινωνικού του έργου, με τους διασώστες και τους Γιατρούς του να είναι πάντα στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης όλων των περιστατικών που προκύπτουν.
ktel1_626_355

t1


t2

ktel3

t3
eikona1
eikona2
ktel3

ktel4

ktel4 ktel5

ktel6

ktel7

ktel8

troxaio2

troxaio3

Το αστυνομικό δελτίο που στάλθηκε σήμερα το πρωί αναφέρει τα εξής:
"Χθες (25-11-2013) και ώρα 22:20 στη χ/θ 383,5 της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα, στο οποίο ενεπλάκησαν τρία οχήματα και συγκεκριμένα ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο με οδηγό 45χρονο ημεδαπό, ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης με οδηγό 52χρονο ημεδαπό κι ένα επικαθήμενο Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο με οδηγό 46χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Βουλγαρίας.

Αποτέλεσμα του τροχαίου ατυχήματος ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του οδηγού του επιβατικού αυτοκινήτου κι ο σοβαρός τραυματισμός μίας 43χρονης ημεδαπής κι ενός 7χρονου κοριτσιού που επέβαιναν στο Ι.Χ.Ε., καθώς και δύο ημεδαπών επιβατών του λεωφορείου, ενός 45χρονου και μίας 23χρονης.


Επιπλέον, τραυματίστηκαν ελαφρά οι οδηγοί των άλλων δύο οχημάτων, επτά ακόμη επιβάτες του λεωφορείου - πέντε ημεδαπές, ένας ημεδαπός και μία αλλοδαπή, υπήκοος Αρμενίας -, ηλικίας από 20 έως 73 ετών, καθώς και μία 17χρονη ημεδαπή που επέβαινε στο επιβατικό αυτοκίνητο.

Δέκα από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και οι υπόλοιποι τέσσερις στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου και νοσηλεύονται.

Στο σημείο του ατυχήματος διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης και η κίνησή τους διεξαγόταν από εναλλακτικές διαδρομές έως την 02.45΄ ώρα σήμερα (26-11-2013) κι ομαλοποιήθηκε πλήρως περί ώρα 05:30, μετά το πέρας της ασφαλούς διευθέτησης της κυκλοφορίας από την κοιλάδα των Τεμπών του μεγάλου αριθμού των φορτηγών και των λεωφορείων που ανέμεναν εκατέρωθεν αυτής.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες  του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας". 

Δεν υπάρχουν σχόλια: