Πέμπτη

Άμεση αφύπνιση για να προληφθεί η αδίστακτη και ενδεχομένως δολοφονική εξέγερσή τους

Ας τολμήσουμε λοιπόν να δούμε ότι αυτή τη φορά, οι ορδές των εισβολέων, δεν έρχονται για ηλιοθεραπεία στη χώρα μας. Έρχονται αποφασισμένοι να δημιουργήσουν και να επιβάλουν μία συγκεκριμένη νέα κατάσταση, που να υπηρετεί και συγκεκριμένους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς...


Νομίζετε ότι με μια πατρίδα υπό εισβολήν και με το Ισλαμικό Κράτος έξω από τα σύνορά μας, και με τη φλόγα αιματηρών "εξεγέσεων" να σιγοκαίει επικίνδυνα, αυτό που χρειαζόμαστε είναι αμπελοφιλοσοφίες, για τις αιτίες που γεννούν "προσφυγικά ρεύματα"??? Εδώ δηλαδή θα τρελαθούμε εντελώς...

Η ευρωπαϊκή ελίτ στην προσπάθειά της να περιχαρακώσει το ζωτικό χώρο δράσης της από τα απόνερα των δολοφονικών γεωπολιτικών της επιλογών, θεσμοθετεί τερατουργήματα, τα οποία προσυπογράφουν ευλαβικά υποτελείς και δουλοπρεπείς κυβερνήσεις, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις τους στις χώρες τους και στους λαούς.

Δυο από αυτά τα αίσχη που θεσμοθετούν την περιφερειακή υποβάθμιση στα πλαίσια μιας Ευρώπης που θέλει να καυχιέται για τα "κεκτημένα" της, είναι η Συνθήκη Σένγκεν και το Δουβλίνο 2, μέσα από τα οποία θεσμοθετούνται και τυπικά οι γεωπολιτκοί σκουπιδότοποι.

Το καρότο γι αυτή την αθλιότητα, ήταν το "κύρος" του "ισχυρού διαβατηρίου", με το οποίο γι ακόμη μια φορά παραμύθιασαν τους λαούς. Το πραγματικό μαστίγιο όμως, παρά τις μέχρι τώρα επιπτώσεις του, από εδώ και πέρα θ αρχίσει να το βιώνει η χώρα μας στις πραγματικές του διαστάσεις.

Υποτελείς κυβερνήσεις, μέσα στις οποίες εντάσσεται και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δε τολμούν να θέσουν ως πρώτη προτεραιότητα το...
εθνικό συμφέρον και να καταργήσουν μονομερώς ή από κοινού με τις χώρες της νότιας Ευρώπης, αυτές τις συμφωνίες της ντροπής.

Δέσμιες λοιπόν της δουλικής τους αντίληψεις, οι κυβερνήσεις που προσυπέγραψαν αλλά και όσες δεν τολμούν να αμφισβητήσουν τις πολιτικές αυτού του ιδιότυπου ενδοκοινοτικού ρατσισμού, λειτουργούν βλαπτικά για τα συμφεροντα της χώρας. 

Η συνεχιζόμενη προσαρμογή στις προβλέψεις αυτών των "Συμφωνιών", υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, δε μπορεί να δικαιολογείται ως πράξη σεβασμού των κοινοτικών νομοθετημάτων, αλλά ως πρακτική εθνικά επικίνδυνη, ικανή να οδηγήσει ακόμη και σε εθνικές τραγωδίες.

Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις χθες, και με αφορμή την ανεξέλεγκτη πλέον τροπή που έχει πάρει η κατάσταση με την συντονισμένη εισβολή λαθρομεταναστών στη χώρα, οι χειρισμοί της κυβέρνησης κινήθηκαν στη λογική του "μια στο καρφί και μια στο πέταλο", ακόμη και για το πραγματικά ευαίσθητο κομμάτι των πολιτικών προσφύγων, με αποτέλεσμα η απόφαση της κυβέρνησης να χορηγηθούν στους Σύρους πρόσφυγες «τα νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα» που θα τους επιτρέπουν να ταξιδέψουν στη χώρα προτίμησής τους εκτός Ελλάδος κατέληξε σε φιάσκο.

«Στους Σύρους πρόσφυγες που δικαιούνται άσυλο θα δίνονται άμεσα όλα τα απαραίτητα έγγραφα» αναφερόταν σε νεότερη ανακοίνωση-ορθή επανάληψη με την οποία η κυβέρνηση ανασκεύαζε την προηγούμενη δήλωση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη με την οποία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα χορηγήσει τα νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα σε χιλιάδες μετανάστες από την Συρία.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η αλλαγή στη φράση του κυβερνητικού εκπροσώπου έγινε γιατί αρχικώς δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι θα αφορά στο σύνολο των μεταναστών και πως θα παραβιαστεί η Συνθηκη του Σέγκεν και η συμφωνία Δουβλίνο 2.

Οι κοινοτικές αποφάσεις προβλέπουν ότι οι πρόσφυγες που μπαίνουν στη χώρα υποδοχής έχουν δικαίωμα να ζητήσουν και να πάρουν άσυλο, κάτι που συνοδεύεται με ταξιδιωτικά έγγραφα. Με αυτά τα έγγραφα μπορούν να ταξιδέψουν σε μια δεύτερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την προϋπόθεση ότι θα μείνουν εκεί μόνο για τρεις συνεχόμενους μήνες. Εναλλακτικά, μπορούν να μείνουν σε μια δεύτερη χώρα της ΕΕ για έξι μήνες μέσα σε ένα έτος, με τον όρο ότι η διαμονή τους δεν θα είναι συνεχής και στο τρίμηνο θα τη διακόψουν επιστρέφοντας στη χώρα υποδοχής, όπου μπορούν να μείνουν όσο θέλουν, βάση του Δουβλίνο ΙΙ.

Η αρχική δήλωση του κυβερνητικού εκρποσώπου δημιουργούσε την εντύπωση ότι η Ελλάδα θα δίνει ταξιδιωτικά έγγραφα σε πρόσφυγες με στόχο να μείνουν στις χώρες που επιθυμούν πέραν των τριών συναπτών μηνών ή του διακεκομμένου εξαμήνου. Δηλαδή με στόχο να μείνουν μόνιμα εκεί.

Αυτή η ερμηνεία ενδεχομένως να αποτελούσε ευρωπαϊκό πρόβλημα, καθώς θα δινόταν η εντύπωση ότι η Ελλάδα θα παραβίαζε τις σχετικές κοινοτικές συμφωνίες.

Σε δεύτερο χρόνο δεν αποκλείεται να άνοιγε μια συζήτηση ότι τα ελληνικά διαβατήρια δεν ειναι ασφαλή, κάτι που θα αμφισβητούσε ευθέως την παραμονή της χώρας στη συνθήκη Σέγκεν.

Με την τροποποιημένη επανάληψη της αρχικής δήλωσης παραλείπεται το γεγονός ότι η χώρα θα δίνει ταξιδιωτικά έγγραφα με στόχο να ταξιδέψουν στις χώρες που επιθυμούν, έτσι έγινε μια προσπάθεια να «μαζευτούν» οι παρερμηνείες που τυχόν θα δίνονταν εντός και εκτός της χώρας.

Όμως τα χθεσινά γεγονότα στη Σάμο, δεν αφήνουν περιθώριο για κανέναν εφησυχασμό. Οι "δυστυχισμένοι" που υποτίθεται ήρθαν στον τόπο μας για ν αναζητήσουν ένα λιμάνι ηρεμίας και ένα πιάτο φαι - όπως αρέσκονται να επαναλαμβάνουν οι θιασώτες του νεοταξίτικου ουμανισμού, δε δίστασαν να βάλουν φωτια και να πυροδοτήσουν ένταση που θα μπορούσε να ξεφύγει από κάθε έλεγχο, γιατί λέει δε τους άρεσαν οι συνθήκες που βρήκαν στο νησί.

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/11014808_443600559132736_5622705913211307198_n.jpg?oh=d3c01f4427fbce4d339e0e51a560c801&oe=55BA883D&__gda__=1436860084_3d70e87f993a5cd612a4d34eb7457ceeΠροφανώς αυτή η χώρα έπρεπε να έχει υποδομή πεντάστερων ξενοδοχείων, με πισίνες και όλες τις ανέσεις για να τους υποδεχτεί. 

Αλήθεια πόσοι πιστεύουν σοβαρά πως ένας τέτοιος τρόπος αντίδρασης, παραπέμπει σε ανθρώπους που είναι πραγματικά δυστυχισμένοι, πως ήρθαν με διάθεση να σεβαστούν τη χώρα που τους υποδέχτηκε, και πως το μοναδικό τους κίνητρο είναι η απομάκρυνση από τη δίνη των πολεμικών συγκρούσεων???

Ας τολμήσουμε λοιπόν να δούμε ότι αυτή τη φορά, οι ορδές των εισβολέων, δεν έρχονται για ηλιοθεραπεία στη χώρα μας. Έρχονται αποφασισμένοι να δημιουργήσουν και να επιβάλουν μία συγκεκριμένη νέα κατάσταση, που να υπηρετεί και συγκεκριμένους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς.

Απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα, οι χειρισμοί και οι αθλιότητες της εμμονικής γιαγιάς, είναι καταφανώς απαράδεκτες και εθνικά επικίνδυνες.

Είναι δε άκρως αποπροσανατολιστικό και επιπόλαιο, να χαρακτηρίζεται ως "ακροδεξιίλα", κάθε φωνή ευθύνης και ανησυχίας που επιμένει να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου γι αυτή την επικίνδυνη κατάσταση. Αν αυτές οι φωνές συνιστούν "ακροδεξιίλα", τότε ποια η δική σας απάντηση, όλων υμών που τόσο εύκολα και τόσο αβασάνιστα, καταφεύγετε στην...ταμπελοδοσία???

Νομίζετε ότι με μια πατρίδα υπό εισβολήν και με το Ισλαμικό Κράτος έξω από τα σύνορά μας, και με τη φλόγα των επικίνδυνων "εξεγέσεων" να σιγοκαίει, αυτό που χρειαζόμαστε είναι αμπελοφιλοσοφίες, για τις αιτίες που γεννούν "προσφυγικά ρεύματα"??? Εδώ δηλαδή θα τρελαθούμε εντελώς...

Η πατρίδα μας οφείλει όντως να προετοιμάζεται, όχι βεβαίως για ν οργανώσει την ξενοδοχειακή υποδοχή των εισβολέων, αλλά σε δυο επείγουσες κατευθύνσεις.

Η πρώτη είναι η ανάγκη δραστικής τροποποίησης του μεταναστευτικού θεσμικού πλαισίου, όχι με περεταίρω προσαρμογή στις εκ τους ασφαλούς οδηγίες του ευρωπαϊκού ιερατείου, αλλά στην κατεύθυνση που να καταστήσει αντιδημοφιλέστατο προορισμό την Ελλάδα για όλους αυτούς (πλην των πραγματικά πολιτικών προσφύγων)....

Και η δεύτερη είναι η αμεσότατη παρακολούθηση και ο διαρκής έλεγχος και η αποθάρρυνση τους από κάθε αυθαιρεσία, διότι όταν η χώρα θα κληθεί εκ των πραγμάτων να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, η αδίστακτη και ενδεχομένως δολοφονική εξέγερσή τους, θα πρέπει να θεωρείται κάτι παραπάνω από δεδομένη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: