Κυριακή

Ντόρα: Μόνο με επενδύσεις θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας!!!!«Εκβιάζει ο Σαμαράς. Το προσκλητήριό του αφορά τον Συμπιλίδη και όχι εμένα»

Ντόρα: Μόνο με επενδύσεις θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας
Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε από την Κομοτηνή η Ντόρα Μπακογιάννη για τις μεταρρυθμίσεις που αργούν εξαιτίας του προεκλογικού κλίματος. «Η όλη συζήτηση για τις εκλογές, η μη ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών έχει ουσιαστικά οδηγήσει σε παύση όποιας μεταρρύθμισης ήταν στα σκαριά από την κυβέρνησης Παπαδήμου», δήλωσε σε συνέντευξη τύπου στην Κομοτηνή και απηύθυνε έκκληση στον πρωθυπουργό.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας προειδοποίησε πως ένας μήνας προεκλογική περίοδος είναι αρκετός για να τιναχθεί ένα ολόκληρο πρόγραμμα στον αέρα και αναφέρθηκε στο διακύβευμα των εκλογών τις οποίες χαρακτήρισε εξαιρετικά κρίσιμες για το μέλλον των επομένων γενεών.


"Για πρώτη φορά ουσιαστικά, εμμέσως πλην σαφώς, οι Έλληνες καλούνται να επιλέξουν αν θέλουν να μείνουν στην ευρωπαϊκή πορεία, εάν θέλουν να μείνουν στον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης ή εάν θέλουν να πειραματιστούν με άλλες υποσχέσεις λαϊκίστικές και δημαγωγίες οι οποίες δυστυχώς θα οδηγήσουν την Ελλάδα στη επιστροφή στη δραχμή", είπε συγκεκριμένα η κα Μπακογιάννη.


Παράλληλα είπε ότι η Δημοκρατική Συμμαχία δεν επέτρεψε στον εαυτό της το δρόμο του λαϊκισμού και της δημαγωγίας και είναι το μόνο κόμμα που δεν μπορεί να κατηγορηθεί για ασυνέπεια καθώς από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα λέει τα ίδια πράγματα.


Επιπλέον ανέφερε βασικές προτάσεις της όπως τα χρήματα που δίνονται για το πολιτικό σύστημα να μειωθούν κατά 50% όπως και τα έξοδα της Βουλής, να καταργηθεί η βουλευτική ασυλία και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και να υπάρξουν ρυθμίσεις στα δάνεια των νοικοκυριών.


Επεσήμανε επίσης ότι ο μόνος τρόπος για να υπάρξουν δουλειές  είναι να γίνουν επενδύσεις και μίλησε για τις ειδικές ζώνες οικονομικής ανάπτυξης και την υλοποίηση βασικών προγραμμάτων που έχουν καθυστέρηση όπως για παράδειγμα τα γεωθερμικά πεδία στη Θράκη.


Η πρόεδρος της Δημοκρατικής εκτίμησε ότι το κόμμα της θα είναι η έκπληξη των εκλογών και θα είναι σίγουρα στη Βουλή και ανακοίνωσε τα ονόματα των υποψηφίων της στο ψηφοδέλτιο στη Ροδόπη.

Πρόκειται για τη Μαρία Γιαμουστάρη, τον Ιλχάν Αχμέτ, το Νίκο Χατζηκωνσταντίνου, το Χρήστο Μαχαίρα και τον Αντέμ Χατζηαχμέτ.

 
Εν τω μεταξυ  Η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ απέρριψε κάθε κουβέντα που έχει σχέση με τα σενάρια επιστροφής της ή προεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ.
«Δεν με αφορά το προσκλητήριο του κ. Σαμαρά», είπε συγκεκριμένα αναφερόμενη σε σχετική αναφορά του προέδρου της ΝΔ σε συνέντευξή του στην Καθημερινή και συνέχισε: «Δεν με αφορά διότι εγώ δεν τραυμάτισα την παράταξη. Εγώ διεγράφην από τη ΝΔ επειδή υπήρξα πρωτοπόρος μιας πολιτικής που δύο χρόνια μετά ευτυχώς ακολούθησε και η ΝΔ. Η πρόσκληση προφανώς απευθύνεται σε ανθρώπους που όντως τραυμάτισαν την παράταξη όπως ο κ. Συμπιλίδης που θέλει να είναι υποψήφιος στο Κιλκίς και που έριξε την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη».

Με σκληρή γλώσσα εξαπέλυσε και προσωπική επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ με αφορμή τη δήλωσή του στην Καθημερινή ότι σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας λύση θα είναι να γίνουν ξανά εκλογές. «Αλίμονο αν ένας αρχηγός λέει ότι ‘εκβιάζω πως θα κάνω εκλογές μέχρι να γίνω πρωθυπουργός’. Σημαίνει ότι δεν έχει συναίσθηση της σοβαρότητας της κατάστασης και της πραγματικότητας. Τη δική του ανεπάρκεια όμως δεν μπορεί να την καλύψει με εκβιαστικά διλήμματα», είπε η κα Μπακογιάννη η οποία άφησε ανοικτό μόνο το ενδεχόμενο μετεκλογικής κυβερνητικής συνεργασίας με τη ΝΔ στη βάση προγραμματικής συμφωνίας.


«Δεν με ενδιαφέρει το πρόσωπο του πρωθυπουργού. Η πολιτική με ενδιαφέρει. Εγώ τις μεταρρυθμίσεις τις πιστεύω και δεν τις θεωρώ τροικανική υποχρέωση», συμπλήρωσε υποστηρίζοντας πως αν δεν γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές θα την πληρώσουν πάλι μισθωτοί και συνταξιούχοι.


Συγκεκριμένα προειδοποίησε ότι αν δεν γίνουν αποκρατικοποιήσεις και απολύσεις στο ευρύ δημόσιο τομέα, θα κοπούν κι άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις και χωρίς μισόλογα τάχθηκε υπέρ των αποχωρήσεων από το δημόσιο όχι με βάση το νόμο Ρέππα που στηρίζεται στην εργασιακή εφεδρεία αλλά με αξιολόγηση.


«Υπάρχουν χρήσιμοι και άχρηστοι δημόσιοι υπάλληλοι. Πιάσανε κόσμο που ήταν παραβάτες του νόμου. Απολύστε τους για αρχή και μετά προχωράμε στα υπόλοιπα», δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας αναφέροντας πως «αν θέλουμε να προστατέψουμε τους μισθούς και τις συντάξεις πρέπει να προχωρήσουμε σε άμεσες αποκρατικοποιήσεις και σε απομακρύνσεις ανθρώπων από το δημόσιο με αξιολόγηση».


«Εγώ επενδύω στη δημιουργική και όχι στην παρασιτική Ελλάδα. Το κράτος δεν έχει δουλειά στον ΟΣΕ, στη ΔΕΠΑ, στη ΔΕΣΦΑ, σε περιττούς οργανισμούς και σε χαραμοφάιδες», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής της ενώ κάνοντας λόγο για βραχνά του κράτους αναφέρθηκε στην περίπτωση της διπλής ανάπλασης του Ελαιώνα την περίοδο που ήταν δήμαρχος Αθηναίων.


«Θα έδινε θέσεις εργασίας. Σήμερα δεν υπάρχει όχι δέντρο αλλά μόνο ποντίκια. Πρόκειται για περιοχή που θα μπορούσε να είναι πρότυπο αλλά δεν έγινε γιατί μία μικρή ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να το εμποδίσει», πρόσθεσε εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της που δεν προχώρησε αυτή τη πρωτοβουλία της που θα αναβάθμιζε το Βοτανικό με τη δημιουργία χώρων πρασίνου και του γηπέδου του Παναθηναϊκού.

Επιπλέον τόνισε πως το διακύβευμα στις εκλογές είναι ευρώ ή δραχμή και κυρίως αν η χώρα θα έχει ή δεν θα έχει μέλλον.
«Αν θα γίνουμε η Αλβανία του Χότζα ή θα συνεχίσουμε μέσα με μια δύσκολη ανοδική πορεία αλλά μέσα στην Ευρώπη», εξήγησε και παράλληλα εκτίμησε ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα μπει σίγουρα στη Βουλή ως η μόνη πολιτική δύναμη που έχει στηρίξει με συνέπεια και σταθερότητα την παραμονή της χώρας μέσα στην Ευρώπη.

Μάλιστα αμφισβήτησε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της public issue που εμφανίζουν το κόμμα της εκτός Βουλής.«Δεν πιστεύω ότι έχει δίκιο ο κ. Μαυρής. Θα εκπλαγεί με τα αποτελέσματα των εκλογών όπως και άλλες φορές στο παρελθόν», είπε και υπενθύμισε ότι και στις περιφερειακές εκλογές του 2010 έδιναν στο συνδυασμό που στήριζε στην Κρήτη 5% και τελικά πήρε 18%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: