Παρασκευή

MKO = Μπίζνες Καλά Οργανωμένες!!!!Το μεγάλο φαγοπότι με τις ΜΚΟ .Ευφυής και πρωτοπόρος ο Νικόλαος Πιτσούλης απο Λαρισα




Kouvelis_Spyros«Κρατά χρόνια η κολόνια» των ΜΚΟ. Aπό τα τέλη της δεκαετίας του '90, που άρχισαν να ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια, αναλαμβάνοντας την ανθρωπιστική-αναπτυξιακή εξωτερική πολιτική και εξελίχθηκαν σε ένα πανάκριβο άρωμα που προκάλεσε ανυπολόγιστη αφαίμαξη στον κρατικό προϋπολογισμό και συν τω χρόνω εξελίχθηκαν σε εκτροφεία σκανδάλων.
Τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα με τις ΜΚΟ, που εισέπραξαν εκατομμύρια ευρώ χωρίς να προσφέρουν ουσιαστικό έργο (ορισμένες εξ αυτών αποδείχθηκαν σωματεία-σφραγίδες) και εξέθεσαν τη χώρα μας στο εξωτερικό, όπως η περίπτωση της «Αλληλεγγύης», αποτελούν τα τελευταία πέντε χρόνια γόρδιο δεσμό που δεν έχει ακόμη καταφέρει να λύσει η εκάστοτε ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών είτε γιατί δεν μπορεί είτε γιατί κάποιοι φοβούνται πως θα φτάσουν σε ονόματα «πράσινων» και «γαλάζιων» ημετέρων.
Σε μια προσπάθεια να βάλει τάξη στα οικονομικά των ΜΚΟ, ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης συνέστησε στις 21 Ιανουαρίου την «Επιτροπή Παρακολούθησης και Ελέγχου των προγραμμάτων της ΥΔΑΣ». Αποκλειστική αποστολή της Επιτροπής είναι μέσα σε δύο μήνες να περάσει από εξονυχιστικό έλεγχο τις ΜΚΟ, να παρακολουθήσει και να ελέγξει την υλοποίηση των προγραμμάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του ΥΠΕΞ είναι αποφασισμένη να ξεκαθαρίσει τη λίστα με τις ΜΚΟ και να «τραβήξει το αφτί» σε όσες κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα, ακόμη και αν προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Γεγονός παράδοξο πάντως αφού ο ίδιος ο κ. Κουβέλης (όπως αποκάλυψαν πρόσφατα οι «Α») συνεχίζει να επιδοτεί ΜΚΟ σπαταλώντας εκατομμύρια ευρώ.
Ωστόσο, οι ΜΚΟ όμως είναι κυρίως... πράσινη υπόθεση, αφού η συντριπτική τους πλειονότητα ασχολείται με το περιβάλλον και την ανθρωπιστική βοήθεια, αποτελεί όμως και υπόθεση των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ καθώς άρχισαν να δημιουργούνται στις αρχές της δεκαετίας του '90. Και το ωραιότερο για τον κ. Δρούτσα είναι ότι πολλές από αυτές γιγαντώθηκαν υπό την προστασία του Γιώργου Παπανδρέου. Το πάρτι όμως συνεχίσθηκε επί διακυβέρνησης ΝΔ από το 2004 – 2009, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχουν στοιχεία για το ακριβές ποσό των χρημάτων που έλαβαν οι ΜΚΟ, καθώς οι επιδοτήσεις λειτούργησαν και ως μυστικά κονδύλια προς ημετέρους.
Την περίοδο 1999 – 2003 οι ΜΚΟ απέσπασαν από το Υπουργείο Εξωτερικών 68.971.978 ευρώ, ενώ μόνο το 2007 εβδομήντα πέντε ΜΚΟ πήραν από το Υπουργείο Εξωτερικών το αστρονομικό ποσό των 9.513.922,99 ευρώ.
Μία από αυτές είναι ο «Κύκλος της Πάτμου», που ασχολείτο με τη διαφύλαξη του πολιτισμού, αλλά έβαλε «λουκέτο» το 2010 και «κατέβηκε» από το διαδίκτυο η ιστοσελίδα της, αφού προηγουμένως πρόλαβε να εισπράξει μεγάλα ποσά.
Η εν λόγω ΜΚΟ είχε αριθμό μητρώου 3, ήταν δηλαδή από τις πρώτες που δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα. Το 1999, όταν ο νυν πρωθυπουργός ήταν αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και αμέσως μετά υπουργός Εξωτερικών, έλαβε 376.228 ευρώ. Η ίδια ΜΚΟ έλαβε το 2007, επί υφυπουργίας Ε. Στυλιανίδη, άλλα 255.550,64 ευρώ για το 7ο Περιβαλλοντικό Συμπόσιο για τον Αμαζόνιο (sic!).
Tα μέλη του «Κύκλου της Πάτμου» είχαν υψηλές επαφές. Οπως και το ίδρυμα «Αγά Χαν» που επίσης έλαβε επιδοτήσεις. Mπορεί ο Αντρίκος Παπανδρέου να γειτόνευε με τον Αγά Χαν στα εξοχικά που διατηρούσαν στην Πάτμο (όπως όλως τυχαίως και τα μέλη του «Κύκλου της Πάτμου»), όμως ο νυν πρωθυπουργός χρηματοδότησε το 1999 και το ομώνυμο Ιδρυμα με 17.942 ευρώ. Αλλά και στην ιστοσελίδα του Aga Khan Development Network (AKDN), αναφέρεται η Ελλάδα ως εταίρος στα προγράμματα.
Πρωταθλητής στις χρηματοδοτήσεις χρίζεται το «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης», που ιδρύθηκε το 1991 και έχει αριθμό πρωτοκόλλου 19. Την περίοδο 1999 – 2003 έλαβε 5.941.063 ευρώ για να εντοπίσει και να αφοπλίσει νάρκες σε όλες τις πρώην εμπόλεμες περιοχές. Μάλιστα, τέλη του 2002, ο Ανδρέας Λοβέρδος που τότε ήταν υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις και την αναπτυξιακή συνεργασία, είχε πυροδοτήσει μία από τις νάρκες που είχαν βρεθεί στο Νότιο Λίβανο. Επικεφαλής ήταν ο Κ. Τζεβελέκος, πρώην δημοσιογράφος της εφημερίδας «Εξόρμηση» και για κάποιο διάστημα εργαζόμενος στο γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Το 2002 η ίδια ΜΚΟ είχε επίσημο χορηγό για τις δραστηριότητές της τη Vodafone.

Ευφυής και πρωτοπόρος ο Νικόλαος Πιτσούλης, δημιουργός της «ΚΕΣΣΑ Δήμητρα», που φέρει αριθμό μητρώου 2, έχει έδρα τη Λάρισα και υποκατάστημα στην Αθήνα. Την περίοδο 1999 – 2003 έλαβε συνολικά 2.357.486 ευρώ! Ενώ το 2005 διένειμε μεγάλο μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας του ελληνικού λαού που συγκέντρωσε το Υπουργείο Εξωτερικών για τα θύματα του τσουνάμι που έπληξε τη Σρι Λάνκα. Ο κ. Πιτσούλης είναι ένας από τους πρώτους ιδρυτές ΚΕΚ στην Ελλάδα, που φέρει το όνομα «ΚΕΚ Δήμητρα». Είναι όμως και συντονιστής της Ενωσης Πολιτών Κατόχων Τίτλων της Lehman Brothers καθώς είναι ο πρώτος Ελληνας επενδυτής που αποφάσισε να κινηθεί δικαστικά εναντίον της Citibank. Ο κ. Πιτσούλης μαζί με εκατοντάδες Λαρισαίους που φέρονται ότι έχασαν περί τα 200 εκατ. ευρώ από τη χρεοκοπημένη Lehman Brothers. Εντυπωσιακό βεβαίως το γεγονός ότι ένας... ανθρωπιστής που σπεύδει να βοηθήσει τους πτωχούς στη Δομινικανή Δημοκρατία και την Ινδία επενδύει, ταυτόχρονα, στα «τοξικά» ομόλογα της Lehman Brothers!
 http://www.anthropos.gr/show_mko.asp?Id=12
http://www.dimitra.gr/company/staff.el.asp
Ομως το φαγοπότι δεν έχει τέλος, μιας και παρά τις εντολές της τρόικας για περιορισμό της κρατικής σπατάλης και το γεγονός ότι η Ελλάδα διάγει ασκητικόν βίον, εξακολουθούν να δίνονται χρήματα για τις ΜΚΟ. Στις 26 Δεκεμβρίου 2010 δόθηκαν 1.000.000 ευρώ για την Επιτροπή Ινδικού Ωκεανού με σκοπό την ενίσχυση δράσεων αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.
Στις 26 Οκτωβρίου του ίδιου έτους δόθηκαν 500.000 ευρώ στο Διεθνή Οργανισμό Γαλλοφωνίας, επίσης 27.431,21 ευρώ στους «Γιατρούς του Κόσμου», 15.613,26 ευρώ στην «Κλίμακα» για την «Ανάπτυξη δομών και υπηρεσιών ψυχικής υγείας στο Βόρειο Ιράκ». Την ίδια μέρα δόθηκαν 27.661,50 ευρώ στη ΜΚΟ «Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας - Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων/Υγροτόπων».
Εντύπωση προκαλεί το πώς δόθηκε το «πράσινο φως» για τη διάθεση των χρημάτων, καθώς, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε στις 8 Ιουνίου 2010 το Υπουργείο Εξωτερικών και που ανακοινώθηκε και στην ιστοσελίδα της ΥΔΑΣ για το 2010, δεν πρόκειται να γίνει καμία χρηματοδότηση για τα αναπτυξιακά προγράμματα.
Η εγκύκλιος αναφέρει: «Οπως είναι γνωστό, η Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του Υπουργείου Εξωτερικών εγκρίνει κάθε χρόνο τη χρηματοδότηση προγραμμάτων αναπτυξιακού και ανθρωπιστικού χαρακτήρα σε αναπτυσσόμενες χώρες μετά από σχετική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, που απευθύνεται προς όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς (ΜΚΟ και υπουργεία). Λόγω της τρέχουσας δημοσιονομικής συγκυρίας και της επακολούθησης μείωσης των διαθεσίμων αναπτυξιακών κονδυλίων, δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος η προαναφερόμενη Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος. Στο πλαίσιο αυτό δεν θα εγκριθούν νέα προγράμματα αναπτυξιακής βοήθειας και εξυπακούεται ότι δεν πρόκειται να εξεταστούν μεμονωμένες προτάσεις με σκοπό τη χρηματοδότησή τους». Λόγια του αέρα...
Κάτια Τσιμπλάκη

Παλιό, αλλά καλό, γιατί κάπως έτσι γράφεται η ιστορία…

Από τα κιτάπια του ΥΠΕΞ, επί κυβερνήσεως Κ.Σημίτη με υπουργό Εξωτερικών τον Γ.Παπανδρέου, βρήκαμε μια παλιά λίστα. Ο τελευταίος είναι γνωστό ότι χρηματοδοτούσε πλήθος ΜΚΟ διαφόρων δράσεων, τις οποίες συντόνιζε ο περιβόητος Αλεξ Ρόντος. Μία από τις ΜΚΟ που είχε χρηματοδοτηθεί ήταν και αυτή της Μαρίας Δαμανάκη, όταν εκείνη ήταν ακόμα στο Συνασπισμό. Από τότε υπήρχε χημεία μεταξύ τους και καλή επικοινωνία. Δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητούμε την ανθρωπιστική δράση της Επιτρόπου,σήμερα, της Ε.Ε. Κρίμα όμως, που δε μας ενημέρωνε για αυτήν και δεν ήταν γνωστό το έργο της. Θα γλίτωνε και από τα κακεντρεχή σχόλια.
165. Μητροπολιτικό Δίκτυο Γυναικών Νομού Αττικής, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Αικατερίνη Δασκαλάκη, Ιδρυτικά μέλη: Άννα Κορογιαννάκη, Καλλιρρόη Νικολή, Κωνσταντίνα Τριλίκη, Ελευθερία Ράικου.

166. Πολίτες σε Δράση,
Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Έχει διαγραφεί, Ιδρυτικά μέλη: Μαρία Δαμανάκη, Διονύσιος Γουσέτης, Κατερίνα Παπαδημητρίου, Βασίλειος Χρονάκης.

167. Ελληνικό Κέντρο Προώθησης του Εθελοντισμού, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Νικόλαος Πιτσούλης, Νικόλαος Κέμος, Ηλίας Παυλόπουλος, Αθανάσιος Παπαμίχος.

168. Διεθνής Συνεργασία για την Ανάπτυξη – Κόνιτσα
, (90.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Τάσσος Γεώργιος, Ιδρυτικά μέλη: Τάσσου Π., Τάσσος Δ.

169. Βήμα Αναπτυξιακής Πρωτοβουλίας και Συνεργασίας – Αθήνα, (208.694), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Ιατρού Βασίλειος, Ιδρυτικά μέλη: Ιατρού Β., Παπαδάκη Χ., Laert Pilo, Roland Kureta.

Και όπως επισημαίνει και το “Παρόν” η «επανάσταση» των λαθρομεταναστών είχε και τα καλά της. Αποκαλύφθηκε ότι όλοι αυτοί που είχαν αναλάβει ρόλο προστάτη σιτίζονται από το υπουργείο Εξωτερικών μέσω ΜΚΟ που έχουν στήσει. Και περνούν μπέικα και με κρατικά κόλλυβα πουλάνε ανθρωπισμό, εις υγείαν των κορόιδων, του ελληνικού λαού που πληρώνει τον λογαριασμό.
Φτάσαμε στο σημείο να έχει γίνει σλόγκαν, «κάνε κι εσύ μια ΜΚΟ κι έλα να πάρεις λεφτά».

Σ’ αυτήν τη σκανδαλώδη ιστορία, όπου πάνε χαράμι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, πρέπει να μπει τέρμα. Διακομματική Επιτροπή της Βουλής να αναλάβει από δω και πέρα τη διαχείρισή τους. Και να ενισχύονται μόνο εκείνες που αποδεδειγμένα, με στοιχεία, καλύπτουν πραγματικές ανάγκες. Και όχι για δεξιώσεις και… συνέδρια. Το υπουργείο Εξωτερικών πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα τις καταστάσεις με ΟΛΕΣ τις ΜΚΟ, με τα ονόματα αυτών που τις έχουν και τα χρήματα που έχουν εισπράξει. Και σίγουρα τότε θα αποκαλυφθούν πράματα και θάματα… Και πολλοί φίλοι και συγγενείς πολιτικών θα τρέχουν να κρυφτούν… 

Προσέξτε σε ορισμένες που ιδρυτικά μέλη είναι μέλη των οικογενειών των ιδρυτών. Επίσης, προσέξτε το όνομα του Διονύση Γουσέτη, δίπλα σε αυτό της Δαμανάκη. Σας λέει κάτι; Μήπως “Αυγή”, “Καθημερινή”, Δράση;
Ο Γουσέτης είχε γράψει πέρσι ότι έπρεπε να επιβληθεί διά νόμου στην Εκκλησία (την οποία στόλιζε αναλόγως, όπως δεν θα τολμουσε να στολίσει το Ισλάμ) να σταματήσει να δίνει τη θεία Κοινωνία από το φόβο μετάδοσης του ιού της Γρίππης των Χοίρων. Μιλάμε για άνθρωπο που χρήζει ψυχιατρικής εξέτασης και αυτός γράφει περισπούδαστα άρθρα στο συγκρότημα του Αλαφούζου.
Να σας δώσω και μία άλλη πληροφορία. Επί ΓΑΠ υπουργού Εξωτερικών, το ΚΕΜΟ (ψάξτε να βρείτε τι είναι το ΚΕΜΟ και ποια τα μέλη του, θα εκπλαγείτε, είναι πολύ κοντά στο περιβάλλον του νυν δημάρχου Αθηναίων) ήταν πολύ κοντά στον ΓΑΠ. Εκείνος λοιπόν τους πρότεινε να οργανώσουν συνέδριο για τις “μειονοτικές γλώσσες” της Ελλάδας στο ΥΠ.ΕΞ. υπό την αιγίδα του ΥΠ.ΕΞ.!
Το οποίο ξέρετε τι σημαίνει;
Οτι το ελληνικό κράτος αναγνωρίζει ότι οι Αρβανίτες, οι Βλάχοι, οι σλαβόφωνοι Μακεδόνες, οι Τσιγγάνοι, οι τουρκόφωνοι Γκαγκαούζοι του Έβρου κλπ, όλοι τους Ελληνες στη συνείδηση, είναι αρμοδιότητα του Υπ.Εξ.! Δηλαδή, μειονότητες άλλων χωρών!!!
Κάποιο στην κυβέρνηση Σημίτη, ευτυχώς, κατάλαβαν το ατόπημα και αυτό ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή, αφού όμως είχε εκδοθεί και ανακοίνωση για τη διοργάνωση της ημερίδας.
Ο άνθρωπος αυτός, ο ΓΑΠ, είναι, μέσα στην ανοησία και την ιδεοληψία του, επικίνδυνος για το δημόσιο συμφέρον. Δεν έχει καμία συναίσθηση του τί σημαίνει να είσαι homme d’Etat.
Οπως την άλλη φορά που είχε βγει στις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή και είχε εκθέση την Ελληνική Αστυνομία προς χάρη ενός λαθροπακιστανού βιαστή ανηλίκου ομοεθνούς του (και τελικά ήταν και ψευδής η καταγγελία του, αλλά η ΝΔ είναι υπεράνω τέτοιων “ασήμαντων περιστατικών”, είναι για υψηλή πολιτική και αυτά δεν τα πιάνει..).


Έλεγχο σε όλες τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που έχουν συσταθεί από το 1997 έως σήμερα ζητά ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Γιάννης Σακελλαρίου. Ο εισαγγελέας, με παραγγελία του προς το Οικονομικό Τμήμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, ζητά να ελεγχθούν οι περίπου 600 μη κυβερνητικές οργανώσεις που έχουν συσταθεί την τελευταία 15ετία.
Στην παραγγελία του ο κ. Σακελλάκος ζητά από το Οικονομικό Τμήμα να εντοπίσει όλα τα χρηματικά ποσά με τα οποία έχουν χρηματοδοτηθεί οι ΜΚΟ, είτε από το Δημόσιο είτε από την ΕΕ, καθώς και να ελέγξει εάν τα χρήματα που τους χορηγήθηκαν διατέθηκαν για τους σκοπούς που προορίζονταν. Ζητά επίσης να ελεγχθούν γενικότερα όλες οι δραστηριότητες των ΜΚΟ. Αφορμή για την παρέμβαση του εισαγγελέα στάθηκαν δημοσιεύματα στον Τύπο, καθώς και αναφορά ιδιώτη με καταγγελίες για χρηματοδοτήσεις που δεν ελέγχονται.
Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή για τις ΜΚΟ
Εν τω μεταξύ, σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε στη Βουλή αναφορικά με τις ΜΚΟ. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά τα Υπουργεία Εξωτερικών και Εργασίας θα αναλάβουν νομοθετικές πρωτοβουλίες ώστε να καθοριστεί το πλαίσιο που θα διέπει τις ΜΚΟ ενώ επτά υπουργεία συντονίζονται από τη Γραμματεία Νέας Γενιάς, ώστε να καθοριστεί νομοθετικό πλαίσιο για τον Εθελοντισμό.
Κατά την συζήτηση για τις ΜΚΟ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τα μέλη της Επιτροπής, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θ. Τσούρας και ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Τραγάκης παρουσίασαν τις εισηγήσεις τους για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.
Οι δύο βουλευτές εισηγήθηκαν - μεταξύ άλλων - το ξεκαθάρισμα του «θολού τοπίου» που διέπει τις ΜΚΟ, τη δημιουργία Μητρώου, την αναμόρφωση του όρου, την νομοθετική ρύθμιση για τον νομικό και διοικητικό προσδιορισμό τους για τις διαδικασίες χρηματοδότησης, με συγκεκριμένους, αυστηρούς μηχανισμούς, τους τρόπους ελέγχου και εποπτείας των ΜΚΟ, όπως για παράδειγμα από Ανεξάρτητη Αρχή, κρατική Υπηρεσία, Ορκωτούς Λογιστές και την Βουλή.
Ειδικά για την διάθεση κονδυλίων, ο κ. Τραγάκης είπε πως είχαν δοθεί, από το 1996 μέχρι το 2004, 68 εκατ. ευρώ σε ΜΚΟ και έθεσε ερωτηματικά για ορισμένες περιπτώσεις χρηματοδότησης ΜΚΟ (μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών) όπως π.χ. για ανάπτυξη Προγράμματος Μεταποίησης Ντομάτας στην Ακτή Ελεφαντοστού στην Αφρική ή για τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό της Κούβας. Όπως ανέφερε «για να είναι δίκαιος», υπάρχουν αντίστοιχα προγράμματα του 2009 και του 2010 σε συνέχεια προγραμμάτων του 2008, προγράμματα του 2004 ως συνέχεια από το 2003. Επιπλέον διένειμε, κατάλογο ακινήτων της ΚΕΔ που είχαν παραχωρηθεί σε ΜΚΟ.
«Απόλυτα λανθασμένη στρατηγική», χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ. Τσούρας την κατάρτιση ξεχωριστών νομοσχεδίων από κάθε υπουργείο για το θέμα των ΜΚΟ. Συνομολόγησαν επ' αυτού ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μ. Παπαϊωάννου - ο οποίος είπε πως τον ανησυχεί το γεγονός ότι δεν υπάρχει συντονισμός στο επίπεδο κράτους - και ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Τραγάκης.
Η κα Λιάνα Κανέλλη (ΚΚΕ) συμπλήρωσε ότι έχει υπάρξει χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα για την προαγωγή της Ορθοδοξίας στη Β. Κορέα, ενώ υπάρχει ΜΚΟ με την επωνυμία «Πάτμος» και ακόμη η Διεθνής της Διαφάνειας είναι ΜΚΟ.
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπ. Κουβέλης ανέφερε πως υπάρχει «Σύλλογος Ονειροπόλων» και πρόσθεσε ότι ο καθένας θα μπορούσε να βρει πολλά παραδείγματα που δείχνουν ότι δεν έγινε χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Έκανε λόγο για ασαφή ρόλο των ΜΚΟ και επίσης έλλειψη σαφούς πολιτικής για τη συνεργασία με τις ΜΚΟ, ωστόσο κατέστησε σαφές πως από τους διεθνείς οργανισμούς και την ΕΕ απορρέει η υποχρέωση της χώρας μας να διατέθει κατ’ ελάχιστο το 0,051% του ΑΕΠ για αναπτυξιακή συνεργασία κάθε χρόνο.
Προς την κατεύθυνση εξορθολογισμού του συστήματος για τις ΜΚΟ ο αρμόδιος υφυπουργός προανήγγειλε την ολοκλήρωση θεσμικού πλαισίου στο τέλος Απριλίου. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι θα γίνει επανεξέταση του Μητρώου ώστε να διαπιστωθεί ποιες οργανώσεις είναι ΜΚΟ, θα γίνει επιπλέον έλεγχος των έργων, ορισμός των σχέσεων συνεργασίας και θα δημιουργηθεί Επιτροπή Αξιολόγησης προγραμμάτων με την συμμετοχή και κοινωνικών φορέων. Επιπλέον, θα οριστούν οι τομείς των δράσεων και της θεματολογίας για την συνεργασία με τις Οργανώσεις. Επεσήμανε δε, ότι ήδη λειτουργεί στο ΥΠΕΞ μια ομάδα εργασίας η οποία είναι επιφορτισμένη με την αξιολόγηση των προγραμμάτων και τουλάχιστον 150 από αυτά βρίσκονται στον «αέρα» και θα πρέπει να αξιολογηθούν.
Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Θ. Τσέκος υποστήριξε ότι στον τομέα του τα πράγματα είναι διαφορετικά καθώς οι χρηματοδοτήσεις τελούν σε πλήρη έλεγχο και προανήγγειλε την υλοποίηση προγράμματος Κοινωνικής Οικονομίας και Εργασίας, το οποίο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με ΜΚΟ.
Τέλος, ο γραμματέας Νέας Γενιάς Ιω. Λιβανός, ανακοίνωσε ότι επτά υπουργεία (Εξωτερικών, Παιδείας, Υγείας, Πολιτισμού, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας, Παιδείας) θα παραδώσουν μέσω της Διϋπουργικής Επιτροπής, που έχει συσταθεί, πρόταση η οποία θα παραδοθεί στο γραφείο του πρωθυπουργού για ενιαίο θεσμικό πλαίσιο αναφορικά με τον Εθελοντισμό.



Τόσες βίλες και μαιζωνέτες, τόσες πόρσε και φεράρι ποιος τις έχει στα ΒΠ και στις Βουλιαγμένες; Ο ανύπαρκτος βιομηχανικός κόσμος της Ελλάδας;
Εαν εξαιρέσουμε τους προαγωγούς και τους ναρκέμπορους όλοι οι υπόλοιποι είναι “μη κυβερνητικα” ή “κυβερνητικά” οργανωμένοι αεριτζήδες.

Οδυσσέας Βουδούρης, πρώτος πρόεδρος ΓΧΣ , ΠΕΣΥάρχης ένα φεγγάρι επί Σημίτη, βουλευτης ΠΑΣΟΚ σήμερα.
Νικήτας Κανάκης , προεδρος ΓΤΚ, μέλος εθνικού συμβουλίου ΠΑΣΟΚ, υποψήφιος βουλευτης και ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ, συνοδος των μαροκινων μεταναστών στη Νομική και στη Βίλλα Κ research.

Δεν υπάρχουν σχόλια: