Σάββατο

ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ


Κανενός το αυτί δεν φαίνεται να ιδρώνει απο την τοποθέτηση της Δραγώνα στο υπουργείο παιδείας.Τι και αν οι απόψεις της έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις,τι και αν τα ΜΜΕ έχουν βουίξει για την μη κατοχή από μέρους της τίτλου σπουδών.
Για μένα βέβαια αυτό είναι το λιγότερο και ίσως και αδιάφορο αφού 35 χρόνια είδαμε και την προκοπή από τους σπουδαγμένους εθνοπατέρες.
Εκείνο που έχει μεγαλύτερη αξία είναι α)οι απόψεις που εκφέρει το συγκεκριμένο άτομο και β)Τι οδήγησε τον κ.Παπανδρέου και δέχτηκε με τόσο μεγάλη προθυμία να χρίσει σίγουρη βουλευτίνα την Θάλεια τοποθετώντας την σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας "ρίχνοντας" την Ολυμπιονίκη κ.Πατουλίδου.
Όσο αφορά το δεύτερο η επαγγελματική σταδιοδρομία της στον τομέα του "αντιρατσισμού" και η πολιτική της διάβρωσης (όσων δεν έχουν διαβρωθεί) δασκάλων,καθηγητών και κατ επέκταση των μαθητών εγγυάται την επιτυχία εκεί που η κ.Πατουλίδου και λόγω καταγωγής δεν ήταν δυνατόν να αποδώσει.
Για το πρώτο είναι πλέον γνωστές οι θέσεις της όπως αυτές εκφράζονται στο βιβλίο με τίτλο "Τι είν΄ η Πατρίδα μας;" και υπότιτλο "Ο Εθνοκεντρισμός στην Εκπαίδευση".Οι απαράδεκτες ανθελληνικές θέσεις που εκφράζονται σε αυτό το βιβλίο έχουν αναφερθεί πολλές φορές.Ομως θα τις αναφέρουμε άλλη μια μόνο και μόνο για να μην...ξεχνιούνται κάποιοι.Με αφορμή και το κείμενο συμπαράστασης που κυκλοφόρησε απο πανεπιστημιακούς για την Δραγώνα. Πρόκειται για ένα σύγγραμμα 540 σελίδων, το οποίο θέλει να πείσει τους Έλληνες εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στην στοιχειώδη και στην μέση εκπαίδευση ότι το να επιμένουμε πως είμαστε Έλληνες και να υπερηφανευόμαστε γι΄ αυτό ισοδυναμεί με Ρατσισμό. Πριν δούμε μερικά απ΄ όσα γράφει σ΄ αυτό το αντιρατσιστικό βιβλίο η Δραγώνα πρέπει να πούμε ότι το "Τι είν΄ η Πατρίδα μας;" έγινε γρήγορα το ευαγγέλιο των αποδομητών της Εθνικής μας Συνείδησης και αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό απο όλη την "προοδευτική"-αντιρατσιστική κλίκα, από τα "οργισμένα παιδιά" της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και το κομμουνιστοσύριζα μέχρι το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ και τους νεοφιλελεύθερους της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, η κυβέρνηση Σημίτη μετά την νίκη της στις Εκλογές του 2000 παρήγγειλε στην ΕΡΤ σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο του ομώνυμου βιβλίου που είχαν έναν και μοναδικό στόχο: Να πάψουν οι Έλληνες να αισθάνονται Έλληνες. Η σειρά αυτών των αποδομητικών της Εθνικής μας Συνείδησης ντοκιμαντέρ άρχισε να προβάλλεται από την ΕΤ-1 μετά την άνοδο της κυβερνήσεως Καραμανλή τον Μάρτιο του 2004. Έγινε δηλαδή κι εδώ ό,τι ακριβώς με την Ιστορία της Ρεπούση. Παραγγέλθηκε επί ΠΑΣΟΚ και μπήκε στα σχολεία επί Νέας Δημοκρατίας.Ας δούμε τώρα μερικά απ΄ όσα γράφει στο "Τι είν΄ η Πατρίδα μας;" η Θάλεια Δραγώνα:
1) Η Ελληνική Εθνική Ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή έντονου εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού (σελ. 16). Κοντολογίς, κάποιοι από το εξωτερικό μας είπαν τον 19ο αιώνα ότι είμαστε Έλληνες κι εμείς το δεχτήκαμε πουλώντας το παραμύθι ότι είμαστε απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων.
2) Όποιος αξιολογεί τους Πολιτισμούς σε κατωτέρους και ανωτέρους είναι ρατσιστής και δεν το ξέρει (σελ. 16). Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με όποιον θεωρεί ανεπιθύμητους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες (σελ. 20).
3) Εξίσου ρατσιστής είναι και όποιος αποσιωπά την σημασία, την τεράστια δύναμη, την έκταση και το κύρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας! Επίσης, όποιος αρνείται τις τουρκικές επιρροές στον Νεοελληνικό μας Πολιτισμό (σελ. 81), κι όποιος ισχυρίζεται ότι ο τουρκικός πολιτισμός έχει επιδράσει αρνητικά στους Έλληνες... (σελ. 82).
4) Ένδειξη ρατσισμού και στείρου εθνοκεντρισμού είναι και ο ισχυρισμός ότι οι Έλληνες ήσαν πάντα οι αδικημένοι της Ιστορίας (σελ. 84) κι ότι για τις ήττες και τις καταστροφές που υποστήκαμε, φταίνε πάντα οι Μεγάλες Δυνάμεις.
5)Ρατσιμός είναι επίσης το να ισχυρίζεσαι πως είμαστε οι συνεχιστές του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού.
6) Κατά την κ. Θάλεια Δραγώνα, εθνικιστικές τάσεις κρύβει και η επιθυμία να διδάσκεται στην μέση εκπαίδευση η αρχαία Ελληνική Γλώσσα (σελ. 86), ενώ το να μιλάμε για απόλυτη ομοιογένεια του πληθυσμού της Ελλάδος και να αποσιωπούμε την ύπαρξη χιλιάδων Εβραίων στην Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις επί 450 χρόνια είναι καθαρός ρατσισμός (σελ. 95).
7) Ρατσιστικό είναι και το να ανησυχούμε για την ύπαρξη πολλών ξένων μεταναστών στην χώρα μας, ή ότι "πρέπει να κρατήσουμε την εθνική μας ομοιογένεια και να μην διαβρωθούμε εθνολογικά" (σελ. 96).
Η εθνική αντίληψη της Δραγώνα που θέλουν να περάσουν και στην Ελληνική κοινωνία είναι αυτή του φιλοαμερικανικού ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ καθώς κανεις απο τους βουλευτές της δεν όρθωσε το αναστημα του να στηρίξει τις αντιδράσεις,είναι η αναρχομηδενιστική αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ και η διεθνιστική του ΚΚΕ που ακολουθούνται απο τις γνωστές κρατικοδίαιτες "ανθρωπιστικές" ΜΚΟ,τους "οργισμένους" τραμπούκους κουκουλοφόρους που φτάνουν στο σημείο να κηρύττουν ακόμα και ένοπλο αγώνα.
Και οι οποίοι διακατέχονται απο μίσος κατα του Ελληνισμού,μίσος κατά του κράτους και της τάξης,μίσος κατά των παραδόσεων και αξιών των προγόνων μας.Ειναι αυτοί που στήριξαν το προδοτικό σχέδιο Ανάν,είναι αυτοί(ΚΚΕ) που ανακάλυψαν σε πρόσφατο συνέδριο για άλλη μια φορά "Μακεδονικό κράτος",είναι αυτοί που προωθούν την ψευδεπίγραφη Ελληνοτουρκική φιλία και προσπαθούν να παραχαράξουν την ιστορία ακόμα στα παιδιά του Δημοτικού,είναι οι ίδιοι που διδάσκουν στα σχολεία την αναρχία και τον αθεισμό.Είναι οι ίδιοι που χρησιμοποίησαν την ίδια την δημοκρατία ως όργανο τυραννίας ενάντια στα συμφέροντα του λαού τον οποίο καταλήστευσαν και του Έθνους το οποίο προσπαθούν να αποδομήσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: