Παρασκευή

Αναβολή δίκης του προέδρου της ΕΑΣ Λάρισας !!!!


alt
Τα δικαστήρια της Αθήνας θα κρίνουν τελικά την προσωπική ευθύνη του προέδρου της ΕΑΣ Λάρισας Χρήστου Σιδερόπουλου στη διαμόρφωση των χρεών της συνεταιριστικής οργάνωσης, καθώς χθες το μεσημέρι η δίκη στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας αναβλήθηκε, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι είναι αναρμόδιο να δικάσει την υπόθεση, αφού η ΕΑΣ Λάρισας υπάγεται στη ΔΟΥ μεγάλων επιχειρήσεων και έτσι αναμένεται η υπόθεση να συνεχιστεί με τακτική δικάσιμο στην πρωτεύουσα.
Έτσι ο γνωστός συνεταιριστής γλίτωσε –προσωρινά- την «καμπάνα» της δικαιοσύνης για οφειλές της Ένωσης προς το δημόσιο, κάτι που δεν πέτυχαν πρόσφατα οι συνάδελφοί του πρόεδροι της ΕΑΣ Φαρσάλων και Καρδίτσας κ. Γιάννης Σούρλας, Κ. Σδράνης.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σιδερόπουλος είχε οδηγηθεί στην Ασφάλεια Λάρισας και στη συνέχεια στον Εισαγγελέα το μεσημέρι της Δευτέρας, κατηγορούμενος για χρέη ύψους 333.000 ευρώ της Ένωσης προς το δημόσιο. Τότε ζήτησε προθεσμία να απολογηθεί χθες το μεσημέρι, ενώ χθες οι συνήγοροί του αφού εξήγησαν στο προεδρείο τις επικείμενες τροπολογίες που θα ενταχθούν σε νόμο, ο οποίος θα έρθει σε ψήφιση στην Βουλή τον Σεπτέμβριο και θα προβλέπει απαλλαγή ευθυνών και των προέδρων των Ενώσεων για τις οφειλές, αλλά και άλλα νομικής φύσεως κωλύματα ζήτησαν και πέτυχαν την αναβολή της δίκης.
Παράταση αγωνίας για τον Χρήστο Σιδερόπουλο, ο οποίος δέχτηκε την απόφαση του δικαστηρίου με ανακούφιση, ενώ επανέλαβε τις δηλώσεις του περί «αδικίας του σχετικού νόμου για προσωποκράτηση των συνεταιριστών, καθώς και για πολιτική δίωξη που έχει ως στόχο τον εκφοβισμό των συνδικαλιστών».
Ακόμη ο πρόεδρος της ΕΑΣ έσπευσε να ευχαριστήσει τους αγρότες και συνεταιριστές που παρά το δύσκολο της ημέρας, μία μέρα μετά τον Δεκαπενταύγουστο, βρέθηκαν στο πλευρό του για να του συμπαρασταθούν.
Μάρτυρες υπεράσπισης, εάν διεξαγόταν η δίκη, ήταν ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Θανάσης Κοκκινούλης, ο οποίος θα αναφερόταν στα προβλήματα της οργάνωσης που ξεκίνησαν με την παύση της χρηματοδότησης από την ΑΤΕ, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Γρηγόρης Αλεξιάδης, ο οποίος θα ανέλυε τους λόγους που πρέπει να παύσει η κατηγορία σε σχέση με την τύχη του νόμου 4015 περί εξυγίανσης των Συν/σμών και ο οικονομικός διευθυντής της ΕΑΣ Δημήτρης Τσιτσιγιάννης, ο οποίος θα παρουσίαζε τη δεινή οικονομική κατάσταση της οργάνωσης από την αρχή του έτους, οπότε έπαυσαν οι εμπορικές της δραστηριότητες.
ΑΙΧΜΕΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΣΑΜΑΡΑ
Ωστόσο σε δηλώσεις που θα συζητηθούν προχώρησε στην «Ε», λίγο πριν την έναρξη της δίκης, ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Θανάσης Κοκκινούλης, ο οποίος τόνισε τα εξής: «Η ικανότητα του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να επιλέγει σωστά άτομα στις σωστές θέσεις φάνηκε στην περίπτωση του πρώην διοικητή της ΑΤΕ Θοδ. Πανταλάκη, ο οποίος έβγαλε στο εξωτερικό καταθέσεις ύψους 8 εκατ. ευρώ για να αγοράσει διαμέρισμα, αλλά ήταν ο ίδιος που διέκοψε αδικαιολόγητα τις χρηματοδοτήσεις των ΕΑΣ, βγάζοντάς τες από το παιχνίδι της εμπορίας των αγροτικών προϊόντων. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος για επικοινωνιακούς λόγους επέλεξε να οδηγεί στα εδώλια ως κατηγορούμενους συνεταιριστές και συνδικαλιστές. Ο Αντώνης Σαμαράς που συνεργάστηκε μαζί τους, όταν είχε έρθει στη Λάρισα (ξενοδοχείο Ιμπέριαλ) είχε σπεύσει να καταδικάσει τέτοιες πρακτικές και να υποσχεθεί ότι θα τα τερματίσει, γιατί ο ίδιος φορά παντελόνια. Περιμένουμε να μας το αποδείξει. Αυτό όμως που με στεναχωρεί είναι πως κάποιοι φίλοι και γνωστοί μου, με πειράζουν λέγοντας πως αν ήταν αρχηγός της ΝΔ η Ντόρα Μπακογιάννη δεν θα άφηνε τους ανθρώπους της να οδηγούνται για τέτοιες παραβάσεις στα δικαστήρια!».
ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΚΑΙ Ο ΒΛΑΧΟΣ!!!
«Να υπάρξει πολιτική παρέμβαση ώστε να έρθει το συντομότερο στη Βουλή η τροπολογία για την εξυγίανση των συνεταιρισμών, αλλά και να σταματήσει η δίωξη των συνεταιριστών για τα χρέη των Ενώσεων» ζητά με ανακοίνωσή του ο Συντονιστής Θεσσαλίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μιχάλης Σακελλάρης, με αφορμή την υπόθεση του προέδρου της ΕΑΣ Λάρισας Χρήστου Σιδερόπουλου.
Στην ανακοίνωσή του ο κ. Σακελλάρης, αν και επισημαίνει τις ευθύνες που έχουν και οι συνεταιριστές για το σημερινό οικονομικό αδιέξοδο των ΕΑΣ, διευκρινίζει ότι «η πολιτική να οδηγούνται οι πρόεδροι των Ενώσεων στα δικαστήρια για οφειλές που αποδεδειγμένα πλέον -με την παύση της χρηματοδότησης από την ΑΤΕ- δεν μπορούν να ρυθμιστούν δεν συμβάλλει στην επιθυμητή εξυγίανση του συνεταιριστικού κινήματος. Απομακρύνει όσους θέλουν να ασχοληθούν με τις Ενώσεις, τις απαξιώνει και δημιουργεί ένα μεγάλο κενό στον πρωτογενή τομέα, το οποίο ιδιαίτερα φέτος φάνηκε με τις χαμηλές τιμές των αγροτικών προϊόντων. Η προσπάθεια που επιχειρείται να εμφανιστούν μόνο οι συνεταιριστές ως υπαίτιοι του σημερινού οικονομικού αδιεξόδου των Ενώσεων, κρύβοντας τις ευθύνες των κυβερνήσεων με την απουσία ελεγκτικών μηχανισμών κάτω από το χαλί, θα γυρίσει μπούμερανγκ εναντίον όσων προωθούν τέτοιες ανεύθυνες πολιτικές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: