Τετάρτη

Προοπτικη Χαους.


Προ ημερων ο πρωθυπουργος μας σε συνεντευξι που παρεχωρησε στο ΒΒC απαντων σε σχετικη ερωτησι δημοσιογραφου για το πώς θα περιορισθουν οι δημοσιες δαπανες χωρις απολυσεις στον δημοσιο τομεα , επεμεινε ότι «Υπαρχουν τροποι να περιορισουμε τις δαπανες χωρις απολυσεις»
Η απαντησι αυτη εκανε τον γυρω της Ευρωπης , όπως και η παρατηρησις του δημοσιογραφου, ότι «Καλα κε Πρωθυπουργε , Δεν βλεπετε τι γινετε στην υπολοιπη Ευρωπη όπου παντου το κρατος μειωνεται?»
Όμως όταν και η θεια μου στο Κοκασαλεσι γνωριζει ότι το 70% των κρατικων δαπανων πηγαινει στο Δημοσιο, το 20% σε εξυπηρετησι δανειων και μονο το 10% σε δραστηριοτητες που περιλαμαβνουν και εργα , είναι δυνατον ο Πρωθυπουργος μας να μην αντιλαμβανεται τις πταιει δια την οικονομικη καταρρευσι της Ελλαδος?
Δυστυχως σημερα ο  κινδυνος της πτωχευσεως είναι περισσοτερο ορατος και αντιληπτος από οσο ποτε..
Οι Ελληνες αντιλαμβανονται τι συμβαινει .Και οι καθημερινες διαψευσεις του Κυβερνητικου εκπροσωπου αλλα και του ιδιου του Πρωθυπουργου είναι τοσο αληθεις και σοβαρες , οσο οι  αντιστοιχες τους περασμενους μηνες ότι δεν θα προσφυγουμε στο ΔΝΤ, δεν θα προσφυγουμε στην στηριξη της Ευρωπης, δεν θα επιβληθουν νεοι φοροι  και ουτω καθ εξης..
Είναι σαφες λοιπον, ότι η Ελλαδα ολισθαινει  με εκθετικη επιταχυνσι,  κατρακυλά σαν χιονομπαλλα  σε πτωχευσι ενώ οι πολιτικοι μας , το ΚΚΕ , και οι κάθε λογης λαικιστες θα επιμενουν ότι δεν θα ακολουθησουν το Μνημονιο..
Διοτιι πως άλλως θα μειωθουν οι δημοσιες δαπανες αν δεν μειωθη το καρκινικο τερας του Δημοσιου? Πως είναι δυνατον να θεωρειται επιτυχια από τον Υπουργο οικονομικων και τους ανεγκεφαλους της σημερινης κυβερνησεως που δεν εννοουν να από-θεραπευθουν από την σοσιαλπληξια τους οτι :
Μειωνοντας τους μισθους και τοις συνταξεις εξοικονομησαν 1 δις ευρω  και καταφεραν  να καλυψουν το σημερινο ετησιο ελλειμα του ΟΣΕ που ανηλθε και επι Πασοκικης κυβερνησεως σε 1 δις…Είναι λογικο η μεση ετησια μισθολογικη δαπανη ανα εργαζομενο του ΟΣΕ να είναι 60.000 ευρω!!! και τα ελλειματα που δημιουργουν αυτοι οι καραγκιοζηδες να τα καλυπετι η κυβερνησι με μειωσεις μισθων και συνταξεων?
Τι σοι μιαλο κουβαλουν ολοι τους..οταν ολοι τους καλως γνωριζουν:  
Ότι καθημερινως χανονται εκατονταδες θεσεις στον ιδωτικο τομεα .
Ότι ηδη οι απολυσεις αυτες συνολικως κ εχουν ξεπερασει τις 160χιλιαδες , που σημαινει  ότι οι κυβερνωντες και οι λαικιστες της αντιπολιτευσεως  προτιμουν  απολυονται αυτοι που θα μπορουσαν να δημιουργησουν κεφαλαιο  και παραγωγη  για  να παραμεινουν οι κηφηνες, οι  πλεοναζοντες χαραμοφαηδες του Δημοσιου..με τους αργομισθους συνδικαλιστες κοτζαμπασηδες .
Ότι ηδη 1500 επιχειρησεις την τελευταια τριετια μετεγκατεσταθησαν στις γειτονικες χωρες.
Ότι το τελευταιο δεκαμηνο περισσοτερα από 26 διες ευρω εφυγαν από την ανασφαλη  εχθρικη Ελλαδα διωκτη του κακου κεφαλαιου..Εφ οσον η Σοσιαλιστικη κυβερνησις και η λαικιζουσα αντιπολιτευσι καταφερε όχι μονο να μην προσελκυη τα ξενα κεφαλαια αλλα να διωχνη και τα Ελληνικα,
Πώς να μεινη πια ή να λειτουργηση μια Ελληνικη επιχειρησι εδω στην Βαλκανοταλιμπανια όταν η υπερ φορολογια , οι αμετρητες λογιστικες καταστασεις, δηλωσεις , παραδηλωσεις  στον ΟΑΕΔ  στο ΙΚΑ , στην Εφορια , στην επιθεωρησι εργασιας..Ενας φαυλος κυκλος οπου ο επιχειρηματιας πρεπει να εχη την υπομονη και να υφισταται ταμειακο κοστος, ειδικευμενου προσωπικου για ζητηματα γραφεικρατικα και ασχετα με την παραγωγη , να υφισταται ατελειωτες  καθυστερησεις,  εξευτελισμο μεχρις οτου περαιωση  το αυτονοητο και το πλεον απλο..πειθαρχωντας στις απαιτησεις κάθε διδακτορισκου υπαλληλακου πισω από ένα γραφειο - καφενειο..
Ή οτι  το εξαντλητικο κυνηγι της ιδιοκτησιας .Οπου από ετησιο φορο 1 τοις χιλιοις επι της αντικειμενικης αξιας  το σοσιαλιστικο ΠΑΣΟΚ ( και η σιωπηλη λαικιστικη ΝΔ!! το απεδεχθη ανευ θορυβου) το ηυξησε, ουσιαστικα  το εικοσαπλασιασε σε 2 τοις εκατο, επιτυγχανοντας τον μηδενισμο της  μοναδικης κατασκευαστικης δραστηριοτητας στην Ελλαδα,  εκεινη της οικοδομης ..
Ενώ το φορολογικο αντι-αναπτυξιακο νομοσχεδιο που  αριθμει 168 σελιδες ως εάν προκειται περι πανεπιστημιακου συγγραμματος   καθιερωσε φορο εως 45%  όταν στις γειτονικες χωρες κυμαινεται ι από 13% -20% ωστε μια ωρα αρχητερα να κατεβασουν ρολλα ή να μετακομισουνολοι εκτος σοσιαληστικου παραδεισου
Υπο αυτές τις συνθηκες είναι βεβαιο.Οτι με την πληρη εκταμιευσι των ποσου των 110 δις που προβλεπει το μνημονιο,  αν κι εφοσον η ελληνικη κυβερνησι- νωριτερα που είναι το πλεον πιθανο -  δεν οδηγηθει σε παυσι πληρωμη και αναδιαρθρωσι του χρεους της επικαλουμενη κοινωνικη αναταραχη που δεν μπορει να ελεγξη, αργα ή γρηγορα θα εκδιωχθη από την ευρωζωνη και θα βρεθουμε «επιτελους» χωρις «ξενη» κηδεμονια..  να αγοραζουμε τον καφε μας σε τιμες μερικων δεκαδων χιλιαδων δραχμων..
Ηδη σημερα για δευτερη μερα τα πλοια είναι καθηλωμενα στα λιμανια από την γενικευμενη  οργανωμενη στρατευμενη δρασι του Κου Κου Ε και των μολυβενιων στραιωτων του ΠΑΜΕ.. που αγωνιωδως περιμενουν την ωρα «0» για να εκφρασουν την «αυθορμητη» λαικια αγανακτησι γκρεμιζοντας τα παντα  πλην του Περισου...
Όλα αυτά είναι φανερα στους Ελληνες που νιωθουν τον επερχομενο κινδυνο, όπως πρωτα  τον αντιλαμβανονται τα ποντικα στ’ αμπαρια και καθυστερημενοι  οι ταξιδιωτες –πολιτευτες του καταστρωματος-κοινοβουλιου..που προτιμουν να παιζουν  τους αντιπαλους και να φιλονικουν...
Όπως επισης τραγικα αντιληπτος και φοβερα αισθητος είναι ο μουσουλμανικος κινδυνος η αναρχια το πλιατσικο η καθημερινη απειλη,  αφου  μολις προχθες στην Πλατεια Κοτζια ενας συντεταγμενος οχλος επετεθη κατά ενστολου οπλοφορουντος αστυνομικο με το συνηθες ψευδεστατο αναληθες ανυπαρκτο  προσχημα ότι πρεσεβληθη η ιεροτητα του κορανιου..χωρις ουδεις να συληφθη και απελαθη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: