Τετάρτη

Οι μαθητές δείχνουν τον δρόμο αρκεί κάποιος να θέλει να τον βαδίσει.



Δυστυχώς όλες οι λαϊκές επαναστάσεις που δεν έχουν έναν αντικειμενικό σκοπό να επιτύχουν μοιραία φθίνουν και ατονούν.

Η μαθητική αυτή "επανάσταση" απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, αν δεν ντυθεί με έναν σκοπό που θα μπορέσει να παρασύρει μαζί του τον λαό και να δημιουργήσει μία δυναμική, σύντομα θα σβήσει.

Κατά τη γνώμη μου ο σκοπός που μπορεί να κρατήσει ζωντανή την επανάσταση αυτή και να συσπειρώσει τον λαό εκθέτοντας παράλληλα τα κόμματα, είναι το αίτημα η Συμφωνία των Πρεσπών να εγκριθεί από τον λαό με δημοψήφισμα.

Είναι ένα αίτημα δημοκρατικό, ηθικά σωστό, υπερκομματικό και που λύνει τα χέρια στην όποια κυβέρνηση θα χρειαστεί να διαχειριστεί περαιτέρω τη συμφωνία αυτή.

Ας εκμεταλλευτούν λοιπόν τα κόμματα που εναντιώνονται στη συμφωνία (ΝΔ, ΑΝΕΛ, ΧΑ κ.α.) το κίνημα των μαθητών ώστε να γίνει πράξη το δημοψήφισμα που θα ακυρώσει κατά τη γνώμη την συμφωνία αυτή, χωρίς να μας βάλει στο μάτι του ξένου παράγοντα.

Πιθανόν οι επόμενοι ηγέτες της δεξιάς να ξεπηδήσουν από τις "καταλήψεις του 2018", αντιστρόφως ανάλογα (ιδεολογικά) με τις παρελθούσες καταλήψεις.

Το youtube βρύθει παραδειγμάτων, αμούστακων παιδαρελιών, που ο παριωτικός εθνικός τους λόγος σε κάνει να μένεις με το στόμα Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: