Τετάρτη

Η ΝΔ δεν είναι πολεον κόμμα με κυρίαρχη δεξιά ιδεολογία

 Αποτέλεσμα εικόνας για Οι Ηρωες Χωροφυλακες στου μακρυγιαννη
Στην επέτειο της επικής μάχης των Αθηνών, ουσιαστικά μόνο η Χρυσή Αυγή έδωσε το "παρών" με πολυπληθή αντιπροσωπεία νεολαίας, η οποία έκανε κατόπιν και πορεία φωνάζοντας αντικομμουνιστικά συνθήματα.
Οι υπόλοιποι ήταν σεβάσμιοι υπεργηροι των Σωμάτων Ασφαλείας, και πουθενά η ΝΔ. Πουθενά...
Το ειρωνικό, και συνάμα θλιβερό, είναι οτι πριν λίγους μήνες στο αηδιαστικό "Gay Pride" η ΝΔ έστειλε πολυμελή αντιπροσωπεία (περί τα 15 άτομα συμπεριλαμβανομένου του κ. Φορτσάκη) να τιμήσουν τους... σοδομιστές.
Η ΝΔ δεν είναι κόμμα με κυρίαρχη δεξιά ιδεολογία (ή συντηρητική τελοσπάντων, μου αρέσει περισσότερο σαν όρος γιατί τον θεωρώ πιο περιεκτικό). Αποτελεί παράρτημα - καρικατούρα σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων της Δύσης και πιο συγκεκριμένα θα έλεγα των Δημοκρατικών των ΗΠΑ. Οι τελευταίοι μάλιστα τα τελευταία 10 χρόνια έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί επικίνδυνα και αλωνίζουν στο κόμμα τους νεοσταλινικοί όπως ο Bernie Sanders και η Maxine Waters. Αλλά και στην ΕΕ κουμάντο κάνουν οι σολιαδημοκράτες και πλάι σε αυτούς οι αριστεροί πάσης φύσεως.
Η Ελλάδα είναι μία χώρα όπου ένας στους δύο δασκάλους στα σχολεία (τουλάχιστον όσοι ασχολούνται με τα κοινά) είναι κομμουνιστής. Δε φτιάχνουν τα πράγματα εύκολα, το καθεστώς έχει ρίζες βαθιές τόσα χρόνια και ο πόλεμος δεν κερδίζεται με μία εκλογική νίκη της ΝΔ. Άλλωστε, για να κερδίσεις τον πόλεμο, πρέπει να έχεις καθορίσει και ποιος είναι ο αντίπαλος.

Στις ΗΠΑ, Hollywood, Silicon Valley (βλέπε Google) και Ακαδημαϊκός κόσμος είναι όλα αυτά χώροι αριστεροκρατούμενοι, με θύλακες σκληροπυρηνικών κομμουνιστών, που το όραμά τους είναι η κατάρρευση του "ένοχου" καπιταλιστικού κόσμου και η ρεβάνς για την προ λίγων δεκαετιών πτώση του σιδηρού παραπετάσματος. Ιδεολογικό τους όχημα, ή μάλλον Δούρειος Ίππος τους, ο μεταμοντέρνος νεομαρξισμός, κλασσικός μαρξισμός που επανέρχεται μεταμφιεσμένος μεταφέροντας την αποτυχημένη στη Δύση θεωρία της πάλης των τάξεων στο επίπεδο της φυλής, του φύλου και της σεξουαλικής προτίμησης: από τη μία οι (νεοπρολετάριοι) μαύροι, ισπανόφωνοι, ισλαμιστές, βουδιστές και ΛΟΑΤΚΙ, κι απ' την άλλη οι (πλουτοκράτες και αντιδραστικοί) λευκοί straight χριστιανοί που πρέπει να πληρώσουν το τίμημα της ιστορικής τους ενοχής (για την ανέχεια και τους πολέμους στον Τρίτο Κόσμο φταίει η Δύση κλπ).
Αυτό είναι το γενικό πλαίσιο μέσα στο οποίο βολοδέρνει και η Ελλάδα. Σκεφτείτε γιατί ένα κόμμα που επέφερε τέτοια καταστροφή στον τόπο και υπέγραψε την υπαγωγή μας στο Υπερταμείο για τα επόμενα 99 χρόνια (για τον επόμενο αιώνα δηλαδή) παίρνει ακόμα στις δημοσκοπήσεις 24%. Και θυμηθείτε ποιοι ήταν οι πρώτοι που προμόταραν τον Τσίπρα στο εξωτερικό άμα τη αναδείξει του σε πρωθυπουργό, καλώντας τον στο Ίδρυμά τους στις ΗΠΑ (Clinton Foundation). Και ποιοι τον συνόδευαν (Αγγελοπούλου).
Μακάρι να πέφτω έξω, αλλά τα πράγματα δεν είναι καθόλου ευοίωνα.Μεχρι και η κινηση αποστρατων αστυνομικων εβγαλε ανακοινωση με την οποια όπως αναφερουν αποκαλουν γιορτη μισους την εκδηλωση στου μακρυγιαννη.Η ΝΔ συνεχώς ανοίγεται στην "Κεντροαριστερά" (δηλ. εθνομηδενιστικός χώρος) με συνέπεια αυτό το άνοιγμα σήμερα να έχει ξεχειλώσει και η ταυτότητ'α της να είναι δυσδιάκριτη.
Ούτε δεξιά, ούτε αριστερά ούτε τίποτα.
Θυμάμαι το 2012, επί Σαμαρά, ο Π.Παναγιωτόπουλος έστειλε στεφάνι στο Μνημόσυνο του Μακρυγιάννη εκ μέρους της Κυβερνήσεως. Πριν από αυτό και μετά απόλυτη σιγή και απαξίωση.
Την ιστορία όμως της Πραάταξης γιατί την πετάς στα σκουπίδια; Τι θα έχανες αν τιμούσες τους ηρωικους πεσόντες Χωροφύλακες που κράτησαν τις νεότερες Θερμοπύλες;

Δεν υπάρχουν σχόλια: