Κυριακή

ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ! «Θα έχετε νεκρούς έως το καλοκαίρι»


o-LASPI-facebook
Γαλλική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην χώρα μας για να επισκεφτεί τους καταυλισμούς των προσφύγων και μεταναστών.Οι Γάλλοι έμειναν στην κυριολεξία με το στόμα ανοιχτό με την κατάσταση που αντίκρησαν και γυρνόντας στην Γαλλία «έκρουσαν» τον κώδωνα του κινδύνου για την χώρα μας και για το προσφυγικό.
24710759_EV_TB_08032016_EIDOMENH_KATAYLISMOS_LASPES_KLEISTA_SYNORA_33.limghandler
Η γαλλική αντιπροσωπεία με επικεφαλή τον Κριστιάν Ασάφ, πρόεδρο της επιτροπής της Βουλής της Γαλλίας για τη μετανάστευση και επισκέφθηκε την Ειδομένη, τα Διαβατά και τους καταυλισμούς στην Αθήνα.
«Είμαστε στο χείλος μίας ανθρωπιστικής καταστροφής. Θα υπάρχουν νεκροί πριν από το τέλος του καλοκαιριού», προειδοποίησε ο Ασάφ, μιλώντας στη Le Monde, έπειτα από τα όσα είδε στην Ελλάδα. Ο Γάλλος πολιτικός κάνει λόγο για δραματικές συνθήκες υγιεινής τις οποίες βιώνουν οι πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα, κατάσταση από την οποία αδυνατούν να ξεφύγουν «αν η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αφεθεί μόνη της στην πρώτη γραμμή, με τους περιορισμένους πόρους που διαθέτει».
eidomenilaspinea708
«Στα κέντρα που είδαμε στον βορρά, το 40% είναι παιδιά, πολλά από τα οποία πολύ μικρά. Ενας γιατρός του Ερυθρού Σταυρού, εμφανώς ανήσυχος, μας είπε ότι ήδη υπάρχει συναγερμός για περιπτώσεις ελονοσίας και δυσεντερίας. Η κατάσταση είναι κρίσιμη σε ό,τι αφορά τις συνθήκες υγιεινής, η ποιότητα του νερού είναι ανησυχητική», περιγράφει ο Ασάφ, που εκφράζει φόβο για το τι θα συμβεί με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει, ιδιαίτερα από τη στιγμή που οι πρόσφυγες θα μείνουν σε αυτές τις δομές για καιρό, αν η Ευρώπη δεν βρει έναν τρόπο να βοηθήσει μαζικά την Ελλάδα να χειριστεί τις αιτήσεις για άσυλο, όπως τονίζει.
prosfyges_eidomeni_1_1
«Σήμερα τα πάντα περνούν από τις ελληνικές υπηρεσίες. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση ξεπερνά τις δυνατότητές τους», αναφέρει από την πλευρά του ο βουλευτής Ζαν Μαρκ Ζερμέν, μέλος της ίδιας αντιπροσωπείας, μιλώντας για τις λιγοστές υποθέσεις που μπορούν να εξεταστούν καθημερινά, τη στιγμή που πάνω από 50.000 άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα.
«Πρέπει η Ευρώπη να »ξεκλειδώσει» ένα ποσό που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να κάνει πιο γρήγορη την επεξεργασία των αιτήσεων για άσυλο», τονίζει ακόμη ο Ασάφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: