Κυριακή

Στα Μαρτυρικά Καλάβρυτα βρέθηκε το πλήρωμα του Ρωσικού «Kruzenshtern»


Στα Καλάβρυτα βρέθηκε την 1η Απριλίου 2015 το πλήρωμα του ρωσικού ιστιοφόρου «Kruzenshtern». Όπως είχε γράψει  το kalavrytanews.com, η επίσκεψη των Ρώσων αξιωματικών και ναυτών, γίνεται στα Καλάβρυτα σε συνεργασία με την Ένωση Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και του προέδρου της Ένωσης, Χαρίλαου Ερμείδη.
Την Ρωσική αποστολή, συνόδευε στα Καλάβρυτα η εκπρόσωπος του Ρωσικού Προξενείου της Πάτρας, ο Εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδος, Γραμματέα του Συν. Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, ενώ στα Καλάβρυτα του υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος κ. Λαζουράς, ο Ηγούμενος της Ιστορικής Μονής Αγίας Λαύρας π. Ευσέβιος Σπανόςως Εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ κ Αμβροσίου, ο Βοηθός Δημάρχου Νίκος Μαγκαφάς, μέλη της  του Δ.Σ. του Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος
Το «Kruzenshtern» έφτασε στο λιμάνι της Πάτρας στις 30 Μαρτίου  στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων με αφορμή την συμπλήρωση των 70 χρόνων από τη Νίκη της Ρωσίας στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο του 1941 – 1945
Σήμερα στα Καλάβρυτα επισκέπτονται το μνημείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος όπου κατέθεσαν στεφάνια, το Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, την Αγία Λαύρα και το Μέγα Σπήλαιο.
Το «Kruzenshtern» είναι τετρακάταρτος μυοδρόμωνας, ο οποίος κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια του 1925-1926 στην Γερμανία στο Bremerhave.
Το 1946 δόθηκε στην τότε Σοβιετική Ένωση στα πλαίσια των γερμανικών αποζημιώσεων του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Ονομάστηκε προς τιμήν του περίφημου Ρώσου θαλασσοπόρου Ιβάν Φίοντοροβιτς Κρουζενστέρν. Το πλοίο έχει ως βάση το λιμάνι της ρωσικής πόλης Καλινινγκράντ. Το ιστιοφόρο συμμετείχε σε πολλές υπερατλαντικές αποστολές και περίπλους της Γης.
Το «Kruzenshtern» θα παραμείνει συνολικά 4 ημέρες στον λιμένα Πατρών. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του πρόκειται να πραγματοποιηθεί αδελφοποίηση του Λιμένα της Πάτρας με τον Λιμένα της πόλης Καλινινγκράντ. 
Η υποδοχή του πλοίου στην Πάτρα θα διοργανώσει ο ΟΛΠ Πατρών με πρωτοβουλία του κ. Πλατυκώστα με το Επίτιμο Προξενείο της Ρωσίας στην Πάτρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: