Κυριακή

Δάνεια ύψους 722 εκατ. ευρώ πήγαν σε μόλις 3 οικογένειες για... 4 επιχειρήσεις των μέσων ενημέρωσης

Δάνεια ύψους 722 εκατ. ευρώ πήγαν σε μόλις 3 οικογένειες για... 4 επιχειρήσεις των μέσων ενημέρωσης
Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει άρθρο του έγκυρου bankingnews.gr, ο συντάκτης του, Νίκος Θεοδωρόπουλος, την ίδια ώρα που γίνεται τεκμήριο ακόμα και τα χρήματα που δίνουν οι γονείς στα παιδιά τους, οι μεγαλοκαναλάρχες συνεχίζουν και λαμβάνουν αφειδώς χρήμα. Συγκεκριμένα οι τρεις οικογένειες των καναλαρχών για τέσσερις επιχειρήσεις ΜΜΕ έχουν χρέη 722 εκατ. ευρώ προς τις τράπεζες.
Η οικογένεια Μπόμπολα ως ιδιοκτήτης της Πήγασος Εκδοτική εμφανίζεται με δάνεια συνολικού ύψους 196,5 το 2014 έναντι 181 εκατ. ευρώ.Ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA που διαχειρίζεται από την εταιρεία Τηλέτυπος, τα δάνεια της «αγγίζουν» τα 167 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 100 εκατ. βραχυπρόθεσμος δανεισμός και 67 εκατ. μακροπρόθεσμος δανεισμός. Το αξιοσημείωτο στην Τηλέτυπος που διαχειρίζεται το Mega είναι ότι η εταιρία με 23 εκατ κεφάλαια έχει 167 δάνεια δηλαδή 7 φορές περισσότερα από τα κεφάλαια και ταυτόχρονα οι ετήσιες υποχρεώσεις ξεπερνούν... τα κεφάλαια. Η Πήγασος Εκδοτική και η Τηλέτυπος (MEGA) χρωστούν στις τράπεζες 376,5 εκατ. ευρώ.
Αντιστοίχως τα στοιχεία της έγκυρης ιστοσελίδας ανεβάζουν τα χρέη του ΔΟΛ στα 208,1 εκατ. ευρώ τα οποία όμως δύσκολα μπορούν να αποπληρωθούν, καθότι  κύκλος εργασιών του το 2013 διαμορφώθηκε στα 90 εκατ. ευρώ και το ύψος των ζημιών ανήλθαν σε 28,3 εκατ ευρώ. Τέλος η εφημερίδα Καθημερινή και ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ διαχειρίζονται από τα δύο αδέλφια του Αριστείδη Αλαφούζου, τον Θέμη και τον Γιάννη. Τα δάνεια σε επίπεδο ομίλου ανήλθαν σε 137,6 εκατ. ευρώ το Δεκέμβριο του 2014.
Έχουμε δηλαδή 3 οικογένειες και τέσσερις επιχειρήσεις με συνολικές οφειλές 722 εκατ. ευρώ έναντι των τραπεζών. Την ίδια ώρα ο Ντράγκι και η ΕΚΤ απαιτούν από τους «θεσμούς» και την κυβέρνηση να επιβάλλουν νέα φορομπηχτικά μέτρα εναντίον των Ελλήνων πολιτών, ώστε να δώσει, μέσω ELA, ποσά που δεν θα χρειαζόντουσαν αν δεν υπήρχαν οι δανειακές συμβάσεις των καναλιών, οι οποίες παρότι προφανώς «κόκκινες» δεν έχουν οδηγήσει τις τράπεζες να αναγκάσουν την πληρωμή τους, όπως θα έπρατταν σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση.
Το θύμα θα είναι πάλι ο ελληνικός λαός! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: