Βαρβιτσιώτης

Σταθερά μαζί. Ἐμεῖς πληρώνουμε, ἐσύ τά τρῶς. Διότι ἄν δέν πληρώσουμε ἐμεῖς θά ἀναγκασθῇς νά πληρώσῃς ἐσύ καί οἱ διορισμένοι, οἱ δικοί σου καί τοῦ «ρουσφετογιάννη», ἄν ἔχῃς ἀκουστά.Όλο το “πλούσιο” βιογραφικό της οικογένειας Βαρβιτσιώτη, ο οποίος τόλμησε να πει: “Όποιος δεν έχει για το χαράτσι να πουλήσει το σπίτι του”.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, γόνος της γνωστής οικογένειας που λυμαίνεται τον τόπο σχεδόν από τότε που ιδρύθηκε. Ο παππούς του ήταν στην δίκη των δωσίλογων, δικηγόρος του Ιωάννη Ράλλη, ιδρυτή των ταγμάτων ασφαλείας, ο οποίος και καταδικάστηκε τελικά σε ισόβια ως προδότης το 1945.

Ο πατέρας του είναι ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης, γνωστός και ως “ρουσφετογιάννης” λόγω της τεράστιας …εμπειρίας του από τα καμιά δεκαριά υπουργεία από όπου έχει περάσει, υπηρετώντας πάντα με το αζημίωτο βέβαια, το ..δημόσιο συμφέρον.. Ως καλός πατέρας πάντα βοηθούσε τα παιδιά του είτε ως υπουργός, είτε πχ ως μέλος του ΔΣ του ιδρύματος Βουδούρη, όπου φρόντιζε ο γιός του Θωμάς και η εταιρία του ‘V+O’ να παίρνουν κάνα συμβόλαιο…

Η ‘V+O’ τα πήγε καλά επί Σημίτη -βοήθησε και ο μπαμπάς – αλλά ‘άνθησε’ με την ΝΔ στην εξουσία. Όποιος επιχειρηματίας ήθελε μερίδιο από τις κρατικές προμήθειες, η ‘V+O’ ήταν η καλύτερη επιλογή… Αργότερα η οικονομική κρίση έφερε και νέους πελάτες, όπως το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), τράπεζες, και άλλους πολλούς.

Αλλά σήμερα θα επικεντρωθούμε στον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, γιατί μπορεί ως υπουργός ναυτιλίας να φροντίζει τα συμφέροντα των φίλων του, όπως πχ με το ΦΕΚ Β 1772/23-7-2013 με το οποίο αύξησε τα ναύλα των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, όμως έχει αποδείξει ότι διαθέτει και επιχειρηματικό μυαλό:

Το 1999 μέσω offshore εταιρίας, αγοράζει στην Μύκονο συνολικά μια έκταση 375 στρεμμάτων έναντι του ποσού των 295.800.000 εκατομμυρίων δραχμών. Επτά μήνες μετά, πουλάει την ίδια έκταση για δύο δισεκατομμύρια! Δηλαδή, αγόρασε 295 εκ, και πούλησε 2 δις! Μιλάμε για επιχειρηματικό δαιμόνιο, όχι παίξε γέλασε!

Η έκταση βέβαια είναι ουσιαστικά άχρηστη, γεμάτη στοές αφού εκεί ήταν παλιά μεταλλεία, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον Ευγένιο Παπαδόπουλο, πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας “Κοροντζής ΑΕ” που αγόρασε το οικόπεδο, δλδ αέρα κοπανιστό, για 2 δις. Στην αγοροπωλησία βοήθησε και ο τοπικός έφορος αλλάζοντας την αντικειμενική αξία του οικοπέδου, με το αζημίωτο βέβαια…

Όμως ο Ευγένιος Παπαδόπουλος έχει μεγάλη καρδιά και δεν κράτησε κακία στον Βαρβιτσιώτη που του πούλησε το άχρηστο οικόπεδο. Ίσως να έπαιξε ρόλο ότι από το 1996 μέχρι το 2000 ήταν αποσπασμένος στο γραφείο του Γιάννη Βαρβιτσιώτη, ενώ το 2000 έως το 2004 αποσπάστηκε στο γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη…

Το χωραφάκι στην Μύκονο τελικά το πούλησε ο Παπαδόπουλος στην ΑΛΤΕ του Απόστολου Αλλαμανή, ο οποίος υποθηκεύοντάς τα, κατάφερε να πάρει δανεικά και αγύριστα 146.000.000 ευρώ από την Αγροτική. Και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς πληρώσαμε τον λογαριασμό.

Στις εκλογές του 2012, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης πήρε 19.630 σταυρούς…


Δεῖτε καί πόσα ἀκίνητα μπορεῖ νά πουλήσῃ ὁ υἱός τοῦ μπαμπᾶ Βαρβιτσιώτη:

Τά 66 ἀκίνητα τοῦ ἐθνοκηφήνα Βαρβιτσιώτη

Ἄν δέν εἶναι πολύ εὐκρινές τό κείμενο τῆς φωτογραφίας δεῖτε τό pdf: