Σάββατο

Ο αστυνομικός Γιώργος Σπυρόπουλος υποψήφιος βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή


     Ο πρώτος, εν ενεργεία, Αστυνομικός πού κατεβαίνει υποψήφιος βουλευτής, είναι ο Αρχιφύλακας Σπυρόπουλος Γιώργος, υποψήφιος με τον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή, στην Περιφέρεια Αττικής (πρώην Υπόλοιπο Αττικής).
     Με καταγωγή από τα Σφακιά και τα Καλάβρυτα, έχει ως σύνθημα: Στηρίξτε μας να διώξουμε τη γερμανική Κατοχή
Υπαξιωματικός των Δυνάμεων Καταδρομών, και απόφοιτος όλων των προβλεπομένων σχολείων Ειδικών Δυνάμεων, ακολούθησε μετά την θητεία του, τον δρόμο προς την Ελληνική Αστυνομία, υπηρετώντας στις Ειδικές Δυνάμεις και πολλά χρόνια στην Ομάδα Ζ, όπου και τιμήθηκε, πολλές φορές, με εύφημες μνείες, ηθικές αμοιβές για σύλληψη επικίνδυνων κακοποιών, εμπόρων ναρκωτικών, τόσο εντός όσο και εκτός υπηρεσίας, ακόμα και για την διάσωση ατόμων από φλεγόμενα σπίτια και αυτοκίνητα! Κατά την εκτέλεση του καθήκοντός του, τραυματίσθηκε πολλές φορές και ορισμένες εξ αυτών, σοβαρά.
     Τον περασμένο Ιανουάριο, ήταν ο Αστυνομικός, ο οποίος, αφόπλισε τον οπλισμένο απαγωγέα του επιχειρηματία Καραμολέγκου, πράξη για την οποία, όμως, δεν έλαβε καμιά ηθική αμοιβή, καθότι, πριν λίγο καιρό είχε επιστρέψει στην Υπηρεσία του, από την φρουρά της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, όταν παράνομα ο τότε υπουργός Νίκος Δένδιας, είχε αφαιρέσει τους Αστυνομικούς φρουρούς της.
     Πρωτοστάτησε στις αθλιότητες Μπουτάρη στην Θεσσαλονίκη, όταν αυτός ήθελε να μετονομάσει την οδό Αγίου Δημητρίου, στο όνομα του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ και μάλιστα ένστολος.
     Έδωσε μεγάλο αγώνα για την κατάργηση της κάρτας του πολίτη, όταν και σιωπηρώς, με διάφορους τρόπους και τεχνάσματα, τιμωρήθηκε σκληρά και αναγκάστηκε να βγει δημόσια στην τηλεόραση και να καταγγείλει τις αθλιότητες για τον αφοπλισμό των αστυνομικών από αντιεπιστημονικές επιτροπές ψυχολόγων.
     Όταν μετατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κερατέας και εν μέσω των σφοδρών ταραχών για την δημιουργία Χ.Υ.Τ.Α., συμφερόντων Μπόμπολα, μπήκε στην μέση, ανάμεσα στα ΜΑΤ και στους πολίτες, σε μία πραγματικά μεγάλη "σφαγή", όπου και ανάγκασε, με τις ενέργειές του και με την συνδρομή του Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικολάου, τον τότε υπουργό Παπουτσή να προβεί σε ενέργειες τέτοιες, ώστε να επέλθει ανακωχή. Από τότε, είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην ευρύτερη περιοχή Κερατέας και Λαυρεωτικής.
     Αίσθηση έχουν κάνει και τα ιδιαίτερα άρθρα του και επιστολές του, σε απλή λαϊκή μορφή, σε διάφορα έντυπα, sites και blogs.
     Πιστός στα εθνικά ιδεώδη, πάντα ήταν δίπλα στις διάφορες κινήσεις για το όνομα της Μακεδονίας  και μέλος της επιτροπής για την διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων και επανορθώσεων.
     Στις Περιφερειακές Εκλογές του Μαΐου και μία ημέρα μετά την ανακοίνωση Δένδια, ότι δεν υπάρχουν θύλακες της Χρυσής Αυγής στην Αστυνομία, αυτός, πιστός ως φρουρός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής, διακήρυξε την υποψηφιότητά του ως υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης, όπου, παρά τον πόλεμο που δέχθηκε και ενάντια σε όλα τα προγνωστικά, εξελέγη στην Περιφέρεια Κρήτης, χωρίς καμία δυσκολία.
     Εκεί, έχει παρουσιάσει πολύ μεγάλο έργο, με αποκορύφωμα την επερώτησή του για τις αποζημιώσεις από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, με συμπαραστάτες τους ίδιους τους αγρότες, μέσα στην Περιφέρεια, μία επερώτηση που έφθασε μέχρι την Ευρωβουλή.
     Επίσης, σαν ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, έχει δημιουργήσει γραφείο συμπαράστασης μονογονεϊκών οικογενειών και υποστήριξης υπερχρεωμένων νοικοκυριών και προστασίας ζώων.
     Στην προσωπική του σελίδα στο facebook, ζητά, όλοι οι εκλογείς της Περιφέρειας Αττικής, να στηρίξουν τον αδίκως προφυλακισμένο βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη, καθώς και όλους τους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, σε όλη την Ελλάδα, παρότι και ο ίδιος διώκεται με άδικο και σκληρό τρόπο για τις πολιτικές του  επιλογές, τελειώνοντας πάντα με την φράση: Στηρίξτε μας να διώξουμε τη γερμανική κατοχή
     Είναι δεδομένο και σίγουρο ότι η υποψηφιότητά του έχει προκαλέσει τριγμούς και σεισμό στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, καθότι κόντρα στα σημεία των καιρών, είχε το θάρρος να υποστηρίξει την πολιτική του επιλογή και ως εν ενεργεία Αστυνομικός, να στηρίξει με μεγάλο κίνδυνο τους προφυλακισμένους συναγωνιστές του.
     Ως απλός λαϊκός τύπος παίζει λύρα και λαγούτο και είναι ερασιτέχνης κτηνοτρόφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: