Τρίτη

Για να τελειώνει το παραμύθι για το ναυάγιο


Η φωτιά στο γκαράζ μπήκε από λαθρομετανάστες που ήθελαν να ζεσταθούν και ξέφυγε από τον έλεγχο τους, για αυτό αναφέρουν με τρόπο ότι υπήρξαν ταυτόχρονα πολλές εστίες φωτιάς. Το τι έγιναν αυτοί ; Θα βρεθούν με τα αποκαΐδια όταν καθαριστεί το γκαράζ του πλοίου εάν δεν πάνε για σκραπ, αφού κανείς δεν θέλει να παραδεχτεί ότι παρεισφρήσανε στο πλοίο. Όλοι το γνωρίζουν και όλοι βγάζουν τον σκασμό ,όπως βγάζουν και τον σκασμό για τους εκατοντάδες εξαφανισμένους –τεμαχισμένους για… όργανα μεταξύ Πάτρας – Ιταλίας.

 Επισήμως δραματικές λένε είναι οι εξελίξεις τις τελευταίες ώρες στην τραγωδία του Norman Atlantic. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους δέκα σύμφωνα με την La Reppublica, ενώ εκφράζονται φόβοι για περισσότερα θύματα δεδομένου ότι υπάρχουν και αρκετοί αγνοούμενοι. Στην τελευταία του ανακοίνωση το Λιμενικό αναφέρει ότι έχει ταυτοποιηθεί η σορός μόνο ενός νεκρού.

Η επίσημη ανακοίνωση των ελληνικών αρχών προσδιόριζε το σύνολο επιβατών και πληρώματος στο Norman Atlantic στους 478.

Όπως είπε στην τελευταία ενημέρωσή του (λίγο μετά τις 8 το βράδυ) ο εκπρόσωπος τύπου Νίκος Λαγκαδιανός το αρχηγείο της Ελληνικής Ακτοφυλακής βρίσκεται σε συνεχή επαφή για να διασταυρωθούν τα στοιχεία από τη λίστα επιβατών της εταιρείας με τα στοιχεία των διασωθέντων.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του πολεμικού ναυτικού της Ιταλίας 427 έχουν διασωθεί, εκ των οποίων 56 μέλη πληρώματος. Ανάμεσα στους διασωθέντες βρίσκονται 234 Έλληνες, 54 Τούρκοι, 22 Αλβανοί, 22 Ιταλοί, 18 Γερμανοί, 10 Ελβετοί.

 Ο υπουργός Μεταφορών, Μαουρίτζιο Λούπι, θέλοντας να εξηγήσει το θρίλερ με τους αγνοούμενους δήλωσε: «Γιατί δεν αναφερόμαστε στους αγνοούμενους γιατί υπάρχει μία λίστα με τα ονόματα των 427 διασωθέντων. Πρέπει να διαβεβαιώσουμε αν πρόκειται για λίστα με ονόματα επιβαινόντων ή για λίστα κρατήσεων. Δε θέλουμε να κάνουμε πρόβλεψη για τον αριθμό των αγνοούμενων, δεν πρόκειται για κάτι ώριμο. 
Την ίδια στιγμή, ο υπουργός πρόσθεσε: «Ανέβηκαν όλοι στο πλοίο; Άλλωστε υπήρξε μία στάση του πλοίου και επομένως κάποιος μπορεί να αποβιβάστηκε. Ευχόμαστε να μην ευσταθεί ο αριθμός των αγνοούμενων».

Εκπρόσωπος της ιταλικής ακτοφυλακής, δήλωσε πως από τους διασωθέντες υπάρχουν ονόματα ανθρώπων που δεν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα, επομένως πρέπει να εξετασθεί από την αρχή ο αριθμός και τα ονόματα των επιβαινόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: