Πέμπτη

ΣΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ Ο ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΛΟΦΑΡΑΝ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ

oximata-metaforas-prosopikou1

Αιφνίδιες μετακινήσεις προσωπικού των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με στρατιωτικά οχήματα(τα  τεθωρακισμένα μεταφοράς οπλιτών)καθώς και εξαιρετικά μεγάλη κινητικότητα σε στρατόπεδα της Μακεδονίας αλλά και στον Έβρο και κατ’επέκταση στις νησιωτικές μονάδες του Ε.Σ, παρατηρείται τις τελευταίες ώρες σε όλη την Επικράτεια, όσο αυξάνεται η προκλητικότητα των Τούρκων στο Αιγαίο. Από τις υπάρχουσες μέχρι αργά τη νύχτα της Τρίτης πληροφορίες μας, από τη Δευτέρα άρχισαν οι μετακινήσεις μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης οχημάτων μεταφοράς προσωπικού ενώ το μεσημέρι της Τρίτης αναγνώστες μας ενημέρωσαν ότι γερανοί σε αυτοκίνητα Στράγιερ μετέφεραν από το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης πάνω από 100 οχήματα(τα τεθωρακισμένα Μ 113)προς στρατόπεδα της πόλης αλλά και της Ανατολικής Μακεδονίας. Ένας από τους σταθμούς μεταφοράς λέγεται ότι είναι και το στρατόπεδο “Παπακυριαζής”. Η κινητικότητα του Ε.Σ, είναι εμφανής όσο αυξάνεται η ιταμή συμπεριφορά των Τούρκων αφού νέα δημοσιεύματα ρίχνουν λάδι στη φωτιά που σιγοκαίει.
Υπό στενή παρακολούθηση από το τουρκικό Ναυτικό βρίσκονται τα δύο σκάφη του ΠΝ τα οποία πλέουν στην κυπριακή ΑΟΖ, αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Τζουμχουριέτ», επικαλούμενη πηγές από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.
Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρει η εφημερίδα «το τουρκικό Ναυτικό παρακολουθεί στενά τα δύο ελληνικά πλοία μια φρεγάτα (σ.σ. πρόκειται για ΤΠΚ) και ένα υποβρύχιο» διευκρινίζοντας πως η παρακολούθηση αυτή αφορά απόπειρα παρενόχλησης από τα ελληνικά πλοία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους.
Όπως αν αναφέρεται οι κανόνες εμπλοκής που έχουν δοθεί στα τουρκικά πλοία δεν είναι «αυτοματοποιημένοι» και τα τουρκικά σκάφη δεν έχουν οδηγίες να ανοίξουν πυρ όταν διαπιστώσουν «παρενόχληση» του τουρκικού «ερευνητικού» σκάφους Barbaros αλλά όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις θα αναμένουν εντολές από την πολιτική ηγεσία της χώρας.
Όπως σημειώνεται πάντως πως οι κανόνες εμπλοκές, δεν αφορούν μόνο τα ελληνικά πλοία αλλά κάθε «”εχθρικό” σκάφος» που θα βρίσκεται στην περιοχή».
Το θέμα είναι βέβαια πως αυτόματα οι Τούρκοι βαφτίζουν ως «εχθρικό» κάθε πλοίο το οποίο θα βρίσκεται στην περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ συμπεριλαμβανομένων και αυτών του ΠΝ θεωρώντας πρακτικά ότι η περιοχή τους ανήκει ως μέρος της εθνικής τους επικράτειας!
Ουσιαστικά αυτό που αφήνουν να διαρρεύσει οι Τούρκοι μέσω των δημοσιευμάτων τους είναι ότι παρακολουθούν στενά τα ελληνικά πολεμικά σκάφη ως «εχθρικά» και σε περίπτωση «παρενόχλησης» του Barbaros για να ανοίξουν πυρ θα πρέπει να δοθεί εντολή από την πολιτική ηγεσία της χώρας.
Όπως είχε πει στις 9 Νοεμβρίου ο Τούρκος αρχηγός του Ναυτικού ναύαρχος Bülent Bostanoğlu «Το πρωθυπουργικό γραφείο παρέδωσε τους κανόνες εμπλοκής στο γενικό επιτελείο και αυτό με τη σειρά του τους παρέδωσε στη διοίκηση ναυτικών δυνάμεων. Θα δράσουμε με βάσει αυτούς του κανόνες εμπλοκής σε περίπτωση που δημιουργηθεί κατάσταση γύρω από το θέμα».
Το θέμα είναι η αυξημένη ένταση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ της Τουρκίας και των παρακείμενων κρατών δηλαδήτων ελληνοκυπρίων, της Αιγύπτου και του Ισραήλ σε ότι αφορά προγράμματα γεωτρήσεων όπως αναφέρει η εφημερίδα χουριέτ.
Ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Χριστόφορος Φωκαϊδης, σε δηλώσεις του σήμερα ανέφερε πως η Κυπριακή Δημοκρατία λαμβάνει τα μέτρα που πρέπει «και σε καμία περίπτωση δεν θα παίξει το παιχνίδι της Άγκυρας».
Σε ερώτηση πως σχολιάζει τη δήλωση του Τούρκου Ναύαρχου περί εφαρμογής κανόνων εμπλοκής σε περίπτωση που πλοία του τουρκικού ναυτικού συναντηθούν στη Μεσόγειο με ισραηλινά ή ελληνικά πλοία, ο κ. Φωκαΐδης είπε ότι «είναι προφανές ότι η Τουρκία επιλέγει το δρόμο της δημιουργίας έντασης».
«Εμείς με κάθε σοβαρότητα παρακολουθούμε τις τουρκικές κινήσεις, αλλά δεν πρόκειται να τις ακολουθήσουμε», είπε και πρόσθεσε: «Λαμβάνουμε τα μέτρα που πρέπει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα παίξουμε το παιχνίδι της Άγκυρας».
Πάντως από άλλες πηγές στρατιωτικής ενημέρωσης, γίνεται λόγος για άτακτη υπαναχώρηση της Ελληνικής κυβέρνησης μπροστά στις απειλές των Τούρκων, οι οποίες μας σέρνουν στο ταπεινωτικό τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
H στρατιωτική στήλη “Βετεράνος” αναφέρει ότι τελικά δεν έχουμε μάθει τίποτε από τα λάθη μας ,δεν διδαχθήκαμε τίποτε από την Ιστορία μας ούτε καν από την νεώτερη ! Σε διάλογο σέρνει την Ελλάδα η Τουρκία αφού πέρασε από ότι φαίνεται το δόγμα Βενιζέλου στην επιτροπή Εξωτερικών για ανοιχτό δίαυλο με την Τουρκία ! Τι πάμε να συζητήσουμε την άλλη Εβδομάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ουδείς γνωρίζει …Τι έχουμε να συζητήσουμε όμως ,την κατοχή και εισβολή ερευνητικού σκάφους συνοδεία πολεμικών στην ΑΟΖ της Κύπρου και την δήλωση του Ερντογάν οτι δεν κάνει πίσω για το φυσικό αέριο της Κύπρου;
Η μπλόφα των Τούρκων που έπιασε ξεκίνησε από την επίσκεψη του πρώην ΥΕΘΑ Αβραμόπουλου στην Υψηλή Πύλη με σκοπό να διερευνήσει τις προθέσεις του Σουλτάνου! Η μπλόφα των Τούρκων συνεχίστηκε με την απειλή Πολέμου απο τον Αρχηγό Ναυτικού της Τουρκίας με δηλώσεις πάνω στην Κορβέτα σε άσκηση του ΝΑΤΟ με συμμετοχή των Πακιστανικών Δυνάμεων και έχει και αυτό την σημασία του!
Την ίδια ώρα εμείς δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε ούτε την συμφωνία της «ΑΟΖ» με την Αίγυπτο που σκύλιασε τους Τούρκους και αυτό φάνηκε και από την αντίδραση και την λυσσώδη επίθεση του συνόλου των Τουρκικών ΜΜΕ ( αλήθεια εκείνοι οι δημοκράτες κοντυλοφόροι της Τουρκίας που τους θαυμάζουν οι αριστερίζοντες της Ελλάδος που πήγαν κατά της Συμφωνίας, μιας συμφωνίας που είναι σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο!”
Το αποκορύφωμα της Μπλόφας της Τουρκίας θα είναι επίσκεψη του χαμογελαστού Νταβούτουγλου στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες που θα σηματοδοτήσει και μια άλλη εποχή στις σχέσεις μας …Για το πού πάμε πια κανείς δεν μπορεί να πεί με σιγουριά …Αυτό που ήθελαν οι Τούρκοι το πέτυχαν να περάσουν ότι θέλουν χωρίς να πέσει ντουφεκιά …Η ηττοπάθεια σε όλο της το Μεγαλείο …Πιάσαμε πάτο ή έχουμε ακόμη να πάμε και άλλο ποιο κάτω ;”, αναρωτιέται ο “Βετεράνος”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: