Πέμπτη

Έκλεισε η Βουλή - Σφουγκαρι ολες οι πουστιες των Κλεπτοδοσιλογων!!!! Παραγράφονται οι ευθύνες της κυβέρνησης Γ.Παπανδρέου







Eνα Κοινοβούλιο που το πρωί συνεδριάζει για να στείλει φυλακή εκλεγμένα μέλη του με την κατηγορία της σύστασης "εγκληματικής οργάνωσης" και το απόγευμα κλείνει με το "έτσι θέλω" των δύο κομμάτων που απαρτίζουν την κυβέρνηση προκειμένου να συγκαλυφθούν οριστικά, απάτες και εθνικά εγκλήματα!
Τα οποία κόμματα που αποφασίζουν το "ξέπλυμα" των εγκλημάτων αθροιστικά έλαβαν στις ευρωεκλογές το 31% των ψήφων ενός εκλογικού σώματος που αντιστοιχεί στο 50% περίπου των όσων δικαιούνται ψήφο!
Δηλαδή έχουμε ένα Κοινονοβούλιο το οποίο με το κλείσιμό του απαλλάσσει λόγω παραγραφής από τυχόν ποινικές ευθύνες για τα εγκλήματά τους, όλους εκείνους που πλήγωσαν την χώρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια και ειδικά την περίοδο 2010-2012.
Οι πρώην Πρωθυπουργοί Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμος, ο πρώην και νυν Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Ε. Βενιζέλος και πλείστοι Υπουργοί και Υφυπουργοί των Κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, εμπλεκόμενοι στις υποθέσεις του Μνημονίου, του PSI, των εξοπλιστικών και των υποβρυχίων, της λίστας Λαγκάρντ κλπ, που σήμερα έχουν βουλευτική ή/και υπουργική ιδιότητα, θα κοιμούνται (και θα ψηφίζουν) πιο ήσυχοι, αφού θα μπορούν να ισχυρίζονται ότι παραγράφηκαν οι κατηγορίες που συνδέονται με τις δεκάδες δικογραφίες, που εκκρεμούν στη Βουλή προς εξέταση για την περίοδο 2009-2012, διότι, με το προεδρικό διάταγμα κηρύσσεται «το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της επόμενης (από την περίοδο 2009-2012) βουλευτικής περιόδου» (άρθρο 86 Συντάγματος- Νόμος περί Ευθύνης Υπουργών).
Τι να πει κανείς στους πολίτες αυτής της χώρας που δέχονται σχεδόν αδιαμαρτύρητα να τους ατιμάζουν, να τους ποδοπατούν, να τους κλέβουν και στο τέλος να διαφεύγουν οι ένοχοι με ένα απλό κλείσιμο του Κοινοβουλίου; Ή μήπως του Κυνοβουλίου;
Το μόνο που μπορεί να τους πει είναι αυτό που ευχόταν στους τηλεθεατές του, στα "πρόβατα" όπως αποκαλούσε, ο θρυλικός αντισυστημικός Αμερικανός άνκορμαν Edward R.Murrow: "Goodnight and Goodluck".
Θα την χρειαστούμε όλοι μας αυτή την ευχή...

Εκλεισε λοιπον η Ολομέλεια της Βουλής, με σκοπό να μην νιωθει πίεση η κυβέρνηση όταν θα περάσει δύσκολα νομοσχέδια στα θερινά τμήματα της Βουλής, και να μην τις δημιουργήσουν θέματα γκρινιάρηδες βουλευτές που θα έχουν μείνει έξω από τον επικείμενο ανασχηματισμό.Υπάρχει όμως και μια άλλη παράμετρος. Παραγράφονται οι ποινικές ευθυνες της κυβέρνησης ΓΑΠ.
Ως προσπάθεια να αποφευχθούν οι γκρίνιες που θα προκαλέσει στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης ο επικείμενος ανασχηματισμός ερμηνεύεται το πρόωρο και αιφνίδιο κλείσιμο της Βουλής από την κυβέρνηση.
Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα που θυροκολλήθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, λήγουν οι εργασίες της τρέχουσας βουλευτικής περιόδου και πλέον αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες να τεθούν σε λειτουργία τα τμήματα διακοπής της Βουλής, γνωστά και ως «θερινά τμήματα».
Είναι δε ενδεικτική η φράση παλαιού βουλευτή της συγκυβέρνησης που σχολιάζοντας το πρόωρο κλείσιμο της Ολομέλειας είπε πως «ένας ανασχηματισμός δημιουργεί συνήθως περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει».
Πάντως, η ενέργεια της κυβέρνησης προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μιλά για επικίνδυνες μεθοδεύσεις.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες κατήγγειλε την κυβέρνηση σημειώνοντας ότι «η Βουλή πρέπει να κλείσει μόνο για εκλογές».
Υποστήριξε ότι με την συγκεκριμένη ενέργεια επιδιώκεται η συζήτηση κρίσιμων νομοσχεδίων όπως αυτό για τον αιγιαλό σε θερινά τμήματα «όπου ο διάλογος είναι περιορισμένος».
«Υπάρχουν κρίσιμα νομοσχέδια, υπάρχει η διαπραγμάτευση του χρέους, το ενδεχόμενο νέων μέτρων και νέου Μνημονίου . Για όλα αυτά πρέπει να μείνει ανοιχτή η Βουλή» είπε ο κ. Λαφαζάνης ενώ συμπλήρωσε ότι αναβάλλονται για το φθινόπωρο δεκάδες αιτήσεις άρσεων ασυλίας βουλευτών.
Πέραν αυτών πρέπει να σημειωθεί ότι με το Προεδρικό Διάταγμα παραγράφονται και επισήμως τυχόν ποινικές ευθύνες στελεχών της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου. Υπενθυμίζεται ότι η ανάγκη έρευνας των συνθηκών και των ενεργειών που οδήγησαν την χώρα στο Μνημόνιο είχαν απασχολήσει έντονα κατά το πρόσφατο παρελθόν.
Η θυροκόλληση του προεδρικού διατάγματος με το οποίο ολοκληρώνεται η σύνοδος της ολομέλειας της Βουλής αιφνιδίασε ακόμη και τους κυβερνητικούς βουλευτές.
Η απόφαση βέβαια είναι της κυβέρνησης η οποία έχει τους δικούς της πολιτικούς λόγους να επισπεύσει την λήξη των εργασιών και να μείνει ένα κενό διάστημα δύο εβδομάδων πριν αρχίσουν τα θερινά τμήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: