Τρίτη

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΘΕΡΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΟΤΙ ΕΒΓΑΛΕ ΑΝΤΙΚΛΕΙΔΙ ΣΤΟ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΜΙ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΝΑΓΕΙ ΣΤΟ ΠΑΛΑΜΗΔΙ “ΥΨΗΛΟΥΣ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΥΣ” ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!

teti-kritikou2

Μια απίστευτη καταγγελία την οποία δεν θέλουμε να την πιστέψουμε(και άρα αρνούμαστε να την υιοθετήσουμε αλλά…)έχει κάνει τον γύρο της Αργολίδος υπό μορφήν πληροφορίας και για μια φορά ακόμα έχει σχέση με τα κομματικά καμώματα της πληθωρικής κυρίας Τέτης Κρητικού. Της γνωστής κοσμικής “μανδάμ” του Ναυπλίου με τα μαργαριταρένια κολιέ στο λαιμό, το πάντα άψογα βαμμένο μαλλί και τα κιτσάτα πανάκριβά φορέματα. Της πεθεράς του πολιτικά χλωμού πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά που διατηρεί οικία στο λιμάνι της ιστορικά διατηρητέας τουριστικής πόλης καθώς και έπαυλή στην Κηφισιά την οποία φυλάει και επιτηρεί Αφρικανός υπηρέτης. Κατά τις πληροφορίες αυτές που συζητούνται σε όλα τα πηγαδάκια της ιστορικής πρώτης πρωτεύουσας της Ελλάδος, η ισχυρή οικονομικά πεθερά του Μεσσήνιου δυνάστη της χώρας και μέτοχος στην βιομηχανία “Κύκνος”, λέγεται ότι υπό άγνωστές συνθήκες πήρε το παλιό κλειδί από το ιστορικό μπουντρούμι του “Γέρου του Μωρηά” και αρχιστράτηγου των Επαναστατικών Δυνάμεων των Ελλήνων, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, έβγαλε αντικλείδι(!)και το έχει στην κατοχή της. Οι ίδιες φαρμακερές γλώσσες της πόλης της Ναυπλίου κάνουν λόγο για απίστευτο παρασκήνιο στην ιστορική απρέπεια της κυρίας Τέτης Κρητικού, εαν ισχύουν όσα διαδίδουν τοπικοί φορείς της περιοχής. “Το έχει στην κατοχή της για να δείχνει ποιος κάνει κουμάντο στην πόλη, διαλαλεί ότι το κατέχει και μάλιστα κάθε φορά που έρχονται στο Ναύπλιο υψηλοί προσκεκλημένοι, Ισραηλινοί και Γερμανοί οικονομικοί παράγοντες, αναλαμβάνει να κάνει τον ξεναγό η ίδια ακόμα κι αν το Παλαμήδι είναι κλειστό και εκείνες τις ώρες δεν δέχεται επισκέπτες”. Τι να πούμε. Τα έχουμε χαμένα με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν τις οποίες καλείται η κυρία Κρητικού άμεσα να διαψεύσει, εαν φυσικά δεν ισχύουν και αποτελούν συκοφαντίες πολιτικών της αντιπάλων. Καλά η μανταμίτσα του Ναυπλίου έχει υπόψιν της την ιστορία που πλακώνει πάνω από το συνεχώς βαμμένο με ακριβές γυναικείες βαφές κεφάλι της; Έχει αντιληφθεί τι σημαίνει “μπουντρούμι” του Γέρου του Μωρηά;
Ας διαβάσει γιατί πιθανόν έχει ξεχάσει:
“Στις 20 Μαρτίου του 1834 ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Δημήτριος Πλαπούτας παραπέμπονται σε δίκη με τις κατηγορίες της συνωμοσίας και της εσχάτης προδοσίας. Η δίκη των Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και Δημήτριου Πλαπούτα για συνωμοσία εναντίον του βασιλιά Όθωνα ξεκίνησε στις 16 Απριλίου. Ο «Γέρος του Μοριά» αν και πρωτοστάτησε στα γεγονότα για την εκλογή του Όθωνα, με την έλευση του τελευταίου το1832, έγινε στόχος συκοφαντιών εκ μέρους των πολιτικών του αντιπάλων. Η βαυαρική αντιβασιλεία δυσανασχετούσε έντονα εξαιτίας της φιλοκαποδιστριακής και φιλορωσικής του τοποθέτησης. Ο Κολοκοτρώνης κατηγορήθηκε για εσχάτη προδοσία και συνελήφθη μαζί με τους Πλαπούτα, Τζαβέλα, Νικηταρά και άλλους στρατιωτικούς με την κατηγορία ότι ετοίμαζαν συνωμοσία για την ανατροπή του ανήλικου βασιλιά. Ήθελαν, λέει, να ανατρέψουν τον ανήλικο Όθωνα, και να επιβάλουν τη δική τους καταστροφική τάξη πραγμάτων.
Η ποινή για τον Κολοκοτρώνη και τον Πλαπούτα ήταν θανατική εκτέλεση στη λαιμητόμο, εντός 24 ωρών. Στο άκουσμά της ποινής το ακροατήριο έμεινε άναυδο. Η απόφαση προκάλεσε μεγάλο σάλο. Λίγες ώρες αργότερα η βαυαρική αντιβασιλεία υποχρεώθηκε να μετατρέψει την ποινή σε κάθειρξη. Με την ενηλικίωσή του ο Όθων έδωσε χάρη. Στο μεταξύ, ο Κολοκοτρώνης είχε περάσει στις φυλακές μεταχείριση που δεν του είχαν επιφυλάξει ούτε οι Οθωμανοί διώκτες του. Έζησε για εφτά μήνες στα μπουντρούμια των μεσαιωνικών φυλακών στο Παλαμήδι και την Ακροναυπλία. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Θ. Κολοκοτρώνης στα απομνημονεύματά του αναφέρεται συνοπτικά στη φυλάκισή του στο Παλαμήδι : «Μ’ έβαλαν έξι μήνες μυστική φυλακή, χωρίς να δω άνθρωπο εκτός του δεσμοφύλακα. Δεν ήξερα τι γίνεται για έξι μήνες, ούτε ποιος ζει, ούτε ποιος πέθανε, ούτε ποιόν [άλλον] έχουν στη φυλακή. Για τρεις μέρες δεν ήξερα πως υπάρχω, μου φαινόταν σαν όνειρο. Ρωτούσα τον εαυτό μου αν ήμουν εγώ ο ίδιος ή άλλος κανένας. Δεν ήξερα γιατί μ’ έχουν κλεισμένο. Με τον καιρό μου πέρασε απ’ το νου, πως ίσως η Κυβέρνηση, βλέποντας την υπόληψη που ‘χε ο λαός προς εμένα, με φυλάκισε για να μου κόψει την επιρροή. Ποτέ δεν πίστεψα πως θα φτάσουν σε τέτοιο σημείο να φτιάξουν ψευδομάρτυρες».
Αυτά τα διαβάσατε καλά κυρία Κρητικού; Και εξακολουθείτε να έχετε στην κατοχή σας το κλειδί της φυλακής του Κολοκοτρώνη; Είστε σοβαρή κυρία μου; Εαν το κατέχετε, παραδώστε το άμεσα. Διαπράττετε ιστορική απρέπεια και ιεροσυλία. Εαν το κατέχετε, επαναλαμβάνουμε. Διαφορετικά, διαψεύστε το. Σας έχουν κάνει βούκινο στην πόλη. Φτάνει πια με τα καμώματα σας. Την πρώτη φορά γίνατε περίγελος με το πανωσήκωμα στο ρετιρέ του σπιτιού σας, κατά παράβασην κάθε πολεοδομικού κανονισμού της ιστορικά διατηρητέας πρώτης πρωτεύουσας της Ελλάδος. Τώρα αυτή η ιστορία με το κλειδί στο Παλαμήδι. Μέχρι που θα φτάσει η ματαιοδοξία σας; Έλεος πια κυρά μου. Έλεος…
 Αναμένουμε από την θείτσα του Ναυπλίου τις απαντήσεις της.
Το ρεπορταζ δημοσιεύτηκε στην “Ελεύθερη Ώρα” και αναμένει διάψευση

Δεν υπάρχουν σχόλια: