Σάββατο

ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΜΥΡΙΣΕ ΤΟΥ «ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ» ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΓΡΑΜΜΟ ΚΑΙ ΒΙΤΣΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

drakoylas
Αποφασισμένος να μη δεχθεί οποιοδήποτε "εκβιασμό", εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Τα Νέα".
Ενόψει της συνάντησής του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα στις 8 Αυγούστου στην Ουάσινγκτον, ο κ. Σαμαράς σημειώνει ότι προσβλέπει σε έναν στρατηγικό διάλογο μακράς διαρκείας και σε μια νέα δυναμική των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.
Ο κ. Σαμαράς, απέκλεισε τη λήψη νέων περιοριστικών μέτρων και τόνισε ότι οι συνθήκες το φετινό Χειμώνα θα είναι πολύ διαφορετικές.
"Τώρα υπάρχουν οι προϋποθέσεις ανάπτυξης της οικονομίας, η οποία, εφόσον μένουμε στο σωστό δρόμο δεν θα αργήσει. Έτσι και αλλιώς, εφόσον καταφέρουμε να πιάσουμε το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα, δεν θα χρειάζονται άλλα περιοριστικά μέτρα" σημείωσε ο κ. Σαμαράς.
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ως συνεργασία "μακράς πνοής" και τόνισε ότι η συνεργασία του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι "ειλικρινής και εποικοδομητική".
"Δεν θέλω εκλογές, αλλά δεν εκβιάζομαι"
Όσον αφορά τα εκλογικά σενάρια και το γεγονός ότι ο ίδιος είπε ότι η καταψήφιση σημαντικής διάταξης οδηγεί στις κάλπες, ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι αυτό το κλίμα συντηρείται από όσους εύχονται να αποτύχει η κυβέρνηση.
"Οι βουλευτές μας έχουν υψηλό αίσθημα ευθύνης και το έχουν αποδείξει πολλές φορές ως τώρα. Τα 'εκλογικά σενάρια' τα συντηρούν όσοι εύχονται να αποτύχει η κυβέρνηση. Αλλά η πλειονότητα του ελληνικού λαού εύχεται το ακριβώς αντίθετο: Να ολοκληρώσουμε το έργο μας. Και αυτό από όλους το γνωρίζουν καλύτερα οι βουλευτές μας. Άλλωστε, γιατί να κάνουμε εκλογές λίγο προτού φανεί η ανάκαμψη, την οποία επιβεβαιώνουν όλες οι προβλέψεις;" σημειώνει ο Αντώνης Σαμαράς και προσθέτει:
"Πρόωρες εκλογές ούτε θέλω, ούτε πρόκειται να επιδιώξω. Ωστόσο το ότι δεν θέλω εκλογές δεν σημαίνει ότι θα ήμουν διατεθειμένος να δεχθώ οποιονδήποτε εκβιασμό από οποιαδήποτε συμφέροντα. Διότι αν αντιληφθώ εκβιασμούς ή άλλου είδους πιέσεις, τότε προφανώς άλλοι θα έχουν τις ευθύνες για ό,τι συμβεί. Να το πω αλλιώς: Εγώ θέλω σταθερότητα και εξάντληση τετραετίας! Για το καλό του τόπου. Αλλά έχω και τα μάτια μου ανοιχτά.
"Υπέρ των μεταρρυθμίσεων οι πολίτες"
Ερωτηθείς για τη διαθεσιμότητα, ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει ότι οι πολίτες είναι υπέρ του "ξεκαθαρίσματος" Δημόσιο και αναρωτιέται ως πότε θα πληρώνει ο ιδιωτικός τομέας τον Δημόσιο.
"Ως πότε θα μένουν αλώβητα τα κάστρα των βολεμένων. Σήμερα αντιδρούν κυρίως οι βολεμένοι . Και όσοι κερδοσκοπούν πάνω στις αντιστάσεις των βολεμένων. Αλλά η κοινωνία είναι εναντίον τους", δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Μάλιστα, αναφερόμενος στην ΕΡΤ, έκανε λόγο για κροκοδείλια δάκρυα αυτών, που στο παρελθόν την ελεεινολογούσαν.
"Κάποιοι νοσταλγούν τον εμφύλιο"
Ερωτηθείς για τα ακραία γεγονότα και τα συνθήματα που ακούστηκαν για Γράμμο και Βίτσι μέσα στη Βουλή, ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι αυτά τα φωνάζουν ακραίοι, που "νοσταλγούν" τον εμφύλιο.
"Τα συνθήματα που αναφέρατε δεν είναι 'γραφικότητες'. Έχουν οσμή αίματος. Είναι ακραίες εκδηλώσεις διχασμού και...'νοσταλγία' εμφύλιας σύγκρουσης. Όσοι τα φωνάζουν, είναι τυφλωμένοι, ακραίοι. Και όσοι τα ανέχονται, ακόμη, είναι απολύτως συνυπεύθυνοι και εξίσου ακραίοι" είπε ο κ. Σαμαράς.
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ακόμη ότι όσοι φωνάζουν αυτά τα συνθήματα, θέλουν να οδηγήσουν την ελληνική κοινωνία σε έναν θανάσιμο κύκλο διχασμού ανάμεσα σε δύο αλληλοτροφοδοτούμενα και απεχθή άκρα.
Καμία συνεννόηση με ΣΥΡΙΖΑ, ανοικτοί δίαυλοι με ΔΗΜΑΡ
Αναφερόμενος στην πιθανότητα συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σαμαράς σημειώνει ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι απόλυτη σε όλα τα θέματα.
"Έχουν στηρίξει έστω και μία μεταρρύθμιση. Έχουν ψηφίσει έστω και μία περιστολή σπατάλης; Έχουν εμφανίσει έστω και μια πρόταση με αρχή, μέση και τέλος, την οποία θα μπορούσαμε να συζητήσουμε ως 'εναλλακτική λύση'; Έχουν αφήσει έστω και μια συντεχνιακή απεργία κόντρα στο δημόσιο συμφέρον που να μην την υποστηρίξουν; Έχει υπάρξει έστω και ένας ύποπτος τρομοκρατίας ή κουκουλοφόρος που να μη ζητήσουν την άμεση απελευθέρωσή του;" αναρωτιέται ο κ. Σαμαράς και προσθέτει σκωπτικά:
""Διαλαλούν ότι διέλυσαν τις συνιστώσες τους. Κάθε μέρα όμως τα χτυπήματα πάνε και έρχονται. Ας τα βρουν πρώτα μεταξύ τους, για να ξέρουμε και εμείς με ποιον θα συνεννοηθούμε".
Τέλος, σε ερώτηση για τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι παραμένουν ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας, ωστόσο, όπως σημειώνει, "ο κ. Κουβέλης με κάποιες δηλώσεις τελευταία, αδίκησε τον εαυτό του. Όπως, για παράδειγμα ότι δήθεν...σχεδίαζα εκλογές τον περασμένο Ιούνιο".
"Δεν καταλαβαίνω γιατί λέει τέτοια πράγματα. Ιδιαίτερα όταν γνωρίζει ότι δεν είναι αλήθεια" σημειώνει ο κ. Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: